• 13.687 nieuwsartikelen
  • 171.394 films
  • 11.359 series
  • 32.316 seizoenen
  • 633.692 acteurs
  • 197.064 gebruikers
  • 9.218.862 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten Baggerman als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Tae-poong (2005)

Alternatieve titel: Typhoon

Ik had eerlijk gezegd weinig verwacht van de film, maar deze blijkt beter dan gedacht. Redelijk verzorgd ook, met veel nationaliteiten (nog redelijk acterend ook!) die tenminste mogen praten in eigen taal!

Jammer alleen van de blunder met de ontbrandende helium-ballonnen! Helium brandt natuurlijk niet, ook niet als het radioactief is!

Maar verder een prima film, die wel minder actie in zich heeft dan dat de storyline doet vermoeden.

Sjoerdow schreef:
Maar wat me nog het meest stoorde was dat we na het eerste half uur meteen de hele jeugd van de bad guy mee moeten krijgen. Alsof we dan sympathie krijgen voor iemand die heel Zuid-Korea plat wil bombarderen.


Eindelijk eens gèèn eendimensionale slechterik die 'zomaar' wandaden pleegt! Juist een van de pluspunten van de film. Geen wonder dat deze hier zo laag scoort. Wordt alleen bekeken door filmliefhebbers die van actiefilms houden, die dan vervolgens op een film met inhoud worden getrakteerd! Bah! Dat kan toch niet? Moet je nog nadenken ook!

Taegukgi Hwinalrimyeo (2004)

Alternatieve titel: Brotherhood

Vanwege het vele spektakel toch wel te pruimen oorlogsfilm, maar viel met toch een beetje tegen. Dat kwam toch vooral door de jongere broer en zijn acteren. Al gauw begon ik hem een enorme dropveter te vinden. Verder had ik moeite om me met het bataljon verbonden te gaan voelen: ze worden in een flits aan ons voorgesteld en blijven enorme vlakke karakters. Zó interesseert me het als kijker geen ene reet als er eentje wordt neergemaaid!

Ik begrijp ook niet dat deze film zó ontzettend hoog wordt gewaardeerd en bekeken en dat het Chinese Ji Jie Hao (Assembly) zoveel minder is bekeken en gewaardeerd? Liefhebbers van deze film zouden Assembly ook zeker eens moeten bekijken! Ook omdat daar de hoofdpersoon aan de andere kant staat.

Maar toch, films over de Koreaanse oorlog zijn dun gezaaid en deze kijkt wel lekker weg.

Tajemství Hradu v Karpatech (1981)

Alternatieve titel: The Mysterious Castle in the Carpathians

Niet Lipsky's beste film, maar toch wel weer bomvol gekkigheden en leuke trucjes. Jan Svankmajer was betrokken bij deze film en zijn hand is dan ook duidelijk zichtbaar in het resultaat. Leuk ook om Rudolf Hrusínský senior eens in een echt komische rol te zien. Leuk flauw ook de scène met zijn robotarm!

Wellicht dat er voor Tsjechen meer te lachen valt qua woordgrapjes, maar die haal ik er natuurlijk niet uit. Zonder evengoed nog wel een voldoende waard.

Takers (2010)

In een week heb ik nu geleerd wie Hayden Christensen is. En niet vanwege zijn acteertalent. Walker was wat dat betreft ook niet best. Jammer dat de beste man is overleden, maar vanwege zijn acteren hoeven we hem niet te missen.

De film zelf is een beetje 'vleesch noch visch'. Wordt nergens echt spannend en met geen van de karakters kon ik echt mee gaan voelen. Het duurde vooral erg lang allemaal. En zogenaamd heroïsche John-Woo-bullshit vuurgevechten waar ik zo'n hekel aan heb. Bah!

Wèl erg goed vond ik de hieronder door W.V. aangehaalde achtervolgingsscène van Chris Brown (die ik alleen vaag ken als vriendje-met-losse-handjes-van). Spannend en spectaculair.

