• 9.218.630 stemmen

Met onder meer: Patton Oswalt, Lou Romano en Peter O'Toole

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 augustus 2007

Plot Ratatouille

"He's dying to become a chef."

Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.

Remy (stemrol)

Anton Ego (stemrol)

Gusteau (stemrol)

Colette (stemrol)

Horst (stemrol)

Lalo / Francois (stemrol)

avatar van predator

predator

• 1941 stemmen

Leuke, prachtig gemaakte film, waar ook m'n zoontje geboeid naar heeft zitten kijken. Het is jammer dat de algemene Disney-thema's (vriendschap, eerlijk duurt het langst, iedereen kan een held zijn) er weer ingeramd worden, maar voor de rest prima vermaak.

Overigens wel een film, die je gewoon in de bioscoop moet zien, want de details van Parijs en de keuken zien er op een groot scherm erg mooi uit.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Mooi gesproken, predator. De overbekende Disney-thema's zijn inderdaad rijkelijk aanwezig, maar met zulke prachtige animatie neem je dat gauw voor lief. Kan het trouwens zijn dat de vrouwelijke kok een directe verwijzing was naar Audrey Tatou/Amélie?

avatar van ENROC

ENROC

Tja....wederom een goeie film van Disney/Pixar. Hij is leuk om te zien voor jong en oud. Ik heb samen met mijn dochtertje zitten kijken en vonden hem beide wel prachtig om te zien.

Weer mooie gemaakt, leuk verhaal erin en grappig.

avatar van denbosch75

denbosch75

Ik heb 'm nog niet gezien, maar kan niet wachten!!!

De recensies zijn zeer lovend. In Amerika staat ie met 96% (op de rotten tomatoes-meter) stevig op 1 wat de films van 2007 betreft.

Kijk: http://www.rottentomatoes.c...

In Nederland komen de recensies nu ook los. Ook deze zijn zeer positief:

Kijk: http://www.parool.nl/film/2...

De Nederlands gesproken versie is hier en daar al in voorpremiere gegaan, maar voor de Engelse versie moeten we wachten tot 1 augustus.

avatar van M>G

M>G

Ik heb hem gisteravond gezien in de bioscoop bij de sneak preview, en iedereen in de zaal vond hem leuk! Er werd zelfs geapplaudiseerd op het eind!!

Hij was erg vermakelijk en mooi gemaakt

een van de beste animatie films 4.0*

avatar van M>G

M>G

BlueJudaskiss schreef:

ah ja dat was het! Het zal me al dwars waar de naam Tatou vandaan kwam, kwam me zo bekend voor.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dacht dat ook al ja. Erg goede, leuke film dit. Leuke grappen, mooi gemaakt en constant entertainend. 4* voor deze nieuwe leuke animatiefilm.

avatar van alpa

alpa

leuke animatiefilm voor jong en oud

avatar van garlic senior

garlic senior

deze film lijkt me een stuk leuker dan The Incredibles

avatar van mcREN

mcREN

een leuke film, goed gemaakt, en lekker lopend verhaal.

deze film een 4

avatar van kanjertje

kanjertje

Originele en onbgelooflijke grappige film

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 1994 stemmen

pffff lijkt mij nu eens ne saaie film zenne, toen ik naar the simpsons movie in de bioscoop ging kijken kreeg ik er een trailer van te zien....het verhaal .zag er heel flauwtjes uit. Mij kan het verhaal al allesinds niet boeien, wel denk ik dat het qua beeldqualiteit een fantastische film gaat zijn....

avatar van Mescalino

Mescalino

Wederom een knap staaltje werk!! Op alle fronten. Mischien voor de kleinste af en toe saai, maar voor de wat ouderen een spektakel. Ik doel hier op de beelden van parijs en de details.

4.5 ster

avatar van Yash100

Yash100

Geweldige film!!

Die Skinner vond ik echt te gek...

