• 9.218.872 stemmen

Love, Death & Robots - Seizoen 1 (2019)

Alternatieve titels: LOVE DEATH + R⬤BOTS, ❤️❌🤖, Love Death + Robots

Afleveringen: 18

Speelduur: 3 uur en 47 minuten

Ontwikkeld door: David Fincher en Tim Miller

Met: Hayley McLaughlin (stemrol), Helen Sadler (stemrol) en Stefan Kapičić

Datum van release: vrijdag 15 maart 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Love, Death & Robots

Dolgedraaide robots, weerwolf-soldaten, overgevoelige zuivelproducten, vuilnis-monsters, cyborg-premiejagers, buitenaardse spinnen en bloeddorstige demonen uit de hel. Je kan het zo gek niet bedenken of ze komen aan bod in deze anthology aan genre- en grensoverschrijdende geanimeerde kortfilms.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. Sonnie's Edge

15 maart 2019 (17 minuten)

In de ondergrondse wereld van monstergevechten is Sonnie onverslaanbaar, zolang ze scherp blijft.

2. 2. Three Robots

15 maart 2019 (12 minuten)

Lang na de val van de mensheid verkennen drie robots een postapocalyptische stad.

3. 3. The Witness

15 maart 2019 (12 minuten)

Een vrouw is getuige van een moord. Ze vlucht voor de moordenaar door de straten van een surrealistische stad.

4. 4. Suits

15 maart 2019 (17 minuten)

Een boerengemeenschap gebruikt zelfgemaakte machines om gezinnen te beschermen tegen een buitenaardse invasie.

5. 5. Sucker of Souls

15 maart 2019 (13 minuten)

Een bloeddorstige demon die vrijkomt bij een opgraving, vecht tegen huursoldaten die zijn bewapend met... katten?

6. 6. When the Yogurt Took Over

15 maart 2019 (06 minuten)

Nadat wetenschappers per ongeluk superintelligente yoghurt hebben ontwikkeld, wil deze de wereld veroveren.

7. 7. Beyond the Aquila Rift

15 maart 2019 (17 minuten)

Een schip raakt lichtjaren uit de koers. De net ontwaakte bemanningsleden hebben geen idee waar ze terecht zijn gekomen.

8. 8. Good Hunting

15 maart 2019 (17 minuten)

De zoon van een geestenjager krijgt een band met een huli jing die van gedaante kan veranderen.

9. 9. The Dump

15 maart 2019 (11 minuten)

Lelijke Dave woont op een vuilnisbelt. Hij laat zijn thuis niet afpakken door een gemeentelijke inspecteur.

10. 10. Shape-shifters

15 maart 2019 (16 minuten)

Diep in Afghanistan worden twee mariniers met bovennatuurlijke krachten bedreigd door een soortgenoot.

11. 11. Helping Hand

15 maart 2019 (10 minuten)

Een astronaut zit vast in de ruimte en moet kiezen tussen haar leven en een ledemaat voordat haar zuurstof op is.

12. 12. Fish Night

15 maart 2019 (10 minuten)

Wanneer twee verkopers autopech krijgen in de woestijn, gaan ze op een droomreis naar het begin van de tijd.

13. 13. Lucky 13

15 maart 2019 (15 minuten)

Niemand wil met de Lucky 13 vliegen nadat er twee crews zijn omgekomen, maar nieuwe piloten hebben geen keus.

14. 14. Zima Blue

15 maart 2019 (10 minuten)

Voordat de kunstenaar Zima zijn laatste werk onthult, vertelt hij over zijn mysterieuze verleden en hoe hij beroemd werd.

15. 15. Blindspot

15 maart 2019 (09 minuten)

Een bende cyborgdieven voert een snelle overval uit op een zwaarbewapend konvooi.

16. 16. Ice Age

15 maart 2019 (11 minuten)

Een jong stel verhuist naar een appartement en vindt een verloren beschaving in hun antieke vriezer.

17. 17. Alternate Histories

15 maart 2019 (08 minuten)

Wil je zien hoe Hitler op allerlei absurdistische manieren sterft? Nu kan het. Welkom bij Multiversity!

18. 18. The Secret War

15 maart 2019 (16 minuten)

Elite-eenheden van het Rode Leger vechten tegen een gruwelijk kwaad diep in de oude bossen van Siberië.

LOVE DEATH + ROBOTS | Official Trailer [HD] | Netflix - YouTube

Wat een teaser! 18 waanzinnige kortfilms die overduidelijk onder adult animation vallen. Science-fiction, horror, komedie, fantasy, ... allemaal terug te vinden in deze geanimeerde uitspattingen waar niemand minder dan David Fincher en Tim Miller de drijvende kracht achter zijn. Opvallende combinatie ook. Razend benieuwd. En de 'NSFW' waarschuwing lijkt mij effectief van toepassing te zijn.

