• 9.218.841 stemmen

Geregisseerd door: Isao Yukisada

Met onder meer: Yosuke Kubozuka, Kô Shibasaki en Shinobu Ôtake

Gesproken taal: Japans en Koreaans

Plot Go

Sugihara is een Koreaanse jongen die het moeilijk heeft in Japan. Dit wordt erger als hij van de Koreaanse lagere school naar de Japanse middelbare school gaat. Zijn vader is zijn bokstrainer en hij wordt verliefd op een Japans meisje.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Intelligente tiener drama. Fantastisch. Aanrader! 4.5/5

avatar van Dopke

Dopke

Fijne film dat sterk begint met lekker vlotte editing en de kijker redelijk lang in het gewisse laat over waar de film naar toe zal gaan. Vanaf het moment dat onze hoofdpersoon met het meisje het schoolplein oploopt zakt de film echter enigszins in. Veel humor wordt ingeruild voor drama en minder boeiende momenten worden te lang uitgerekt.

Genoeg spanningsbogen om de aandacht erbij te houden (Korea/Japan, vader/zoon-relatie, vriendenkring), maar het had allemaal scherper en sneller gekund zodat het beter bij het begin zou aansluiten. Naar het einde toe worden de losse eindjes aan elkaar geknoopt en weet de film zichzelf weer goed op te pakken, maar er beklijft toch het gevoel dat er meer ingezeten had. Lof overigens voor een hoop geweldige visuele traktaties.

avatar van J.T.O

J.T.O

Prachtige film en het zal vooral de tweede en derde generatie jongeren aanspreken die min of meer in dezelfde situatie zitten of daarmee goed kunnen meeleven. Vooral dit element had flink mij goed te pakken en daarom vind ik het ook een topfilm. Geen enkel moment verveelt en goed afgewisseld met een beetje humor en romantiek tussendoor. Niet alleen de allochtonen in Japan hebben het moeilijk, maar de vrouwen daar worden ook niet bepaald intelligent afgebeeld. Kortom, een vermakelijk film met een zeer mooie boodschap.

4,5 sterren

avatar van Prinz

Prinz

Niet mijn type film, te opgeblazen en bombastisch.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Ik kijk deze nu voor t eerst, wilde m al heel lang kijken. Eerst wat me opvalt, behoorlijke Snatch vibe, camerawerk en soundtrack vooral. Wilde even checken, of iemand dat al eerder genoemd had hier...