• 13.687 nieuwsartikelen
  • 171.394 films
  • 11.359 series
  • 32.316 seizoenen
  • 633.692 acteurs
  • 197.064 gebruikers
  • 9.218.862 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten martijn011 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

K-19: The Widowmaker (2002)

Mooie film over een verhaal dat echt heeft plaatsgevonden ten tijde van de Koude Oorlog. Film komt zeer realistisch over, mede omdat de regisseuse het echte verhaal nauwgezet gevolgd heeft. Heb naast de film de extra's ook gezien en daarin wordt mooi weergegeven hoe de film gemaakt is. Ook het oog voor detail is niet achtergebleven, de inrichting van de boot uit de film komt nader overeen met de echte K-19.

Neeson en Ford hadden naar mijn mening een beetje een stroef begin maar naarmate de film vorderde kwamen ze steeds beter op dreef. In tegenstelling tot vele anderen vond ik deze twee wel goed gecast als Russen, vooral omdat hun gezicht behoorlijk Russisch oogt. Dat het twee Amerikanen zijn doet me dan niet heel veel, ook omdat de figuranten allemaal Amerikaans spreken.

Het camerawerk, extra lastig in een claustrofobische omgeving, ziet er verzorgd uit en er zitten in de film een aantal sterke scenes.

Tegenvaller was het matige special effect toen de boot het ijs brak. Heb gezien in de extra's hoe ze zoiets filmen, maar de uitwerking ervan leek nergens op. Gelukkig heb ik het hier maar over een tiental seconden zodat ik me niet lang hoefde te ergeren.

Bigelow heeft met deze 'K-19' een zeer geloofwaardige en een goede film neergezet die naar mijn mening te veel onderschat wordt!

3,5*

Kapringen (2012)

Alternatieve titel: A Hijacking

Sterke Deense film over een kaping en de daarop volgende onderhandelingen. Het onderwerp wordt wel eens aangehaald in de kranten maar als lezer lees je er zo over heen.
Interessant om nou eens te zien hoe zo'n kaping daadwerkelijk gaat, maar voor mij was het vooral interessant om te zien hoe de onderhandelingen tussen de kapers en de eigenaars van het bedrijf nou gaan.

Het sterkste gedeelte van de film zit dan ook in die onderhandelingen. De kaping zelf wordt niet eens in beeld gebracht, wat mij betreft erg jammer, en de beelden op het schip vond ik maar matig. Echt meeleven met de personages op de boot kon je niet, daarvoor was de tijd te kort en gebeurde er te weinig.
Zoals gezegd waren de onderhandelingen het hoogtepunt. Enorm sterke rol van Soren Malling, voor honderd procent geloofwaardig als directeur die zelf de onderhandelingen wil doen om zo zijn bemanning te redden.

Het einde is dan ook prima wat mij betreft. Ik voelde al wel dat er wat zat aan te komen, dat de gegijzelden niet zonder kleerscheuren zouden wegkomen.
Jammer dat er op de boot verder weinig bijzonders gebeurde, anders had er nog een hogere score ingezeten.
Voor nu een ruime voldoende!

Kenau (2014)

Prima film. Er zal heus wel het een en ander geromantiseerd zijn, maar het is dan ook geen documentaire maar een speelfilm.

En als speelfilm voldoet hij zeker. Veel credits gaan naar Monic Hendrickx, die echt een uitstekende acteerprestatie neerzet als 'Kenau'. Meer dan wat geschiedenislesjes op de basisschool en middelbare school over dit onderwerp heb ik niet gehad, maar toch vond ik het zeer interessant.

Op zich zag het er allemaal nog wel prima uit. Het valt niet mee om een film te maken die zich ongeveer 450 jaar geleden afspeelt. Zeker met het budget wat er tegenwoordig beschikbaar wordt gesteld.

Met de acteurs viel het ook hard mee. Meestal ben ik behoorlijk kritisch op het acteerwerk in Nederland, maar hier viel niks op aan te merken.

Het ietwat geromantiseerde verhaal neem ik zeker voor lief, ik heb genoten en geef dan ook een dikke drieënhalve ster.

Kick-Ass (2010)

In 1 woord: Geweldig!!
Deze film heeft alles wat een goede film moet hebben: goede acteurs, origineel verhaal, goede actie, keigave soundtrack, keiharde kills, strakke humor en een perfecte regie.

Alle 4 de 'superhelden' hebben wel iets: De onnozele Kick-Ass die zonder het zelf te beseffen een hele maffiabendemoord op z'n geweten heeft.. De geweldige Red Mist in de persoon van Christopher Mintz-Plasse die met z'n onnozelheid z'n vader wil helpen in de vorm van zijn superheld Red Mist.