Takhté Siah (2000)

Alternatieve titel: Blackboards

Two-Legged Horse van Samira Makhmalbaf vond ik geweldig, maar hier kon ik me toch vooral aan ergeren. De leraren en mensen die ze tegenkomen vond ik vooral overkomen als een stel contactgestoorde randmongolen. Het werd me ook totaal niet duidelijk wat voor groep mensen dit zijn? Koerden? Arabische Iraniërs? Wat de smokkeljongetjes daar in het grensgebied deden snap ik wel, maar al die oude debielen? (Tot mijn schande) begon ik gaanderweg te denken of het zo'n ramp voor de wereld zou zijn als ze door hadden gelopen toen ze op een mijnenveld waren gestuit
Het kijkje in deze voor mij vreemde wereld zorgt toch nog voor 2,5*

Tanin no Kao (1966)

Alternatieve titel: The Face of Another

Na Pitfall de tweede film die ik van Teshigahara heb gezien.

Zéér bekijkenswaardig, al vond ik Pitfall nèt iets beter. En net als in die film zal ik deze nogmaals moeten bekijken om wat beter het vertoonde te kunnen doorgronden!

Boeiend is het wel.

Grappig is inderdaad de Duits zingende Japanse in de Duitse bierstube!

Ik ben nu zeker erg benieuwd naar Suno No Onna!

Tanková Brigáda (1955)

Alternatieve titel: The Tank Brigade

Oei, er zit wel èrrug veel communistische propaganda in deze film, zeg! Wordt soms wel hinderlijk, maar gezien de tijd en plaats waarin de film is gemaakt natuurlijk niet vreemd. Ik heb het in Tsjechische films echter nog nooit zo lomp en platvloers gezien.

Toch heeft de film nog wel iets te bieden, zoals actie met groots materieel en een inkijkje in het probleem van de gedwongen bondgenootschappen tijdens de oorlog die naarmate het einde van de oorlog nadert spanningen oplevert tussen de manschappen (hier de Sovjets en de Tsjechoslowaakse regering in ballingschap in Londen met daarin fel anticommunistische sentimenten).

Sommige acteurs acteren is wel van een niveau dat GTST nog niet eens haalt. Uiteindelijk geen aanrader deze film, behalve voor historici die eens deze kant van het verhaal willen zien.

Taralezhite Se Razhdat bez Bodli (1971)

Alternatieve titel: Hedgehogs Are Born without Spines

Grappig jeugdfilmpje dat ik als kind wel eens op tv heb gezien. Vooral het segment met de voetbal heeft wel een leuke twist. Toch nergens zo briljant als dat het cijfer op IMDb (en dat deze film dat jaar als Bulgaarse inzending voor de Oscars mog fungeren) doet doen hopen.

De kinderen spelen wel goed en de film biedt een interessante blik in het Bulgarije van die tijd.

Tarantula (1955)

Alternatieve titel: Tarantula!

Ook ik heb de Classic SciFi-box aangeschaft en heb daar nog geen spijt van. Van deze film had ik slechts lage verwachtingen, maar die bleken toch niet terecht. De special effects vallen best mee en de film is onderhoudend genoeg, mede door de korte speelduur. Het acteren vond ik soms wel wat matig.

Tarnation (2003)

otherfool schreef:
Ik vond de 'oude' Jonathan toch redelijk normaal, haast 'gewoontjes'. Stabiel, zeker als je hem afzet tegen de Jonathan van 20 jaar eerder.


Ik ook. Knap dat hij nog zo goed op zijn pootjes terecht is gekomen.

Wat betreft de film: het verhaal is indrukwekkend, maar ik heb het niet zo op 'gestoorde' figuren in films en helemaal al niet op stroboscopisch gemonteerde beelden. Met beiden zit de film vol, dus geen plusjes in dat opzicht.

Het ontroerende gebaar van Jonathan t.o.v. zijn slapende moeder (even op het plekje onder haar neus drukken! (hoe heet dat plekje eigenlijk?)), deed de film toch nog naar een voldoende tillen.

Tasogare Seibei (2002)

Alternatieve titel: The Twilight Samurai

Terecht genomineerd voor een Oscar. Had van mij ook wel mogen winnen!

Ik had eigenlijk een aktie-spektakelfilm à la Zatoïchi verwacht, maar wat dat betreft werd ik 'teleurgesteld'

In plaats daarvan een mooi ingetogen drama met daarnaast schitterende beelden. Totaal geen vals sentiment!

Deze film is echt zo'n klein bloempje waar je gauw overheenkijkt, maar dat bij nadere bestudering toch héél mooi blijkt te zijn!

