• 9.218.744 stemmen

Die Hard with a Vengeance (1995)

Actie / Thriller | 128 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Die Hard 3 / Die Hard: With a Vengeance

Geregisseerd door: John McTiernan

Met onder meer: Bruce Willis, Jeremy Irons en Samuel L. Jackson

Gesproken taal: Engels, Duits en Roemeense

Releasedatum: 22 juni 1995

Plot Die Hard with a Vengeance

"Think fast. Look alive. Die hard."

Op een publieke plek in New York vindt een explosie plaats, die opgeëist wordt door een man die zich Simon noemt en alleen met John McClane wil praten. McClane is een zwaar alcoholistische agent die z'n badge niet meer heeft, maar alleen als hij de opdrachten van Simon uitvoert zullen de explosies stoppen.

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik blijf bij m'n 3,5*

Het is natuurlijk flink over the top en overdreven (actie, dialogen), maar toch wel errug vermakelijk allemaal.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2063 stemmen

Iets minder dan deel 1, maar nog altijd steengoed. Samuel L. Jackson is weer eens supergrappig, al is dat wel een schoolvoorbeeld van typecasting ("You got a problem with ebony?").

Vermakelijk van begin tot eind, en het deuntje wat gefloten wordt als de dieven aan de slag gaan is ook super ("When Johnny comes marching home"), al staat die niet op de soundtrack?!

4 sterren.

Beste uit de reeks.

Wat spectaculairder dan de eerste twee delen, wat het ook wat leuker maakt. Spanning heb ik nooit gevonden in de Die Hard films. Daarvoor is het einde te voorspelbaar en makkelijk steeds.

Verder brengt deze film ook niet zoveel. Audiovisueel is het vooral functioneel. Enkel de scene waarin Willes een 360° maakt in z'n autotje zag er echt leuk uit, de rest is het in beeld brengen van actie. Willis en Jackson vormen een leuk duo, het filmpje entertaint.

Daarom ook voor deze 3.5*. Zeker beter dan het eerste deel, maar verre van sterk genoeg om een hogere score te geven. Leuke, simpele actiefilm. Waar, zoals uit de vele korte reacties hier blijkt, redelijk weinig over te vertellen valt.

avatar van thunderball

thunderball

Misschien ietsje beter dan deel twee (hoewel ik daar ook zo mijn twijfels over heb), maar kan niet in de schaduw staan van het superieure eerste (en enige originele )eerste deel!!

Eerste gedeelte vd film is zo wie zo gejat vd originele Dirty Harry met Clint, dus dat was niet bepaald uniek, rest vd film is recht toe recht aan actiefilm, goed gemaakt, maar nergens echt bijzonder.

2,5 ster!

avatar van Shinobi

Shinobi

Wel een aardige film en de samenwerking tussen Jackson en Willis is wat deze film overeind houdt. De opdrachten die ze moeten uitvoeren heeft ook wel wat.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van italian

italian

Non-stop actie en een adrenalineinjectie van het begin tot de laatste seconden ! Dat is wat je mag verwachten van deze derde Die Hardfilm. Waardige opvolger van de eerste en beter dan de tweede, ook al was die helemal niet slecht. De typische Die Hardelementen zijn een beetje verloren gegaan, de humor is iets minder nadrukkelijk aanwezig naar mijn mening en de buddyformule werkt niet 100% goed, maar dit is zo'n film die na een vermoeidende dag perfect werkt

Topentertainment ! 4* zelfs

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na een jaar of 5 weer herzien. Heb zolang naar de dvd gezocht maar eindelijk heb ik hem in bezit.

Was inderdaad weer een erg leuke film. Niet alleen Willis deed het dit keer goed maar Samuel L Jackson zorgde ook voor een prima aanwezigheid. En mekaar maar verrotschelden en al kleuters ruzie maken.

Jemery Irons speelde ook goed als terrorist. De Duitse terorristen zijn ook weer terug van weggeweest en de scherpe humor is ook vaak aanwezig. Wel jammer is dat er weer minder actiescene's in zitten. Maargoed. Die scene's met oadat surfen op die vrachtwagen en omhoog gespoten worden door zo'n pijp vond ik erg geinig.