Maar helemaal geweldig zijn Nicolas Cage en Chloe Moretz, in vader-dochter relatie, die nog een appeltje te schillen heeft met schurk Mark Strong.
De keiharde kills zorgen voor gigantisch vermaak evenals de geweldige muziek. Ook de
onvoorspelbaarheid van de film zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten.

Kan nu al niet wachten op deel 2.

Kick-Ass 2 (2013)

Het eerste deel was voor mij één van de beste films ooit gemaakt. Toen ik Kick-Ass voor het eerst zag was ik enorm enthousiast. De combinatie van humor, geweld en actie was er een die nog nooit was vertoond.

Ik zag dan ook erg uit naar dit deel, al had ik er niet teveel verwachtingen van, want ik wist van tevoren al wel dat het eerste deel nooit meer geëvenaard ging worden.

En die hypothese leek de juiste. Nooit, maar dan ook nooit, komt de film in de buurt van haar illustere voorganger. Ik vind het dan ook moeilijk om te stemmen omdat ik deze film onbewust vergelijk met het eerste deel en niet als op zichzelf staande film. Voor mij is dan ook alles in deze film minder leuk en interessant.

Vond het verhaal vooral het eerste uur erg matig. Weinig humor en actie, het leek meer op een romantisch drama op een gegeven moment.

Ook de rol van Jim Carrey was een zeer magere. Eigenlijk een totaal onzinnige en onnodige rol. Ze hadden zich beter kunnen spitsen op de superhelden Kick-Ass, Hit Girl en de tot Motherfocker omgetoverde Red Mist, mijn favoriete personage van het eerste deel. Maar ook laatstgenoemde had weinig screentime helaas. Wel leuk was de rol van Mother Russia, tenminste nog een pluspuntje tussen al die nikszeggende en zogenaamde superhelden.

Deze film is best vermakelijk als je deel één niet in ogenschouw neemt. De film kent ook zeker z'n betere momenten, vooral naar het einde toe, maar heeft ook zeker z'n mindere.

Wel leuk is de scene na de aftiteling die een volgend deel eigenlijk aankaart. Hopelijk gaan ze weer richting het niveau van de eerste film en kan dit deel achteraf als tussendoortje beschouwd worden!

We zullen zien!

Kids Are All Right, The (2010)

Langdradige film met uitstekend acteerwerk.

Waar het de film aan ontbreekt is tempo. Scenes duren wel erg lang, en veel meer dan gepraat wordt er niet.

Gelukkig is het acteerwerk verder wel erg goed hoor.

Annette Bening en Julianne Moore bewijzen tot de top van hun generatie te behoren met hun lesbie-rollen.

Ook Mark Ruffalo als donorvader is erg overtuigend.

Helaas vond ik het niet altijd even boeiend. Gelukkig zat er af en toe nog wel wat humor in waardoor het toch wel te doen was om de film af te kijken.

Toch een beetje een tegenvaller, maar goed, 2,5 ster is meer dan genoeg zo lijkt me..

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Omdat ik de nieuwste Tarantino over ongeveer een week in de bios ga zien wilde ik even in de Tarantino-sfeer komen en het leek me wel wat om de Kill Bill films te herzien.

Ik heb ze ruim drie jaar geleden voor het eerst bekeken en omdat dat toen de eerste kennismaking met Tarantino was dacht ik dat ik nu nog meer zou genieten.

En dat is gelukt. Dit eerste deel is geweldig vermaak van begin tot eind. Totaal niet serieus te nemen, maar dat mag alleen bij films van Tarantino. Knap dat hij zo'n status heeft opgebouwd, alles van hem wordt gepikt, hoe maf ook.

Wat me vooral aansprak aan deze film is de keuze van de muziek bij bepaalde scenes. Geniaal, waardoor de meeste actiescenes nog beter tot hun recht komen.

Uma Thurman is natuurlijk nooit meer los te zien van deze rol. Maar dat is ook terecht, ze zet een fantastische rol neer als 'the Bride'. Echte girlpower!

Snel op naar deel twee, een deel wat ik de eerste keer nog beter vond dan dit deel.

Ik verhoog wel met een halfje, dit is werkelijk van begin tot eind volop genot!

Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Alternatieve titel: Kill Bill 2

Ook het tweede deel herzien en daar ik de eerste keer dit deel beter vond dat het eerste is het na herziening precies andersom.
Dit deel bevat naast meer dialoog ook meer diepgang, iets wat de film zeker ten goede komt. We komen meer te weten over the Bride en over haar beweegredenen om een wraakmissie te starten.

