- Home
- martijn011
- Meningen
Meningen
Hier kun je zien welke berichten martijn011 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.
A-Team, The (2010)
Alternatieve titel: The A Team
Ik heb nooit van m'n leven ook maar één aflevering van de serie gezien dus vergelijkingsmateriaal heb ik niet.
Heb deze film anderhalf jaar terug in de bios gezien en vond het wel een leuke en goede start van een nieuw jaar om deze film eens te herzien.
Vreemd genoeg kon ik me helemaal niks meer herinneren. Zelfs geen enkele scene. Op zich een pluspunt zodat het leek alsof ik naar een film zat te kijken die ik nog nooit had gezien.
Het verhaal is zoals in veel van dit soort films ondergeschikt aan het vermaak en het avontuur. Zal de film dan ook niet op het verhaal afrekenen, want die is erg simplistisch en voorspelbaar.
Het viel me op dat de special effects er erg slecht uitzagen. Vooral de vliegscenes lijken nergens op, er is weinig moeite gedaan om dat realistisch over te brengen. Ook diverse ontploffingen en explosies hadden een erg hoog computer-gehalte.
Ook de humor is niet erg aanwezig. Vond alleen Murdock af en toe wel iets grappig en ook de vliegangst van Baraccus was wel leuk.
Na herziening gaat er een halfje vanaf. Toch niet zo leuk en vermakelijk als ik dacht alhoewel het zeker geen afrader is..
3*
Abduction (2011)
En weer een duizend-in-een-dozijn-film passeerde de revue. Nu met een wel heel raar plot: jongen vindt op internet een foto van zichzelf toen hij een jaar of vier was en herkende zichzelf meteen!?? Erg ongeloofwaardig vond ik het in ieder geval.
Nog een probleem is de keuze voor de hoofdpersoon, Taylor Lautner. Gelukkig zijn de Twilight-films me nog bespaard gebleven, maar zag na een minuut of zes al dat dit een waardeloos acteur is. Kan volgens mij alleen maar boos en getergd kijken, met af een toe een glimlach à la Prodent-tandpasta reclames.
Gelukkig zit er af en toe wat vermakelijks tussen. Vechtscenes zijn niet slecht, muziek af en toe ook wel aardig en Michael Nyqvist weet er ook nog wat van te maken als badguy. Voor de rest weer snel vergeten en enige vergelijking met de Bourne-films is totaal misplaatst. Daarvoor is deze film te matig.
Act of Valor (2012)
Ik hou wel van films met het thema Seals of dat soort gasten. Enorm intrigerend om te zien hoe ze te werk gaan en hoe onmogelijke missies tot een goed einde worden gebracht. Toch moet zo'n soort film een voorwaarde hebben, namelijk dat het realistisch gebracht wordt.
Met dat laatste zat ik helemaal goed. Vooral het eerste gedeelte van de film is erg sterk en heb zelden zulke goede actiescenes voorbij zien komen. Helaas wordt het daarna steeds minder met als tenenkrommende afsluiter de zogenaamde heldendaad en de daarbij horende emoties.
Jammer van zo'n einde want een hele goede score zat in de maak. Nu werkte het acteerwerk ook niet echt mee, maar gelukkig zit er genoeg goede actie in om een voldoende er uit te loodsen!
Adjustment Bureau, The (2011)
Onvoldoende..
Ik moet wel zeggen dat het een film is die prima wegkijkt, niet te lang duurt en goed acteerwerk bevat, vooral van Damon. Sterk acteur toch.
Maar de film neemt veel te veel hooi op z'n vork waardoor het allemaal een beetje vaag wordt.
Zoals al vaker genoemd hieronder bevat de film veel plotgaten en wurmt de regisseur zich in allerlei bochten om het nog een beetje geloofwaardig te maken.
Dat lukt absoluut niet.
Er wordt nogal opzichtig omgegaan met het contrast tussen autoritaire controle tegenover menselijke wilskracht en toeval. Uiteindelijk vloeit daar een niet erg enerverende boodschap uit.
De achtervolgingen waren nog wel leuk, maar het is duidelijk dat deze film geen voldoende waard is.