Ietsje beter dan Die Hard 1 en ietsje minder dan Die Hard 2. Op naar deel 4.

avatar van Zinema

Lekker deel uit de bekende serie, met name door de toevoeging van Jackson. De twee acteurs vormen een prima duo. Veel over-the-top actie maar wel zeer vermakelijk. Hapt lekker weg. Goed.

avatar van ®Tc

®Tc

Die Hard, ik zal het altijd een goede reeks blijven vinden. Deze film is ook weer schitterend en toont hoe aan actiefilm moet zijn, deze is dan ook een verbetering tegenover deel 2. Het verhaal is om te beginnen beter dan Die Hard 2, er zit meer spanning en mysterie in. Ook de humor is beter dan het 2de deel. Maar voor aan deel 1 te tippen komt hij wat te kort. Leuke casting van Samuel L. Jackson die de film ook naar een hoger niveau tilt.

****

avatar van Theunissen

Wederom een prima Die Hard film. Vooral het eerste uur was zeer goed. Wederom schitterend gespeeld door Bruce Willes. Ook Samuel L. Jackson was uitstekend op dreef. Jeremy Irons als schurk vond ik echter wat minder. Hij komt er in het eerste uur gelukkig ook niet veel in voor.

Het verhaal was zeer goed gevonden en de actie was prima. Geweldig was de scene maar Bruce Willes naakt met een bord door Harlem moest lopen

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Heel behoorlijke film. Duidelijk anders van opzet dan zijn twee voorgangers, maar dat maakt de film niet minder. Van Die Hard is niet echt te spreken, ondanks aanweizgheid van McClane, maar het is wel een goed in elkaar gezette actiefilm. De actiescènes zelf zijn nergens echt hoogdravend en bijzonder, maar wel degelijk en duidelijk. (iets wat ik miste bij een Quantum of Solace die ik de dag ervoor zag)
Goed spel van de meeste personen. Jackson speelt de persoon die hij altijd speelt, niets speciaal aan, maar als Side Kick werkt het wel. Ook is Jeremy Irons prima als badguy. Geen Hans Gruber, zeker niet, maar wel eng genoeg als terrorist. Of zou dat enkel aan het Duitse ervan liggen.
Daarnaast fijne muziek, vooral tijdens de overval en leeghalen van de Federal Reserve Bank is dat heerlijke deuntje dat vaker in films wordt gebruikt, en ook tijdens de opening van de film een prettig nummer. Ook mooi stukje zwarte humor. En humor is sowieso genoeg aanwezig.
Fotografie is niet bijzonder. Vergelijk dat met deel 1, die film zag er veel mooier uit. Had dus meer ingezeten. En laatste minpuntje was het einde. De film gaat net te lang door. Op een gegeven moment geloof ik het wel.

avatar van Spetie

Heerlijke actiefilm met een prima verhaal, die ik persoonlijk het beste deel uit de reeks vind en die eigenlijk geen moment verveelt. De combinatie Willis/Jackson werkt gewoon subliem. De tegenstelling tussen de twee levert vaak diverse hilarische situaties op. daarnaast heeft de film een lekker tempo en is de actie voldoende aanwezig. Jeremy Irons is daarnaast een uitstekende bad-guy, die zichtbaar geniet van zijn rol. Tenslotte bevat de film nog een aantal geweldige oneliners, waarvan ik onderstaande persoonlijk het leukst vind:

JOHN: Okay. Jesus, I'm sorry you got involved, all right?
ZEUS: Why you keep calling me 'Jesus'? I look Puerto Rican to you?
JOHN: The guy back there called you 'Jesus'.
ZEUS: He didn't call me 'Jesus'. He said, "Hey, Zeus." My name is Zeus.
JOHN: Zeus?
ZEUS: Yeah, Zeus. As in father of Apollo, god of Mount Olympus, don't fuck with me or I'll shove a lightning bolt up your ass, Zeus!

avatar van -Roald-

-Roald-

Goeie actiefilm, vooral het eerste uur is zeer aantrekkelijk maar daarna is het allemaal wat minder, jammer genoeg. Bruce Willis & Samuel L. Jackson samen in een film beviel me uitermate goed. Dit is toch wel een van de betere, zo niet de beste film uit de reeks.

avatar van P8rb

P8rb

Een van de betere actiefilms die ik ken en wel het beste deel uit de Die Hard reeks, daarna deel 1. Fijne actiefilm om vaker te kijken, Bruce Willis en Samuel L Jackson zijn een erg fijn duo in deze film, de actie is erg lekker en de film bevat een goede dosis humor.

Ideaal dus als je 's avonds eens lekker zin hebt om onderuit in je stoel te zakken en een leuke film te zien. 4*

avatar van TwoM

TwoM

Goed vervolg in de Die Hard-reeks, Samuel L Jackson als aanwinst voor de cast is natuurlijk een pluspunt.