Tatie Danielle (1990)

I.t.t. de andere 2 stemmers vond ik deze film niet eens zo beroerd!

Wat een kreng zeg, die tatie Danielle!

Tau Ban No Hoi (1982)

Alternatieve titel: Boat People

Een van de eerste films van Ann Hui en tevens van Andy Lau (in een klein rolletje). Ann Hui is toch een van de weinige bekende 'serieuze' filmmakers uit Hongkong, waaruit we doorgaands alleen maar martial arts-geknok te zien krijgen en deze film vind ik tot nu toe de beste die ik van haar heb gezien.

Raar dat ook deze prent in de vergetelheid is verdwenen, want naast een goed verhaal is deze film visueel en qua special effects opvallend goed te noemen. Hui laat zien waarom toendertijd zoveel Vietnamezen ervoor kozen om met bootje het land te ontvluchten en doet dat op een klinische wijze die vrij is van teveel sentiment en propaganda zoals je dat van soortgelijke Amerikaanse producties had kunnen verwachten. Ze gebuikt wel de special effects sterk om de toeschouwer af en toe bij de les te houden. Meest memorabel en schokkend vond ik de scène waarbij een naar oud ijzer zoekend jongetje nietsvermoedend een handgranaat oppakt en wordt opgeblazen.

Ook het einde had ik niet helemaal zo zien aankomen!

Een sterke film en erg miskend hier!

Tau Ming Chong (2007)

Alternatieve titel: The Warlords

Grappig om Jet Li eens in een totaal andere rol te zien als dat ik van hem gewend ben! Sowieso geen echte 'goedzak' te vinden in deze film.

Boodschap van de film lijkt te zijn: 'Krijgsheer zijn is helemaal niet leuk!'

Indrukwekkend en vaak spectaculair in beeld gebracht en met verve geacteerd. Wat betreft locaties en rekwisieten kijk je ook je ogen uit. Verder een sterk verhaal.

Prima film.

Taxi (2015)

Alternatieve titel: Taxi Teheran

Soms wel wat tè gemaakt ogend, maar over het algemeen wel prettige en sympathieke film om te bekijken. De montage vond ik ook best goed. Jammer dat Panahi het werken onmogelijk wordt gemaakt, want ik vind zijn films zeker goed te pruimen.

Te Doy Mis Ojos (2003)

Alternatieve titel: Take My Eyes

Ontzettend indrukwekkende trieste film en met geweldige casting en acteerprestaties!

Greeneyelady1 schreef:
Ik heb er absoluut geen spijt van. Ik leefde erg mee met beide personages.


Ik ook niet, ondanks het late uur van uitzenden. En ook ik leefde mee met beide personages. Ook met die lompe lul van een man want hoe kun je zo egoïstisch en lomp zijn en daardoor toch zo òòk je eigen geluk verknallen! Toch wekt de film zelfs voor hem enige sympathie op, want hij probeert ècht in die therapie te veranderen en daaruit blijkt ook dat zijn gedrag eigenlijk voortvloeit uit een enorm lage eigendunk....

Die scène waarin Pilar van angst haar urine laat lopen is zoveel meer veelzeggend dan wat voor krantenberichtjes of artikelen dan ook!

Tekkon Kinkurîto (2006)

Alternatieve titel: Tekkonkinkreet

Prach-tig-e animatie! Keek mijn ogen uit! Ook geen standaard lopend verhaaltje (op het happy-end na). Wat een werk moet hier inzitten, zeg!

Soms heb ik gewoon even de dvd stopgezet om de mooie details eens goed te bekijken. Zet daarbij een goed passende soundtrack en een flink aantal punten voor sfeer heeft de film bij mij alweer te pakken. Gewoon mooi dit.

Telmisseomding (1999)

Alternatieve titel: Tell Me Something

Aardige thriller. Leuk om ook eens een Koreaanse politiethriller te zien waarin de recercheurs niet totaal incompetente bullebakken zijn! Nooit echt spannend, maar wel met leuke twists, waarvan ik de laatste toch ook niet had zien aankomen.

Diegene die films als Se7en leuk vinden, zullen ook deze wel kunnen waarderen.

Ten no Chasuke (2015)

Alternatieve titel: Chasuke's Journey

Ook Sabu heb ik de laatste jaren wat uit het oog verloren, voornamelijk omdat zijn films ook best lastig te vinden zijn. Of je moet pindakazen of diep in de buidel tasten en daar kwam het tot voor kort gewoon niet van.