2,5*
Adventures of Tintin, The (2011)
Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn
Ikzelf ben niet bekend met de stripreeks van Kuifje. Heb natuurlijk wel gehoord van Jansen en Janssen, kapitein Haddock en het hondje Bobbie maar nooit een strip gelezen. Liet me dan ook graag verrassen door Spielberg en dat heeft hij zeker voor mekaar gekregen!
Het zal ongetwijfeld schelen of je de film in 3D hebt gezien of niet, maar in 2D op je laptopschermpje ziet het er ook al prachtig uit allemaal. De motion-capture techniek werpt absoluut z'n vruchten af want het is net alsof je in de echte wereld zit, vooral qua bewegingen van de personages.
Van de personages is kapitein Haddock verreweg het interessantst. Grappig en erg goed neergezet door Serkis, een specialist natuurlijk op het gebied van motion-capture. Jansen en Janssen zijn ook zeker van meerwaarde en zorgen meerdere malen voor een komische noot.
Het einde leent zich uitstekend voor een vervolg natuurlijk. Een vervolg dat er van mij zeker mag komen want van dit soort animatiefilms kan ik niet genoeg krijgen! Een zeer sterke film van Spielberg, hulde!
After (2019)
Ik heb slechtere romantische films gezien, maar dit is in ieder geval geen topper. Eigenlijk gebeurt er niet heel veel, behalve dan dat je ruim anderhalf uur naar een romance tussen een jong stel zit te kijken wat alle hoogte- en dieptepunten meemaakt van hetgeen je normaal in zo'n soort film ziet.
Grote pluspunt aan deze film is dat het mooi is gefilmd en er diverse keren prachtige locaties worden aangedaan.
Wat acteren betreft, ik heb geen bekend gezicht voorbij zien komen, maar ik heb me niet gestoord aan de acteurs dus ze deden het gewoon prima.
Deze film is geen afrader, maar in dit genre zijn wel veel betere films gemaakt.
Kleine onvoldoende.
Air Force One (1997)
Een soort van jeugdsentiment is deze film toch wel voor me. Ontelbaar vaak gezien vroeger, op videoband nog wel. Was benieuwd wat ik er nu van zou vinden.
Helaas blijft er weinig van over. Het eerste gedeelte van de film is prima te pruimen, maar vanaf het moment dat Ford in handen is van de schurken daalt het niveau net zo hard als het vliegtuig in de film. Over the top is dan nog een understatement.
Ford doet het wel aardig, maar eigenlijk springt niemand van de cast er echt uit. Oldman heb ik al een veel betere schurkenrol zien spelen en van de rest werd ik niet warm of koud. Macy had een te beperkte rol om te schitteren.
Verder waren de effecten dramatisch en nam de ongeloofwaardigheid met de seconde toe.
Jammer dat ook deze film een fikse verlaging krijgt. Films die je beschouwt als jeugdsentiment lijken vooraf bezien erg goed maar vallen altijd tegen helaas.
Punt eraf.
Airplane! (1980)
Alternatieve titel: Flying High
Normaal gesproken ben ik absoluut in voor films als deze. Bijvoorbeeld The Naked Gun en Hot Shots kon ik erg waarderen en ik verwachtte dan ook weer krom te liggen van het lachen. Helaas was dat absoluut niet het geval.
De film was wel erg flauw. Woordgrappen zijn de grappen die ik het meest waardeer, maar deze gingen eindeloos door en dan is het gewoonweg niet grappig meer. Dat er wat films op de hak genomen worden is tot daar aan toe, maar ook die waren gewoonweg niet grappig meer omdat het zo lang voortduurde allemaal.
Ga me sowieso niet aan het tweede deel wagen. Vond dit een tegenvaller van jewelste en voor de paar goeie grappen die de film in zich heeft, ken ik twee sterren toe.
Meer zit er helaas niet in!
Alice in Wonderland (2010)
Eigenlijk wel een beetje vreemd dat deze film zo'n laag gemiddelde krijgt op deze site want dit is gewoon een meer dan prima film!
De wereld die gecreërd wordt door Burton is prachtig en sprookjesachtig..
Tel hierbij op de goed ingevulde personages en de film is meer dan voldoende!
