• 9.218.630 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Jodie Foster en Anton Yelchin

Releasedatum: 21 juli 2011

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot The Beaver

"He's here to save Walter's life."

Walter Black (Mel Gibson) lijdt aan extreme depressies. Hij slaapt veel, probeert verschillende vormen van zelftherapie uit en ziet ondertussen dat zijn vrouw Meredith (Jodie Foster) zich zoveel mogelijk achter haar werk verschuilt, hulpeloos toeziet hoe hij er aan onderdoor gaat en uiteindelijk zelfs besluit om hem het huis uit te schoppen. Walter besluit zichzelf helemaal klem te zuipen om vervolgens zelfmoord te plegen. De zelfmoordpoging mislukt en wanneer Walter wakker wordt ziet hij twee plastic ogen, een grote staart en een brede grijns tussen het afval liggen. Een bever! Vanaf dat moment loopt Walter 24 uur per dag met de bever-pop aan zijn hand, om vervolgens alleen maar via de pop te communiceren en deze als een levend wezen te behandelen. Walter gaat terug naar huis en alles lijkt verrassend genoeg weer beter te gaan tussen hem, zijn vrouw en de kinderen. Totdat de bever complete controle over het leven van Walter lijkt te krijgen...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Dominootje

Dominootje

Hmm.. Zat al te twijfelen aan deze film, leek me niet zo boeiend.. te veel drama voor mij En heb ook niks met de acteurs in dit geval..

Dus na de reacties gelezen te hebben.. Nee.. dit wordt hem niet!

Toch veel plezier iedereen die hem gaat kijken!

avatar van Macmanus

Macmanus

Sympathiek

Toen ik voor het eerst het idee hoorde dacht ik aan een soort slechte Adam Sandler film. Hoewel het dat helemaal niet is en het gewoon een sympathiek klein Amerikaans filmpje is, heeft de film toch wel wat momenten die doen denken aan zo een film. Het is enerzijds best knap van Foster dat de film toch geloofwaardig blijft en je best meevoelt met de karakters, anderzijds heb je soms wel het gevoel dat het allemaal nog wel wat vreemder en extremer mag gaan met Gibson zijn karakter. Hoewel dan zeker het risico bestaat dat het niet meer de film zou worden die het nu is. Maar ik hou persoonlijk wel van films met iets meer ballen.

Deze film is zeker niet rampzalig zoals Kos bijvoorbeeld dacht vooraf, maar ook nergens is het erg veel anders dan we eerder hebben gezien. Ondanks de premisse je misschien wel zo doet denken. Gibson speelt erg sterk en mede door hem raakte de film me op momenten wel.

3 sterren.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Hoeveel beavershots zitten er in de film?

avatar van Aapje81

Aapje81

Heb het einde van de trailer niet eens gehaald. Wat een verschrikking.

avatar van Elineloves

Elineloves

Het is niet alleen maar kommer en kwel.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Vooraf was ik erg sceptisch over deze film. Het verhaal lijkt in de trailer echt bespottelijk vind ik eerlijk gezegd. Ook had ik een dikke moraal verwacht. Dit viel uiteindelijk nog enigszins mee. Het wordt allemaal een groot deel van de tijd vrij luchtig gebracht. Dat heeft wel weer als nadeel dat sommige grapjes soms ongepast lijken in de dramatische sfeer. Nog iets lompere grappen en de film had een foute komedie over schizofrenie (raar dat de film daar verder nooit over rept) of iets dergelijks kunnen zijn. Er wordt goed geacteerd, en zeker door Mel Gibson. De personages zijn behoorlijk "diep" uitgewerkt mijn inziens.
Hoe dan ook, ik blijf het hele idee van die handpop belachelijk vinden, en zeker door die scene waarin Mel Gibson een pak voor die bever had laten maken, kom op dat kan toch niet serieus zijn?

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Aardig filmpje van Jodie Foster. Laat ik maar gelijk het grootste probleem van de film uit zijn doeken doen, voor een 'komisch drama' is de drama bij vlagen uitermate zwaar (in het bijzonder Walter die de bever 'amputeert') dat de luchtige komedie behoorlijk misplaatst voelt. Sommige scènes die komisch hadden kunnen zijn (Walter die met de bever vecht) worden ook te serieus gebracht, waardoor het juist moeilijker wordt om de film serieus te nemen. In de momenten dat de film slaagt, vooral de eerste helft en het einde, is het een behoorlijk aangenaam filmpje met sowieso een geweldige rol van Gibson.

Dit is misschien wel de beste acteerprestatie van zijn carrière, want alhoewel ik niet weet hoe zeer hij het gebaseerd heeft op zijn eigen getroubleerde situatie, maar de pijn in zijn ogen voelt levensecht en snijdt door merg en been. Die verslagen blik van depressie, die ware hoop als hij volledig serieus naar de bever zijn advies luistert, Gibson deed mij hier echt verstommen.

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

Gaaf weer eens een film te zien met Mel Gibson. Drama en humor door elkaar heen. Van genoten.

avatar van IcU

IcU

The Beaver heeft een bijzonder verhaal. Het feit is wel dat hier veel meer uit gehaald had kunnen worden. Dit komt vooral omdat het veelal iets te vlot ging en er niet een directe keuze gemaakt werd wat er nu precies verteld moest worden. Er waren te veel zijlijnen wat de psychologie achter 'the Beaver' niet ten goede kwam. Ook waren de motieven niet altijd even goed uitgewerkt wat kleine plot gaatjes opleverde. Mel Gibson speelde voortreffelijk. Erg indrukwekkend. Helaas vind ik Jodie Foster helemaal niets. Ik heb totaal niets met die vrouw en irriteer mij aan haar spel. Vond haar erg gemaakt overkomen. Misschien had ze het beter alleen kunnen regisseren, zonder er spelend aandeel in te hebben.

avatar van Waackx

Waackx

Origineel verhaal maar vrij zwak uitgevoerd.