Bovendien leek dit me gewoon niets qua plot. Gelukkig viel dit erg mee, al wordt het nooit hoogstaand. Visueel natuurlijk wel weer geweldig. En potver, ik was even vergeten dat Ren Osugi inmiddels is overleden. Nu ik hem in deze film weer zag vond ik dat toch weer verdomde jammer! Matsuyama vond ik eerst een druiloor (weet niet meer welke film ik als eerste met hem zag, Gantz?), maar kan ik na zijn rollen als zombieklier, L en die in Usagi Drop steeds beter waarderen.

Voor een 'Sabu' viel deze film me eigenlijk wat tegen, toch wel veelzeggend dat dat toch nog een 3.5* waard is.

Tengoku to Jigoku (1963)

Alternatieve titel: High and Low

Meneer Bungel schreef:
By the way: De A-film versie bevat een plotomschrijving die de gehele film uit de doeken doet. Gelukkig had ik het niet vooraf gelezen...


Ja! Gelukkig zag ik het ook pas na afloop! Wat een sukkels!

Zéér onderhoudende film. Heerlijk ook: Mifune en Nakadai in één film! Ik zat ook de hele tijd te wachten op een happy-ending voor Gondo (ja, ik blijf gehersenspoeld door Hollywood!), maar gelukkig kwam die niet!

De chauffeur/vader van het ontvoerde kind vond ik overigens ook zeer sterk acteren!

Tenkû no Shiro Rapyuta (1986)

Alternatieve titel: Castle in the Sky

Leuke anime, in de stijl van 'Hadashi no Gen' en de tekenfilms van vroeger als 'Alleen op de wereld', 'Heidi', en 'Candy'. Inmiddels wel wat verouderd, maar nog steeds mooi afgewerkt en gedetailleerd. Verder een fantasierijk, origineel en goedlopend verhaal, zich afspelend in intrigerende plaatsen waar je best zelf eens een kijkje zou willen nemen!

wilofski schreef:
Op zich nergens een uitschieter maar ook nergens stukjes waar ik mij aan stoorde, wat voor eigenlijk ook soms best wel veel kan uitmaken. vb: In veel films zouden Pazu en Sheeta allang gekust hebben, maar in deze film niet! Ze blijven gewoon rustig onschuldige kinderen die elkaar goed kunnen hebben.


Nou inderdaad! Gelukkig geen verhaal-ophoudende onlogische romances of irritante liedjes! Perfect!

De boom van Laputa is trouwens zeker helemaal naar Pandora gezweefd, want daar zag ik hem ook in Avatar!

Tennen Kokekkô (2007)

Alternatieve titel: A Gentle Breeze in the Village

Tjemig, wat een lieve film!!! Zeer prettige verrassing.

Tennen Kokekkô richt zich echt geweldig goed op de kleine drama's in kinderen hun leven en is af en toe heel subtiel in het kleine.

Zoals wanneer Soyo's enthousiasme voor de nieuwe jongen als een blad aan de boom omslaat als hij bot vraagt of ze haar handen wel gewassen heeft, want het stuk fruit dat ze hem gegeven heeft 'stinkt naar pis!'

En wéér omslaat als ze merkt dat de jongen een bloem heeft meegenomen om op de plek te leggen waar een ongelukkige vrouw zelfmoord heeft gepleegd.


Verder heel herkenbaar: denken dat één van je ouders vreemdgaat (dit blijft trouwens wèl in het midden!), als flapuit soms onbedoeld iets beledigends zeggen, verdriet over het moeten verlaten van de oude school, etcetera.

Knap dat er echt niets ongeloofwaardigs in de film gebeurd. Alles komt volkomen naturel over, hoewel de groep kinderen wel èrg saamhorig is. Ze hebben echt nooit ruzie! Maar ja, je moet wel als je maar met zevenen bent!

Erg mooi!

Tenshi no Tamago (1985)

Alternatieve titel: Angel's Egg

Tja, een ontzettend mooie en vooral sfeervolle animatiefilm. Op één of andere manier gaf de combinatie van beelden, muziek en klanken me een ontzettend goed gevoel tijdens het kijken van de film.