Vond niet echt dat Johnny Dep met The Hatter de show stal. Dat vond ik meer voor Alice zelf, die echt een prima rol neerzette! Ook de Rode Koningin vond ik een hilarisch personage..
Zelfs de muziek was prima in orde!
Dit is gewoon een heerlijke film!!
All Good Things (2010)
Matige en vooral onevenwichtige film.
Over de acteerprestaties van Ryan Gosling en Kirsten Dunst niks dan lof! Hun sterke spel verbloemt voor een gedeelte het onevenwichtige, maar wel interessante en waargebeurde verhaal.
Misschien dat het komt omdat ik totaal geen achtergrondinformatie had, ik had nog nooit van deze vermissingszaak gehoord, maar ik heb het idee dat hier veel meer uit te halen viel.
De film start wel sterk. De personages van Gosling en Dunst ontmoeten elkaar en er onstaat een hartstochtelijke romance. De chemie tussen beiden is zeer zeker aanwezig, maar wanneer Goslings personage ineens verandert in een totaal onhandelbaar en ondoordringbaar figuur wordt de film op onverklaarbare wijze mysterieus en erg verwarrend.
Jammer, het begin sprak nog wel zo aan en ook het verhaal is uitermate geschikt om een spannende thriller te maken.
Kleine onvoldoende.
All Stars (1997)
Ik ben nooit een intensief volger geweest van de serie, heb wel eens wat flarden voorbij zien komen en ik moet zeggen dat ik het best wel vermakelijk vond toen.
Gisteren de eerste film maar eens opgezet.
Ik heb zelf ook jarenlang gevoetbald dus bepaalde dingen kwamen heel herkenbaar over. Je volgt als kijker een aantal personen van het team in hun privéleven en het blijkt al snel dat iedereen wel iets heeft waar hij zich zorgen over maakt. Dat werkt meestal op de lachspieren, al zijn er ook een aantal scènes waarbij het dramatische gehalte wat hoger ligt
De beste scènes van de film zijn toch wel die als de mannen samen zijn. Een aantal leuke dialogen en scènes zitten hier zeker in maar heel hoogstaand is het niet allemaal.
Positieve uitschieter was Thomas Acda, zelfs Danny de Munk viel me alles mee.
Voldoende, deel twee ga ik zeker opzetten.
All Stars 2: Old Stars (2011)
Na het best wel leuke eerste deel is dit toch wel een miskleun van jewelste.
Grootste probleem van deze film is het script. Alleen het begin al, hoe is het mogelijk dat je niks anders kan verzinnen dan een personage die in het eerste deel is overleden, dat diegene de hoofdpersonen in deze film moet herintroduceren.
Verder lijkt het me dat deze vriendengroep groot geworden is door samen met elkaar elk weekend te voetballen. De liefde voor het voetbal is in deze film totaal verloren gegaan want dat wordt er elke keer als minst belangrijke bijzaak nog even bijgesleept als er niks anders meer te verzinnen was. Voor de rest is het een opeenstapeling van slechte humor, tenenkrommende scènes en het slechtst denkbare eerbetoon aan Antonie Kamerling.
Zwaar onvoldoende.
All the Money in the World (2017)
Film van Scott die me niet zo kon bekoren, viel me eigenlijk vies tegen.
Laat ik positief beginnen. Michelle Williams en Christopher Plummer acteren fantastisch. Vooral laatstgenoemde is erg sterk, zeker als je beseft dat hij twee dagen voor de opnames pas het script kreeg om Kevin Spacey te vervangen.
Verder is het visueel ook uitstekend, maar dat kan je wel aan Scott overlaten. Zelden een film van hem gezien die op dat vlak niet voldeed.
Ik vond het verhaal daarentegen vlees nog vis. Het schippert een beetje tussen een ontvoeringsverhaal en een verhaal over John Paul Getty en Scott lijkt moeilijk te kunnen kiezen. Het suddert maar een beetje door naar een einde dat me ook niet echt kon bekoren. Saai is niet het goede woord om de film weer te geven, langdradig of kleurloos is beter van toepassing.
Verder vond ik Mark Wahlberg en Charlie Plummer ook niet best zodat ik op een kleine onvoldoende uit kom.
