• 9.218.630 stemmen

Met onder meer: Emma Thompson, Colin Firth en Angela Lansbury

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Nanny McPhee

"You'll learn to love her. Warts and all."

Nanny McPhee (Emma Thompson) wordt ingehuurd om toezicht te houden op de zeven kinderen van meneer Brown. De kinderen hebben het niet zo op gouvernantes en hebben een reputatie hen snel weer de deur uit te werken. Nanny McPhee gebruikt echter magie om de kinderen het nodige bij te brengen..

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik ben nu op mijn werk en kijk de film met 2 kindjes, maar god.. Een plezier doen ze mij er niet mee hoor. Colin Firth op zijn slechtst, en dat was niet het enige wat ik er minder aan vond, de hele film wist me niet aan te grijpen, terwijl ik films als deze, met veel kinderen in de hoofdrol, altijd erg leuk vind om te zien.

avatar van deedee1

deedee1

Heb net de film gezien. Het is een "sprookje" maar erg vermakelijk, ook voor volwassenen. Een dikke 4.

avatar van anne J

anne J

Concept al te vaak gezien van moeten trouwen, kinderen die tegenwerken, gare stiefmoeders, gouvernantes die weggewerkt worden, etc.

Wel oké verder omdat Colin Firth een goede acteur is en altijd interessant is om bezig te zien. Hij past mooi in de Britse films.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Hele leuke en grappige familie film.

Elineloves schreef:

... kijk de film met 2 kindjes, ...Nee, misschien moet ik hem nog even laten bezinken, but it just doesnt work for me.

En wat vonden die 2 kindjes ervan?

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Ook leuk voor volwassenen. Mijn moeder zat te genieten en ik ook.

avatar van dims

dims

Ik houd op zijn tijd best wel van een kinderfilm maar dit vond ik toch wel të kinderachtig. Zoals de meeste al schreven, kijkt misschien anders als je kleintjes hebt.....ik heb ze niet en heb de film maar weggezapt bij de pauze en niet meer teruggekeerd. De trailer vond ik best wel leuk maar de film viel me tegen.

avatar van Mementos75

Mementos75

dims schreef:

Je zal dan ook wel niet de doelgroep zijn waar de film voor bedoeld is. Een kinderfilm is in het algemeen bedoeld voor kinderen. Mijn kinderen vonden de film wel leuk en we hebben een erg leuke avond gehad met deze film. Ik beoordeel dit soort films dan ook vaak op dit niveau en geef een dikke 4

avatar van dims

dims

Of ik nou doelgroep ben of niet, ik ben hier om mijn mening over een film te geven. Als ik had geschreven dat ik hem wel leuk vond zou je geen commentaar geven over dat ik de doelgroep niet ben.

Zoals ik al schreef, het kijkt misschien anders als je kleintjes hebt, zoals jij dus. Maar ik geef mijn persoonlijke mening. Er zijn genoeg kinderfilms die ik leuk of ontroerend vind maar dit vond ik gewoon een irritante film die ik dus niet heb afgekeken. Ieder zijn mening.

avatar van edmo

edmo

Superleuke film en geweldig geacteerd. Kinderfilm of niet, mijn man en ik hebben er ook enorm van genoten.

ik vond het een erg leuke film ik kijk uit naar het volgende deel

avatar van Elineloves

Elineloves

Komt er nog een deel dan? Oh god..

avatar van DVD-T

DVD-T

Toch wel leuk af en toe, maar de hele film is het toch net niet.

Het magische gedeelte is leuk bedacht, en ook de setting is er erg leuk. Het geheel is erg kleurrijk in beeld gebracht. Verder een wat povere film. Thompson doet het goed en komt ook overtuigend over. De rest ben ik niet over te spreken. Een beetje te overdreven geacteerd. De film heeft daarnaast ook meer een kruising tussen Sound of Music en Mary Poppins, waar de magie wel goed overkwam. Verder nog wel wat leuke momenten, en zeker de laatste scènes waren erg mooi.

avatar van nachtschade

nachtschade

Aardige kinderfilm, waar ik als volwassene toch ook wel van genoten heb. Bij tijd en wijle goede speciale effecten, en hoewel een mager verhaal, het aankijken meer dan waard.

avatar van james_cameron

Erg leuk, fraai vormgegeven sprookje met een vlot verteld verhaaltje en grappige personages. Visueel een lust voor het ook door het mooie production design en het levendige kleurgebruik. De rol van Thompson is onweerstaanbaar en de film weet doorlopend precies de juiste toon te treffen.

Boenga

james_cameron, m'n hoed af voor je korte maar allesomvattende omschrijving van deze film. Afprinten, vergroten, en inkaderen, zou ik zeggen. Eventueel met een fotootje van de Nanny (bij voorkeur genomen op het einde van de film ) erbij.

avatar van HannahMontana

HannahMontana

Ik zeg hetzeflde als "james_cameron"

avatar van palaver

palaver

leuke film,

leuk bedacht,

een 3,5

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Ik had eerst het tweede deel gezien, maar beide films zijn even genoeglijk! Genieten!

avatar van RickZ

RickZ

Leuke familiekomedie over stoute kinderen die een lesje krijgen.

avatar van miss_efron

miss_efron

Wat een prachtige film!

avatar van Betamax

Betamax

Deze was mij te kinderachtig.

Vast leuk voor kindern maar niet voor mij.

avatar van filosoofje

filosoofje

heerlijk genoten samen met mijn zoon van 10jaar

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Tsja, niks origineels. Echt ontroerend is het ook niet. Erg voorspelbaar. De film sprak mij niet echt aan. De setting, het verhaal, allemaal iets te kinderachtig. Wel vond ik de acteurs leuk en goed.

Heb mij niet verveeld, en daarom een 2.5*

brabusRUS schreef:

... De setting, het verhaal, allemaal iets te kinderachtig....

Een 'familiefilm', heet dat dan ook...

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Boenga schreef:

Een 'familiefilm', heet dat dan ook...

Niks mis met familiefilms. Ik vind ze zelfs leuk, alleen deze film was veels te kinderachtig voor een familiefilm.

brabusRUS schreef:

Niet akkoord dus - en dan te weten dat ik meer dan dubbel zo oud ben als jij...

avatar van Denzz

Denzz

Leuk familiefilmpje! Niet uiterst origineel of zo maar heel tof met de hele familie!

avatar van sofripa

sofripa

Aardig. Feelgood en zo. Niem en dal.

avatar van lvlvlv

lvlvlv

Ben deze gaan kijken in de bios 6 jaar gelede. Was leuk filmpje, origineel, maar niet meer of niet minder