• 9.218.609 stemmen

Met onder meer: Josh Brolin, George Clooney en Alden Ehrenreich

Releasedatum: 18 februari 2016

Plot Hail, Caesar!

"Lights. Camera. Abduction."

Hollywood, de jaren 50. Het verhaal volgt een dag uit het leven van Eddie Mannix (Josh Brolin), studiobaas en producer van filmstudio Capitol Pictures, die geconfronteerd wordt met een reeks problemen om op te lossen. Op het moment dat superster Baird Whitlock (George Clooney) verdwijnt moet Mannix meer doen dan een probleempje oplossen.

Eddie Mannix

Baird Whitlock

Laurence Laurentz

Thora Thacker / Thessaly Thacker

Joe Silverman

Carlotta Valdez

Bij Joel Coen:

Channing Tatum in nieuwe film Coen-broers - AD.nl

Hoofdrollen voor George Clooney en Josh Brolin. De film speelt zich af in Hollywood.

De komedie gaat over een man die als manusje-van-alles voor filmstudio's werkt in de jaren 50 van de vorige eeuw.

Coen brothers' Hail, Caesar! gets a release date | TotalFilm.com

Hail, Caesar! gaat in de VS in première op 5 februari 2016.

De film gaat later dit jaar in productie.

Hail, Caesar! (2015) - imdb.com

avatar van Tommeh

Tommeh

"A musical comedy" lees ik in dat stuk, met naast Clooney en Brolin ook Channing Tatum, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Scarlett Johansson en Jonah Hill. Klinkt weer donders interessant.

De nieuwe Coen!

Vanaf 18 februari 2016 in de bioscoop (Universal)

avatar van AHWA

AHWA

Die trailer is echt geweldig. Nu al benieuwd naar.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Voelde iemand anders ook een soort Wes Anderson-vibe doorheen de trailer of was ik nou de enige?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Mwah, ik zie nog weinig bijzonders in de trailer. Maar ja, ti's een Coen, zal wel goedkomen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Aha fijn, een nieuwe van de Brothers Coen, daar kijk ik naar uit naar dit soort films. Ik kan hun films over het algemeen genomen wel waarderen.

Roger Thornhill

Zit George Clooney weer met z'n tanden te spelen! Ziet er ook visueel prachtig uit (Roger Deakins weer achter de camera). Erg benieuwd.

John Milton

Geweldige trailer! ZIN! Wat een cast weer, ook.

avatar van schram101

schram101

Vind de trailer nog niet overtuigend. Wel zin in uiteraard. Maar ja, wat wil je met zo'n cast en crew.

avatar van eRCee

eRCee

• 1953 stemmen

Pieter Montana schreef:

Nee, vind het ook enorm aanvoelen als Wes Anderson. Komt ook deels door de cast denk ik.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Zou eerder zeggen dat Anderson schatplichtig is geweest aan de Coens. Vind dit vintage Joel en Ethan Coen.

avatar van Metalfist

Metalfist

Klinkt goed! Vind dit soort films over film altijd wel leuk om te kijken.

avatar van fappie

scumfrog

Kan niet wachten...

avatar van de grunt

de grunt

Dit lijkt me dus helemaal niks. De Coens zijn groot geworden met thrillers.

de grunt schreef:

De Coens zijn groot geworden met thrillers.

Wat je daarmee bedoelt begrijp ik niet. Toegegeven, Blood simple, Miller's crossing, Fargo en No country for old men zijn (overwegend) serieuze en thrillerachtige films, maar bij de films waarmee ze groot zijn geworden kun je Raising Arizona, The big Lebowski, Intolerable cruelty en Burn after reading (om alleen de mijns inziens meest geslaagde titels maar te noemen) toch niet over het hoofd zien? En is hun bizarre en droge humor juist niet hun belangrijkste kenmerk?

avatar van de grunt

de grunt

Roger Thornhill schreef:

Wat je daarmee bedoelt begrijp ik niet.

Dat ik die veel en veel beter vind. Vergeet Barton Fink niet btw.

Roger Thornhill schreef:

Maar bij de films waarmee ze groot zijn geworden kun je Raising Arizona, The Big Lebowski, Intolerable Cruelty en Burn After Reading (om alleen de mijns inziens meest geslaagde titels maar te noemen) toch niet over het hoofd zien?

Zeker wel. Met uitzondering van The Big Lebowski. Dat is mijns inziens de enige op humor ingestoken film die het niveau van hun 'meer serieuze en thrillerachtige films' (zoals jij het treffend typeert) benaderd.

Roger Thornhill

Niet mee eens, maar helder antwoord!

avatar van rokkenjager

rokkenjager

De Coens hadden geen zin meer in Oscars?

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

rokkenjager schreef:

De Coens hadden geen zin meer in Oscars?

Behalve wellicht voor een aantal technische categorieën heeft deze film niets bij de Oscars te zoeken.

John Milton

Ik heb er nochtans heel erg zin. Al hoor ik inderdaad zelfs van de critici die hem geweldig vonden (den dat zijn ze zeker niet allemaal): 'It's not for everyone'. Nu geldt dat voor iedere film tot op zekere hoogte (en Coen broertjes films in het algemeen), maar voor deze wellicht nog net iets meer.

Onderwerp en tijd hebben behoorlijk mijn interesse , en loveletters to cinema ook. En deze lijkt daar wel aan te voldoen. Ben benieuwd.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ja hoor, Pathé dumpt hem weer onder de vlag van "arthouse" in de Randstad en Groningen. Lekker centraal in het land altijd.

John Milton

Toch naar een filmhuisje togen, Zwolle? Er is toch wel iets in de buurt dat hem draait?

avatar van Bélon

Bélon

Zojuist gezien in de sneak preview en dit hoort m.i. thuis in een arthouse bioscoop.

Gemengde gevoelens over deze film: als hommage aan (loveletter) danwel soms persiflage op Hollywood in de jaren '50 erg geslaagd, maar als film zelf een stuk minder, aangezien alles te veel als los zand aan elkaar hangt. Neemt niet weg dat er toch wel aardig wat te genieten valt (matrozen, zeemeermin, communisten scenes) maar het geheel is helaas een stuk minder dan de afzonderlijke delen bij elkaar. Het subplot met Tilda Swinton in een dubbelrol vond ik ronduit flauw. De cinematografie is bij vlagen geweldig (eigenlijk wel jammer dat ze dit niet in Technicolor hebben kunnen filmen).

3,75* afgerond naar beneden want de Coen Brothers kunnen beter

avatar van Zwolle84

Zwolle84

John Milton schreef:

Beetje tegen m'n principes, ik betaal al voor m'n Pathépas dus kijk ik m'n films ook liever daar. Filmhuis vind ik sowieso ook te intiem.

John Milton

Ik snap wat je bedoelt. Ik zit precies aan de andere kant

Ik betaal al voor Cineville, dus naar de Pathé gaan voelt voor ons als 'dubbel betalen'.

En wij vinden multiplex juist ongezellig, al draait er natuurlijk zeer regelmatig iets dat ik eigenlijk wel wil zien. Gelukkig voor ons kunnen we die films dan meestal wel in Amsterdam alsnog 'gratis' meepakken, en als je er een dagje van maakt, kan dat retourtje Amsterdam-Woerden met NS voordeelpas wel uit.

Maar ik had idd wel iets meer bioscopen verwacht. Wellicht een Cinemec, Wolff of JT bioscoop? Is alsnog betalen, maar zonder die filmhuis sfeer?