Alle Tijd (2011)
Prima Nederlandse film met een uitstekende Paul de Leeuw.
De film is ook prima in balans wat betreft drama en humor. Nergens wordt het echt te zwaar, ook naar het einde toe niet, en af en toe ontsnapte er zelfs een grote glimlach op m'n gezicht.
Karina Smulders was samen met Paul de Leeuw het best op dreef.
Toch vond ik het af en toe wat té afgeraffeld lijken. Er zitten redelijk wat personages in de film die er door de korte speelduur niet helemaal uitkomen.
Ook de verhaallijn omtrent de ziekte van Molly had wat meer uitgediept kunnen worden zodat je als kijker nog meer mee kon leven met haar personage.
Toch is het vermakelijke kost. Zoals gezegd een prima balans tussen drama en komedie en met een redelijk verhaal een prima wegkijker.
Als Nederlander hoef je je niet te schamen voor dit vaderlandse product.
Voldoende.
Alleen Maar Nette Mensen (2012)
Alternatieve titel: Only Decent People
Verschrikkelijk zeg, wat een flutfilm. Eigenlijk slaat het verhaal al helemaal nergens op, maar wanneer er zo'n cast bij komt kijken en er geprobeerd wordt geforceerd grappig te doen, dan ben ik al gevlogen.
Van begin tot eind bekruipt je een ongemakkelijk gevoel omdat je weet dat het heel slecht is en dat het gedurende de film ook niet beter zal worden.
Toch maar de moeite genomen om de film uit te zitten, maar m'n vooraf bestempelde conclusie bleek de juiste te zijn.
Zoals gezegd is de cast een verschrikking. Jeroen Krabbé in een klein rolletje kon het ook niet rechttrekken en ik vraag me werkelijk af wat hij in deze film gezien heeft.
Ik zie er in ieder geval niks in en waardeer het dan ook met een zware onvoldoende!
Allegiant (2016)
Alternatieve titel: The Divergent Series: Allegiant
Dit laatste deel is helaas wel wat minder dan de twee voorgaande delen. Ik begreep dat er ook geen bioscoopfilm meer gemaakt gaat worden. Op zich best jammer, ik heb me eigenlijk best wel goed vermaakt met deze drie films.
Zoals gezegd was dit deel wel de minste. Het zag er soms wel heel erg goedkoop uit allemaal (het rode landschap vooral). Daarbij komt nog dat het originele er wel vanaf is en het meer op een actiefilm begint te lijken met de daarbij behorende clichés.
De cast bevat een aantal grote namen, maar veel halen ze daar ook niet uit.
Matig tot redelijk.
Alles Is Familie (2012)
Na het redelijke Alles is Liefde ook deze film maar een kans gegeven. Ideale film voor een avondje met je vrouwtje op de bank natuurlijk.
Achteraf kan ik concluderen dat ik het een hele leuke film vond die me nergens irriteerde, sterker nog, ik best wel genoten.
Ik betrap mezelf er vaak op dat ik vooraf nogal lacherig doe over Nederlandse films, zeker in dit genre, maar ik kan niet anders dan concluderen dat ik de meeste films van eigen bodem, in dit genre welteverstaan, stukken beter vind dan die slappe Amerikaanse films waarin alles vanaf minuut vijf al te voorspellen valt.
Het verhaal is er een met een lach, een traan en uiteindelijk een goed gevoel. De balans is wat mij betreft erg goed en aangezien de cast ook erg sterk was dit keer, vooral Carice wederom, loopt de film ondanks de best wel lange speelduur heerlijk door en is het afgelopen voordat je er erg in hebt.
Uiteraard is het einde wel wat cliché, maar dat weet je van te voren al. Maakte me nu ook niet zo veel meer uit want deze film verdiend een dikke voldoende en is beter dan z'n voorganger!
Alles Is Liefde (2007)
Alternatieve titel: Love Is All
Aardige film van eigen bodem die voordat je het weet voorbij is en je tot het besef komt dat je best een leuke film hebt gezien. Een hoop bekende Nederlanders leveren hun bijdrage en sommige rollen waren best wel aangenaam!
