• 9.218.606 stemmen

Met onder meer: Pierre Bokma, Peer Mascini en Sacha Bulthuis

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 13 oktober 2005

Plot Masterclass

Een beroemd toneelregisseur die zich heeft teruggetrokken in zijn landelijk gelegen woning (Peer Mascini), wordt door een enthousiaste cursusleider (Pierre Bokma) overgehaald een masterclass te leiden op de Academie voor Drama in Eindhoven. In de herinneringen van een keur aan Nederlandse acteurs en actrices klinkt niet alleen grote bewondering voor de regisseur door, maar zijn ook aanwijzingen te horen dat diens masterclasses in het verleden danig uit de hand zijn gelopen.

avatar van starbright boy

• 22004 berichten

Hier en daar grappige, maar vaak heel flauwe, veel te dik opgelegde parodie. En een stuk te lang. Typisch een ideetje dat had kunnen werken als het op pak 'm beet Jiskefet-lengte had gezeten. Nu zit er echt veel te veel opvulling in. Forse tegenvaller. De lola waar ik de meeste verwachtingen van had bleek de zwakste.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik vond het toch behoorlijk grappig allemaal. Beetje gemakkelijk natuurlijk maar dat gedoe met die studenten levert wel enkele grappige scene's op. Het absurdisme van Teeuwen is wel aan mij besteed, zo'n zin als ik vond mezelf terug in een park vind ik namelijk al erg grappig, zeker als die zo ontzettend droog gebracht wordt door Gijs Scholten van Aschat.

Sommige dingen gaan wel wat te lang door maar een positief gevoel overheerst.

avatar van gotti

Bij vlagen zeer geestig, maar helaas veel te lang - en daardoor grotendeels gewoon niet zo boeiend. Als de schaar er nog eens ingezet wordt kan er wellicht een ietrs consistentere opbouw ontstaan.