• 9.218.630 stemmen

Met onder meer: Patton Oswalt, Lou Romano en Peter O'Toole

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 augustus 2007

Plot Ratatouille

"He's dying to become a chef."

Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.

Remy (stemrol)

Anton Ego (stemrol)

Gusteau (stemrol)

Colette (stemrol)

Horst (stemrol)

Lalo / Francois (stemrol)

avatar van catweasel

catweasel

"Ratatouille" ziet er in elk geval schattig uit!

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Dit wordt een fijne film

avatar van gotti

Ziet d'r leuk uit. De nieuwe Brad Bird, dus zal weer weer leuk worden...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Trailer was erg leuk, prachtige animatie, de aanblik van Parijs kon de animatie niet verraden en pas toen er een mensenhand in beeld kwam was het duidelijk. Hoe dan ook, met Ratatouille lijkt de diepgang van Pixar gezakt te zijn tot een Warner Bros niveau.

avatar van sju

sju

Ha eindelijk staat hij erbij. Er was al een tijd een teaser trailer uit, die me weer nieuwsgierig maakt. Hopelijk weet Bird weer hetzelfde kunstje te flikken zoals met The Incredibles. Nu al weer een trailer, gelukkig hoeven we op deze film weer eens niet een hele lang tijd te wachten

avatar van Ridwannekuh

Ridwannekuh

beetje saai lijkt mij

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1978 berichten

Ridwannekuh schreef:

beetje saai lijkt mij

Idem, vind de regisseur soweiso al weinig

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

deze komt in Amerika in 29 Juni uit, en in Nederland komt hij in 4 juli uit.. het lijkt mij een saaie film.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

maar we zien wel..

avatar van Purmerend

Purmerend

Nieuwe poster.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Leuke trailer staat online! Belooft wat leuks te worden, ben benieuwd

avatar van titia

titia

japanse trailer op http://www.disney.co.jp/movies/remy/tokuho/tokuho2_jimaku_500k.html

(is gewoon engels gesproken, met japanse subs)

avatar van sonyjh

sonyjh

kArIzMa_TuRk schreef:

waar leid je dat uit af? pixerfilms zijn nooit saai...........

avatar van Wouter

Cars wel.

avatar van Jordy

Jordy

9 minuten van de film te bekijken. Naast het feit hoe ongelofelijk mooi die 1080p versie er uit ziet (dvd stelt toch eigenlijk niets voor in vergelijking), heb ik er ook qua inhoud vertrouwen in gekregen dat Cars een eenmalige dip was. Kan ook niet anders met Brad Bird natuurlijk

avatar van Matchostomos

Matchostomos

De 9 minuten durende preview staat nu ook op Apple.

De zekerheid dat 'Ratatouille' kwalitatief succesvol zal worden stijgt met de dag, zeker na het bekijken van deze preview. Pixar slaagt er nog maar eens in een enorme stap voorwaarts te maken wat betreft animatie en lijkt zo op weg zijn concurrenten wederom met verstomming te slaan.

En zoals Jordy ook aanhaalt, hoef je met Brad Bird op het regiestoeltje weinig tot geen schrik te hebben voor een mogelijk falen.

Technisch is het weer een stap(je) voorwaarts, maar enig degelijk esthetisch gevoel is nog steeds mijlenver weg. Buttugly zeg maar.

Met Brad Bird in de regiestoel wordt dit gewoon weer het zoveelste beestenboeltje met zoete moraal en kleverig verhaaltje. En het begon nog wel met enig potentieel (The Iron Giant).

Pixar en one-rick pony.

avatar van mister blonde

mister blonde

Toch knap dat je bij werkelijk elke Pixar hetzelfde gezeur van je toetsenbord afkrijgt. Maar goed we mogen niet zeggen; als je het zo slecht en buttugly vindt, kijk er dan niet naar. Ook je opmerking over Bird snap ik niet. Is zijn eerste film met pratende beestjes. Sowieso pas zijn derde film, waarvan je de eerste notabene potentieel vond hebben.

avatar van Onnem

Onnem

Ik heb die 9 min. previeuw gezien en dat ziet er heeel mooi uit. Ik ga de film zeker in de bios kijken

avatar van Esteban

Esteban

En ja hoor, alweer een nieuwe trailer! Eentje die naar mijn zin alweer véél te véél verklapt. Het ziet er (zoals ondertussen geweten) fantastisch uit, maar vanaf nu bekijk ik niets over 'Ratatouille' tot 4 Juli, wanneer ik 'm eindelijk zie.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

4 pagina's vol reacties op IMDB waarvan geen enkele negatieve. Dit gaat weer een pixar-topper worden

avatar van veron35

veron35

Ratatouille

Het is wel lekker eten, maar de film lijkt me niks.

avatar van michiel_11

michiel_11

Ik vond het echt een fantastische film!