15 Maart op Netflix.

avatar van The Oceanic Six

Je zou voor minder dan deze trailer al een epileptische aanval kunnen krijgen. Niet mijn soort manier van editing.

Het ziet er wel erg gaaf uit. Binnenkort ook maar eens meepakken.

avatar van tattoobob_mm

tattoobob_mm

Oké......dit is dus het beste wat ik oo de tv of in de bios heb gezien voor het hele jaar.

GE-WEL-DIG!!!!

Elk filmpje is raak en geweldig gemaakt, allemaal in een andere stijl.

Hier moet een 2e seizoen van komen.

Esteban

Blij nogmaals de bevestiging te lezen. Ik had al zo'n vermoeden op voorhand en zowat overal hangt er een uiterst positieve vibe rond het finale resultaat van dit project. Hier hoop ik snel van start mee te kunnen gaan.

Oh nice.. hier maar eens achteraan.

Esteban

Waar insomnia al niet goed voor is. Even voorrang gegeven aan L,D+R en vannacht zowaar de helft gezien.

Naar uitgekeken sinds het enkele maanden terug op mijn radar verscheen, het resultaat is wat ik verwacht had. Best wel een gevarieerd allegaartje aan animatiestijlen, van heel cartoonesk tot hyper-realistisch en al wat daar tussenin zit. En ik kan er alleen maar blij om zijn. Verrassend kwalitatief ook wat dat betreft. Als je als animator jouw short kan laten oppikken door Netflix voor deze reeks, staat het vast met gouden lettertjes op je palmares.

Lekker "adult" ook. En dan heb ik het niet over stoute humor of de (soms toch wel ietwat gratuit) naakte glimpen die te spotten vallen, wel het feit dat er geen rem op gezet werd en er blijkbaar geen beperkingen opgelegd werden. Alles kan. Doorgaans een mature aanpak ook, wat een verademing is. In mijn omgeving zie ik vrienden dit helemaal omver geblazen zijn. Zij kijken dan ook zelden animatie buiten wat van de grote studio's komt, dan is dit uiteraard een openbaring. Wie er thuis in is en zowat alle nieuwe animatie-shorts van over de hele wereld volgt, ziet hier eigenlijk niets nieuws. Wat niet wegneemt dat het absoluut de moeite is natuurlijk.

Enig minpuntje? Gebrek aan originaliteit. Inhoudelijk heb ik haast élk filmpje al eerder gezien, of het nu gaat om het opzet of om de uitwerking ervan. Er werd dan ook naar hartenlust leentjebuur gespeeld. Dat maakt dat ik doorgaans altijd weet waar het heen gaat of wat de clue is. Niet altijd een probleem, denk maar aan het zeer entertainende 'Suits', wat haast een knipoog-short is. Kortfilms die echter meer op twists leunen, vallen zo wat door de mand.

roosje15 - Zeker een must voor jou.

avatar van Pepino

Pepino

Bedankt voor de tip, Esteban! Heb er al veel goeie reacties over gehoord, dus ben wel benieuwd.

Yoghurt.

avatar van Reinbo_mm

Reinbo_mm

Briljante serie. De 12 afleveringen (dik 2 uur) die ik nu gezien heb, zijn fantasierijker, inspirerender en visueel aantrekkelijker dan alle Marvel en Star Wars films bij elkaar. Nu ben ik niet direct een Netflix fan, maar hiermee laten ze wel zien tegenwoordig relevanter te zijn dan alle Hollywood studio’s bij elkaar.

Meesterlijk! 5*

Esteban

Netflix verdient inderdaad een pluim voor het oppikken van dit project, nadat Paramount Pictures er de stekker uit trok. Heel wat pluimen ook voor David Fincher en Tim Miller die meer dan 10 jaar lang blijven aankloppen zijn bij tal van studio's, terwijl ze steeds opnieuw het deksel op de neus kregen na eindeloos aan het lijntje gehouden te worden. Netflix, waarbij ze doorhebben dat animatie voor jong én oud bijzonder goed scoort op hun platform, hapte uiteindelijk toe. Dit is (voorlopig) namelijk een gat in de markt.

Fincher had natuurlijk ook een streepje voor. (House of Cards, Mindhunter) We zullen ongetwijfeld meer en meer in de aard van deze content te zien krijgen.

