Ender's Game (2013)
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Ender's Game
"This is not a game."
Zeventig jaar is er inmiddels verstreken sinds de laatste alien-invasie, die een immense strijd tussen de mens en een alien-ras genaamd ‘de Formics’ als gevolg had. De jonge Ender Wiggin (Asa Butterfield), een uiterst ontwikkeld kind, wordt naar een militaire school gestuurd die zich in de ruimte bevindt. Hier wordt hij samen met andere getalenteerde leeftijdsgenoten getraind en opgeleid om voorbereid te zijn op toekomstige invasies.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Ender's Game (BoekMeter)
- Ender's Game (MusicMeter)
- iTunes: € 4,99 / huur € 3,99
Bonzo Madrid
Sergeant Dap
Alai

beavis
nooit gedacht dat de verfilming ooit echt door zou gaan. de Ender boeken zijn erg goed dus wil de film sowieso zien... horde 2 is natuurlijk wel, in hoeverre houden ze de spirit vast en maken ze er géén puur Hollywood scifi/actie-ding van?

nakada
Er zal wel het nodige scifi spektakel aan toegevoegd worden. Niettemin ben ik ook erg benieuwd. Ik vond het tweede boek Spreker voor de doden ook erg goed. Maar of dat zich leent voor een ( hollywood ) verfilming ?

otherfool
Waaat? De favoriete boekenserie uit mijn jeugd (Spreker voor de Doden is idd het grootste meesterwerk) eindelijk verfilmd?!? Heb jarenlang IMDB in de gaten gehouden, maar het kwam er maar nooit van... Ben Kingsley gaat Mazer Rackham spelen lees ik (er was ooit in een ver verleden sprake van Sean Connery).

jarno1975 (moderator series)

schram101
Ziet er sterk uit. Al lijkt het mij wel de minste van de aanstormde scifi's dit jaar.

schram101

Trailer oogt wel spectaculair. Beter dan een pak em beet After Earth lijkt me.

voskat
Als Hollywood verder kan bouwen op dit niveau, dan kan het nog wel eens goedkomen met big budget sci-fi.
Een beetje Hunger Games meets Starship Troopers, maar dit beestje heeft zo z'n eigen aardje. Echt interessant wordt het namelijk pas op het moment waar de meeste andere films uit dit straatje hun kruit al lang en breed hebben verschoten. Ender's Game laat dan zien dat het net wat volwassener is dan de rest.
Meer van dit en minder simplistische prut zoals Elysium graag!

Eind January pas in Nederland?
Ja klopt, release is verplaatst naar 23 januari.

Artemis
Jammer mischien teveel andere films met de feestdagen op komst? Film roulatie is vaak maar 2 weken in Thailand echter hierdoor is wel bijna alles day 1 te zien.
Ender's game is een aanrader, beter als een after earth of oblivion als je er recente Sci fi films bij gaat pakken. Het enige waar ik me een beetje aan stoorde was dat het verhaal op een gegeven moment een beetje snel gaat. Er had nog best een uur bij gekund maar dat heb je altijd wel bij film adaptaties.

arno74
Ik zie dat ik de eerste ben die een tegengeluid geeft, en ik voel me des te meer verplicht om mijn mening toe te lichten, maar dit is een film die me erg tegen viel.
De dialogen vond ik ronduit slecht en maken het verhaal ongeloofwaardig. Ik ergerde me ook aan de stortvloed van clichés en overdaad aan voorgekauwde stukken die ons moeten overtuigen van hoe waanzinnig onwijs geweldig bijzonder uniek wonderkind en superheld Ender wel niet is dat hij als enige in het heelal in staat is om de mensheid, wat zeg ik, het universum, te redden. Die conclusie kan de kijker niet zelf trekken o.b.v. wat de film van Ender toont dus wordt het maar opgedrongen met allerlei figuren die telkens hoog opkijken richting Ender. Die hoog opkijkende autoriteiten tegen een 10-jarig kind kwamen ontzettend ongeloofwaardig, zelfs lachwekkend, over.
Ook het camerawerk was niet al te best, het werd benut om sommige personages groter of kleiner ten opzichte van elkaar te laten lijken, wat vaak erg nep overkwam, helemaal omdat dit niet consequent gebeurde.
Acteerwerk kon ook stukken beter, emotie overbrengen is toch iets meer dan je wenkbrouwen fronsen, en dat lijkt wel de enige gezichtsuitdrukking die de jonge hoofdrolspeler (een beetje) onder de knie heeft. Ook vond ik dat de film nogal snel van de hak op de tak springt, alles wat de film ons voorhoudt moeten we maar voor waar aannemen want uitleg of logica zit er vaak niet in.
Ik ken het boek niet, en misschien was die kennis wel nodig om de gaten in de film te kunnen vullen. Door het acteerwerk, de clichés, de gebrekkige verhaallijn en de dialogen kon ik totaal niet meeleven met de personages.
Jammer, want de film is op mij overgekomen als de zoveelste die 3D belangrijker vindt dan wat dan ook. Visueel valt er, op het camerawerk na, dan ook weinig aan te merken. Ik hou van scifi, en heb geen moeite met kinderen in heldenrollen, maar de makers van deze film hadden best wat meer hun best mogen doen om een goede film te maken in plaats van het succes van het boek zo uit te buiten.