Deze film kent ook weer een paar gigantische hoogtepunten.Allereerst natuurlijk het gevecht tussen Elle Driver en the Bride, met het uitgestoken oog, maar ook de begraafscene en uiteraard het einde met Bill z'n dood.
Vond het einde juist wel sterk, beter dan weer een zwaardgevecht waar we er al heel veel van hebben gezien.

Toch vind ik dit deel net ietsjes minder dan het eerste. Dat komt vooral omdat het eerste deel naast het absolute summum van vermaak ook een ongekend goede sfeer kent met geweldige muziek eronder.
Dat miste ik in dit deel, wat ik verder uitstekend vind en ondanks dat het een halfje zakt blijf ik dit een klein toppertje vinden!

Kill the Irishman (2011)

Alternatieve titel: Bulletproof Gangster

Eindelijk weer eens een misdaadfilm die de moeite van het bekijken waard is. Weliswaar kan deze film niet in de schaduw staan van klassiekers als 'Goodfellas, Casino of the Godfather, maar het vertoont wel zeker kenmerken van de net genoemde films. Ook een voice-over, veel aanslagen en je weet dat je niemand kunt vertrouwen.

Ray Stevenson doet het gewoonweg geweldig, hij laat zien dat hij een rol als deze prima aan kan. Hij overtuigt de hele film lang. Verder zijn de overige castleden ook prima, veel bekende gezichten passeren de revue.

De aankleding van de film is ook erg goed, een mooi realistisch jaren '70 beeld. Enige minpuntje zijn de branden die na de explosies ontstaan, deze zagen er niet mooi uit.

Verder weinig te klagen, de film kijkt makkelijk weg en het heeft me van begin tot eind geboeid.

3.5*

Killer Elite (2011)

Niet normaal in hoeveel films ik Statham dit jaar al heb voorbij zien komen. Blitz, 13, the Mechanic en dan vergeet ik er misschien nog wel één. Toch vind ik zijn films zeker niet slecht, ook al speelt hij meestal wel de stoere bink die heel wat mannetjes vermoord en verrot slaat.

Ook in deze film is hij weer in z'n standaard rol te bewonderen. Ditmaal moet hij ex-leden van de SAS ombrengen en heeft hij nog een stel anderen achter zich aanzitten die hem liever kwijt zijn dan rijk. Uiteraard brengt dat weer veel knok- en schietpartijen teweeg en vallen er weer de nodige slachtoffers.

De cast van de film is qua naam zeker niet slecht. Dat was namelijk ook één van de hoofdredenen om deze film te zien. Leuk om Dominic Purcell tegen te komen, brengt toch weer wat fijne Prison Break herinneringen terug. Zette z'n rol ook erg goed neer.

Heel veel bijzonders valt er niet te verwachten. Voor wie een lekkere actiefilm wil zien met een prima cast en een stoere Statham zit met Killer Elite prima. Niets meer, niets minder.

Killer, The (2023)

Fincher is na jaren afwezigheid weer terug met een misdaadthriller van hoog niveau en levert een film af die absoluut de moeite waard is om te gaan zien.

De openingsscène is er één die je na een aantal jaren nog wel weet te herinneren. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om de zwijgzame huurmoordenaar zonder naam, gespeeld door Michael Fassbender, te introduceren door de kijker mee te nemen naar de voorbereiding van een moord. In afwachting van het arriveren van z'n slachtoffer zien we hem rek- en strekoefeningen doen, muziek luisteren en een broodje halen bij de McDonald's. Dat alles wordt ook nog eens omlijst door een constante voice-over van zijn stem. Niet het beeld wat iedereen van een huurmoordenaar heeft dus.

Na deze intro zet zich een reeks van gebeurtenissen in gang waardoor je de rest van de film naar een soort wraakfilm aan het kijken bent. De rol van Fassbender deed me veel denken aan de rol van Ryan Gosling in 'Drive'. Ook een zwijgzame hoofdrolspeler die op uitermate koele wijze mensen om kan leggen.
Fincher is een meester in het creëren van spanning en sfeer en daarnaast ook nog in staat om een boeiend verhaal te vertellen. Zijn aandacht voor detail en zijn vermogen om complexe personages tot leven te brengen, maken hem wel echt uitzonderlijk.

Dikke vier sterren voor deze film, echt een aanrader!

Killers (2010)

Slecht..

Het enige pluspuntje aan de film vond ik Heigl, een leuke, goeduitziende en prima acterende vrouw die me meestal wel weet te bekoren op de een of andere manier.
Verder vond ik het weinig soeps.

Kutcher als huurmoordenaar is natuurlijk al helemaal om je te bescheuren, de actiescenes gaan nergens over en lijken jaren '70 beelden.
Het verhaal is, vooral het laatste half uur, wanneer iedereen op Kutcher begint te schieten, lachwekkend.