Vond vooral Thomas Acda een verademing en ook Carice van Houten en Michiel Romeyn leverden een alleraardigste prestatie.
De film kent veel verhaallijnen, maar wordt nergens echt verwarrend en alles blijft keurig binnen de lijntjes zodat iedereen deze film kan zien en met een liefdevol gevoel achterblijft..
3*
Allied (2016)
Aangezien deze film niet zo heel goed ontvangen was, ging ik met weinig verwachtingen kijken.
Gelukkig had ik het mis, de film kon me prima vermaken en is uiteindelijk een prima oorlogsfilm geworden!
Zemeckis levert over het algemeen gewoon prima kwaliteit af, al moet ik wel zeggen dat ik het qua regisseerwerk niet echt bijzonder vond. Weinig camerashots die me deden denken aan de genialiteit van de regisseur, zoals hij daar bijvoorbeeld bij Forrest Gump wel in uitblonk.
De sfeer is daarentegen wel prima in orde, vooral het eerste gedeelte in Casablanca mocht er zijn.
Wat echt staat of valt met deze film is de chemie tussen Pitt en Cottilard. Gelukkig is deze zeer zeker aanwezig en Cottilard toont maar weer eens dat ze een uitstekend actrice is. Pitt speelt gewoon prima, niet bijzonder. Het leek trouwens wel of hij z'n hele gezicht onder de botox heeft laten spuiten. Maar door z'n dikke botoxlaag heen kan je wel zien dat hij charisma heeft en echt wel wat kan.
Het verhaal zelf kent een rustig tempo, het wordt nooit saai maar ook nooit nagelbijtend spannend. Het einde is sterk, dat zorgt voor een halve ster extra op m'n beoordeling.
Ruim voldoende, 3.5*.
Amadeus (1984)
Topper die me totaal verraste!
Ik ben een behoorlijke liefhebber van de muziek van Mozart en wilde deze film daarom niet links laten liggen.
Erg leuk om te zien hoe bepaalde muziekstukken van hem zijn ontstaan en in welke omstandigheden hij ze schreef.
Alhoewel Mozart in deze film lichtelijk overdreven wordt voorgesteld is het wel bekend dat hij geen lieverdje was en een behoorlijke vrijbuiter geweest moet zijn.
Tom Hulce levert een wereldprestatie door hem weergaloos neer te zetten. Natuurlijk is zijn lachje echt elke keer weer genieten geblazen, maar hij speelt zo verschrikkelijk goed!
Hetzelfde kan gezegd worden van Abraham die Salieri ook ontzettend goed vertolkt.
De film op zich zit prima in mekaar. De muziek die de scenes ondersteunt bezorgde me meerdere malen kippenvel over m'n hele lichaam.
Ik heb genoten!
Amazing Spider-Man 2, The (2014)
Ik vind dit deel beter dan het eerste deel, in tegenstelling tot vele anderen zie ik. Dit deel is grootser en moet Spiderman alles uit de kast halen om z'n tegenstanders te verslaan.
Garfield is ook beter op dreef als Spiderman, in het eerste deel vond ik hem wat onwennig overkomen. Ook Emma Stone kwam uitstekend uit de verf, een prima koppel.
Met het verhaal was ik niet bekend dus dat Gwen dood ging was een grote schok. Jamie Foxx als Elektro was best grappig, maar de grote schurk van de film is natuurlijk Harry Osborn. Hopelijk gaan we daar nog meer van zien in het volgende deel. Deze Spiderman-films kunnen me wel bekoren, zeker omdat de actie gewoon erg goed in beeld wordt gebracht.
Genoten, dikke drieënhalve ster!
Amazing Spider-Man, The (2012)
Na een paar maanden geleden het origineel gezien te hebben, was ik wel benieuwd naar deze reboot. Ik vond het personage Spiderman wel interessant, alleen het ontbrak in het origineel aan een goede schurk.
Na deze film gezien te hebben kan ik niets anders concluderen dan dat voor deze film precies hetzelfde geldt.
Andrew Garfield zet namelijk een prima rol neer, al doet hij naar mijn mening iets onder voor Tobey Maguire. Die was wat mysterieuzer.
