• 9.218.668 stemmen

Love, Death & Robots - Seizoen 3 (2022)

Alternatieve titel: L⬤VE ⬤EATH + R⬤3OTS

Afleveringen: 9

Speelduur: 2 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: David Fincher en Tim Miller

Met: Scott Whyte (stemrol), Nolan North (stemrol) en Steven Pacey (stemrol)

Datum van release: vrijdag 20 mei 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Love, Death & Robots

Dolgedraaide robots, weerwolf-soldaten, overgevoelige zuivelproducten, vuilnis-monsters, cyborg-premiejagers, buitenaardse spinnen en bloeddorstige demonen uit de hel. Je kan het zo gek niet bedenken of ze komen aan bod in deze anthology aan genre- en grensoverschrijdende geanimeerde kortfilms.

Afleveringen Seizoen 3 (2022)

1. 1. Three Robots: Exit Strategies

20 mei 2022 (11 minuten)

Drie robots lopen een postapocalyptische wereld binnen en maken een turbulente reis langs de laatste pogingen van de mensheid om zichzelf te redden.

2. 2. Bad Travelling

20 mei 2022 (21 minuten)

Laat de thanapod vrij! Een bemanningslid van een schip dat op een buitenaardse oceaan vaart, sluit een deal met een uitgehongerd monster uit de diepte.

3. 3. The Very Pulse of the Machine

20 mei 2022 (17 minuten)

Wanneer een verkenningsmissie naar een Joviaanse maan rampzalig eindigt, begint de enige overlevende aan een gevaarlijke, maar geestverruimende reis.

4. 4. Night of the Mini Dead

20 mei 2022 (07 minuten)

Profane seks op het kerkhof loopt slecht af en veroorzaakt een wereldwijde zombieplaag. Het is de schattigste apocalyps die je ooit zult zien.

5. 5. Kill Team Kill

20 mei 2022 (14 minuten)

Amerikaanse commando's zijn getraind om elke dreiging te neutraliseren, zelfs een cybernetische moordmachine van de CIA. Hun geheime wapen? Een gevoel voor humor.

6. 6. Swarm

20 mei 2022 (17 minuten)

Twee wetenschappers bestuderen de geheimen van een oude buitenaardse entiteit, maar ontdekken al snel de verschrikkelijke prijs van overleven in een vijandig universum.

7. 7. Mason's Rats

20 mei 2022 (11 minuten)

Welkom bij de Ratpocalyps. Boer Mason weet dat hij een serieus ongedierteprobleem heeft wanneer ze beginnen terug te schieten. Oeps!

8. 8. In Vaulted Halls Entombed

20 mei 2022 (15 minuten)

Een mix van moderne oorlogsvoering en oude goden. Een commandoteam dat op een missie is om gijzelaars te redden, komt terecht in een gevangenis met een eeuwenoud kwaad.

9. 9. Jibaro

20 mei 2022 (17 minuten)

Een dove ridder en een mythische sirene raken verstrengeld in een dodelijke dans. Fatale aantrekkingskracht, doordrenkt met bloed, dood en juwelen.

avatar van stephan73

stephan73

Ik kijk hier heel erg naar uit.

avatar van The Oceanic Six

Ik wat minder door het saaie tweede seizoen, terwijl seizoen 1 briljant was. Maar ben zeker benieuwd of dit weer zich gaat herpakken.

Esteban

De verhalen waren sowieso al niet erg origineel, maar het eerste seizoen deed het op dat vlak wel duidelijk beter dan het tweede. Inhoudelijk hoop ik dus op beterschap. Visueel zal het vast wel helemaal snor zitten.

Vier afleveringen gezien:

1: niet heel bijzonder

2: erg donkere animatie maar adequaat uitgevoerd. Redelijk

3: Helemaal top! Fijne stijl, passende soundtrack.

4: lol, 6 minuten is lang genoeg om grappig te blijven. Leuk gevonden om het zo te doen.

avatar van The Oceanic Six

Wat een geweldige comeback van Love, Death + Robots na een erg teleurstellend tweede seizoen dat nooit lekker bruut, goor en intens werd zoals het eerste seizoen dat wel was. Maar dit derde seizoen is minstens zo sterk als het eerste seizoen, misschien zelfs nog wel een tikje beter. Ik heb er zo van genoten en in een dagje alles gekeken. Het format blijft ook gewoon erg fijn, met korte afleveringen die bijzonder snel to the point komen en extreem geweld met prachtige visuele werelden mixen. Het is de ene keer origineler dan de andere maar wat kijkt dit goed weg. Van diverse filmpjes zou ik graag een hele film willen zien, al haalt dat misschien wel wat van de klasse weg. We zullen het nooit weten.

