• 9.218.630 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Jodie Foster en Anton Yelchin

Releasedatum: 21 juli 2011

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot The Beaver

"He's here to save Walter's life."

Walter Black (Mel Gibson) lijdt aan extreme depressies. Hij slaapt veel, probeert verschillende vormen van zelftherapie uit en ziet ondertussen dat zijn vrouw Meredith (Jodie Foster) zich zoveel mogelijk achter haar werk verschuilt, hulpeloos toeziet hoe hij er aan onderdoor gaat en uiteindelijk zelfs besluit om hem het huis uit te schoppen. Walter besluit zichzelf helemaal klem te zuipen om vervolgens zelfmoord te plegen. De zelfmoordpoging mislukt en wanneer Walter wakker wordt ziet hij twee plastic ogen, een grote staart en een brede grijns tussen het afval liggen. Een bever! Vanaf dat moment loopt Walter 24 uur per dag met de bever-pop aan zijn hand, om vervolgens alleen maar via de pop te communiceren en deze als een levend wezen te behandelen. Walter gaat terug naar huis en alles lijkt verrassend genoeg weer beter te gaan tussen hem, zijn vrouw en de kinderen. Totdat de bever complete controle over het leven van Walter lijkt te krijgen...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van joey1973

joey1973

prachtig geacteerd, maar die bever he, had ze nou echt niks anders kunnen verzinnen om de psychose duidelijk te maken?!

avatar van jeeke21

jeeke21

Vond dit gewoon een prachtfilm ! Mt prima acteertalent van Mel Gibson !

4-*

avatar van Waku

Waku

Op een of andere manier kan "The Beaver" mij niet raken.

Thema is goed gevonden en lijkt op papier een mooi verhaal te worden.

Ik denk zelfs dat voor een boek het een geniale vondst is.

Echter als film komt de handpop een beetje knullig over.

Zelfs het sterke acteerwerk van Gibson delft het onderspit omdat je wordt afgeleidt door de bever.

Het lukte mij niet om "The Beaver"als drama serieus te nemen en dat was volgens mij wel de bedoeling van regisseuse Jodie Foster.

Krappe 2.5*

avatar van gauke

gauke

The Beaver is geen iddylisch familieportret, noch een typische Hollywoodproduktie. Toch bevat de film (je zou dat wel verwachten) weinig echte verrassingen en afwisseling. De rode draad (zieke geest tegenover een handpop) lijkt psychologisch gefundeerd en zorgvuldig gedramatiseerd. Echter een groot probleem is de besluitenloosheid: het verhaal, zwalkt qua thematiek wat heen en weer tussen komedie, drama en melodrama; de lachwekkende/koddige/absurde scènes werken schadelijk voor de geloofwaardigheid van een schizofrenie thema.

avatar van MrLee

MrLee

Viel me niet tegen, had ook niet een echte verwachting. Prima voor een zondag middag

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Heel aparte filmervaring, serieus en absurd tegelijk maar best ok. Het verhaaltje over de zoon en zijn vriendin had wel weggelaten kunnen worden. Mel is goed en wie weet wint de pop een oscar. Of Mel zelf.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

een van zijn slechtste films

avatar van erwku

erwku

Een uitstekende Mel Gibson in een middelmatige film.

Het verhaal komt nergens boven 'de woensdagavond rtl4 waargebeurde verhalen uit' en het plot rond zijn zoon en zijn vriendin was gewoon zinloos.

Net de moeite waard om de preformence van Gibson te zien.'

De rest snel vergeten.

ps. Gibson moet zelf een film maken!

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Vond het begin wat langzaam op gang komen, werd soms wat langdradig met de pop. Verder vind ik dat Mel Gibson dit juist ijzer, maar dan ook ijzer sterk acteert. (Hij brengt de film van 2,5 naar 3,5 ster). Ik vind de betrekking van het gezin goed en noodzakelijk omdat je zo duidelijk de impact krijgt van iemand die een depressie heeft.

GrobbekuikenXL schreef:

Verder ben ik het niet eens met bovenstaand quote. De relatie van de zoon en zijn vriendin geeft wat meer diepte en achterliggende gedachte. Deze achterliggende gedachte geeft aan dat het heel belangrijk is om jezelf te blijven en niet te zijn zoals andere willen of dat je zelf zou willen. En dit heeft ook weer te maken met het hoofdverhaal van "Walter". Hij probeert door middel van the beaver uit de dagelijkse depressie te komen, terwijl hij juist moet proberen om zich zelf weer te vinden.

