• 9.218.841 stemmen

Releasedatum: 30 augustus 2018

• iTunes Bekijk via iTunes
  • CineMember Bekijk via CineMember

Plot A Casa Tutti Bene

Een familie komt samen op een prachtig eiland om de bruiloft te vieren van een oom en tante. Het feest is een succes maar wanneer iedereen de volgende dag naar huis wil steekt er een storm op waardoor de boot niet kan varen. Als de familieleden langer samen vast zitten blijken er allerhande geheimen de kop op te steken wat leidt tot grote spanningen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Vanaf 30 augustus in de bioscoop (Arti Film)

avatar van Cinsault

Cinsault

Een vlakke, hysterische film, die nergens weet te boeien of raken. In A Casa Tutti Bene zien we een uitgebreide Italiaanse familie die samenkomt op een bruiloft. Van meet af aan is duidelijk dat het broeit in de familie. Als de familieleden dan ook nog eens vast komen te zitten op het eiland en voor langere tijd tot elkaar veroordeeld zijn, lopen de spanningen al snel op.

'Kookpunt' is een woord dat ik voor deze film een understatement vind: complete hysterie is meer op zijn plaats. Diverse familieleden zouden zo kunnen worden opgenomen in een psychiatrische inrichting. Overacting zou je ook kunnen zeggen. Het scenario is niet bijzonder en de regisseur doet er ook weinig mee, maar weet het te verpesten met zielloze en nietszeggende dialogen. Al met al een ergerniswekkende ervaring. A Casa Tutti Isterico was een betere titel geweest voor deze film, al zal dat wel geen correct Italiaans zijn.

avatar van fritsje

fritsje

Aardig,had er wel meer van verwacht.meer een drama dan een comedy.hooguit een enkele glimlach.

avatar van Nonamanise85

Nonamanise85

Leuk in beeld gebracht, een grote Italiaanse familie, met ieder zijn eigen geheim/ probleem, die vastzitten met elkaar op een eiland. Loopt natuurlijk totaal uit hand. Hysterisch ja, maar dat past wel bij het Italiaanse temperament vind ik.

Heb me vermaakt met deze film.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Een mooie, vermakelijke film, wat mij betreft. Ik moest er even inkomen, maar op een gegeven moment had het mij echt te pakken. Van tevoren was ik bang dat ik de film te hysterisch zou vinden en dat de gesprekken mij niet zouden boeien. Het is inderdaad hysterisch, maar ik kon het wel hebben bij deze film en ik vond de gebeurtenissen interessant. Goed gespeeld, de sfeer kwam op mij over, Italië spreekt mij aan en de film heeft mij best geraakt. Hij deed mij denken aan Perfetti sconosciuti, alleen vind ik deze stukken beter. Ruim een voldoende. 4*

avatar van K. V.

K. V.

Deze film eens geprobeerd en het was niet mis. De film begint idyllisch met een familiereünie, maar al gauw beginnen de gemoederen hoog op te laaien. Het Italiaanse temperament is ideaal voor dit verhaal.

De cast kwam grotendeels overtuigd over en verder zag de film er prima uit. Qua genre zou ik de film toch eerder onder drama catalogiseren in plaats van komedie.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Een beetje ... Weet het niet goed. De ondertiteling gaat te snel. Veel mensen ... Wie is wie. De oudste vrouw van 50ste huwelijksverjaardag ziet er niet zo oud uit. Euh.... Na 25 min stilgelegd.