Ik vond alleen aflevering 2 langdradig en saai, de rest was echt heerlijk met als hoogtepunten de geweldige korte animatie van een zombieplaag die de wereld overspoelt en een boer die gewapende ratten uit zijn schuur wil halen door een verdelger met aparte methoden in te zetten. Maar ook het special forces team dat aangevallen word door duizenden moordende beestjes was lekker. De reeks draait trouwens niet altijd om geweld, want aflevering 1 was juist heel rustig, maar daardoor ook uitermate tof met een terugblik op de uitroeiing van de mensheid.

1. Three Robots: Exit Strategies 4*

6. Swarm 3,5*

7. Mason’s Rats 4,5*

8. In Vaulted Halls Entombed 4,5*

9. Jibaro 3*

(dit cijfer is overigens geen gemiddelde van alle afleveringen, maar hoe ik dit seizoen heb ervaren)

Aflevering 5: leuke actie, maar niets speciaals

Aflevering 6: daar zat nog wel wat meer potentie in maar laatste stukje was mooi unheimlich.

avatar van Dennisj

Dennisj

Niet beter dan het tweede seizoen. Op 2-3 afleveringen na niets bijzonders met als klap op de vuurpijl de laatste aflevering die in mijn ogen helemaal nergens over ging.

horizons

Aflevering 8 was dan nog de beste van de actierijke afleveringen.

Aflevering 9 was dan gelukkig een erg goede afsluiter. Toffe stijl wat betreft het visuele en audivisuele.

Beste drie afleveringen:

The Very Pulse of the Machine

Night of the Mini Dead

Jibaro

De rest is niet zo bijzonder.

Esteban

Hm. 4 afleveringen gezien. 't Is toch weer heel erg style over substance dit seizoen. Ziet er allemaal goed uit, stelt inhoudelijk weinig voor. Basis ideetjes zonder veel uitwerking. Bij de eerste lading van enkele jaren terug, zat dat evenwicht -bij nader inzien- toch een pak beter. Hopelijk nog een paar die kunnen verrassen, maar voorlopig lijkt dit een herhaling van het tweede seizoen te worden. Gelukkig is het visuele smullen.

Favoriet tot nu toe: Night of the Mini Dead

Swarm - 3.0

Mason’s Rats - 4.0

In Vaulted Halls Entombed - 3.5

Jibaro - 3.5

De afleveringen die beter dan 3 scoren, halen veel voordeel uit het visuele aspect. Buiten Mason's Rats dan, die is gewoon ongelooflijk amusant. Over 't algemeen blijf ik bij mijn eerste indruk, er zit meer in die verhalen. Dat het kortfilmpjes zijn hoeft op dat vlak geen probleem te vormen, dat bewezen tal van andere schitterende exemplaren al. Hopelijk steekt het volgende seizoen inhoudelijk een tandje bij. Wel een verbetering tegenover het tweede seizoen, daarover geen twijfel. De algemene indruk is een nipte 3.5 sterren.

avatar van Corcicus

Corcicus

Schitterend seizoen, wat mij betreft het beste tot dusver. Kunst met grote K, echt topentertainment!

Ik schrijf eigenlijk nooit reviews over shorts, maar voor Jibaro maak ik graag een uitzondering.

Ik kende Mielgo al van The Witness in het eerste deel van de anthology, maar hier zet hij toch nog een paar extra stappen vooruit. Dit is nu exact het type kortfilm die mij naar het anthology werk trekt. Eentje waarvan de regisseur optimaal gebruik maakt van de ruimte en vrijheid om creatief te doen waar hij zelf zin in heeft.

Visueel is het uiteraard sterk, soms lijkt het wel vermengd met live action footage, maar da's uiteindelijk nog het minst interessante. Boeiende vond ik de editing, met name ook de sound editing, die erg nadrukkelijk aanwezig is. De fantasy elementen zijn ook grandioos uitgewerkt, de achterliggende lore is mysterieus en intrigerend, en meerdere scenes hebben zich op m'n netvlies gebrand.

Een geweldige trip dit. Ik teken morgen voor een films als deze die 90 minuten duurt, maar zoals wel vaker zal die stap wel een stuk moeilijker zijn. 100% mijn soort cinema dit.

5.0* en een uitgebreide review (maar dan wel enkel voor Jibaro).