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

Met het duidelijk naar Amélie refererende beginstuk toont de film een ambitie die het uiteindelijk niet waar kan maken. De depressie van de hoofdpersoon, en de daaruit volgende psychose, zouden de dramatische hoeksteen van het verhaal moeten zijn. Maar nadat deze aan het begin aardig worden geschetst, worden ze tot vlak voor het einde weggedrukt door het absurde gegegeven van de beverpop en een teveel aan zijweggetjes.

Toch is de film, dankzij een paar momenten van oprechte ontroering en een redelijk gewaagd verhaal, beter dan de trailer deed vermoeden.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Interessant concept maar nogal vlak uitgewerkt, ondanks de goeie rol van Gibson.

Wat in het begin nog voor een lach zorgt slaat langzaam om in een vorm van medelijden. Gibson zorgt dat de film niet doorslaat naar een verkapte zwarte komedie maar zijn aandoening (zoveel mogelijk) als een serieus probleem probeert te brengen. Jammer dat er te veel sentiment aan te pas komt en het verhaal toch wat mak is uitgewerkt om echt indruk te kunnen maken. Moet zeggen dat Gibson hier wel een voortreffelijke rol neer zet die hem haast op het lijf lijkt geschreven. Door hem wordt een matig uitgewerkt maar veel belovend concept toch nog een aardige film.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Goed geacteerd van Mel Gibson. Het verhaal wist me echter niet geheel te boeien.

avatar van HASCH

HASCH

Een merkwaardige film die vooral door het goede acteren van Mel Gibson toch wist te boeien

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Apart maar interessant! Jodie Foster en Mel Gibson deden het fantastisch!

Vind dat de film best wel ondergewaardeerd wordt. Het verhaal is origineel en slecht wordt er niet gespeeld.

avatar van chandor013

chandor013

goed geacteerd door Gibson. Heel goed geregiseerd door foster en goed geacteerd door Foster.

Het was een orgineel verhaal. wel veel drama maar dat had ik op zich wel verwacht.

Wel leuke humor trouwens.

avatar van evervaet

evervaet

Beetje goedkope Hollywood productie. Dit is een WOT (Waist of Time). Foster die een relatie met een man heeft, gaat er bij mij niet in. Het komt niet geloofwaardig over. Ze heeft helemaal nikx met mannen.

avatar van A bag of sand

A bag of sand

met zo'n titel had ik een hele andere film verw8 hmm

avatar van Minotaures

Minotaures

Horror..?

avatar van Haterd

Haterd

Mooie film, ik had persoonlijk totaal geen last van het feit dat je naar een handpop zit te kijken. Ik 'geloofde' het wel en het creëerde naar mijn mening soms een extra dimensie.

avatar van RobinF

RobinF

Hele vage flm

avatar van Dimensie

Dimensie

Deze film verdiend meer....

Ik vond het een erg goede film.

Hij moet een beetje op gang komen maar verteld wel langzaam aan een steeds sterker verhaal wat de gemiddelde kijker misschien niet zal bekoren...

avatar van scorsese

Mooi drama waarin een vader al jaren aan depressies lijdt, en per ongeluk zelf een manier vindt om hiermee om te gaan. De bever wordt eigenlijk gebruikt als een soort buffer en is een means to an end. De film is zeker onderhoudend en het zij-plot van zijn oudste zoon sluit goed aan bij het verhaal. Uitstekend acteerwerk van de gehele cast, vooral Mel Gibson is nog het vermelden waard in een bijzondere en ook lastige rol. Een dik verdiende 3.5 sterren.

avatar van david bohm

david bohm

Bijzonder filmpje met Mel Gibson in de hoofdrol die dermate in de war is dat hij een bever aan zijn hand nodig heeft om te kunnen functioneren. Op zich valt te leven met deze keuze van de makers, maar af en toe, zoals de scene dat hij zelf letterlijk in gevecht gaat met de bever, tja. Het zijplotje met de zoon waarin ook Jennifer Lawrence een rol speelt kon mij ook wel boeien. Aardig.

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Als je kritisch naar Mel Gibson in deze film kijkt zie je pas wat voor een goede acteur hij is. Subliem geacteerd. Tilt deze film naar een hoog niveau.

avatar van andijvie

andijvie

Echt een wereld film, wat een emotie en wat een diepgang en nog beter acteerwerk. Ik geef 4 sterren, das een hele dikke 8.

avatar van Raspoetin

Raspoetin

"nobody has seen Jodie Foster's beaver"; aldus Ricky Gervais

avatar van Lof78

Lof78

Een erg depressieve film met een kleine feel good tintje.... dacht in eerste instantie dat er ook wat te lachen viel, maar mijn mond krulde niet echt op... misschien meer een zwarte komedie!

**/ sterren

Rickmans

Prachtige film...

avatar van wiekske

wiekske

de bever wordt op een gegeven moment irritant