thevirusz
Ik ben oprecht ontzettend verrast door de relatief hoge beoordeling van deze film. Ik heb de film net gezien en het is eerlijk waar één van de minste films die ik in een behoorlijke tijd heb gezien. De film heeft duidelijk een behoorlijk budget en de special effects zijn dan ook prima. Het plot daarentegen is echt van een erg lage kwaliteit. Ik neem aan dat het originele boek wel goed is en dit gewoon een ontzettend matige adaptatie hier van is.
De stappen die gezet worden in het verhaal gaan snel en worden nauwelijks verklaard. Tussen neus en lippen wordt gezegd waarom er kinderen worden getraind en geen volwassen bijvoorbeeld. Dit is toch een cruciaal gegeven voor de film maar er wordt geen poging gedaan dit aannemelijk te maken.
De dialogen zijn naar mijn mening cliché matig en voorspelbaar. Dit komt deels door de rechtlijnigheid van de karakters. Zo is het vanaf seconde 1 duidelijk wie je zou moeten zien als slechterik en wie goed is. Erg zwart wit.
Dit zijn stuk voor stuk dingen die niet goed gedaan in de film, maar misschien helemaal geen probleem zijn in het boek. Ik hoop overigens dat iemand mij het nut van "the battle room" kan uitleggen en alle bijbehorende training. De kern taken die daadwerkelijk worden uitgevoerd in échte gevechten hebben absoluut niks te maken met gewichtloosheid of schieten met hand geweren. Ook zou ik niet weten waarom er getrained wordt op 1 op 1 vechten met andere kinderen, hoe is dit relevant gezien waar ze voor trainen? Dit is een groot deel van de film en het zit ook in het boek dus er zal toch iets van een verklaring voor zijn, iemand?

darthconner
Ik vond het wel een goede film. Het verhaal was goed, net als het acteerwerk en de special effects. Het boek heb ik niet gelezen, dus ik kan de film er niet mee vergelijken. Maar ik zou wel zeggen dat het een aanrader is voor degenen die van actie houden, zo min mogelijk romantiek in een film zoeken en graag science fiction zien.
Ik ga hem sowieso herzien, dus mijn score kan nog wel stijgen of dalen. Dat zien we later wel.

Artemis
The Battle Room is strategisch bedoeld en het vechten is beide fysiek als mentaal. Formule1 rijders zitten toch ook niet alleen in de auto?
Ik heb het gewoon in mooi 2d "digital" gezien. Zag er goed uit moet ik zeggen.

sonyjh
Ik geloofde de film gewoon niet. Niets geloofwaardigheid. Al vanaf het begin wordt dat jongetje als een natuurtalent gezien. Sorry, ik leidde dat nergens vanaf en geloofd het nooit. Toppunt was nog tijdens die mindgame.. hij was zogezegd de eerste die de oplossing wist... komaan. Dit zou mijn neefje van 4 jaar kunnen.

Tealon
Als Sci-Fi fan werd ik een aantal weken geleden gelijk getriggerd door de trailer van Ender's Game. In mijn jonge jaren heb ik vele uren de game 'Homeworld' gespeeld en dit leek mij de ultieme verfilming van deze game-ervaring. Na wat zoekwerk kwam ik er al snel achter dat de film gebaseerd is op het gelijknamige boek uit 1985 van Orson Scott. Bij verfilmingen wordt vaak geroepen dat het boek (veel) beter is dan de film. Vandaar dat ik besloot om ditmaal eerst het boek te lezen. Het boek had ik vlot binnen en binnen enkele dagen aan één ruk uitgelezen. Het was zoals ik had verwacht een zeer goed boek. Het enige (in mijn ogen enigszins grappige) minpunt van het boek is dat het al zo oud is. Op sommige punten heeft de technologie de fantasie van de schrijver namelijk al weer ingehaald.
Na het lezen van het boek volgde gelijk de angst dat de film van lage kwaliteit zou zijn. Dit is ten dele helaas ook het geval. Veel details worden in de film niet goed uitgelegd en bovendien heeft men het verhaal hier en daar behoorlijk aangepast. Dit is waarschijnlijk gedaan om o.a. het achtergrondverhaal makkelijker te maken, zodat het gemakkelijker te verfilmen was. Het eerste uur van film is dan ook teleurstellend. Men springt van de hak op de tak en neemt geen tijd om het proces dat Ender doormaakt uit te diepen. Echter, als lezer van het boek zijn veel scenes goed te plaatsen. Ik heb het dan ook meer ervaren als een mooie visualisatie van enkele scenes uit het boek.
Ook het tweede deel van de film is op sommige punten compleet anders dan het boek. De scenes worden snel achter elkaar afgewerkt, alsof men haast heeft om de film te laten eindigen. Desalniettemin is de laatste scene (de vernietiging van de Formic thuiswereld) mooi in beeld gebracht. Asa Butterfield (als Ender) weet de emoties in dit epische moment goed over te brengen. De laatste paar minuten van de film (hoewel weer totaal afwijkend van het boek) maken de film voor mij toch een (kleine) topper.
Ik geef de film 4 sterren. Dit komt puur doordat ik het boek een paar weken ervoor gelezen heb. De lage ratings die ik hier zie kan ik me erg goed voorstellen als je de film zonder voorkennis gezien hebt. Kortom, wil je optimaal genieten van deze film lees dan eerst het boek