Zoals gezegd kon ook nu de schurk me niet bekoren. Had niet het idee dat er een enorme bedreiging voor de stad heerste. Daardoor mist de film wat spanning.
De romance tussen Peter Parker en Gwen is wel goed uitgewerkt, maar in een film als deze zit je meer op goede actie te wachten dan op een romance.
Maar de actie is trouwens wel schitterend in beeld gebracht, prachtig om Spiderman over het scherm te zien vliegen.
Ietsjes minder dan het origineel, al geef ik voor beide drie sterren. Ben benieuwd naar het volgende deel.
American History X (1998)
Indrukwekkend goede film!
Edward Norton is echt ontzettend goed in deze film! Wat een acteerprestatie zet hij neer..
Hierbij voeg ik hem in m'n lijstje met favoriete acteurs..
Z'n rol is behoorlijk breed, van Neo-Nazi tot gereclasseerde, beide rollen zijn verbluffend.
Het verhaal zit goed in elkaar. Zwart-witte beelden voor het verleden, kleur voor het heden.
Een aantal indrukwekkende maar ook verschrikkelijke scenes zitten absoluut in deze topper.
Ik denk alleen al aan de stoeprandscene, de overval op de supermarkt, de bijeenkomst van de Nazi's dat echt verschrikkelijk was om te zien, hoe diep mensen kunnen zinken.
Ook de allerlaatste scene is indrukwekkend. Ik had niet verwacht dat Danny vermoord zou worden, ik had eerder aan Derek gedacht.
Niet echt voorspelbaar dus..
Dit is een terechte nummer 16 van de top 250 naar mijn mening. De film kijkt goed weg, maar maakt ook veel indruk en zorgt ervoor dat je 'American History X' niet snel vergeet.
Topper!
American Hustle (2013)
Ik vind het moeilijk om nou te bepalen wat ik van deze film vond. Tijdens het kijken werd ik heen en weer geslingerd tussen positivisme en negativisme. Het ene moment vond ik het een geweldige film, terwijl het een paar momenten later weer omsloeg naar de andere kant.
Het verhaal is best complex, veel personages en enorm veel dialogen. Misschien wel teveel. Komt nog bij dat de film behoorlijk lang duurt, misschien had iets knip- en plakwerk het beter tot z'n recht doen laten komen.
Het acteerwerk is in ieder geval wel uitstekend verzorgd. Leuk om Christian Bale eens te zien met een buikje, veelzijdig acteur is dat toch. Ook de rest is prima op dreef, vooral de vrouwelijke hoofdrolspelers Adams en Lawrence.
Zoals gezegd moet je goed je aandacht bij deze film houden, het vereist veel denkwerk van de kijker. Het einde is prima en dat zorgt ervoor dat ik een nipte voldoende toeken.
American Made (2017)
Tegenvaller.
Naar mijn mening een oppervlakkige film die enorm veel wil vertellen maar daardoor teveel hooi op z'n vork neemt.
Het leven van Barry Seal is erg interessant en levendig te noemen, maar doordat de film als een bezetene voort raast en weinig tijd heeft om het gebeuren wat gedetailleerder te brengen kwam het totaal niet over op mij als kijker. Dat vind ik jammer want het leven van deze man is het zeer zeker waard om verfilmd te worden.
Tom Cruise doet het helemaal niet zo slecht. Deze rol is echt op z'n lijf geschreven, van charmeur tot actieheld, hij beheerst het allemaal.
Verder ziet het er ook allemaal keurig uit, veel kleuren en we zien diverse mooie shots voorbij komen.
Toch, zoals al eerder aangegeven, kon de film mij niet bekoren en ondanks het hoge tempo was ik blij dat het afgelopen was.
Kleine onvoldoende.
American Pie Presents Beta House (2007)
Alternatieve titel: American Pie: Beta House
Een van de minste delen van de hele American Pie reeks. Wat node wordt gemist is een leuke Stifler met z'n onnozele vrienden. Daar konden we in de eerste paar delen wel lol mee beleven. Met deze cast is het niet hilarisch en daardoor een stuk minder hilarisch.
