Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 17 oktober 2002
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Frailty
"No Soul Is Safe."
Fenton Meeks neemt contact op met de FBI om te melden dat zijn broer Adam misschien de seriemoordenaar is die zichzelf God's Hands noemt. Via flashbacks zien we de jeugd van Meeks met een vader die geloofde dat hij op een missie van God was om de demonen te vernietigen die zich in menselijke lichamen bevonden. Fenton zag zijn vader als een slechte man, terwijl Adam hem als held zag.
Dad Meiks
Agent Griffin Hull
Becky Meiks
Brad White

dttom
Ik ga dinsdag naar deze film, draait in Amsterdam in verband met Festival van de Fantastische film

dttom
Erg goede film. De spanning werd erg goed opgebouwd en het verhaal is goed en wordt ook erg goed verteld. De film is wel wat voorspelbaar, maar er zitten gelukkig ook dingen in die je niet ziet aan komen. Het voorspelbare vond ik niet vervelend, aangezien de film bleef boeien.

Armin
Ik had vooraf niks over deze film gelezen of gehoord en ik was echt plezierig verrast.
Goed sfeertje, goed acteerwerk (zeker van Paxton) en een bijzonder, zij het af en toe wat voorspelbaar, maar toch onconventioneel verhaal. Petje af voor paxton ****

Jordy
ja erg goede film.. lekker duister, verontrustend, goed opgebouwd, indrukwekkend einde (misschien was het nog iets indrukwekkender geweest als ik het allemaal niet voorspeld had, hoe het af zou lopen )
4 sterretjes

Hobbes
Erg intrigerend.
goed gespeeld van McConaughey.
boel twists wel zien aankomen..een paar niet. ik heb me opperbest vermaakt.
had van mij wel iets explicieter gemogen (budget?) was het wellicht nog wat indrukwekkender geweest.

don-the-jeweler
Ach dit was wel een aardige film. Had er persoonlijk iets meer van verwacht omdat een hoop redelijk voorspelbaar is.
ik geef hem een voldoende: 3/5

Rascal
Verrassende film. Letterlijk en figuurlijk. Ik downloade Unfaithful maar kreeg deze te zien. Nogal bizar en de hoofdrolspeler is echt een "Psycho Dad". Eén vraag: waarom bleek het oudere broertje nou toch een demon te zijn. Toch nie vanwege zijn angst? Hij leek mij juist de meest rationale en reine figuur uit de film. Rare nasmaak kreeg ik van deze film. Misschien mede daardoor wel.

Bwen
Goede film. Ik geef dan ook 4 *-tjes.
Trouwens Rascal:
Fenton is een dadkiller. En daarmee heeft hij een non-demon gedood en dus zelf een :evil. Paps had Fentons verraad natuurlijk al van zijn "god" gehoord.

De Knip
Uitstekende film van Paxton!
Er waren idd wel wat voorspelbare twists, maar dat stoorde me niet echt, einde was toch wel erg goed, vond ik.
****

manic
Goeie sfeer. Goed acteerwerk en met name ook van Matt O'Leary, de jonge Fenton. Helaas is er in deze film sprake van een enorm filmcliché namelijk dat een fbi-agent samen met de moordenaar zonder backup -'s avonds in het donker ook - naar een locus delicti toerijdt . Daarom 3,5** geen 4**. Ik was even bang voor een voorspelbaar einde, maar gelukkig viel dat reuzemee.

Hobbes
die FBI agent geloofde geen ene zak van het hele verhaal. daarom ging die mee. en ook om McConaughy terug te brengen naar het dorp (samen met het lichaam van z'n broer)
vond 't geen cliche

tovenaar
3,5 sterren, o.a. voor:
* het "fallen"-achtige sfeertje, dat bevalt me wel
* psycho-dad
* het feit dat ik meteen vanaf het begin tot het eind geboeid was door de film, de tijd vloog voorbij

Pkunk
Goeie intense film. Inderdaad wel wat voorspelbaar, maar toch heel boeiend. Komt denk ik ook wel vanwege het fijt dat er kinderen in zitten. 4*

bennie jolink
Frailty heeft dit weekend in groningen gedraaid in de RKZ bios. http://www.rkzbios.nl

mr.Frielink
Gister gehuurd, en viel beetje tegen. Ik had hele goede kritieken gelezen, maar hij was op sommige momenten..Goed acteerwerk van die 2 kleine jongetjes

