• 9.218.609 stemmen

Die Hard with a Vengeance (1995)

Actie / Thriller | 128 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Die Hard 3 / Die Hard: With a Vengeance

Geregisseerd door: John McTiernan

Met onder meer: Bruce Willis, Jeremy Irons en Samuel L. Jackson

Gesproken taal: Engels, Duits en Roemeense

Releasedatum: 22 juni 1995

Plot Die Hard with a Vengeance

"Think fast. Look alive. Die hard."

Op een publieke plek in New York vindt een explosie plaats, die opgeëist wordt door een man die zich Simon noemt en alleen met John McClane wil praten. McClane is een zwaar alcoholistische agent die z'n badge niet meer heeft, maar alleen als hij de opdrachten van Simon uitvoert zullen de explosies stoppen.

avatar van Jordy

Jordy

Ik vond dit een paar jaar geleden (toen ik erg van dit soort films hield) een erg goede film. Beetje jammer alleen dat het eigenlijk een Lethal Weapon - script was, wat duidelijk te merken is. Ik hou het, tot ik 'm weer zie, op 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Goede afsluiting.Neem ik aan misschien komt er nog een.

avatar van neo

neo

deze was een beter dan 2.Veel vette acties gecombineerd met veel humor.yippi kayee motherfucker!!

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Zou best nog weer een deel uit kunnen komen, ik vond deze leuker en beter dan deel 2, maar deel één overtreft hij zeker niet. Veel humor en Bruce blijft natuurlijk erg cool! 3,5 ster voor dit laatste deel.

avatar van BS

BS

een voorbeeld van een film die beter word met de vervorgen.The original is natuurlijk te best maar 2 en zeker 3 hebben een prachtig verhaal,bruce willis en een hoop actie en doordachte trukjes.

Het enige jammere van deel 3 is dat hij na een paar keer kijken minder leuk is omdat je het eind kent.Dat hebben de andere delen niet maar het is een van mijn favorieten.4 sterren dus.

avatar van Jos2

Jos2

Don't let them fool you. Deel 1 was briljant, deel twee behoorlijk en deel drie gewoon de minste.

Hee, wat vreemd! Haal je deel 2 en 3 niet door elkaar ?!

Deel 1 vond ik goed en deel 3 briljant. Deel 3 is een soort Bond film, maar dan een erg goede. Deel 2 vond IK bagger.

avatar van Wouter

Deze viel mij ook een beetje tegen.

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

de slechtse

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2068 stemmen

Beter dan deel II en komt zelfs aardig in de buurt van het origineel. De humor in deze film is aanstekelijk en ook de actiescenes mogen er zijn!

avatar van jedymaster

jedymaster

Ik word gek deel 3 beter dan 1 en 2 bij elkaar kan niet wachten op 4!!!!!!!!!

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Bruce wil geen actiefilms in dit genre meer maken, dus het zal er wel nooit meer van komen.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Tamelijk empty-headed, goed gemaakt, OK, maar deze film is overladen met Hollywood-clichés en verveelde mij al vlug, na een goed eerst uur.

**' 2,5 op 5 **'

Jos2

Ach welnee

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Mijn god, wat heeft SBS ongeloofelijk lopen hakken in deze film. In bijna alle geweldscenes is wel iets geknipt (en niet bepaald soepel ook).

Ondertiteling was ook tandenknarsend slecht, dus toen HVN begon heb ik het maar opgegeven.

avatar van darkcity

darkcity

Een leuke aktiefilm. Het begin is het best: dat met die opdrachten van Simon voor John zijn allemaal erg spannend en leuk bedacht. Jammer dat de 'bad guy' er niet zo spectaculair aangaat. Maar verder een lekker spannend aktie filmpje ! ***

avatar van Boule

Boule

De combinatie van Willis en Jackson komt in deze film echt heel leuk naar voren

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Lachen, spanning, Bruce Willis en Samuël Jackson. Een hele goede mix voor een goed actiefilm.

4,5 sterren

avatar van Hemdale

Hemdale

Die Hard vind ik een van de betere actiefilms... 3 sterren

narva77 (crew films)

Hoe vaak komt deze wel niet op TV? Waarom nooit Die Hard 1? Maar goed dat ik die op DVD heb.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Die hard 1 komt ook vaak genoeg. 2 komt t minst vaak op tv. Maar je wordt op je wenken bediend want Die hard komt geloof ik over n week of 2 op Yorin of zo.

narva77 (crew films)

Ik zie deel 1 anders nooit op tv. Hopen dat je gelijk hebt, maar eerst zien, dan geloven

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Hij heeft gelijk. Hij komt binnenkort op TV

avatar van Mik

Mik

Van alle "simpele" actie films vind ik deze toch zeker een van de toppers!

avatar van Vyvre

Vyvre

Ik sluit me bij Mik aan. 3,5*

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Bruce Willis en Samuel L Jackson schitteren in deze zeer goede actiefilm. Die hard blijft de koning in dit genre en deze film bevestigt dat. Lekkere actie , coole scenes en twee zeer goede en coole acteurs. 3,5*

avatar van chrissie

chrissie

narva77 schreef:

als je het Belgische station Kanaal 2 kan ontvangen: donderdag 8 mei om 21.15u (reken wel op drie of vier reclameblokken tijdens de film)

narva77 (crew films)

Commerciële Belgische zenders kunnen de meeste mensen in Nederland niet ontvangen, en vice versa.

En 'Die Hard 1' kwam vorige week op TV in NL (werd tijd). Daarbij komt dat ik gelukkig de dvd heb, dus ik zal em echt niet missen.

In ieder geval bedankt Chrissie

avatar van roda

roda

deze bevat alles wat een aktiefilm nodig heeft,een geweldig sterk en onderhoudend verhaal,sterke aktiescenes en fenominaal acteerwerk van de gehele cast en met name bruce,samuel en jeremy irons.
bevat goede humor vooral in die scene op het politiebureau als die bomexpert die vloeistoffen mengt en op die stoel gooit 'he charlie ,you want that chair up your ass' 'like i said very cool stuff'
topvermaak in een aktiefilm van formaat
5 sterren.