• 9.218.609 stemmen

Die Hard with a Vengeance (1995)

Actie / Thriller | 128 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Die Hard 3 / Die Hard: With a Vengeance

Geregisseerd door: John McTiernan

Met onder meer: Bruce Willis, Jeremy Irons en Samuel L. Jackson

Gesproken taal: Engels, Duits en Roemeense

Releasedatum: 22 juni 1995

Plot Die Hard with a Vengeance

"Think fast. Look alive. Die hard."

Op een publieke plek in New York vindt een explosie plaats, die opgeëist wordt door een man die zich Simon noemt en alleen met John McClane wil praten. McClane is een zwaar alcoholistische agent die z'n badge niet meer heeft, maar alleen als hij de opdrachten van Simon uitvoert zullen de explosies stoppen.

Ik vind hem de zwakste uit de trilogie.**

Ik vind hem de zwakste uit de trilogie.**

ondanks dat ook ik, een Death Wish liefhebber ben, kan ie toch nooit en te nimmer beter zijn als Die Hard with a vengeance.

Die Hard 3 heeft namelijk een veel beter script, beter acteerwerk en is veel amusanter dan elke death wish film.

roda schreef:

De eerste had nog wel iets. Het was misschien dan wel een fout, nogal facistisch script en exploitatief verfilmd, maar het was wel redelijk effectief. Maar idd alledrie de Die Hardfilms zijn beter.

roda

trouwens de muziek in deze fantastische film is ook geweldig, het begint al direkt met summer in the city van the lovin ' spoonful (prachtige plaat om met het volume helemaal open in mijn auto te rijden )

en dan alle klasieke nummers door de hele film door, passen heel goed bij de spannende momenten bij de film.

ik heb de soundtrack gekocht een aantal jaren geleden ,maar het mooiste klasieke nummer staat er niet op, die van de aftiteling.

• 1966 stemmen

De DieHard-trilogie is zeker weten niet slecht, maar ik heb het toch meer op de 'rustige aktie' die te zien is in de DeathWish-pentalogie.:D

avatar van Justice4All

Justice4All

Gelukkig beter dan deel 2.

En nu deel 4. Heb gelezen dat Britney Speers ofzo ook erin speelt.

Wat zal ik doen als het uitkomt

Justice4All schreef:

En nu deel 4. Heb gelezen dat Britney Speers ofzo ook erin speelt.

Dat noem ik nou pure verzieking van films. Ik weet zeker dat de makers van DieHard IV die slet geen rol geven in de film omdat daarvoor geschikt is, maar dat doen ze gewoon om kijkers te trekken.

Dat is nou precies hetzelfde als dat Jamai over 4 jaar eens probeert om in de politiek te komen. En dan zijn er natuurlijk geestelijk zieke fans die dan op hem stemmen vanwege zijn bekendheid. Dit is precies hetzelfde!!

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

U-96 schreef:

Kijkers trekken is toch sowieso het doel van alle commerciele films, en dus niet per se iets negatiefs? De huidige drie Die-Hardfilms deden niets anders. (of de aanwezigheid van Spears daadwerkelijk het aantal kijkers zou vergroten is echter nog maar de vraag)

roda

Britney Spears doet niet mee aan Die Hard 4: Die Hardest.

dat gerucht was er vorig jaar, maar was een misverstand.

• 1966 stemmen

Kijkers trekken is niets mis mee vind ik. Maar wat ik wel zeer irritant vind dat is dat ze zeer bekende mensen in films doen, vooral in triologiën enzo. Neem nou U-571 met Jon Bon Jovi: ze hadden makkelijk een andere akteur in zijn plaats kunnen zetten, maar ze gebruiken alleen maar zijn naam.

Het is off-topic, maar toch moet ik het even kwijt. Ik weet zo ontzettend zeker dat wanprodukten zoals Jim & Jamai over een paar jaar eens denken van: "Laten we eens lekker de politiek in gaan, zodat veel mensen op ons gaan stemmen". Dat soort dingen heb ik zo'n hekel aan.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

U-96 schreef:

Ben maar niet bang hoor. Over een paar jaar zullen we niets meer horen van Jim en Jamai. De politiek zullen ze zeker niet ingaan, hoogstens de filmwereld.

avatar van FisherKing

FisherKing

BoordAppel schreef:

Jim en Jamai. De politiek zullen ze zeker niet ingaan, hoogstens de filmwereld.

