• 9.218.822 stemmen

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 10 juni 2021

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot La Dea Fortuna

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is uit hun relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan op een dag staat hun vriendin Annamaria voor de deur. Ze moet een paar dagen naar het ziekenhuis en vraagt of ze op haar kinderen willen passen. De komst van de twee verstoort hun dagelijkse ritme, maar de verantwoordelijkheid voor de twee kinderen zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven.

Vanaf 3 december in de bioscoop (Arti-film)

avatar van Flavio

Flavio

Bericht dat alleen geplaatst was om off-topic discussie uit te lokken en reactie daarop verwijderd.

avatar van henrygreenways

henrygreenways

FANTASTISCH !!

avatar van mrklm

mrklm

Arturo [Stefano Accorsi] en Alessandro [Edoardo Leo] hebben een langdurige, maar breekbare relatie die nog meer onder druk komt te staan door de komst van Annamaria [Jasmine Trinca], omdat Arturo verzuimd heeft te vertellen dat hij ooit een relatie met haar heeft gehad. Annamaria staat bovendien voor een dilemma met betrekking tot haar kinderen [Martina Muscarà, Edoardo Brandi] en heeft er alle belang bij om de relatie tussen de twee mannen in stand te houden. Het oprechte spel van de hoofdrolspelers kan niet verhullen dat het scenario (van Pzpetek, Silvia Ranfagni en Gianni Romoli) bol staat van de clichés en geen enkele keer weet te verrassen. Voorspelbaarheid is troef.

avatar van De filosoof

De filosoof

De film is kundig gemaakt waardoor hij lekker weg kijkt en nergens verveelt, maar het verhaal is dun en clichématig en weet nergens echt te boeien. De film had ook korter mogen zijn, want bijna twee uur voor het simpele verhaaltje is wel erg lang.

avatar van 7 stars

7 stars

super mooie film, echt genoten

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Ik heb het wel voor Italiaanse cinema en zeker dan voor de taal dat zo sappig en aanstekelijk werkt. Niets overacting, gewoon een taal die niet lelijk kan klinken en zelfs in heftige discussies en ruzies een extra charme over zich heen krijgt. Dat vond ik deze film ook wel terug en mede daardoor vond ik deze best genietbaar.

De film mag dan misschien een tikkeltje clichématig zijn, hij charmeert inderdaad en blijft boeien tot het einde. De film lijkt te willen meegeven hoe koppels naar elkaar dienen te kijken. Moeten we steeds op zoek gaan naar het ideaalbeeld zoals ook vele werkgevers op zoek gaan naar die onbereikbare en zelfs onbestaande witte raven? Of neem je genoegen met de kleine kantjes van je partner en maak je er samen het beste van?

Dat laatste wordt wel van hen gevergd wanneer ze ineens met twee kinderen op logee zitten. En het verblijf wordt naarmate duidelijk wordt wat er met de mama aan de hand is, alleen maar langer. Naar het einde toe krijgt de film toch een kleine (welgekomen) boost bij die oma. De film is braaf en kabbelt verder lustig voort. Het acteerwerk is prima en ook met de sfeer zit het best goed. Ik was oprecht geïnteresseerd hoe het verder ging gaan met de kinderen en de relatie van Arturo en Allessandro en dan kom je al heel ver...

avatar van LITTLEHOLLYWOOD

LITTLEHOLLYWOOD

Echt een heerlijke, oprechte film! Dat zijn we wel gewoon van Ferzan Ozpetek, getuige zijn rijk palmares kwaliteitsfilms. De vertolkingen zijn heel goed, de slotscene alleen al is echt de moeite. Kortom een pareltje uit Italie, en die zijn zelden de laatste jaren!!

avatar van henrygreenways

henrygreenways

Fantastisch

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Deze film is één van de betere in het genre.

Natuurlijk is het verhaal niet veel bijzonders, maar de sfeer van Italië en de hechte vriendenclub is mooi neergezet.

De acteurs spelen goed en zijn niet neergezet als stereotype gay nichten, maar gewoon 'mannen' zoals er zovelen zijn die toevallig op mannen vallen. Dus daar zat geen irritatie bij mijn vriend en mij.

Verder is de film vrij lang, maar op het einde wordt het nog best spannend.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Mooie film. Wat de grootmoeder deed had ik niet verwacht. En jammer wat de kinderen moesten meemaken.