Het verhaal daarentegen vind ik minder goed dan de vorige 2.

De eerste blijft nog steeds de beste!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Die Hard With a Vengeance is een aller aardigst filmpje. Bruce Willis zat goed in zijn rol, net als de gene die Simon speelt. Verhaal was wel aardig en had een paar Saw trekjes. Hij duurde aardig lang maar dat merkte ik niet zo. Soms wel iets moeten lachen.

Kortom: Een mooi tussendoortje.

avatar van Film Pegasus

Een groter budget dan de vorige films en dat is er aan te zien. Gelukkig niet helemaal opnieuw hetzelfde als de vorige films, maar een ander concept met dezelfde ingrediënten. Het spelletje van Simon says lukt wel, maar het geheel mist toch nog de feeling en de spanning van de vorige films. Haal hier Bruce Willis weg en de film valt in elkaar als een pudding. Leuk om een keer te zien, maar al een pak minder bij herziening. De film moet het van de verrassingselementen hebben, al lukt dat niet altijd even goed.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

De beste Die Hard-film naar mijn bescheiden mening, al zal ik nooit een groot fan worden van deze over the top actieserie. Dat de film toch nog 3 sterren krijgt is te wijten aan het decor New York, waarin John McClane zich voortbeweegt. Films die zich daarin afspelen kunnen nooit zo snel de mist in gaan.

avatar van Justinw

Justinw

Zeker net zo goed als Die hard(1), maar dan op zijn eigen manier.
Hier hebben we New York als decor. i.p.v. het Nakatomi gebouw.

Willis en Jackson zorgen voor een goede dosis humor. Vooral het I hate Niggers bord .

De spanning is zeker aanwezig, door alle raadseltjes van Simon. De actie is ook weer steengoed zoals ik wel verwachtte bij de Die Hard reeks. De plotwending op het eind is ook goed uitgewerkt. En wat over blijft is gewoon een hele sterke actie/thriller film.

Zeker net zo goed als Die Hard (1) dus......
* * * *

avatar van Q Jones

Q Jones

Deze Die Hard is gewoon geniaal na het wat tegenvallende tweede deel vind ik deze super. Lekker overdreven actie met een mix humor er tussen. John Mclane is echt mijn held een personage wat altijd bij me zal blijven tot me dood, en wat zet Willis hem toch ontzettend goed neer van mij zou hij zo een oscar krijgen. Iedereen die zeurt dat deze film slecht is weet niet wat leuk is. In in woord gewoon een meesterwerk wat je niet vaak hebt met een actie film. Veder het verhaal: Er zit een terrorist achter Mclane aan om persoonlijke reden meer zeg ik niet deze film is gewoon een mustsee.

avatar van scorsese

Bruce Willis kruipt voor de derde keer in de huid van John McClane. En deze keer wordt hij perfect aangevuld door Samuel L. Jackson. Zij vormen samen de spil van de film, en zorgen ervoor dat de film na meerdere kijkbeurten nog leuk blijft (want heb deze film ondertussen al aardig wat keertjes gezien).

En dan heb ik het nog niet over de actie gehad. Veel, originele en uitgebreide actiescenes. Hierbij is goed gebruik gemaakt van de locaties. Ook is het wel eens leuk om een actiefilm te zien die zich zo'n beetje de gehele speelduur tijdens daglicht afspeelt.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

De badguy die telefoontjes pleegt en de macht in handen heeft. Dat is het meeste bijgebleven van Die Hard 3. De eerste twee delen liggen echt onder het stof van m'n geheugen. Binnenkort weer 'ns herzien dus, en misschien gooi ik dit derde deel er dan achteraan. Bruce heb ik altijd al goed gevonden en dat Samuel hier toegevoegd wordt maakt het alleen nog interessanter. Hoe dan ook goed werk dit, lekkere actie met een beklemmende ondertoon.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Dit vind ik toch de minste van de hele reeks.
Ik denk deels door de plek waar het zich afspeelt. In deel 1+2 speelden het zich af op (relatief) kleine gebieden. Hierdoor blijft het verhaal wat compacter en de actie wat groter.
Dat was hier eigenlijk andersom. Tuurlijk, er is genoeg actie in de bekennen, maar dat betekent niet gelijk grote actie momenten als in de voorgaande delen. Of in ieder geval heeft het niet deimpact als dat het bij 1 en 2.

