• 9.218.841 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Stewart Raffill

Met onder meer: Michael Madsen, Peter Tuinstra en Elizabeth Healey

Plot Croc

"It's Hunting Season and You're the Prey"

Een reusachtige mensenetende krokodil terroriseert de toeristen en inwoners van Krabi in Thailand. Een jager achtervolgt de krokodil, terwijl er ondertussen een rivaliteit ontstaat tussen een buitenlander die eigenaar is van een krokodillenboerderij en een Thai die de buitenlander tracht op te lichten door hem de schuld te geven van de krokodil die als een razende tekeer gaat.

logo tmdbimage

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Laat me raden...... 5 lekkere tieners die op vakantie last krijgen van een hongerige krokodil. Flinterdun.

avatar van Lui

Lui (crew films)

ja, veel beters verwacht ik ook niet..

avatar van cissy943

cissy943

Hoeveel van dit soort flutfilms zijn er al niet......echt realistisch zal ie wel niet zijn haha......een grote krokodil die mensen vreet.....ik verwacht er niks van!!!

avatar van jstinissen

jstinissen

ik vondt de special effects 3 x niks

avatar van Voodoo

Voodoo

Wat een flutfilm, heel slecht geacteerd, dikke B film, en als het tot een catergorie Z ging, dan zei ik een Z film.

avatar van stinissen

Slap aftreksel van Rogue.

avatar van Lui

Lui (crew films)

stinissen schreef:

Slap aftreksel van Rogue.

dat was ook het eerste waar ik aan dacht Rogue was geweldig, maar dat kan deze nooit zijn. kan je zo al zien aan de poster

avatar van K@i

K@i

AFSCHUWLIJK !

ongeloofelijk dat ze in 2007 nog met dit soort troep durfden tekomen

avatar van movielou

movielou

ik vond deze maar niks die special effects waren bagger en het acteerwerk mocht ook wel beter.

1,5

avatar van kirk douglas

kirk douglas

redelijk verhaal maar slecht acteerwerk.

de krokodil ziet er soms niet al te levendig uit,dat geld ook voor Michael Madsen die gewoonweg niets te doen heeft in deze film.

wel een fraaie cover.

avatar van juhnzun

juhnzun

Poster enkel alleen al AUB

avatar van Vascago

Vascago

Ondanks het belabberde verhaal, het barslechte acteerwerk en de zeer slechte special effects heb ik me best vermaakt met deze film. Het had iets korter gemogen, maar er zat genoeg vaart in de film en de sfeer was best redelijk.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Zeer matige film, dan vind ik Rogue stukken beter, deze film is langdradig en er gebeurd niet echt veel, het verhaal is op zich wel anders dan de meeste krokodillen films, maar al met al niet bijzonder deze film.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Uitgezet na een paar minuten. Gesol met tropische dieren.... Bah.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film, kon me er nog mee vermaken, dat was het dan ook.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Lekker goedkoop in Thailand opgenomen en Madsen heeft er maar een vakantie van gemaakt (wanhopige rollen blijven dit..). Hij komt niet ongeschonden uit de strijd, beetje cringy om te zien zelfs. Echt een oersaai misbaksel verder. Heb wel een redelijke weakspot voor dit soort filmpjes, maar dit soort tropische reisjes turnt film zijn echt niveautje afvoerput.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Heb ze minder gezien van dit soort, maar ook betere. Met deze heb ik mij eigenlijk wel aardig vermaakt. Als ik recensies lees van dezelfde members en iedere keer maar weer films gaan kijken van het soort dat ze niet leuk vinden, dan zou ik zeggen lees ff wat andere members over een film schrijven.

geinig filmpje met de altijd wel coole Michael Madsen

avatar van Shadowed

Shadowed

Ernstig.

Het duurde erg lang voordat ik Croc daadwerkelijk kon vinden, men kan zelfs spreken van een speurtocht. Ik wist al dat dit geen geweldige film zou worden, en ik heb na afloop dan ook behoorlijk spijt gekregen dat ik serieus hard heb geprobeerd om te zoeken naar deze film. Het was namelijk gewoonweg niet om aan te zien.

Laten we met een enkel pluspuntje beginnen, en dat is dat het tempo best hoog ligt gedurende deze film. Nu we dat hebben benoemd kunnen we doorgaan naar de negatieve punten, waar de film er genoeg van heeft. Laten we beginnen bij de locaties, die best mooi zijn gezien de film ook op locatie is gefilmd. Croc krijgt het echter voor elkaar om alles te verwaarlozen met zeer matige regie en brengt niets goed in beeld.

Van de editing naar het camerawerk naar tot slot de spuuglelijke filters, Croc is een erg onaantrekkelijke film om te zien. Het ziet er allemaal werkelijk erg lui uit, alsof het team niet eens geprobeerd heeft hier iets van te maken. Apart is het wel, want met een klein beetje inzet kunnen zelfs dit soort films werken. Bijzonder aan Croc is dat het namelijk niet eens zo veel van de krokodil laat zien.

Wanneer de krokodil boven komt drijven verandert de film in een bende die zichzelf niet in de hand heeft. De lelijke effecten gecombineerd met uit de hand gelopen cameragebruik brengen weinig leven in de brouwerij. Elke horrorscene gaat verloren aan spanningsloze regie die nergens van gebruik kan maken. Alles is kleurloos en gevoelloos, en bovendien duurt alles daarvoor en ertussen te lang voordat het eindelijk eens naar de horror toedraait.

Daarnaast zijn de personages pijnlijk standaard en vooral slecht geacteerd. Buiten de vele filmfouten valt het op dat de film nog wel probeert serieus te zijn, maar ik denk dat de meeste kijkers wel beter weten. Regisseur Raffill doet echt veel te weinig moeite voor de film. Er zit zelfs niet eens een mooie shot vanuit een helikopter of drone bij om de landschappen in ieder geval te laten zien. Verspilde film zonder hart en ziel. Erg jammer weer, maar uiteraard te verwachten.

alligatorcrocodilehorror