Past helemaal thuis in het rijtje van Pixar. Onschuldig vermaak voor verschillende leeftijdsgroepen.

Ramon K

En hoe lang doen ze dat nu al? 12 jaar? Ik heb het eerste uur van Ratatouille kunnen zien. Het ziet er technisch beter uit, zo nu en dan een keer gegrinnikt, maar voor de rest lijkt het mij alsof Pixar zich qua filmmakerij nog steeds niet ontwikkeld heeft. Weer een duf, moraliserend plotje, nieuwe settings, nieuwe karakters, en dan heb je het weer gehad. Verder wordt het weer op eenzelfde manier in beeld gebracht, dezelfde soort grappen, dezelfde soort verhaalafwikkeling etc. Ze blijven steken in de formule daar bij Pixar. Het zal ongetwijfeld een groot succes worden, maar het is en blijft lopende band werk. En inderdaad, de film heeft esthetisch niets te bieden op een paar mooie overviews van Parijs na. Waarschijnlijk voor velen hier een heerlijk avondje uit, maar goede cinema zullen ze daar nooit maken. Ik stem gewoon (ik weet niet of ik de film ooit af zal zien) en houd het op die (Pixar-)2,5*, die ik volgens mij al vaker heb uitgedeeld.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ramon K schreef:

En hoe lang doen ze dat nu al? 12 jaar?

Ja, en erg goed. Met Cars hadden ze een misser oke, maar verder vind ik alle Pixar's geweldig. Iets te veel moraal idd. maar verder erg sterk. Grappig, hartverwarmend en steeds mooier gemaakt. Ik verwacht dat deze wéér leuk wordt (jammer dat jij dat niet vindt). Wél vind ik zo'n beetje alle andere Amerikaanse animatiefilms prut. Beschamend om naar te kijken zelfs

Met de andere pixar films (m.u.v. Cars) is toch ook verder weinig mis? Vind trouwens vooral Pixar zich sterk ontwikkelen op gebied van de korte film. Heb je ook nog een korte film kunnen zien? De korte film voor Cars/ bij Cars op de dvd was briljant(One Man Band).

Ramon K

Met de andere pixar films (m.u.v. Cars) is toch ook verder weinig mis?

Tsja, wat mij betreft is er met die films mis wat ik ook al ten aanzien van Ratatouille heb opgesomd. Vanaf Toy Story tot nu heb ik enkel wat technische veranderingen gezien over een periode van 12 jaar. Ik vind het wat dat betreft om te huilen. Moraal, vooral dierenfiguurtjes, simpele narratief, dezelfde humor (die ik maar half 'dig'), maar ook dezelfde soort settings en dezelfde totale uitwerking. Ze zijn blijven hangen daar. Er zit geen ontwikkeling in. En veel verschil met de andere Amerikaanse animatiefilms (op de animatie an sich na misschien) is er nu ook niet. Ik wil ze iets anders met die techniek en met het medium zien doen. Wat dat betreft vind ik anime gewoon superieur: een Angel's Egg die de kijker in een surrealistische, haast buitenaardse wereld zuigt, een Grave of the Fireflies die volwassen thema's behandelt en dat ook op een andere filmische manier weet te doen (het registreren van tijd, gewone menselijke handelingen tonen, nog wat pillowshots a la Ozu), of een Patlabor II, eigenlijk een heel jongensachtig mech-gedoe, maar Oshii laat je buiten de verhaalelementen wel meevoeren met lange esthetische takes die je in een roes brengen en die niet of nauwelijks met het plot van doen hebben. DAT is cinema. Bij Pixar blijf ik diertjes kijken, verhaaltjes volgen en grapjes opmerken. En dat al 12 jaar lang. Heeft weinig met cinema van doen vind ik. Het spijt me wel.

avatar van gotti

Je wordt oud Ramon...

avatar van Esteban

Esteban

Het spijt me Ramon, maar al die opsommingen die je daar noemt zijn -imo- onmogelijk van toepassing op Pixar. Hun films zijn na 12 jaar nog steeds op ALLE vlakken het beste wat er in computeranimatieland is te vinden. Vandaar dat de bovenstaande opmerkingen mijn petje te boven gaan.

Ramon K

Vandaar dat de bovenstaande opmerkingen mijn petje te boven gaan.

Wat is er dan niet waar? Serieus: wat is er op de techniek na veranderd? Bovendien houd ik van auteurs. Ik kan de regisseurs van de verschillende Pixarfilms niet eens onderscheiden, zo veel lijken de films op elkaar. Inwisselbaar.

Je wordt oud Ramon...

Dat is dan weer iets dat ik niet kan ontkennen.