De meeste pluimen gaan natuurlijk naar de 20 regisseurs, 12 schrijvers, 4 scenaristen en bovenal de vele animators van de verschillende animatiestudio's die dit plan tot leven gebracht hebben.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik zou dit never nooit niet gekeken hebben als ik op IMDb die hoge waardering niet gezien had, maar wat een super vette serie is dit zeg. Bij afl. Lucky 13 dacht ik zeker dat het met echte acteurs was maar zelfs dat blijkt ook animatie te zijn. Ongelooflijk goed gemaakt dit, en ook nog super leuke afleveringen. Wat mij betreft mag hier heel snel een 2e seizoen van komen.

avatar van legian

legian

Erg wisselende serie die het voornamelijk moet hebben van de vrijheid om ideeën en fantasieën uit te diepen. De korte speelduur zorgt ervoor dat de vaart er bij elke aflevering in blijft, wat fijn is bij degene die niet echt boeien. Ik had vaak het idee dit al eerder gezien te hebben en cliche's komen dan ook meermaals voor.

Sommige afleveringen zijn grappig, sommige zijn fascinerend in concept en sommige zijn saai. Gelukkig eindigt het geheel met drie vermakelijke afleveringen die de pijn een beetje verzachten. Maar ik snap niet helemaal waarom dit zo de hemel in geprezen wordt.

Vermakelijk om even tussendoor te kijken, wat door de korte speeltijd ideaal is.

Sucker of Souls, magnifiek

What a bloody mess. Love it.

legian schreef:

Maar ik snap niet helemaal waarom dit zo de hemel in geprezen wordt.

Niet om de hautaine zak uit te hangen, maar ik vermoed dat dit te maken heeft met het feit dat de massa eigenlijk zelden animatie kijkt, tenzij het om de releases van de bekende animatiestudio's gaat. Ik zie nu iedereen, maar dan ook werkelijk iederéén, in mijn omgeving afstemmen op deze reeks. Terwijl ze anders nooit zo'n dingen bekijken. Dit bereikt via Netflix plots wél de massa, vooral omwille van de positieve buzz. En ik kan er best in komen dat er voor mensen die weinig gewoon zijn op vlak van animatie, hier een heel nieuwe wereld open gaat. Dan ben je wel onder de indruk, me dunkt.

Voor wie dagelijks nieuwe animatie-shorts en dergelijke volgt, is dit uiteraard helemaal niets nieuws. Ik zal de eerste zijn om projecten als dit toe te juichen. En ik heb het al aan zowat iedereen doorgespeeld met de boodschap dat ze het écht moeten checken. En ik hoop écht op méér van dit, véél meer. Maar de superlatieven zijn inderdaad nogal overdreven.

avatar van legian

legian

Terwijl ik toch ook in die groep val, ik ben echt geen animatie fan die alles volg en kijk voornamelijk de bekende films. (Zo was ik juist erg onder de indruk van de animatie van Into the Spider-Verse.) Enkele uitzondering daarop is eigenlijk Castlevania. Daarom verbaast het me ook. Ach misschien ben ik wel de uitzondering, zijn de reacties inderdaad overdreven.

Ik vind vooral de thema's en 16+ uitwerking zo zalig.

avatar van 606

• 12036 stemmen

Zitten echt geweldig leuke filmpjes tussen joh

avatar van The Oceanic Six

Love, Death & Robots is op bijna geen enkel vlak origineel te noemen, maar wat is dit vreselijk lekker om te bekijken zeg. De 18 video's zijn van wisselend niveau; van werkelijk briljant (Suits, Sucker of Souls, Helping Hand, Lucky 13, Alternate Histories, The Secret War vond ik echt waanzinnig fijn) tot gemiddeld of zelfs matig. Een video als Yoghurt of Ice Age deed me weer niks. De kortste video's zijn ook meestal wel de minste vertoningen. Maar wat al die video's toch echt de moeite van het kijken waard maakt is dat dit heerlijk compromisloos volwassen is. Met de stijl, de gore, de seks, het brute geweld. Echt genieten dat dit op Netflix staat.

Leuk dat regisseurs hier de kans krijgen om hun eigen ideeën en stijl te tonen via een medium waar je echt veel mensen mee zal bereiken. Maar ook zit er nog genoeg zwarte humor in, zoals de aflevering waarin Hitler op diverse manieren eraan gaat. De afwisseling in verhaallijnen is gelukkig erg groot, waardoor dit zelden saai weet te worden. Jammer dat het er weer op zit, hopelijk volgt er nog eens een nieuw seizoen.

Ik heb wat twijfels over mijn cijfer, maar dit maakt genoeg indruk om het af te ronden naar 4,5*

horizons

Ook zo leuk: iedereen heeft zijn eigen favoriete afleveringen. Zo vond ik alternate histories met grote afstand slechtste aflevering en yogurt dan weer vermakelijk.

Aquila Rift hoort voor mij ook bij de allersterkste.

avatar van remorz

remorz

Heerlijk

Vooral als omnibus toch echt een meerwaarde. Geen filmpje zónder nadelen en tegelijk geen échte uitschieters maar als dwarsdoorsnede uitzonderlijk vermakelijk. Ook de korte speelduur per aflevering is fijn, al merk je wel dat het voor sommigen een beetje verkrampt zoeken hoe en hoeveel verhaal er ingepropt moet worden.