Een 4.0

avatar van nightfly1982

nightfly1982

Ik had hem al 2 weken in huis dus heb hem afgelopen zondag al gezien. Hij is echt heel erg leuk een dikke 5 dan ook van mij.

Ik ben zelf kok en het is wel erg leuk gemaakt en sommige dingen zijn ook realistisch...behalve dan een rat die kan koken hahaha.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Hij lijkt me goed.......nou nog naar de Bios

avatar van predator

predator

• 1941 stemmen

zeto geeft een 0,5*. Waarom???

avatar van Overlord

Overlord

Zeer leuke animatiefilm.

Een aanrader voor de kids en eigenlijk voor iedereen.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Erg leuke film en het is voornamelijk opvallend hoe Pixar zichzelf keer op keer verbetert.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Het lijkt mij een toffe film, binnenkort maar naar de bioscoop.

avatar van gotti

Ging vol goede moed de zaal in (Jaaa, weer een nieuwe film van Brad Bird!), maar kwam ietwat teleurgesteld de zaal weer uit. Toegegeven, de film ziet er fabuleus uit en bij sommige shots had ik niet het idee dat ik naar een animatiefilm aan het kijken was. Het is dat de mensen in Pixar films er nog te cartoony uitzietn, anders zou je bijna gaan geloven dat het werkelijkheid is.

Het verhaal komt redelijk traag op gang, voordat het geklooi in de keuken van start gaat. Hierna krijgt de film een beetje meer vaart en de enkele leuke grappen hier zorgen voor een glimlach, maar ik mistte toch een beetje het dubbele moraaltje van The Iron Giant en de lollige knipogen van The Incredibles.

Jammer. De eerste teleurstellende Bird voor mij...

avatar van de_gashmunt

de_gashmunt

Geweldige film! vele vele vele malen beter dan de laatste shrek film. Een animatiefilm is bij mij zeker niet populair maar deze film is na Toy Story de beste die ik heb gezien.

avatar van Peter J

Peter J

Enorm mooi en op sommige momenten ontroerend. De karakteristieke Parijse sfeer was levensecht. 5 dik verdiende sterren. Nu wachten op de DVD.

avatar van tweaky

tweaky

Het is een zeer mooie animatie! Grafisch niets op aan te merken. Ik vind het verhaal enkel een beetje langdradig...

avatar van erkin17

erkin17

lijkt me leuk

avatar van beast

beast

Heb 'm gezien, tis weer een leuke film van Pixar, maar ik vond The Incredibles en Finding Nemo toch nog leuker. In iedergeval, kijken! Als je van dit soort films houd.

avatar van N811

N811

Finding nemo moet ik ook nog steeds zien.

The incredibles vond ik niet zo bijzonder.

avatar van Stijntje

Stijntje

Ben ik dan de enige die negatief is hier?

De tekeningen waren inderdaad prachtig; die animaties worden steeds mooier en mooier, absoluut.

Maar de grapdichtheid vond ik erg laag en bovendien niet bijster origineel. Het laatste half uur van de film was wel wat komischer, maar verder was het bijzonder clichematig, redelijk seen it done that.

Jammer, want er zat wel potentie in.

3 sterren.

avatar van tevelenco

tevelenco

Prachtig gemaakte animatiefilm.

Met een leuk verhaal wat naar mijn mening wel wat lang duurde.

En ook het aantal ECHT grappige momenten vond ik wat tegen vallen.

De film is wel leuk maar ook niet meer dan dat.

Maar dankzij de geweldige animatie scoort hij toch nog wel bovengemiddeld.

avatar van tromke

tromke

Een hele leuke film! Ik heb me samen met een vriendin goed kunnen vermaken. De verhaallijn is leuk, de beelden zijn fijn en scherp en de characters zijn weer grappig! Met een ietwat saai begin, maar een ijzersterk einde, ben ik bijna 100% tevreden!

Een 4,5*