• 9.218.609 stemmen

Die Hard with a Vengeance (1995)

Actie / Thriller | 128 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Die Hard 3 / Die Hard: With a Vengeance

Geregisseerd door: John McTiernan

Met onder meer: Bruce Willis, Jeremy Irons en Samuel L. Jackson

Gesproken taal: Engels, Duits en Roemeense

Releasedatum: 22 juni 1995

Plot Die Hard with a Vengeance

"Think fast. Look alive. Die hard."

Op een publieke plek in New York vindt een explosie plaats, die opgeëist wordt door een man die zich Simon noemt en alleen met John McClane wil praten. McClane is een zwaar alcoholistische agent die z'n badge niet meer heeft, maar alleen als hij de opdrachten van Simon uitvoert zullen de explosies stoppen.

Wouter schreef:

de schrijver heeft zich toendertijd moeten verantwoorden bij de FBI voor het hele Wall Street en metro plot.

Bron?

de schrijver van Die Hard With a Vengeance zei dat op de audiocommnetaar op de dvd.

als terroristen tegenwoordig met vliegtuigen door wolkenkrabbers vliegen, kan (wat in de Die Hard films beschreven wordt) net zo goed gebeuren.

Huh? ik zie nogal een verschil.

ik bedoel daarmee, als zo iets extreems als 11 september kan gebeuren in het echt, waarom zou er dan geen (zoals in de eerste Die Hard) gijzelijng in een wolkenkrabber kunnen plaatsvinden.
of zoals in de tweede Die Hard, dat een heel vliegveld in de handen van terroristen valt.
en dan Die Hard With a Vengeance, dat een terrorist via een slim plande federale bank wil leegroven, na de ontploffing van de metro

avatar van Wouter

ik geloof hem niet.

Dat kan wel, vermoed ik.

Da's al lastiger, maar vooruit.

Daar geloof ik geen moer van. Niet erg, hoor. maar we zitten wel in de James Bond wereld....

avatar van KLah

KLah

Hai

Deel 1 en 3 zijn zonder twijfel de beter uit de trilogie. Ik twijfel toch tussen deel 1 en 3 (welke is beter) en denk toch 1. Dit omdat ik vind dat de dief in deel 3 zeg maar te lief is en niet serieus genomen kon worden. In mijn ogen had ie harder moeten zijn. (net als deel1).

Vooral Samuel Jackson was ook brilliant in deze film... werkelijk een geweldig duo zonder twijfel. Ik kijk deze film vaker terug om de twee Bruce en Samuel samen in actie te zien. Prijsloos.

Ik geef em 3.5 ster.

MvG

Klah

avatar van U-96

U-96

• 1966 stemmen

Ik vond hem beter dan de vorige keer toen ik hem keek... Weliswaar wat lang, maar omdat het verhaal wel redelijk vermakelijk is, blijft die lange tijd toch wel leuk... Verhoogd van *3.0* naar *3.5*...

avatar van Beejeej

Beejeej

zojuist ook weer gezien. blijft een heerlijke film zeg, zit alles in. briljante samenwerking tussen Bruce Willis en Samuel L. Jackson

avatar van Thriller

Thriller

Ik vond het ook wel een aardige film. Hoewel er een aantal erg ongeloofwaardige stukken inzaten. 2,5*

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik blijf bij m'n 3,5*

Het is natuurlijk flink over the top en overdreven (actie, dialogen), maar toch wel errug vermakelijk allemaal.

roda

het getuigt van moed om aan de succesformule te sleutelen, want dit keer gaat Willis geen terroristen te lijf in een afgsloten, claustrofobische omgeving, maar is heel New York het jachtterrein.

De actie en humor zijn al vanaf de eerste minuut aanwezig in deze aktiefilm van formaat met en flinke dosis geweld, waarin McTiernan laat zien dat hij het vak nog niet verleerd is. Veronica-*****

avatar van Ramon K

Ramon K

avatar van mister blonde

mister blonde

de enige scene die getuigt van moed, is die wanneer Willis' karakter met een bord door Harlem moet lopen met de tekst ' I hate niggers'

Ramon K schreef:

Goh interessant.......Veronica........duh!

kun je er niet tegen, dat deze ervaren en beroepsrecensisten deze film wel op de juiste waarde weten te schatten en jij niet ?

avatar van Hobbes

Hobbes

roda schreef:

a) Getuigt het geheel niet van moed aangezien dit simpelweg een Lethal Weapon script was dat nog ergens lag weg te stoffen. Het pakte dit keer succesvol uit.

b) moet je écht een keer ophouden voor andere mensen te beslissen wat goed is en wat niet. Ramon vind de Die Hard films niks, jij vind ze geweldig. Ramon vind de recensies uit de veronica gids niet noemenswaardig, jij vind ze wel goed. Die discussies zijn ongelofelijk zinloos.

avatar van Clydorn

Clydorn

Ramon K schreef:

Goh interessant.......Veronica........duh!