Nee, vond het niet veel aan. Het keek prima weg maar daar heb je alles wel mee gehad.

2*

Killers of the Flower Moon (2023)

Het verhaal van 'Killers of the Flower Moon' draait om een reeks mysterieuze moorden die plaatsvonden in de jaren '20 in de Osage Indian Nation in Oklahoma. De Osage-stam ontdekte olie op hun land en werd daardoor een van de rijkste gemeenschappen ter wereld. Maar al snel werden veel Osage-leden vermoord, wat leidde tot een grootschalig onderzoek door de FBI, een van de eerste zaken die de FBI heeft onderzocht. Het verhaal volgt de Osage-gemeenschap en, na geruime tijd, de FBI-agenten die proberen de moorden op te lossen en de samenzweringen achter de gruweldaden te ontrafelen.

De film is een mix van true crime, historisch drama en thriller en bevat drie hoofdrolspelers die stuk voor stuk een fantastische acteerprestatie leveren. Rode draad van de film is de relatie tussen Ernest Burkhart (Leonardo diCaprio) en Mollie Burkhart (Lily Gladstone). De rol van Mollie is cruciaal in de film, niet alleen vanwege haar relatie met Ernest, maar vooral de vastberadenheid om gerechtigheid te zoeken voor haar familie en de Osage-gemeenschap.
Robert de Niro, eindelijk weer eens in een glansrol, speelt op onnavolgbare wijze een ogenschijnlijk vriendelijke man, maar blijkt een wolf in schaapskleren te zijn.

Een klein minpunt aan deze film is het laatste uur. De FBI verschijnt eindelijk op het toneel en vanaf dat moment gaat de film een tempo hoger en worden de moorden wel erg snel opgelost. Ik snap dat vanwege de speelduur keuzes gemaakt moesten worden, maar dan had ik iets meer geknipt in de eerste twee uur.

Verder ademt alles aan deze film kwaliteit. De kostuums, settings en het camerawerk, uit alles blijkt dat Scorsese zich aan de absolute top bevindt.
Laat de toch wel fikse speelduur je niet afschrikken en ga deze film zien. 'Killers of the Flower Moon' is een huiveringwekkend en aangrijpend waargebeurd verhaal, meesterlijk verteld door Martin Scorsese en met een sterrencast die indruk maakt.
4*

Killing Them Softly (2012)

Zeer matige film waarbij Dominik z'n hand wel degelijk overspeelt. Had hier redelijk wat van verwacht, maar ik kwam van een koude kermis thuis.

De boodschap die Dominik wil overbrengen komt totaal niet uit de verf. De speeches van Obama en Bush komen wel voorbij waaien, maar je bent ze vijf minuten later weer vergeten. Een positief sprekend aankomend president, maar een maatschappij die steeds verder de shit inzakt, zo zou je het kort kunnen samenvatten. Voor mij kwam die tegenstelling in ieder geval niet binnen.

Ook zijn de dialogen soms van het niveau die worden gevoerd in een plaatselijk café of kroeg. Wat een langdradig geneuzel zeg. Je merkte dat Dominik soms de grote Tarantino wilde imiteren, ook dat is niet gelukt.

Pluspunten? Zeker, maar niet veel. De intro van Brad Pitt, die trouwens uitstekend op dreef is, met de muziek van Johnny Cash is prachtig, evenals sommige kills.

Verder is het vooral heel snel vergeten..

King Kong (2005)

Prachtfilm met als hoogtepunt de geweldige band tussen King Kong en Ann..

Zoals al veel vermeld hier bestaat de film uit 3 delen. Het eerste deel vond ik verreweg het minst. Op zich niet verkeerd als er kennis gemaakt moet worden met de personages, alleen gebeurde er zo weinig en waren de dialogen zo standaard en de gebeurtenissen nogal cliché dat het ging vervelen.

Gelukkig komt er na een uur actie, en wat voor actie. Het eerste uur nog geen King Kong gezien, het daaropvolgende aan een stuk door zowat.
Kong ziet er geweldig uit, imposant, krachtig, maar we leren ook z'n zachte kant kennen. Doordat hij Ann meeneemt en ze elkaar mogen onstaat er een prachtige band die de film goed doet.

De gevechten in de jungle zijn aardig, maar er word nogal overdreven. Ellenlange gevechten waar geen eind aan lijkt te komen, er gebeurd steeds hetzelfde, maar het ziet er allemaal wel prachtig uit!

