• 9.218.630 stemmen

Met onder meer: Emma Thompson, Colin Firth en Angela Lansbury

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Nanny McPhee

"You'll learn to love her. Warts and all."

Nanny McPhee (Emma Thompson) wordt ingehuurd om toezicht te houden op de zeven kinderen van meneer Brown. De kinderen hebben het niet zo op gouvernantes en hebben een reputatie hen snel weer de deur uit te werken. Nanny McPhee gebruikt echter magie om de kinderen het nodige bij te brengen..

avatar van Drijntje

Drijntje

oh, heerlijk! Emma Thompson én Colin Firth. Zo te zien ook nog eens een kostuumdrama-achtige film, smullen. Kan nu al niet wachten, haha!

avatar van moviefreak#1

BlueJudaskiss (moderator films)

moviefreak#1 schreef:

De trailer ziet er erg slecht uit moet ik zeggen

En ook weer "leuk" dat er een Nederlandse nasynchronisatie bijkomt

Ja jezes, dacht je dan dat kinderen van 5 jaar al die ondertiteling konden lezen?

avatar van catweasel

catweasel

Ik vind de sfeer een beetje Lemony Snicket-achtig.

avatar van Drijntje

Drijntje

Was best een aardige film, zal zal de engelstalige versie vast leuker zijn dan de in het nederlands nagesynchroniseerde versie die ik vandaag in Tuschinski heb gezien. Wel leuk: colin firth en emma thompson waren er live bij!!! Officiele première, was leuk!!!

avatar van D-ark

D-ark

kos schreef:

Mary Poppins revisited.

en het ziet er best redelijk uit

avatar van Anjin

Anjin

kos schreef:

Mary Poppins revisited.

1,5 jaar geleden en dan al en mening????

avatar van toeterouzo

toeterouzo

In één woord geweldig.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Aardig. Emma Thompson is top maar haar script blijft vlak. 3*

avatar van stinissen

Aangename familiefilm niks meer en niks minder.

avatar van N&N

N&N

Leuke film... voor kinderen moet hij zeker helemaal geweldig zijn!

avatar van Anjin

Anjin

Vond dit een leuke film.

Vooral dat stukje met die ezel,heb ik erg om gelachen.

Voor mij 5*,want het is een leuke en humoristische en

vooral dat je zeg na de eerste keer gezien te hebben,

ja over een tijdje nog maar een keer,en dan blijft ie top.

Vooral Angela Lansbury,die toch op haar leeftijd een

leuke rol neer kan zetten.

avatar van J.S.

J.S.

Humo noemt het een reclamefilm voor abortus, als ik de nederlands-talige trailers zie kan ik dat maar al te goed geloven.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Ging hier heen, omdat ik toch een Pathe Unlimited heb en de film viel zeker niet tegen. Heel leuk sprookje. 3,5*

avatar van Movie_Diva

Movie_Diva

In het begin was het een beetje slapjes.Maar daarna werd het echt leuk. Toen Cedric van die ene vrouw moest trouwen om de 50 euro elke maand te krijgen en dat Cedric dan met dat ene mens moet trouwen.Krikel ofzo.Maar zij is behoorlijk achterbaks.Simon is echt een schatje.Toen die Krikel ofzo met Cedric in de kamer zat toen deden die kinderen iets en Cedric wou haar beschermen en sprong op haar en toen deed dat mens zo van.'Ah we doen het niet op het vloerkleed'dat was wel grappig.En bij die vrouw zag je half der borsten!:P En toen Emejelie ofzo met Cedric ging trouwen was dat toch wel mooi!Mijn complimenten.Nanny McPhee deed het ook goed.En wat grappig was dat aan het eind Nanny een beetje mooi werd.En telkens ging er iets weg.Eerst haar ene wrat toen haar andere en toen die tand. Volgens mij was dat een kauwgumpje.Ik vind het gewoon een top film.Het krijgt een 4,5

. Wel eens van enters en witregels gehoord?

Vind dit een leuke familie film en je kan er mee lachen

dus voor mij verdiend hij een vijf

avatar van nickey

nickey

een hele leuke film, bleef boeiend.

avatar van lieske

lieske

leuke film. engelse versie is wel beter maar kinderen moeten ook eenmaal kunnen genieten van een film.

en wie die versie niet mooi vind of er moeilijk over doet waarom ga je er dan in godsnaam naar gaan kijken

Leuke film, ik heb hem gister in de bios gezien
heb veel gelachen!! ik snapte alleen niet waarom Nanny na elke opdracht mooier werd.

avatar van kokosje

kokosje

The Moviefreak schreef:

Leuke film, ik heb hem gister in de bios gezien

Ze werd steeds mooier omdat ze die kinderen leerde dat ze haar moesten respecteren zoals ze was en niet hoe ze eruit zag. En omdat die Simon stees alstubliefd zei snap je

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Erg leuke komische kinderfilm die me gans de speelduur lang heeft weten te vermaken.

Thompson steelt alle scenes waar ze in voorkomt, maar ook de andere acteurs leveren degelijk werk.

Twee uitspraken die zijn bijgebleven: "I did knock" en Lansbury die "Incest!" roept.

Toffe film die we waarschijnlijk de komende jaren nog geregeld zullen zien op tv tijdens de kerstperiodes (op voorwaarde dat ze niet kiezen om voor de zoveelste keer Mary Poppins of The Sound of Music uit te zenden).

avatar van goneman

goneman

Dit is een typische kinderfilm waar de ouders ook van mee kunnen genieten, met een verhaal die in kinderogen anders overkomt dan bij de meeste reactiegevers hier op de site natuurlijk. Als ik nog kind zou zijn geweest, dan was dit een topfilm. Nu vindt ik het een leuke kinderfilm met een goed verhaal.

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Geinig en vermakelijk verhaal.

avatar van hinie

hinie

Een hele leuke film voor jong en oud!

avatar van ll_Sparrow

hinie

ll_Sparrow schreef:

Klinkt als The Sound Of Music

een beetje dan he

Ja maar dan zonder zang!!

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

Colin Firth. Heerlijk. Was woensdag naar deze film in de bioscoop geweest omdat mijn neef hem o zo graag wou zien. Dacht eerst dat alleen Colin de leiding nam. Maar Thmopson deed het ook erg goed. 4.0