Goodfella
In principe gewoon de zoveelste film over een serialkiller, alleen dan wel op een behoorlijk verfrissende manier gebracht. Het is vooral zeer boeiend om te zien hoe die vader de jongetjes beïnvloedt en wat daar dan weer de gevolgen van zijn. De acteurs zijn overtuigend, maar ondanks dat wordt het helaas nergens echt spannend. Ook is het jammer dat niet constant hetzelfde niveau vast wordt gehouden. Zo worden (zeker in de tweede helft van de film) enkele verrassende momenten afgewisseld met een paar zeer voorspelbare scènes, zoals de dood van 'dad'.
Toch zeker de moeite waard, al is het alleen al om de fantastische licht- en schaduweffecten. 3,5 *

Goed en verrassend filmdebuut van Paxton. Net iets beter dan de standaard serial-killer film. 3,5*

Goezzzz
Goed acteer werk. Zo zie je maar dat je mede hiermee al een goede Thriller/Horror film kan maken, zonder rondvliegende ledematen en liters ketchup. Vond alleen dat de film in het midden wat inzakte maar heb mij desondanks goed vermaakt. Echt beangstigend is de gedachte dat in deze wereld mensen rondlopen die een afspiegeling zijn van “killerdad”. Sowieso jammer dat het geloof vaker misbruikt wordt voor de slechtheid :evil in de mens. Amen. 3 sterren.

patjenmgn
Erg spannende en goede film! petje af voor het regiedebuut van Paxton.
Leuk zijn de dingen waar ik achterkwam toen ik over de film terugdacht.
Op het begin geeft Adam die FBI-agent geen hand.
Eerst denk je dat Fenton zichzelf heeft vermoord en later blijkt Adam het gedaan te hebben.
Tot nu toe mijn topper van 2003, maar ja het jaar is net begonnen dus nog alle tijd!
4 sterren!

Karst
Goed geacteerd, goede sfeer. Helaas niet vreselijk spannend of eng en wel voorspelbaar. Maar toch, niet slecht.

wackyboy
Naar verluid vloekte Stephen King een paar keer toen hij het script voor deze film las. Hij had dit verhaal graag zelf geschreven.
In tegenstelling tot wat andere "stemmers" vond ik dit echt geen voorspelbare film, zelfs verfrissend anders plus ook nog eens een sterk plot.
Ook goed dat van "dad" geen standaard religioius right-godsdienstwaanzinnige wordt gemaakt; je blijft tot het eind van de film twijfelen aan de mans intenties.

Banjo
- 1999 berichten
Goed verhaal maar veel te simpel!
deze film hadden ze veel groter moeten maken.na het zien van deze film had ik niet een voldaan gevoel. maar het verhaal is prachtig en het acteren goed

De Knip
Goed verhaal maar veel te simpel!
Veel te simpel? Dat viel toch best wel mee hoor! Viel het kwartje meteen bij je op 't einde dan....

Nogal angstaanjagende film. Ik vond het ook niet echt voorspelbaar. Wel een naar verhaal, maar behoorlijk origineel uitgewerkt. Ik vraag me ook af hoe ze ouders van die acterende kinderen zo ver krijgen om ze dit soort rollen te laten spelen. 3,5 ster

Linda
Erg goede film. Het verhaal vond ik erg origineel. Het midden van de film vond ik wel wat minder en wat aan de saaie kant(lees: ik viel zowat in slaap ) ondanks het goede acteerwerk. Het einde maakt dit gelukkig weer goed.
3,5 sterren

Spider
(lees: ik viel zowat in slaap ) 3,5
Gelukkig!
Ik ben niet de enige.

Plot-twists: vijf films met een ronduit verbazingwekkend einde

Vijf goed beoordeelde horrorfilms met een Oscar-winnaar in de hoofdrol

Threads

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007

Arlington Road
Thriller / Mystery, 1999
engelverlies van geliefdesheriffjaren 70texasdroomfbirose garden graveaxkrankzinnigheidhorrormoordflashbackmechanicvisionseriemoordenaarpunishmentdemonreligious fundamentalismglovesreligious fanaticismremorseforced to kill ax
Social media
- Registreer |