Het derde deel, in New York, steekt er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit..
Zelden zo 3 kwartier lang ademloos zitten kijken en genieten..
De dood van King Kong deed me zelfs een brok in de keel krijgen.. Het gebeurd niet vaak in een film dat ik de kant van een dier kies ten koste van de mensheid maar bij deze film was het wel degelijk zo!

Dankzij het geweldige 3e deel beoordeel ik deze film hoog omdat het er ook geweldig uitziet, herkenbare en fijne soundtrack om naar te luisteren..
Echt een meer dan prima avonturenfilm van de hand van Jackson!

King, The (2019)

Prima film met een uitblinkende Chalamet als Koning Henry V.

Zoals gezegd speelt Chalamet een glansrol in een film die er verrassend goed uit ziet. De settings zijn goed verzorgd, evenals het acteerwerk. Zo zien we Joel Edgerton en Robert Pattinson in verrassende rollen, zeker laatstgenoemde heeft een aparte rol die wat mij betreft niet helemaal uit de verf komt.

De film duurt vrij lang, neemt overal goed de tijd voor zodat je als kijker ook een beetje weet in welke tijd het allemaal afspeelt. Echt langdradig wordt het nooit, al is dit geen film die later als klassieker beschouwd gaat worden, daarvoor is het allemaal net niet vernieuwend en goed genoeg.

Toch heb ik me prima weten te vermaken, ruim voldoende!

King's Speech, The (2010)

Een absolute topfilm!
Colin Firth en Geoffrey Rush zetten hier gedenkwaardige acteerprestaties neer in een film die absoluut terecht 12 Oscarnominaties ten deel is gevallen!
Ondanks het ietwat trage tempo wat de film kenmerkt boeit die van begin tot eind.

Is het niet de vreselijke performance in het Wembley Stadium, dan wel de fantastische laatste oorlogsspeech en al de therapie daartussenin geweven.
In één woord fantastisch!

Het enige minpuntje, en dat is ook mijn reden vooralsnog dat de film niet de volle score krijgt, is het ontbreken van de kroning in de kerk. Dat was de kans om een absolute topsfeer te creëren, de slagroom op de taart eigenlijk..

Maar dat doet weinig af aan de film, want die is meesterlijk. Je voelt van begin tot eind ontzettend mee met George VI, zeker wanneer hij koning wordt. Je zit zelf nog in spanning of de laatste oorlogsspeech wel goed zal gaan..

Waar ik eerst dacht aan Franco als verdiende oscarwinnaar, is die kans toch wel zeer klein vanwege de uitstekende rol die Firth hier neerzet. Hopelijk wint hij het beeldje..
Maar niet vergeten dat mede door Geoffrey Rush, die een heerlijke rol neerzet als stottertherapeut, Firth zo'n prestatie kon neerzetten..
Ook de muziek is fantastisch en past precies bij het hele gebeuren.
Ja, ik heb me zeer vermaakt met deze absolute topper!

Kingdom of Heaven (2005)

Heb me maar niet gewaagd aan de Director's Cut omdat ik uit vage herinneringen nog wist dat ik de bioscoopversie soms al traag vond.

En het eerste uur dacht ik dat ik volkomen gelijk had. Er zit niet heel veel actie in, er wordt gewauweld over "koninkrijk dit en koninkrijk dat" en er zitten grote gaten tussen de scenes.

Maar als dat eenmaal over is, is het wel genieten geblazen.

Het verhaal over de kruistochten heeft me altijd wel kunnen bekoren en Scott heeft die interesse alleen maar aangewakkerd.

Goed om te zien dat hij dicht bij de feiten is gebleven. Maar al weet je helemaal niks over dit onderwerp, het is allemaal prima te volgen.

Dat Scott oog heeft voor detail wist ik, maar heeft me in deze film weer doen verbazen. Alles klopt werkelijk, de kostuums en alles wat daarbij hoort. Geen helmen zonder deuken, (die je vaak ziet in films) maar vieze helmen met deuken en gaten erin, kleren die vies zijn, gezichten van mensen die met bloed besmeurd zijn.. Heerlijk om te zien..

De cast is ook goed. Alhoewel ik bij Bloom toch de grootste twijfels had. Hij moet wel heel erg de film dragen en vind hem vooral tijdens de speeches die hij tegen het leger en het volk houdt niet overtuigend.

Eva Green is een mooie meid en kan toch ook nog wel acteren. De 'schurken' in de film zorgen ervoor dat je na tien minuten al een vreselijke hekel aan ze hebt dus dat zat ook goed.

Ik had 3,5 ster staan en die blijven ook staan. Een realistische, goede historische film die me zeker kon bekoren ondanks de wat moeizame start!

Absoluut de moeite waard!