En dat ze het verhaal dan ook nog wat interessanter willen maken heeft ook niet geholpen. Ok, het is leuk dat er weer een gebeurtenis uit een voorgaand deel in terugkomt, maar uiteindelijk heeft dat toch maar weinig te maken met hetgeen dat er gebeurt.

Samuel Jackson was op zich wel aardig. Een rracistische neger vind ik wel leuk gevonden, maar op ten duur wordt het toch wel vervelend, al dat geschreeuw.
Willis speelt hier net een tikkeltje minder dan de vorige keren. Maar dat maakt het niet minder vermakelijk

Dus, de minste vanwege de grote opzet en een som irritante Jackson. Verder een lekkere wegkijkfilm.

avatar van martijn011

martijn011

• 2030 berichten

Dit is een actiefilm zoals een actiefilm behoort te zijn! En met name het eerste uur met al die spelletjes is erg goed.
Daar komt bij dat Jackson en Willis een prima duo vormen wat gepaart gaat met de nodige humor.
Ik denk dat ik dit de beste van de reeks vind, met heel kort erachter het 1e deel.
Enige minpuntje is de finale. Ik had hier meer van verwacht, maar goed, dat mag de pret niet drukken want dit is ruim 2 uur lang meer dan goed vermaak!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Tjonge, wat heb ik het eerste uur van deze film vaak gezien als klein jongetje; de tweede helft mocht ik nooit kijken omdat het bedtijd was. Achteraf bezien is dat geen ontzettend gemis: de eerste helft van Die Hard 3 is namelijk veruit het beste en kan zich gerust meten met het eerste deel, dat nog altijd een van de beste actiefilms allertijden is. Na het eerste uur zakt het een beetje in met hier en daar een wat belachelijk momentje (surfen op een kiepwagen, serieus?) dat in Die Hard 4 - een beetje 'n belachelijke film - niet misstaan had, maar het geheel blijft vermakelijk. Het einde is wel ontzettend flauw (je vindt de badguy omdat hij op zijn aspirinedoosje zijn verblijfplaats had geschreven, serieus?), maar als wegkijkfilm blijft 'ie prima te doen. En gezien dat niet meer is dan je van een actiefilm mag verwachten, een ruime voldoende: opnieuw een topsamenwerking tussen McTiernan en Willis.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Indertijd erg veel kijkplezier beleefd met Die Hard: With a Vengeance. Ik verwacht daarom dat deze 4,0 bij herziening een solide 4,0 zal blijven.

De film opent al heerlijk met Lovin' Spoonful, maar dit wordt plotseling onderbroken en vanaf dat moment houd de fun bijna niet op. John McClane inmiddels geschorst, maar wordt weer opgetrommeld en kan meteen weer aan het werk. Al is daadwerkelijk aan het werk iets te veel gevraagd, want een mysterieuze beller genaamd Simon wil McClane wat bizarre opdrachten laten uitvoeren en wanneer ze dit weigeren, gaat er ergens in New York en bom af. Op die manier gaat de film briljant van start, want ook Zeus Carver (gespeeld door Samuel L. Jackson) raakt er onbedoeld bij betrokken. En dit resulteert in een hele aangename mix van actie en komische taferelen.

Zo wil het zijn dat er een vaart in de film zit zoals je het niet vaak tegenkomt. Daarbij is het scenario gewoon heel goed en zit best slim inelkaar. Iedereen is ook uitstekend op zijn of haar plek, maar helaas nemen ze toch net iets te veel hooi op de vork waardoor de film in mijn beleving te lang duurt en dat mag best wanneer ze het niveau van de eerste 80 a 90 min weten vast te houden, maar dit lukt niet. Het hele opsporen van de explosieven met de daarbij horende opdrachten is een genot. Vooral ook vanwege de interactie tussen Carver en McClane. Echter na deze ± sublieme 90 min hadden ze het van mij al mogen afronden in een 10 a 15 minuten durende finale en dan hou je een lekkere korte hele vlotte film van ongeveer 100 minuten over.

In ieder geval is dit in figuurlijke zin een mooi boegbeeld voor de actiefilm.

avatar van El  Loco

El Loco

• 2088 stemmen

Minder dan deel 1, maar beter dan deel 2.

