• 9.218.841 stemmen

The Legend of Vox Machina (2022-2024)

3 seizoenen

Ontwikkeld door: Matthew Mercer en Matthew Mercer

Met onder meer: Laura Bailey, Taliesin Jaffe en Ashley Johnson

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 28 januari 2022

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Amazon Prime Bekijk via Amazon Prime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Legend of Vox Machina

Een groep van zeven tweederangs avonturiers brengt meer tijd door in de bar dan op reis. In een wanhoopspoging om een duizelingwekkend hoge schuld aan een barman af te lossen, belandt de groep uiteindelijk op een queeste met als doel het rijk van Exandria van afschrikwekkende monsters en boze magische krachten te redden. Terwijl ze deze reis ondernemen, groeien de groepsleden steeds dichter naar elkaar toe.

Acteurs en Actrices

Keyleth (stemrol)

Scanlan Shorthalt (stemrol)

Percy (stemrol)

Grog Strongjaw (stemrol)

Delilah Briarwood / Lady De Rolo / Townsperson / ...

Palace Guard / Palace Guard 3 (stemrol)

Meningen over The Legend of Vox Machina

avatar van Lennert

Lennert

zaterdag 19 februari 2022
The Legend of Vox Machina seizoen 1 Goed, toen Covid-19 begon en we meer thuis begonnen te zitten, ben ik als fervent Dungeons & Dragons liefhebber helemaal in de ban van Critical Role geraakt (of zoals we het hier thuis 'absurd knappe mensen spelen ons favoriete spel' noemen) en ik keek zodoende ook echt heel erg uit naar hoe de animatieserie vormgegeven zou worden. Zonder het typische gegein wat je tijdens een D&D-sessie hebt, komen de vocale performances van de cast extra goed naar boven en blijft Mercer's verhaal goed overeind. Wat de serie extra fijn maakt: het is unrated gewelddadig. In eerste instantie was ik bang dat een Amazon het misschien ietwat zou willen 'kuisen' voor het grote publiek, maar niets is minder waar: naakt, gevloek en een enorme hoop over the top geweld zijn non-stop aanwezig. Vergelijkbaar met Amazon's eigen Invincible of Netflix' Castlevania is het niet voor de kleintjes weggelegd. Wat mij betreft een van de best geslaagde animatieseries van de afgelopen tijd.
avatar van kleintje 2

kleintje 2

woensdag 15 februari 2023
The Legend of Vox Machina seizoen 2 Erg sterke karakterontwikkeling in dit seizoen, en een opbouw naar een groter verhaal. De serie verbeterd, alhoewel de actie - hoewel nog altijd epic - soms wat te overdadig en dus veel te ongeloofwaardig wordt, fantasy of niet.