Opvallend hoeveel stijlen kiezen voor een realistische look, terwijl die haast nergens overtuigend overkomt. Daarentegen, afgezet tegen het Hitler-filmpje en Yoghurt, kun je je afvragen wat beter is.

Zelf had ik het meeste met de stijl van Sucker of Souls, Good Hunting, misschien een Shapeshifters of zelfs een Zima Blue. Die laatste vond ik als geheel ook het sterkst. Een van de weinigen waar stijl, verhaal en sfeer perfect afgestemd waren.

Meeste afleveringen omarmen de gore-and-violence leidraad op een natuurlijke manier, maar soms wordt het er ook wat opgeplakt. Tegelijk wordt het eigenlijk nergens écht grof of rauw. Misschien vond ik Sonnie’s Edge daar nog het sterkst in, al zorgt daar de statische camerawerking voor veel gemiste kansen, een gevoel dat ik bij meer filmpjes had.

Bijna elk filmpje lijkt geïnspireerd op of gejat van iets wat je al eerder hebt gezien maar zelden staat het de filmfun in de weg. Ik hoop wel dat een tweede seizoen de mogelijkheden van animatie en insteek van de serie nóg meer benut, maar dit is zeer fijn vermaak. 4*

Esteban

Mijn uitgebreide reactie volgt pas wanneer ik alles gezien heb, maar ik ben het in de grote lijnen wel helemaal eens met jouw bevindingen, marieke.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

• 2036 stemmen

Ik zie veel enthousiaste reacties hier. Laat ik hier dan ook meer eens mee beginnen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

The Witness is briljant, steekt er met kop en schouders bovenuit. Is ook de enige short die de visuele mayhem van de trailer weet te halen. De rest is vooral erg so-so. Snap die Uncanny Valley-achtige CGI-vehicles ook totaal niet. Vaak zijn het films die evengoed als live action zouden werken, dus de animatie heeft geen meerwaarde. Vooral Lucky 13 en Shape Shifters zijn verschrikkelijk op dat vlak. Secret War ziet er nog wel slick uit, maar daar houdt het wel op. Technisch over de gehele lijn ook wel degelijk interessant, met af en toe wat mature content (tietjes) en wat expliciete gore (Sucker of Souls, Helping Hand... best fijn!), maar gezien de enorme hype had ik toch iets meer ballen verwacht.

ZZ TOP schreef:

Heel opvallend hoe hoog de score is. Met wat valt dit te vergelijken? Ook zo absurd zoals Rick and Morty?

horizons

Conceptueel is Zimma Blue wellicht allerbeste.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

• 2036 stemmen

Er zitten best wel wat absurde afleveringen in, maar in totaliteit kan je het denk ik niet vergelijken met Rick & Morty.

De afleveringen zijn gelukkig aan de korte kant, dus ik zou gewoon een poging wagen. Misschien bevalt het je wel.

NRT schreef:

Misschien valt dit nog het meest van al te vergelijken met Black Mirror, maar dan geanimeerd. Het zijn afzonderlijke kortfilms (van 5 tot 15 minuten) die voornamelijk science-fiction als gemeenschappelijk thema hebben. De shorts zijn afwisselend doorspekt met fantasy, (lichte) horror, humor, etc. Bij elk filmpje ligt de focus anders. De animatiestijlen verschillen ook regelmatig.

avatar van 606

• 12036 stemmen

Sommige anima filmpjes zijn wel echt van zeer hoge kwaliteit zeg. De mensen en de spullen lijken net gewoon echt ipv geanimeerd....

NRT

Wat een serie eigenlijk met natuurlijk uitstekende en iets mindere afleveringen. Heb meteen 9 afleveringen achter elkaar gekeken wat natuurlijk goed te doen is door de korte duur van iedere aflevering. Toch ben ik niet meteen een binge-watcher, maar deze serie kijkt lekker weg door het hoge tempo, het gewelddadige en het vleugje erotiek. De animatie is in sommige gevallen verbluffend. Dat komt misschien ook omdat ik niet bekend ben met animatie voor volwassenen. De eerste aflevering was ook meteen overtuigend. Daar zat meteen die geweldige animatie, bloed, erotiek en verrassing in. Daarnaast zijn ook 'Suits', 'Sucker of Souls' en 'Beyond the Aquila Rift' uitstekende afleveringen. 'Three Robots', 'When the Yoghurt took over' en 'The Dump' vond ik iets minder.

NRT

Mag ik trouwens geilen op animatie-tetten? In aflevering 1 en vooral 7 is dat meer dan in orde.