• 9.218.630 stemmen

Met onder meer: Bill Paxton, Matthew McConaughey en Powers Boothe

Releasedatum: 17 oktober 2002

Plot Frailty

"No Soul Is Safe."

Fenton Meeks neemt contact op met de FBI om te melden dat zijn broer Adam misschien de seriemoordenaar is die zichzelf God's Hands noemt. Via flashbacks zien we de jeugd van Meeks met een vader die geloofde dat hij op een missie van God was om de demonen te vernietigen die zich in menselijke lichamen bevonden. Fenton zag zijn vader als een slechte man, terwijl Adam hem als held zag.

FBI Agent Wesley Doyle

Young Fenton

Sheriff Smalls

Fenton Meiks

Agent Griffin Hull

Becky Meiks

avatar van Linda

Linda

Ik viel overigens bijna in slaap omdat ik die nacht slecht had geslapen en dat in combinatie met een traag stukje film niet omdat het een slechte film was hoor als je daar op doelt.

avatar van Spider

Spider

Nee nee

Dat bedoelde ik ook niet.

Het ging over dat trage stukje, en mijn ogen vielen dicht.

De film vond ik goed.

Jordy

Net opnieuw gezien, wat zit de film en vooral het einde toch goed en vooral verontrustend in elkaar. Iedereen heeft het nou wel over de "serial dad", maar is het jullie op het eind niet opgevallen dat Paxton juist NIET gek was? Dat dat juist de persoon was waar we als kijker voor hadden "moeten zijn"? Dat de oudste zoon juist de bad guy was?

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Jordy schreef:

Zo daar was je snel achter Jordy...

Wat me wel aan het denken gezet heeft is het volgende: (er dus even vanuit gaand dat PA en ADAM onschuldig zijn)

PA vermoord de onschuldige sheriff... Als PA niet doodgemaakt was door de oudste zoon, zou hij dan ooit nog op de lijst van de jongste zoon terecht zijn gekomen?

En nog iets:
Was die Fenton (de oudste broer) nou in werkelijkheid echt een seriemoordenaar die z'n slachtoffers in zijn kelder hield?

avatar van Hobbes

Hobbes

Jordy schreef:

da's maar net hoe je 't bekijkt.

ondanks het feit dat de vader en de jongste zoon gelijk hadden doet het niets af aan het feit dat ze moordenaars zijn. ongeacht de daden van hun slachtoffers. de vader en de zoon waren zeer zeker wel 'bad guys'

Jordy

God bestaat, er is een oorlog gaande tussen goed en slecht, en in de oorlog worden er demonen gedood. Gedurende de hele film denk je als kijker dat de film zich in onze "echte" wereld afspeelt, en is het moorden dus verkeerd. Maar op het eind blijkt de hele film ineens een fantasy-film te zijn, die zich afspeelt in een wereld waarin hele andere regels gelden, zoals bijvoorbeeld in een vampire-flick ofzo: daar is het doden ook niet moreel verkeerd lijkt me.

Willem-Jan schreef:

Sja er is niet duidelijk geworden wat de regels van (de) God in deze film zijn. Misschien vindt hij het een noodzakelijk kwaad, zoals in elke oorlog... de vader leek dat te denken in ieder geval

avatar van Hobbes

Hobbes

Jordy schreef:

hier ga je wat te kort door de bocht. in principe is het doden van vampieren óók verkeerd als er echt vampieren zouden bestaan. 't blijven immer mensen (beetje dan )

waar het mij om gaat is dit: wie geeft de vader en de jongste zoon het recht om die mensen om te brengen? god? da's leuk en aardig maar in onze maatschappij is dat dus niet toegestaan. ook al wéten we dat (in deze film) god ook echt zijn boodschap heeft doorgegeven. ze blijven dus de bad guys. nou kan ik wel helemaal gaan toelichten waarom 't niet mag en hoe onze maatschappij daarop kapot zou gaan maar dan draaf ik door en ik denk dat je vast wel snapt wat ik bedoel

Jordy

En mijn point was dat deze film zich dus niet in onze wereld blijkt af te spelen, dat we onze regels dus niet op deze film moeten toepassen. Maar goed, als je het doden van vampieren moord vindt, "mag" dit ook niet nee.

Ik vind het doden van demonen niet moreel verwerpelijk. Wel het doden van mensen door gekken die denken dat ze door god toegesproken worden. Dat bleek hier niet het geval te zijn.

En in het puur hypotetische geval dat god bestaat is het aan hem om te beoordelen wie er leeft of niet. Daar is hij god voor tenslotte. Net zoals IK uitmaak of ik een Lemming opblaas om zo toch nog het level te halen met 75%

avatar van EmDee

EmDee

Wel erg veel grote lege vakken (posts) zo.

Nu ben ik wel verplicht om de film te kijken.

avatar van Goodfella

Goodfella

Jordy schreef:
Ik vind het doden van demonen niet moreel verwerpelijk.