Kingdom, The (2007)

De film kende een sterk begin en na een inkakker van zo'n drie kwartier wordt de film fantastisch afgesloten.

In een zin is deze film dus samen te vatten. Wat me opviel in het begin is dat het camerawerk uitstekend was verzorgt. Weliswaar met veel bewegingen, maar dat deed de film goed.

De explosie kwam dan ook enorm realistisch over en het zet meteen de toon van de film.

Helaas kakt de film daarna in. Veel dialoog over politieke kwesties en ik had het idee dat het verhaal niet echt van de grond kwam.

Pas aan het einde van de film komt de gang er goed in en zorgt dat afsluitende gedeelte ervoor dat de film een prima voldoende krijgt.

3*

Kingsman: The Golden Circle (2017)

Helaas niet zo goed als het eerste deel maar toch best vermakelijke kost.

Laat ik maar met het positieve beginnen. De film kent een absolute sterrencast waarvan Mark Strong en Taron Egerton me het meest konden bekoren. Strong vind ik uitermate geschikt voor een komische rol als deze, het moment dat hij op die landmijn stond en begon te zingen om zichzelf daarna op te blazen vond ik geweldig.
Egerton verraste me in het eerste deel ook al positief en hij trekt deze lijn gewoon door. Zijn klik met Colin Firth is in dit deel helaas wel wat minder.
Helaas krijgen Channing Tatum, Jeff Bridges en Halle Berry weinig screentime zodat hun rol eigenlijk een beetje karig uitvalt. Julianne Moore als schurk was op zich best geestig. Haar drugsparadijs, broodjes hamburger en robothonden waren best geinig.
Verder was de cameo van Elton John ook best geslaagd te noemen.

De soundtrack van de film was ook positief, evenals de vechtscènes. Verder is het allemaal best sfeervol geschoten met veel kleur. De openingsscène is daar een goed voorbeeld van. Veel actie en een goed geschoten achtervolging met helaas alleen een overdaad aan CGI.
Toch is het verhaal van de film om je te bescheuren zo slecht. Het hele randgebeuren eromheen is allemaal best geinig en sfeervol, maar zo'n verhaal laat de film wel wat in punten zakken.
Komt nog bij dat het allemaal net wat minder grappig was dan in het voorgaande deel, al kent de film zeker z'n geestige momenten.

Al met al is dit vermakelijk, op z'n tijd best grappig en kent de film een sterke cast, maar het is allemaal niet zo origineel en goed als het deel hiervoor.
Wel drie dikke sterren.

Kingsman: The Secret Service (2014)

Herzien met het oog op het tweede deel wat ik morgen hoop te gaan zien.

Ook na herziening staat deze film als een huis. De combinatie van actie en humor is hier erg sterk, niet alleen dankzij Vaughn, maar ook de acteurs zijn geweldig op dreef.

Colin Firth is helemaal geweldig als Harry Hart, vooral omdat je bij hem niet zo'n rol verwacht. Samuel L. Jackson gooit alles wat hij heeft in z'n schurkenrol en dat levert een aantal hilarische scènes op.

Egerton is natuurlijk de grote onbekende in deze film, maar ook hier gewoon een erg leuke en stoere rol.

Het verhaal is natuurlijk ondergeschikt aan alle actie en humor. Eigenlijk slaat het helemaal nergens op, maar dat ik me daar nooit aan gestoord heb is alleen maar een compliment aan de regisseur en scriptschrijver.

De scene in de kerk blijft geweldig, al is het net iets minder leuk wanneer je weet dat het er aan zit te komen.

Maar verder is deze film een uitstekende actiekomedie en blijven de vier sterren gewoon staan!

Kiss the Girls (1997)

Matige thriller.

Morgan Freeman en Ashley Judd halen gelukkig een acceptabel niveau zodat de film niet helemaal door de ondergrens zakt.

Het verhaal is totaal niet intererssant, zit boordevol clichés en brengt niets vernieuwends. Grootste probleem van de film is dat het gewoon nooit spannend wordt, ook al wordt er alles aan gedaan om het spannend te maken.

Over een paar maanden kan ik me geen enkele scene van de film meer voor de geest halen, dat zegt genoeg over het niveau.

Onvoldoende.

Knight's Tale, A (2001)

Een film die de genres humor, actie, romantiek en avontuur moeiteloos combineert waardoor er een lekkere luchtige en vermakelijke film ontstaat.

Alhoewel het allemaal niet heel wereldschokkend is, is het toch enorm vermakelijk. Het verhaal is lekker makkelijk maar vermaakt, de humor is soms flauw maar doet het romantische tintje goed en met een goed stel acteurs erbij is succes gegarandeerd.