Van het plot begrijp ik niet veel, al geeft Blackmath's stukje en visie hieronder wel een beetje weer wat ik er ongeveer van dacht te begrijpen. Geeft me een wat dubbel gevoel, zo'n vaag plot. Aan één kant trekt dat me wel weer aan en aan de andere kant erger ik me daar ook wel weer aan.

Ongelofelijk overigens dat deze film niet op dvd te verkrijgen is?

Versterkt nog maar eens het gelijk van de liefhebbers van Calvé!

Tenshi no Tamago (2006)

Alternatieve titel: The Angel's Egg

Met de gelijknamige film van Oshii heeft deze niets van doen. Vreemd overigens dat ik de pas eerste ben die deze film becijferd?

Op zich is deze film een aardig niemendalletje, die nergens ècht boven het maaiveld uitsteekt. De film begint zeer aardig met de driehoeksverhouding, maar verzandt op het einde een beetje in (Weer! Een populair thema in Japanse films van rond die tijd.) een tragische dood van één van de drie. Toch wordt het gelukkig nergens tè emotioneel.

De drie hoofdacteurs oen het prima en dragen ten dele wel de film. Ichihara Hayato kende ik nog van 'All about Lily Chou-Chou'. De twee mooie dames kende ik nog niet.

Geen verspilling van tijd, maar ook niet erg memorabel.

Tenten (2007)

Alternatieve titel: Adrift in Tokyo

Olaf K. schreef:

navertellen heeft geen zin, maar de som der - volslagen losse - delen is een beetje magie.

Juist. Waarom weet ik niet, maar dit blijft leuke cinema. Inmiddels de derde film van Miki die ik zie en óók deze beviel weer prima.

Afgelopen herfst ben ik in Japan op vakantie geweest en zelf ga ik op vakanties vaak ook altijd zomaar wandelen (en mijdt toeristenbussen en -rondritten) en zie dus ook dit soort dingen als de beide heren in dit verhaal. Wellicht beviel de film me daardoor zo goed. Ik vond het hier afgebeelde Tokyo ook minstens zo leuk als Ginza en Shinjuku. Verder is het absurde in de films van Miki vaak 'herkenbaar' absurd (weet niet hoe ik het anders moet uitdrukken); iest wat me ook erg aanspreekt in zijn films!

Leuk ook de terugkerende gag met 'birdman'.

Terra Trema, La (1948)

Alternatieve titel: The Earth Trembles

Het bekijken van deze film laat me met zeer gemengde gevoelens achter: ergenis en bewondering.

Anatolia schreef:
Dan heb ik het vooral over het onnatuurlijke, bovendien erg lelijke gelach der verschillende personages dat telkens zo lang voortduurt dat het simpelweg irritant wordt.


Ja, dat irriteerde mij ook. Deed me denken aan sommige films van Pasolini, waarin je dat ook vaak ziet en hoort. Ik snap niet dan men hier zo mild is over het acteren, want ik vond het acteren vaak zéér matig:

"Heb je een baan voor me, (Lucino)?"

"Kun je acteren?"

"Nee, ik ben visser!"

"O, maar je kunt evengoed in mijn film spelen....."

Zo zal het wel ongeveer gegaan zijn, denk ik?

Ook qua plot rammelt het wel wat. Inderdaad, boot stuk, dus niets te doen,waarom niet even naar de markt rijden en zelf de vaten ansjovis verkopen???? De communistische propaganda wordt wel èrg door de strot geduwd. Zelfs in China doen ze dat nog subtieler!

Toch is er ook veel te genieten. Want een mooi stukje neorealisme blijft het wel, al is het alleen maar in het portretteren van het dagelijkse leven van de vissers. Veel prachtmomenten en karakters (zoals de notoir flirtende wachtmeester!). Schitterend, de wachtende vrouwen tijdens de storm.

Wat me ook opviel was hoe liefdevol men elkaar binnen de familie bejegend (dit bedoel ik natuurlijk niet incestueus, even voor de goede orde!!!). Bij terugkomst worden de stoere vissers hartelijk begroet en schromen ze zelf ook niet om moeder en kleine zusje en broertje een flinke knuffel te geven!

Hoogtepunt blijft de knieval van Antonio, terwijl de grossiers hem beschimpen. Met gebalde vuisten bekeken deze scène! Sowieso gebeurde dit al eerder, na het dopen van de nieuwe vloot, bij de toespraak van de grossier!

