• 9.218.785 stemmen

Genre: Drama / Oorlog

Alternatieve titel: Operation Valkyrie

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Jo Baier

Met onder meer: Sebastian Koch, Ulrich Tukur en Hardy Krüger Jr.

Gesproken taal: Duits

Plot Stauffenberg

"He turned against an empire to save the world."

20 juli 1944 is de dag dat de Duitse elite-officier Claus Schenk Graf von Stauffenberg een bomaanslag op de führer heeft gepland. Hij is het gedrag van de waanzinnige korporaal zo zat, dat hij en enkele getrouwen met Hitler willen afrekenen. Hij probeert een bom in de Wolfsschanze, het hoofdkwartier van Hitler in Oost-Pruisen, binnen te smokkelen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Margarethe v. Oven

Joseph Goebbels

Generaloberst Friedrich Fromm

avatar van gotti

Nogal standaard. Voorspelbaar verhaaltje, weinig diepgang; desalniettemin blijft het toch wel boeien.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Degelijk oorlogsfilm over de bekendste moordaanslag op Hitler.

De vergelijking met Valkyrie (met Tom Cruise) dringt zich natuurlijk op, en het moet gezegd dat deze laatste net iets meer aandacht schenkt aan de details. Zo vond ik dat de moordaanslag zelf in deze film bijzonder snel voorbij was (de spanningsboog had iets langer mogen zijn) en ook Operation Valkyrie wordt niet uitgelegd (wat in Valkyrie wel het geval was).

Daartegenover staat wel dat Koch een betere von Stauffenberg is dan Cruise. Niet dat Cruise slecht acteert in Valkyrie, maar je zit toch altijd met dat dat taalverschil en een Duitser spreekt nu eenmaal Duits en geen Engels. Daarbij komt dat Koch met veel branie staat te acteren en volledig in z'n rol opgaat.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Over deze ware gebeurtenis zijn al vele filmen en docu's gemaakt, en dit is er weer eentje.

De hoofdrol is wel goed gecast, Sebastian Koch zet een prima Stauffenberg neer, ook alle andere rollen zijn goed, maar wellicht heeft het er veel mee te maken omdat iedereen Duits is en dus ook de taal spreekt.

De film in zijn geheel is wat minder verzorgd, maar het is toch het verhaal dat primeert, en van mij krijgt hij dus ruim voldoende.

'Valkyrie' de film die op stapel staat met Tom Cruise handelt uiteraard over hetzelfde onderwerp, maar ik ben wel zeer benieuwd of Cruise ook zo overtuigend Stauffenberg zal neerzetten als Koch dat doet, en dat er over die film niet een Hollywood sfeertje zal hangen.

Deze film opnieuw bekeken en nog steeds vind ik het een zeer goede film.

Ondertussen ook de film met Tom Cruise gezien, en die is, ondanks dat die Engelstalig is, toch beter gemaakt dan deze.

Maar daarom is deze niet slecht natuurlijk het is zelfs een aanrader!!