De muziekkeus is geweldig, moderne muziek in een Middeleeuws verhaal. Ook leuk om het lied 'We will rock you' te horen.

Heath Ledger is goed, zoals altijd eigenlijk wel. Eeuwig zonde dat hij er niet meer is.

Gelukkig blijven zijn films wel altijd bestaan zodat we nu nog van hem kunnen nagenieten.

Ruim voldoende!

Knives Out (2019)

Mijn eerste kennismaking met Rian Johnson, zijn Star Wars film moet ik nog zien en de film 'Looper' staat nog altijd op mijn verlanglijstje.

De reden dat ik deze film graag wilde zien is dat ik dol ben op klassieke 'whodunnit' films. Het tegenvallende 'Murder on the Orient Express' uit 2017 staat nog wel op m'n netvlies, ik had de hoop dat deze film een stuk beter zou zijn. Gelukkig is die hoop niet beschaamd, dit is een uitstekende klassieke moordmysteriefilm geworden met een fenomenale Daniel Craig.

De locatie waar deze film zich afspeelt is exemplarisch voor de stijl van de film. Het is een afgelegen villa met allemaal rare snufjes en rekwisieten met als uitschieter een grote cirkel met allerlei soorten messen. De personages in deze film zijn ook allemaal niet helemaal goed snik, daar kom je al heel snel achter. Het leuke tijdens het kijken van een film als deze is het bedenken wie het toch gedaan zou kunnen hebben. Wat deze film nog leuker maakt, is dat het meedenken best te doen is. Het plot is niet zo ingewikkeld dat het je duizelt, hier valt echt wel chocola van de maken.

Zoals gezegd is Daniel Craig echt de ster van de film. Hij is niet alleen een superslimme detective, de humor die hij met zich meebrengt is onbetaalbaar. Wat dat betreft is deze film een prima mix tussen mysterie en komedie. Visueel is het erg mooi gemaakt, een aantal geweldige shots komen voorbij. Je kunt merken dat hier met plezier aan gewerkt is.

4*

Knock Knock (2015)

Een regelrechte verschrikking.

Keanu Reeves is een topper in de John Wick films, maar daar heeft hij ook bijna geen tekst en mag hij er lekker op los rammen en knallen.

In deze film heeft hij nogal wat tekst dus dan valt hij keihard door de mand. Het is echt gênant om te zien wat een slecht acteur het eigenlijk wel niet is.

Hij wordt daarbij ook niet echt geholpen door het script. Of eigenlijk vraag ik me af of er überhaupt wel een script aanwezig was. Het leek meer op een uit de hand gelopen feestje met wat dronken pubers, tenminste zo gedroegen de twee dames zich wel.

Alles in deze film is onzin en ik geef nog één ster omdat ik regelmatig gelachen heb. Niet omdat de film ook maar enige humor bevat, maar puur omdat het zo slecht was.

1*

Knocked Up (2007)

Erg leuke komedie waarvan ik al eens een half uur gezien had, maar om weet-ik-het-wat-voor-reden nooit heb afgekeken.

Gisteravond de hele film gezien en ik heb me kostelijk vermaakt.

Ook al zijn Katherine Heigl en Seth Rogen vooraf beschouwd niet het meest interessante duo voor een komedie, hier werkt het uitstekend.

Beiden zetten een erg leuke rol neer, vooral Heigl viel me hard mee. Paul Rudd in een bijrol was ook geniaal.

Ik had van de zomer 'This is 40' al gezien, een soort opvolger van deze film. Ook dat was een geslaagde film, al sla ik deze 'Knocked up' nog net iets hoger aan.

De film kent een hoog grappenpercentage, de meesten zijn nog gelukt ook. De vrienden van Ben waren wat flauw, maar zoals al eerder gezegd was Paul Rudd samen met Leslie Mann een leuk en grappig stelletje.

Ik heb me zeer zeker vermaakt, een aanrader is deze komedie zeker!

Ruim voldoende.

Knowing (2009)

Had geen idee wat ik moest verwachten dus lekker neutraal de film ingegaan. Wist wel dat het iets met rampen te maken had, maar meer ook niet.

En het is me zeker niet tegengevallen! In tegenstelling tot vele anderen hier ben ik meestal wel van Cage gecharmeerd en ook nu weer stelde hij me geen teleur, net zoals z'n zoontje wat ook een prima prestatie leverde! Maar Rose Byrne vond ik echt vreselijk. Haar geschreeuw kwam me op een gegeven moment de keel uit en was stiekem behoorlijk opgelucht toen ze het loodje legde.