FisherKing schreef:
Ik denk dat door de invloed van de kerk, Mussolini nooit ver heeft kunnen komen. En gelukkig maar, moeten we achteraf constateren.


FisherKing kan helaas niet antwoorden, maar wat is dit trouwens voor onzin?? Volgens mij heeft hij ellende genoeg veroorzaakt. En zonder dat de kerk hem ene strobreed in de weg legde (net als de maffia nu trouwens nooit door de kerk wordt bekritiseerd!)

Testament des Dr. Mabuse, Das (1933)

Alternatieve titel: The Testament of Dr. Mabuse

Prima thriller, zeker ook daar deze film al meer dan 75 jaar oud is!

Goed acteerwerk (inderdaad wel wat theatraal en pathetisch soms; lijkt een erfenis van het nog maar net verstreken stomme tijdperk!), ik genoot van de transformatie van Prof. Baum in Dr. Mabuse!!! Enge kop die laatste trouwens!
Lohmann moet haast zeker wel een inspiratiebron zijn voor Jules Dassin inspecteur in 'The Naked City'?

Het verhaal is lekker mysterieus en laat veel aan je eigen interpretatie over. Sowieso ook gaaf de decors/interieurs (vanwege de leeftijd van de film 'echt'!) en special effects.

Tetsuo (1989)

Alternatieve titel: Tetsuo: The Iron Man

Hmmm, cyberpunks moest ik maar mijden!

Tja, wat moet ik hier nou weer mee? Deed me sterk denken aan 'Eraserhead' en 'Pi', waar ik geen hol aan vond en geen touw aan vast te knopen vond. Hier ben ik toch teveel autist voor, deze stroboscopsiche beeldenstromen.

Deed me ook denken aan die filmpjes van Terry Gilliam in "Monthy Python's Flying Circus''. Als die kwamen ging ik naar het toilet, haalde koffie, zapte even weg, etcetera. Snapte ik ook niets van. Waarschijnlijk ben ik te nuchter of te dom.

Maar aan de andere kant: een prima passende soundtrack! En ontegenzeggenlijk knap gemaakt en apart. Misschien hoort het niet, maar ik moest af en toe ook wel lachen om de beelden (de drilboorschroefpenis!).

Leuk om gezien te hebben, maar Tetsuo II laat ik even voor wat het is!

Texas Chain Saw Massacre, The (1974)

Alternatieve titel: The Texas Chainsaw Massacre

Zag deze film voor een dumpprijs liggen en wilde hem toch eens gezien hebben (anders kan je er ook niet over oordelen!). Dit is totaal niet mijn genre, ik vind horror veel te vaak véél te voorspelbaar, maar deze film viel niet eens tegen!

Sterker, ik vond het zelfs wel aardig!

Okay, het acteerwerk is af en toe abominabel (zeker die dork in de rolstoel! Ik was na de voice-over helemaal aan het begin èven bang dat die sukkel zonder een schrammetje op te lopen zou onkomen, maar.....nee! Gelukkig! En weer een half sterretje extra, wat mij betrof!), maar volgens mij heeft die Tobe Hooper ècht de moeite genomen om mooie shots te laten zien. Verder wordt er nou ook niet overbodig veel nep-bloed verspild.

Dat gierende wijf ging inderdaad wel irriteren, maar ja, het leek me echter wel realistisch in zo'n situatie?

There's Only One Jimmy Grimble (2000)

Voor 90 cent (!) de dvd op de kop getikt. Soms heb je gewoon mazzel!

Tja, ik ben een groot voetballiefhebber en als kind vond ik de wondersloffen van Sjakie ook een geweldige strip, dus ik kan deze film onmogelijk een onvoldoende geven!

Voor voetbalfans is dit een heerlijk luchtig filmpje voor tussendoor.

Minpuntjes: de voetbalscenes zien er (zoals in zoveel films waarin wordt gevoetbald) wel erg nep uit! Sorry, maar voetbal is een teamsport en Jimmy soleert wel èrrug makkelijk dwars door de tegenstander heen. Die choreografie had ècht beter gekund (wat dat betreft hebben ze het beter gedaan in 'In Oranje'!). En het verhaal is natuurlijk onzettend voorspelbaar!