Volgens mij hou jij gewoon niet van actiefilms. Want als jij dit geen goede film vindt, ben ik zeer benieuwd naar wat volgens jou wel goede actiefilms zijn

avatar van Goodfella

Goodfella

Here we go again

Roda, je komt trouwens verschrikkelijk gefrustreerd over, heel vervelend. Het lijkt me sowieso niet de bedoeling dat we hier recensies uit tvgidsen over gaan typen toch? Verzin dan gewoon zelf iets om op te schrijven..

..enne, het is recensenten .

avatar van neo

neo

Als Simon zegt dat het een goede film is dan is dat ook zo... (overigens vind ik het zelf een goeie film)

avatar van morpheus

morpheus

Welles, Welles, Welles, Welles Die Hard is gewoon een goede actiefilm

Majority Rule

avatar van Ramon K

Ramon K

1. Ik vind de recensies in de Veronicagids zeer matig

2. Waarom pleur je die dooie recensies dan hier neer? Post zelf iets ipv deze zielige doordrammerij.

3. Deze reactie was toevallig bij deze film. Had ook bij een andere film gekunnen waar jij zonodig een Veronicarecensie moest plaatsen.

4. (edit) hier stond iets wat ik maar weggehaald heb om gezeik te voorkomen.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

ik geloof hem niet.

Waarom zou hij daarover liegen

avatar van Wouter

Omdat het goed klinkt.

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Lange tijd vond ik dit de coolste actiefilm die er was. Bruce Willis is gewoon stoer en Samuel erbij maakt een tof duo. Strakgefilmde actie en redelijke spanning met goede humor. De scene met het bordje 'I Hate Niggers' is onvergetelijk. 4 sterren

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2063 stemmen

Iets minder dan deel 1, maar nog altijd steengoed. Samuel L. Jackson is weer eens supergrappig, al is dat wel een schoolvoorbeeld van typecasting ("You got a problem with ebony?").

Vermakelijk van begin tot eind, en het deuntje wat gefloten wordt als de dieven aan de slag gaan is ook super ("When Johnny comes marching home"), al staat die niet op de soundtrack?!

4 sterren.

donnie B.

When?? Al info bekend??

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Deze is leuker dan deel 1, toch maar drie sterren gegeven maar twijfelde over 3.5!

avatar van davidov

davidov

• 2047 stemmen

donnie B. schreef:

When?? Al info bekend??

het zou gaan over dat Brucy met zn dochter op vakantie gaat, maar dan krijgt hij te maken met terroristen.

de rest kan je zelf wel bedenken.

avatar van morpheus

morpheus

davidov schreef:

de rest kan je zelf wel bedenken.

Geef mij maar weer een wolkenkrabber, maarja daar zullen die amerikanen wel te gevoelig voor zijn.

avatar van gemaster

gemaster

Niet zo goed als deel 1, maar een vooruitgang op het toch ietwat teleurstellende deel 2. Willis is zoals altijd weer in vorm. Hij en Jackson vormen een leuk paar. Irons was een lekkere schurk(Ook tof dat hij de broer was van een van mijn all-time favoriete bad guys: Hans Grüber. Het verhaal was natuurlijk zo onlogisch als de pest, maarja: woe kers? Dit is geen realistisch drama, maar een actiefilm met Bruce Willis. 4 sterren.

avatar van davidov

davidov

• 2047 stemmen

morpheus schreef:

yup same here, laat die dochter weg, en maak er dan maar een niet al te origineel verhaal van... klinkt beter dan deze drek.

avatar van Pistons

Pistons

De minste van de drieluik, maar das geen schande..

De actie spat van het scherm afen ook dit deel is gw weer erg goed,,

3,5 ster

avatar van donnie B.

donnie B.

Zijn er al opnames aan de gang voor deel 4?? Of gaat dit nog weer eeuwen duren....