• 9.218.603 stemmen

Die Hard with a Vengeance (1995)

Actie / Thriller | 128 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Die Hard 3 / Die Hard: With a Vengeance

Geregisseerd door: John McTiernan

Met onder meer: Bruce Willis, Jeremy Irons en Samuel L. Jackson

Gesproken taal: Engels, Duits en Roemeense

Releasedatum: 22 juni 1995

Plot Die Hard with a Vengeance

"Think fast. Look alive. Die hard."

Op een publieke plek in New York vindt een explosie plaats, die opgeëist wordt door een man die zich Simon noemt en alleen met John McClane wil praten. McClane is een zwaar alcoholistische agent die z'n badge niet meer heeft, maar alleen als hij de opdrachten van Simon uitvoert zullen de explosies stoppen.

avatar van Basto

Basto

bart007bond schreef:

Ik vond Green mile gewoon erg goed. Had her boek gelezen en wist dus al dat er verder geen doden vallen.

Als je naar een actiefilm kijkt , met een "badguy" die van alles beloofd, maar niets waarmaakt is het een ander verhaal voor mij.

Voor mij is het meest extreme nog niet extreem genoeg.

Zoals bekend vond ik de, voor de meeste mensen, schokkende film a serbian film supernep en doorsaai.

Je hebt duidelijk een hele onvolwassen smaak en weinig gevoel voor cinematografie.

avatar van bart007bond

bart007bond

Onvolwassen en geen smaak.

Toe maar, grote woorden die op mij TOTAAL geen indruk maken.

Nietszeggend en niet onderbouwd.

avatar van Basto

Basto

bart007bond schreef:

Onvolwassen en geen smaak.

Toe maar, grote woorden die op mij TOTAAL geen indruk maken.

Nietszeggend en niet onderbouwd.

Voor de onderbouwing heb je in je diverse posts zelf al voldoende gezorgd Mister Bart(Extreme)Bond.

avatar van bart007bond

bart007bond

Basto schreef:

Ik herhaal het maar, ik ben geen gemiddelde filmkijker.

Dus als ik van extreem geweld hou ben ik onvolwassen (geweld is voor volwassenen en niet voor kinderen).

Als dat je mening is, prima, denk dat wij het nooit eens zullen worden.

Goede bijnaam (extreme bond).

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Die Hard with a Vengeance, het derde deeltje al weer, is me deze keer wat minder goed bevallen dan vroeger. Het is prima vermaak, maar ik kan me niet van de gedachte onttrekken dat het dertien-in-een-dozijn is; een actiefilm zoals er zovéle zijn. Waar uiteraard niets mis mee is, maar ik herinnerde me de film gewoonweg als sterker en specialer. Het tempo en de actiescènes is/zijn niettemin goed, en het is een geluk dat de vaart bijna nooit uit de film verdwijnt. Wat dit derde deel vooral mee heeft, is de toevoeging van Samuel L. Jackson. De chemie tussen hem en Willis is geweldig, en het zorgt voor heel wat meer humor dan in de andere delen aanwezig is. Zeker een pluspuntje dus. Wat ik helaas niet tot de pluspunten kan rekenen is de bad guy. Jeremy Irons is een geweldige acteur, maar hij krijgt hier niet volledig de ruimte, noch de screentime, om van zijn personage een even memorabel figuur als het andere Gruber-broertje te maken. De antagonistische relatie tussen hem en McClane komt ook nooit helemaal tot z'n recht. Dat mag de pret echter nauwelijks drukken, want ik heb me gewoon weer prima vermaakt. Misschien niet zo goed als vroeger, en ik ga ook verlagen van 4* naar 3.5*, maar toch is het mooi om te bemerken hoe consistent vermakelijk en fun de Die Hard-vervolgen (nog steeds) zijn.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Hoe een actiefilm hoort te zijn, sterk verhaal, goeie actie en de chemie tussen Bruce Willis en Samuel L. Jackson maken deze film af.

avatar van teigertje

teigertje

Simon says. !

De woorden van een op wraak beluste mastermind schurk.

Die nog een appeltje, met John Mclane te schillen heeft.

En het hem en zijn compagnon tegen wil en dank, het flink te verduren krijgen.

Om hoopvol aanslagen te voorkomen.

Wanneer het duo, gedwongen aan gevaarlijke, spelletjes moeten mee doen,om slachtoffers en rampspoed te voorkomen.

Een film met een fantastische cast.

Blijft een geweldige film.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op bluray,

Heerlijke actiefilm blijft dit! Van minuut 1 tot het einde zien we alleen maar actie en spektakel!

Goede en leuke rol ook voor Samuel L Jackson, samen met Bruce Willis is het een goed team!

Alleen het einde had iets beter gekund, vond de afrekening op Gruber wat te ''makkelijk'', had liever een 1 op 1 gevecht of een meer spectaculair einde verwacht, op naar het 4e deel!

avatar van cor1946

cor1946

Goede acties, vond het verhaal rommelig.

avatar van knoflikari

knoflikari

Al tig keer gezien, maar dit blijft toch een geweldig deel uit de Die Hard-reeks, met name ook door de wisselwerking tussen Willis en Jackson, die erg goed uitpakt. Ook de locatie, hartje New York, doet het goed.

Het plot van dit deel is goed uitgedacht en Jeremy Irons is onweerstaanbaar als schurk met een Duits accent.

Volop actie en de nodige humor, maken dit tot een topper.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Deze film heb ik toendertijd in de bioscoop gezien. Ik was er ondanks dat ik deel 1 en 2 nooit gezien had helemaal weg van toen.

Later heb ik de trilogy op DVD gekocht en toen vond ik deze net wat leuker dan deel 1 waar ik deel 2 een stuk minder vond.

Nu de trilogy op Blu-ray aangeschaft en deze meteen bekeken. Weer genoten. Wel grappig hoe je zo'n film zelf in iedere levensfase ook anders beleefd. Nu viel me bijvoorbeeld pas echt op wat een racistisch personage Samuel L. Jackson eigenlijk speelt.