Deel 1 blijft natuurlijk onovertroffen, maar doet in mijn ogen wel beter dan het tweede deel. Voor het eerst speelt Die Hard zich niet af op een afgesloten ruimte, zoals een wolkenkrabber of een vliegveld. De zet om John McClane voor de verandering eens door de stad te laten lopen, vind ik erg geslaagd. Het geeft ook meteen een zeer hoog tempo mee aan de film, waardoor de spanning steeds te snijden is. Steeds zit je met dezelfde vraag of hij wel op tijd gaat zijn om zijn opdracht te volbrengen.

Bruce Willis doet het wederom uitstekend en weet als de beste het personage John McClane neer te zetten. In vergelijking met deel 2 is het niet alleen Bruce Willis die de film naar zijn hand zet. Samuel L. Jackson doet het uitstekend als blanken hatende side-kick van John McClane. De combinatie Willis/Jackson is gewoon subliem en zorgen voor heel wat hilarische momenten. In het begin waren ze nochtans als water en vuur, waarbij vooral de scène met het racistische reclamebord voor iets tussen zit. Maar naargelang de film vordert, ontstaat er toch een mooie band tussen hen. Bij Die hard 2 ergerde ik me vooral aan het gebrek aan een goede badguy. Simon Gruber, gespeeld door Jeremy Irons vind ik prima als badguy. Dat hij de broer is van Hans Gruber, de Duitse terrorist uit deel 1 is een leuk detail.

Om nog even terug te komen op het schitterend samenspel van Willis en Jackson:

John McClane: Listen, you fail I cover your ass. I fail you cover my ass!

Zeus: And if we both fail?

John McClane: Then we're both fucked!

En

John McClane: [hands Zeus a gun] Here take this.

Zeus: How's it work?

John McClane: You don't know how to shoot a gun?

Zeus: Look, all brothers don't know how to shoot guns, you racist motherfucker.

John McClane: Sue me.

avatar van schram101

schram101

Wat een fantastische reeks is Die Hard toch!

Bruce Willis is na mijn herziening van de reeks toch wel mijn ultieme actieheld geworden. Inderdaad, beter dan Stallone wat mij betreft. Niets ten nadele van (bijvoorbeeld) Sly uiteraard, maar John McClane is toch wel zo'n fantastisch personage! De hilarische one-liners, zijn taalgebruik, zijn kop, dat witte (aan het eind meestal zwarte )hemd, die hele lik-mijn-reet-mentaliteit.. Het hele plaatje klopt gewoon. Geweldig!

In deze prent krijgt McClane gezelschap. En wie is er dan beter dan rasacteur Samuel L. Jackson. Misschien een beetje de rol die hij altijd neerzet, maar wat doet ie het lekker!

De film is uiteraard weer een dikke adrenaline bonk en bulkt van de actie, achtervolgingen, schietpartijen en een lekker bombastische soundtrack.

Is de film trouwens beter dan het eerste deel? Hm, de actie is wat grootser en amusanter, al vind ik McClane in Die Hard nóg beter.

Ik twijfel nog tussen een vier en een vier-en-half. Maar ach, fuck it. Gewoon 4,5*

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Niet te vergelijken met deel 1, die ik onlangs zag. Minder interessante personages, meer overtrokken en chaotisch gedrag, minder leuke setting, simpeler dialogen, zelfs de muziek lijkt andersoortig...

minder mijn smaak allemaal. Alles komt helaas dus minder uit de verf door alles te overdrijven.

Wel veel actie en aardig geacteerd (vooral Bruce is weer prima). Vervelen doet het niet, maar echt boeien ook niet. Met verstand op 0 is het wel te doen.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Als je een "Die Hard" film opzet dan zit je eigenlijk al goed wat betreft actie, spanning en sensatie. Zo ook bij dit deel. Maar ik blijf erbij. Deel 1 is nog altijd het beste deel uit de reeks. Maar goed, ook in dit deel kom je niet bedrogen uit.

Op zich vond ik de combinatie van Samuel L Jackson en Willis erg leuk. De dialogen waren scherp en geregeld grappig. Op een gegeven moment komt het thema racisme wel erg vaak naar voren en op een gegeven moment word dat wel een beetje too much. Het grapje is er dan wel een beetje af. Maar verder is het echt wel heel leuk hoe die twee op elkaar ingespeeld zijn. Vooral in het begin als Willis met een bord om zijn nek door een achterbuurt loopt is erg geestig.

Wat ik ook een sterk punt vind is dat de spanning er van het begin tot het einde goed in blijft zitten. Ik heb het nergens echt in zien zakken. Dus als je een goed en degelijke actiefilm wil dan zit je met deze film helemaal goed.