Phantasm
Niet echt goed en niet echt slecht, ik heb het boek niet gelezen en heb deze ook niet.

hoffhaan
s.f. kinderfilm naar mijn mening. Op zich aardig en net voldoende. Af en toe dacht ik aan de film een officer and a gentleman. Had meer ingezeten als de final battle wat langer was geweest en meer ingezoomd had op de hoofdrolspelers. Vond de aanloop naar het eind nu wel erg lang.3.0

gauke
Deze plompe film ziet er uit als een reactionair, compromisloos computerspel met een ridicule, moraliserende toekomstvisie die bepaalde fascistische tendensen (o.a. een genadeloos militaire hiërarchische ideologie en gevechtstrainingen die keer op keer moeilijker worden) met zich mee draagt, inclusief een soort Hitlerjugend (kindsoldaten die worden verheerlijkt) die zo nodig opgeofferd dient te worden. De hoofdpersoon begint vanzelfsprekend als underdog en de moraal is dat alles met vastberadenheid vernietigd dient te worden. EEN FOUTE FILM.

Mensen die graag pc spelletjes spelen zullen denk ik hier erg warm voor lopen. Ik zelf geef daar niet zo veel om maar ik geef de film wel een voldoende , Asa Butterfield deed het gewoon meer dan aardig, Harrison Ford hoeft alleen maar zijn door leefde kop te laten zien, Hailee Steinfeld gaat een grote carrière tegen moet , Abigail Breslin is een kind ster die het wel gaat redden , de kleine lelijke Moises Arias heb ik een zwak voor en tel daarbij de twee giganten Viola Davis en Ben Kingsley op en we kunnen niet meer zeuren. Verder is het een mooi visueel schouw spel die na het einde toe iets gaat irriteren , des ondanks het ik een geslaagde avond gehad en daar gaat het tenslotte ook om.

brandon
jammer van de playstation1, gevechten wetende dat de ps4 uit is.Wat ik bedoel de vecht graphics hadden veel beter gekund,waardoor het misschien wat spannender was geweest.Misschien was (only) ,het boek lezen beter geweest.

Al DeNiro
Erg gave mix van Soldier en Starship Troopers. De jonge Butterfield is perfect als de briljante Ender en ook leuk om Ford weer na lange tijd in een sci-fi te zien.

bObbiee
Net gezien in de sneakpreview niet echt een film die ik zou uitkiezen houd niet zoveel van sci fi films maar moet eerlijk zijn ik vermaakte me wel bij deze film het was echt een topper!! vooral het einde

Flat Eric
Tjah, in de sneak gezien. Ik zat te hopen op American Hustle maar helaas.
Ik zat te dubben should I stay or should I go.
Puur omdat ik helemaal niks met het genre scifi heb.
Maar goed, ik had een hapje en een drankje en ik zat lekker warm dus ik gaf het een kans.
Toch uitgezeten en vroeg me tijdens de film af af of deze film niet spectaculairder zou zijn geweest als het een 3D film zou zijn geweest. Ik weet uberhaupt niet of er ook een 3D versie is?
Ik kon me niet erg verplaatsen in het jochie met zijn zogenaamde battletalent. De opleiding duurde maar en duurde maar, maar toch wel een leuke ontknoping naar het einde toe. Had de oeverloze training toch nog zijn nut gehad.

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Captain Phillips

Narayama Bushikô
Drama, 1983

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009
gebaseerd op boekstarshipstrijdintolerancewar strategy chosen oneearthchild prodigygeschiedenisfuturisticruimtebuitenaardse invasieuniversemilitary school adventurermorality tale gebaseerd op een jongvolwassen romanboy groupboynovel bookstarships
Social media
- Registreer |