Af en toe wel een leuke scene. Vietnamfilms als Apocalypse Now en the Deer Hunter worden nog geparodieerd, iets wat ik nog wel kon waarderen. Verder is het, zoals al eerder gezegd, niet bijster leuk wat er allemaal voorbijkomt. Voor de olympiade dan nog twee sterren zodat het nog enigzins draaglijk wordt.
Toch maar snel vergeten dit deel. Zeer matig.
American Reunion (2012)
Alternatieve titel: American Pie: Reunion
Ik heb de American Pie films, vooral de eerste drie delen, in m'n jeugd diverse keren bekeken. Daarom vond ik het idee van een soort 'reünie-film' een erg goed idee. Vooral omdat werkelijk iedereen die een rol van betekenis speelde de eerste drie delen ook in deze film verwerkt zit.
De humor is niet veel veranderd en deze film past naadloos in het rijtje thuis. Heb weer erg gelachen om de streken van Stifler, de vader van Jim, de droge Finch en natuurlijk het koppeltje Jim en Michelle.
Vond er af en toe iets te veel gevoelig gepraat en geneuzel tussen zitten. Gelukkig herpakt de film zich meestal dan snel weer met een leuke grap of situatie.
Ja, deze film voelde weer als een herkenning. Een zeer geslaagde comeback van de geweldige cast van de erg leuke eerste drie delen!
3,5*
American Sniper (2014)
Op zich een aardige film, maar in mijn ogen absoluut niet uniek of bijzonder. Het patriottisme viert weer eens enorm hoogtij, maar daar ga ik verder niet op in want dat is hieronder al genoeg beschreven. Wat me het meest stoorde was de manier waarop bepaalde scènes eindigden en begonnen. Het ene moment zat hij midden in een vuurgevecht, het andere moment zat hij thuis doelloos voor zich uit te staren. Het verhaal loopt totaal niet vloeiend. Ook het einde stoorde me. Kan geen reden bedenken waarom je zijn dood niet in beeld zou brengen.
Bradley Cooper doet het op zich vrij aardig. Ik kan niet beoordelen of hij het personage Chris Kyle waarheidsgetrouw speelt want ik heb het boek niet gelezen.
Verder zit het met de actiescenes wel goed. Ook het camerawerk is erg goed. Als ik alle plussen en minnen tegenover elkaar wegstreep dan blijft er een keurige voldoende over.
3*
American Violet (2008)
Prima film die feilloos het Amerikaanse rechtssysteem bekritiseerd tot op het bot. Het voelt daarom ook meer alsof deze film een documentaire is in plaats van een speelfilm.
Toch is de hoofdrolspeelster Nicole Behaire uitstekend op dreef en is het me een raadsel waarom deze film zo weinig bekendheid geniet.
Zeker de moeite waard, een film met een uitstekend verhaal met een zeer kritische noot die boeit van begin tot eind.
Jammer van het einde, dat kost punten, maar toch een zeer degelijke voldoende.
Amistad (1997)
Mooi rechtbankdrama van Spielberg.
Ik moet me misschien wel een beetje schamen maar ik had nog nooit van deze film gehoord toen ik em tegenkwam.
Met zo'n goeie cast en een bekende regisseur toch vreemd.
Maar goed, meteen opgezet en ondanks de lange speelduur vermaakt het prima!
De sfeer van de 19e eeuw wordt goed neergezet, het was écht de tijd van de slavenhandel!
Ik had eerlijk gezegd wat meer actie verwacht, maar hetgeen wat er in zat was zeer indrukwekkend en zeer overtuigend en realistisch..
Vreselijke toestand voor die mensen.. Ze werden nog minder behandeld dan beesten..
Het acteerwerk is prima, vooral Hopkins en Hounsou zijn zeer goed. De eindspeech van Hopkins is fenomenaal zelfs.. Maar zelfs McConaughey, voor mij meestal een bron van ergernis in romantische komedies, acteert prima! Ook zijn aandeel in de rechtbank mag er wezen!
De rol van Morgan Freeman stelt helemaal niks voor, jammer dat ze zo'n klasse acteur zo weinig laten deelnemen aan het rechtgebeuren.
Kortom, prima film dit met een goede soundtrack. Ik heb me niet verveeld in ieder geval!
Ruim voldoende!