Ik hoop dan in Animatie films.

avatar van Justice4All

Justice4All

Jammer dat hij 2 kogels wilt schieten in zijn hele film, dit n.a.v. 11 september. Hoop dat het niet waar is? Dan krijgen we misschien een spionagethriller. Ach we wachten wel af?

BoordAppel schreef:

Het is off-topic, maar ik wil het toch even kwijt:

Waar ik me gigantisch aan erger is dat wanprodukten als Jim&Jamai gemaakt zijn. Ze hoeven geen ene reet te doen om bekend te worden. Zo zijn er ook ECHTE zangers die hun hele leven hebben gewijd aan hun zangcarriere en dan komt er zoiets als Idols en Starmaker. Ik heb hier zo'n ontzettende hekel aan, dat zangers tegenwoordig worden gemaakt. Zo zal Jamai wel jaren teren op hetzelfde hitje van hem, en zal hij over een paar jaar met z'n luie reet op de bank zitten met een biertje denkend "Wat zou ik nou toch eens doen met mijn geld". Ronduit belachelijk!

avatar van Wouter

Beetje zoals Stallone met Rambo?

avatar van Jordy

Jordy

waarom staat deze discussie in hemelsnaam bij deze film???

avatar van Phooze

Phooze

If I hear Jim or Jamaii, there is only one thing I can think about: I wanna Die Hard !

Zoiets?

_o_

avatar van starbright boy

• 22004 berichten

U-96 schreef:

Dat dan al lang op is. Anderen worden veel rijker van zijn succes dan hijzelf.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

roda schreef:

,maar het mooiste klasieke nummer staat er niet op, die van de aftiteling.

When Johnny comes marching home, een civil war song blijft inderdaad aardig hangen na de film. Sowieso een erg goeie film, minstens zo goed als de eerste.

avatar van morpheus

morpheus

Deze film maakt het inzakkertje van de 2e deel deels goed, alhoewel wederom het niveau van de orginele film niet gehaald wordt, had deze film naar mijn gevoel veel meer creatieve actie en wederom een paar geweldige scenes. De teamup met Jackson beviel me ook goed. Samen met de immer onstrevelijke John Mcclane

***1/2

avatar van aryan

aryan

29 maart op SBS 6 komt hij weer op tv. Ik vond het zelf een goede film, mooi gemaakt en ook een goed verhaal

avatar van stinissen

Deze film is puur vermaak met een korreltje zout een kleine 8 dus 4*

roda

toch is de film enigzins realistisch, de schrijver heeft zich toendertijd moeten verantwoorden bij de FBI voor het hele Wall Street en metro plot.

als terroristen tegenwoordig met vliegtuigen door wolkenkrabbers vliegen, kan (wat in de Die Hard films beschreven wordt) net zo goed gebeuren.

alleen de 'one man versus the rest' plot is wellicht niet realistisch, alhoewel het kan wel natuurlijk, maar of er ook in het echt een man bestaat die dat aandurft ?

als er 10 jaar geleden een film was gemaakt over twee vliegtuigen die in wolkenkrabbers vlogen, riepen we ook allemaal dat kan nooit, is niet realistisch !

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

En deze film heeft eindelijk een plaats in mijn top tien samen met de eerste die hard. Voor de derde maal gekeken en die hard with a vengeance is de definitie van een steengoede actiefilm. Actie,humor en spanning, gewoonweg schitterend. Tel daabij nog eens Willlis en Jackson en je bekomt een superfilm.

roda schreef:

toch is de film enigzins realistisch,

Ach, kom nou.

Bron?

Huh? ik zie nogal een verschil.

Sterker nog, dat _is_ in films al gebeurd en in boeken beschreven.

Ik zie niet in waarom iemand zulks niet zou geloven.

avatar van Hobbes

Hobbes

Wouter schreef:

Sterker nog, dat _is_ in films al gebeurd en in boeken beschreven.

Ik zie niet in waarom iemand zulks niet zou geloven.

In Tom Clancy's Executive orders. Kwam op mij als zeer plausibel over. Ook ik zie 't verband trouwens niet tussen een aanslag en een bankroof.