Da's nog eens een mening! (wat is willekeurig quoten toch leuk.. euhm lame )

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

wat een gezellige familie zeg, leuke familieuitjes.
is die oudste broer nu inderdaad zo gek geworden dat hij een serial killer geworden is??

avatar van Neder

Neder

Deze film was een hele aangename verrassing voor mij. Ik kan mensen die 'the shining ' the ring of session 9 wat vonden deze zonder twijfel aanraden. 4,5 sterretjes

avatar van Sjan

Sjan

Duistere film, met een apart en vooral verontrustend thema. Prachtig om te zien hoe je iemand kunt haten, maar toch machteloos staat. volgens het verhaal dat fenton vertelt dan . Leuke plotwendingen, waarvan sommige dingen wel voorspelbaar waren. 4*

avatar van Neder

Neder

petey schreef:

wat een gezellige familie zeg, leuke familieuitjes.

erhm nee petey , volgens mij heb je weinig van t verhaal begrepen : )

avatar van Ramon K

Ramon K

Amusante film! Toch geef ik maar 3 sterren.
- na circa 25 minuten deed ik mijn broer een voorspelling over de gang en afloop van de film, die later exact bleek te kloppen. Ik denk dat ik het 'suprise-ending-foefje' na zoveel films gezien te hebben te goed door krijg.
- het bovennatuurlijke had in mijn ogen beter weggelaten kunnen worden want het voegt niets aan de film toe, sterker nog, het doet afbreuk aan het verhaal omdat het een paar verschrikkelijke plotholes cq irritaties oplevert.....waarom kon de almachtige God in talloze visioenen van de vader opduiken, maar zich niet even openbaren aan de ongelovige zoon? Dan had hij bewijs gehad en was het gezin een hoop ellende bespaard gebleven. Waarom is deze zoon in godsnaam een demoon? Hij handelde slechts uit rechtvaardigheid en in overeenkomst met de 10 geboden; hij zag terecht een moordenaar in zijn vader, die gestopt moest worden. Paps en God lieten het na de zoon te overtuigen. Onwetendheid is toch geen demonische eigenschap? Ik vind trouwens wel dat de vader en de andere zoon alle recht hadden om dat gespuis af te slachten, dat terzijde.
Verdere minpuntjes: het slechte acteren van de kinderen in de eerste 20 minuten van de film (wat overigens wel steeds beter werd) en de laatste 5 minuten van de film, die in mijn ogen weinig toevoegen.

Maar de film is wel vermakelijk/ boeiend vanwege het sterke acteren van Paxton, de mooi vormgegeven 'visioenen' , het adequate gebruik van licht donker en schaduwen. Ook vind ik dat de 'actiescene's' nergens onsmakelijk zijn...de suggestie is al sterk genoeg en dat komt de film zeker ten goede.

Al met al 3 sterren.

avatar van Phoenix

Phoenix

Iets beter inderdaad dan de standaard seriemoordenaarfilm. Spannend, goed geacteerd, soms misschien wat voorspelbaar en wat mij betreft had hij bij het doden van de FBI-agent wel afgelopen mogen zijn.

Ander minpuntje: van mij hadden ze het feit dat McConaughey de jongste broer bleek te zijn wel ietsje subtieler kunnen brengen. Niet zo van dat er rechttoe rechtaan gezegd wordt: "stiekum ben ik toch die ander".

3,5* omdat het Paxton's eerste film is (als regisseur dan) en het toch goed was voor ruim anderhalf uur vermaak.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Goede en spannende film van en met Bill Paxton, met een zeer verrassende plotwending. 4*

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Mooi/goed verhaal, acteerwerk vond ik wat tegenvallend waardoor de film bij mij al snel een lagere waardering krijgt.

avatar van as

as

Vreemd, ik kon toch zweren dat ik op deze film had gestemd. However, verassend goede film van Paxton. Mooie sfeertekening met een goede rol van Paxton zelf. Acteerwerk van allen zowieso uitmuntend. Vooral van de jongere spelers. goed gecast. Zelfs mcCounauchy was erg verassend.

avatar van NERD

NERD

Had niet al te hoge verwachtingen, maar de film was geweldig. De manier waarop de karakters in een seriemoordenaar film worden weergegeven is totaal anders dan gebruikelijk.

En dan voornamelijk hoe de film eindigt, ok je moet er voor open staan en het is niet echt geloofwaardig. Maar zeker gedurfd en voor mij werkte het uitstekend

4 sterren. Ongelooflijk dat deze film maar in 1 zaal in Nederland gedraaid heeft (als ik het goed onthouden heb).

Vond de film overigens totaal niet "eng", ondanks de dingen die plaatsvinden. Wat de film dan wel is is moeilijk te omschrijven...ik denk dat ik de film het beste kan omschrijven als interessant en fascinerend.

Vind ik althans.

NERD schreef:

....dat deze film maar in 1 zaal in Nederland gedraaid heeft

Nee hoor...:)

avatar van NERD

NERD

Melkweg te Amsterdam. Daar heeft ie een aantal weken gedraaid. Heb tientallen websites geraadpleegd maar geen van hen gaven ze een andere zaal aan.

Ok, misschien een weekje of een paar dagen ergens anders, maar daar doe je deze film nog zeer te kort mee.

pjotr

We wilden 'm in ons bioscoopje ook erg graag draaien maar hebben wel een flinke tijd moeten wachten (een maand of twee) omdat er maar 1 kopie in de omloop was.....dus dat was gewoon achteraan sluiten.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Beetje voorspelbaar, hier en daar toch verassend.

Vooral Bill Paxton doet het erg goed! Lekker freakie!

avatar van Redlop

Redlop

Nergens echt spannend en dat vind ik wel een eerste vereiste voor een film over een serial killer.

avatar van jedymaster

jedymaster

goede film met een goed plot en vooral pa was goed op dreef

avatar van neo

neo

Was wel een spannende film met een religieus tintje. Mooi camerawerk, muziek die enorm bijdraagt aan de sfeer en Paxton en MacCouneghy acteerde prima. 3.5 sterren

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Tjonge jonge, ik deze film lenen, kom ik erachter dat ik hem al gezien heb .

Nou ja, ik wilde hem toch eigenlijk voor de score zien...kan ik dat alsnog doen