De film duurt niet lang maar de film is ontzettend sloom/traag.

Daar boven op krijgen we nauwelijks een goed beeld waarom Gibson zo depressief is geworden, daardoor is het lastig echt mee te leven met de beste man.

Het blijft zo oppervlakkig, jammer.

En behalve het hoofdverhaal krijgen we nog een oninteressant zijplotje met de oudste zoon van Gibson en Foster en zijn vriendinnetje.

Gibson acteert vrij goed maar Foster (heb ik altijd matig gevonden) komt niet echt overtuigend over als zijn vrouw die geen raad met haar man meer weet.

Ik weet niet wat Foster haar bedoeling was, maar het resultaat is een halfdrama, halfkomedie-film die op beide vlakken niet echt overtuigt.

Zonde, want het idee was origineel verzonnen.

avatar van Skrean

Skrean

Erg goed emotioneel uitgewerkt meesterwerkje van mevrouw Foster.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 1944 stemmen

Niet heel goed. Maar zeker ook niet slecht. Wat ik wel vrij slecht vond, het acteerwerk van Mel Gibson.

avatar van barcam

barcam

Fantastische originele film die het niet moet hebben van peperdure special effecten en ander onnozelheden maar van een pluche handpop. Zeer sterk zwart verhaal van mevrouw Foster. Mel Gibson speelt de rol van zijn leven. Voor mij nu al de film van 2011.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

barcam schreef:

Zeer sterk zwart verhaal van mevrouw Foster.

Kyle Killen.

avatar van leka

leka

Aardig geprobeerd maar film is toch een onsamenhangend geheel geworden. Teveel te weinig toevoegende verhaallijnen door elkaar

avatar van zorro

zorro

leuke film mel gibson blijft een top acteur

Deze film krijgt alles behalve de score die hij VERDIENT!

Ik vond het een enorm goede film. Vooraf had ik mijn twijfels of het wat zou worden, maar kwam boven verwachting goed uit!

Ik las eerder iemand die zei dat de film 1 groot ongeheel is. Snap ik niets van..

De simpele ziel zal deze film misschien niet kunnen waarderen en zal daardoor de scoren hier op moviemeter niet veelbelovend zijn maar i promise you dat deze film echt uitstekend is.

Anton Yelchin is btw een erg goede acteur!

van mij krijgt deze film 4 sterren!

avatar van james_cameron

Niet helemaal geslaagd drama, met evenwel een uitstekende en geloofwaardige rol van Gibson. Het script neemt helaas sporadisch teveel hooi op de vork en de film raakt uit balans op cruciale punten. Het bizarre uitgangspunt resulteert in een vrij originele en sympathieke film, maar het blijkt lastig voor regisseuse Foster om de juiste toon vast te houden. Door de korte speelduur vliegen de gebeurtenissen voorbij, waardoor alles vrij oppervlakkig wordt uitgewerkt. Jammer, want de film heeft zeker zinnige dingen te melden. Een meer subtiele en kleinere aanpak had waarschijnlijk beter gewerkt.

avatar van weberanja

weberanja

1 Woord Prutfilm!

avatar van stinissen

Mel Gibson is geniaal als Walter Black en natuurlijk als de bever en is weer terug op het hoogste niveau, ook leuk om eindelijk weer Jodie Foster te zien in een film waar ze ook de regie voor rekening nam met een half uur meer speelduur en een betere uitwerking had er nog meer ingezeten , ondanks dit toch een dikke zeven dus 3.5*

avatar van rotem

rotem

Mel Gibson is geniaal als Walter Black

Volgens mij is hij gewoon zichzelf...............

avatar van TheShadowking

TheShadowking

Dit is maar een kletsfilms en dan vooral het verhaal natuurlijk.

Mell Gibson de dramaqueen doet wat ie moet doen maar boeit niet. Jodie Foster had het verder gewoon bij regisseren moeten laten want past totaal niet in de rol als zijn vrouw.

Niet echt grappig ofzo verder, eerder drama verhuld in een mislukt komedie jasje met een irritante diepere betekenis.

avatar van NovaChe

NovaChe

Beter dan ik had gedacht. Die voice over in het begin, klonk zo dramatisch dat ik eigenlijk niet verder wilde kijken. Gelukkig toch gedaan!

avatar van hanibaloss

hanibaloss

goede film,goed acteer werk,

had er inderdaad niks van verwacht, zoon slechte trailer had ik nog nooit gezien,maar de film had toch een mooi verhaal,

avatar van ozzyblack

ozzyblack

gewoon erg goed, beste rol Gibson so far.

avatar van herder

herder

Het wordt tijd dat Mel Gibson zelf maar weer een film gaat regisseren. Zijn films zijn tenminste interessanter dan dit soort films.

avatar van TheShadowking

TheShadowking

ozzyblack schreef:

gewoon erg goed, beste rol Gibson so far.

Oei, best rol van Gibson?

avatar van Machete23

Machete23

Ik vond het wel een boeiende film. Ik zal em waarschijnlijk nooit meer kijken maar toch is the beaver wel bijzonder te noemen. Als ik terug denk aan mel met zijn engels accentje en die bever met bijpassende kist vind ik het nog grappig ook.

avatar van tal1b

tal1b

oja met die arm

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Ik vind deze film zwaar ondergewaardeerd. Erg aparte en vermakelijke film waarin duidelijk naar voren komt hoe slopend een depressie is binnen een gezin.