De film kiest zeker niet voor de voorspelbare weg. Het begint al lekker mysterieus waardoor je er snel in zit. Na wat voorspelbare momenten komen de rampen en die zien er zeker goed uit. Prima special effects, iets wat je van Proyas ook wel kon verwachten. Nee, daar zat zeker niet het probleem!

Jammer van die Aliens. Vond ze maar vervelend aanwezig en vond het ook jammer dat ze nog wat kinderen en dieren meenamen om opnieuw te beginnen. Het einde van de wereld daarentegen zag er gelikt uit en boezemde me behoorlijk angst in. Ook mooi was het gebruik van het Adagio van Beethoven. Muziek wat prachtig paste bij de beelden, veel beter dan al het bombastische.

Komt een Vrouw bij de Dokter (2009)

Alternatieve titel: Stricken

Ik kwam er gisteravond achter dat ik deze film nog nooit in z'n geheel had gezien. Dat werd wel een keertje tijd en ik kan achteraf niet anders zeggen dan dat het eigenlijk gewoon een goede film is.

De film snijdt twee zware onderwerpen, kanker en vreemdgaan, aan. Sterker nog, deze onderwerpen raken helemaal in elkaar verweven totdat er aan één van de twee een definitief einde komt.
Carmen, gespeeld door Carice van Houten, krijgt borstkanker, Stijn, gespeeld door Barry Atsma, kan niet van andere vrouwen afblijven en zelfs wanneer zijn vrouw doodziek is moet hij nog een paar slippertjes begaan.

Ik heb het boek niet gelezen, dus ik weet niet of Oerlemans dicht bij het origineel is gebleven. Hij houdt wel de vaart erin maar vergeet niet de chemie tussen Stijn en Carmen te ontwikkelen. Enige nadeel door het vrij hoge tempo is dat bijvoorbeeld het personage van Anna Drijver zo plat blijft als een dubbeltje. De hoogtepunten van de film zijn echt de scènes tussen Stijn en Carmen met af en toe hun dochtertje erbij.
Het afscheid is erg indrukwekkend en komt zeer overtuigend over.
Atsma en van Houten zijn allebei erg op dreef en dat levert gewoon een prima film op.
3.5*

Kong: Skull Island (2017)

Aangenaam vermaak!
De versie van Jackson steekt er wat mij betreft wel met kop en schouders bovenuit. Deze film richt zich meer op de actie terwijl ik in de versie van Jackson de band tussen Kong en Naomi Watts erg bijzonder vond.
Maar toch is deze film prima te behappen, vooral door de meesterlijke actie en het camerawerk. Prachtige gevechten en shots vliegen je om de oren. Tel daarbij op dat er mensen doodgaan die je niet zo snel verwacht. Ook een sterk punt want meestal kan je het zo voorspellen.

Het overige vond ik slecht, belabberd slecht zelfs. De film kent veel grote namen maar alleen John C. Reilly kon me overtuigen. Zorgde voor een komische noot en acteerde als een van de weinigen naar behoren. De overige karakters waren nog platter dan een gemiddelde pannenkoek zodat er ook maar weinig écht konden overtuigen. Vooral Samuel L. Jackson, toch wel een soort van held van me, was dramatisch.

Toch kan ik hier geen onvoldoende voor geven. Een film als deze hoef je niet te beoordelen op karakterontwikkeling, dialogen en dat soort zaken maar vooral om de actie. En die is perfect voor elkaar, het is echt vermakelijke kost!
3*

Kung Fu Panda (2008)

Vermakelijke animatiefilm met een weliswaar flinterdun verhaaltje maar wel met erg leuke personages.

Wat mij betreft zijn de stemmen gewoon goed gecast, Jack Black als Po is gewoon grappig.

Sowieso moet de film het wel van de (flauwe) humor hebben, maar ik was er wel voor in de stemming. Het is niet de grappigste animatiefilm allertijden, maar ik kon veel grappen en grollen wel waarderen.

Het zag er allemaal ook erg goed uit, sowieso kent de film een hoop positieve elementen waardoor het dunne en nietszeggende verhaallijntje niet al te veel opvalt.

Ruim voldoende, 3.5*

Kung Fu Panda 2 (2011)

Ook dit tweede deel is, net als deel 1, erg vermakelijk.

Visueel is het wederom dik voor mekaar, China wordt op een geweldige wijze weergegeven. We zien grotendeels dezelfde figuren, alleen nu behoort Panda Po al tot de Vurige Vijf.

Ook is er weer een erg leuke en goede schurk bedacht in de vorm van een pauw. Er wordt ook wat dieper ingegaan op de geschiedenis van Po en dat levert alles bij elkaar opgeteld weer een prima en humoristische animatiefilm op.

Ook voor dit deel 3.5*