• 9.218.630 stemmen

Geregisseerd door: Brian Helgeland

Met onder meer: Tom Hardy, Emily Browning en David Thewlis

Releasedatum: 21 januari 2016

Plot Legend

"Love, fight, live, rule like a legend."

De tweelingbroers Ron en Reggie Kray (Tom Hardy) zijn twee beruchte gangsters die in de jaren 50 en 60 de duistere onderwereld in Londen overheersten. Dit is het verhaal van hun opkomst en hun ondergang.

Ronald Kray / Reginald Kray

Charlie Richardson

David Bailey

avatar van schram101

schram101

Dubbelrol van Hardy. Na Eisenberg en Gyllenhaal nu dus ook hij in een recente film en waarschijnlijk de beste van de drie.

Zozoz, een nieuwe Krays film. Interessant, al was de oude ook wel gaaf. The Krays (1990)

avatar van Seam

Seam

Denk ook wel dat hij de beste dubbelrol kan afleveren van die drie. Film klinkt tegelijkertijd ook als de saaiste van de drie. Maar we zullen het zien, ik ben wel benieuwd.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Spandau Ballet komt met de titelsong. Vermoed ik.

• 1986 berichten

Hardy heeft het druk. Zeker als deze film voor 2 telt.

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Dit ziet er, net als Black Mass, behoorlijk geniaal uit.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Man, wat kijk ik hier naar uit!

Ondanks dat de Krays een uiterst fijn filmonderwerp zijn vrees ik na het zien van de trailer dat de dubbelrol van Hardy veel te veel aandacht opeist. Je gaat teveel op het trucje letten.

• 1986 berichten

Trailer belooft veel goeds in elk geval. Hardy is awesome.

Doet mij qua stijl ook aan Payback denken.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Hardy gaat in mijn optiek de laatste tijd erg goed, dus ik heb er in ieder geval enorm veel zin in.

Geniaal.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van Kondoro

Kondoro

Ben benieuwd naar deze!

• 1986 berichten

Wisselvallige beoordelingen tot dusver.

avatar van wwelover

wwelover

Lang naar uitgekeken en zeker niet teleurgesteld. Denk niet dat hij een Nederlandse release gaat krijgen, dus ben blij dat ik in de UK woon. Want wat is er nou beter dan een Britse misdaad film met Tom Hardy? Nou een Britse misdaadfilm met 2 Tom Hardy's. Het is misschien niet het meest geniaal uitgewerkte verhaal, maar doordat de karakters van de 2 broers zo interessant zijn is het toch een hele goede film. En dan is het misschien wat makkelijk om te zeggen, maar Tom Hardy maakt deze film. Speelt beide broers echt heel sterk, ondanks dat het zulke verschillende karakters zijn. Al zijn het wel natuurlijk beide een type karakter die we eerder hebben gezien bij Hardy. Maar dat is absoluut niet negatief bedoelt. De film is erg strak gefilmd en kent naast Hardy ook nog een paar zeer sterke bijrollen zoals Browning en Egerton.

Ik heb hem ook gezien en ben er zeer enthousiast over. Verwacht geen Scorsese gangstermovie, maar een echte Britse movie met oog voor detail, typische accenten en humor. Denk dat ze het hier in NL niet zullen aandurven om hem hier te lanceren, omdat het zo typisch Brits is. Erg jammer, vind ik. Het is leuke, onderhoudende film en nee, je zit niet op een trucje te letten. Het knappe is dat Tom Hardy echt totaal verdwijnt (zoals hij kan!) in 2 compleet verschillende personages. Na 10 minuten was ik dus vergeten dat ik naar 1 acteur zat te kijken. Ik ben al een enorme Tom Hardy fan en deze film staat weer als een huis, vooral door zijn klasse. Als het geen NL release krijgt, dan zeker die DVD/Blu-Ray scoren. Aanrader!

Vanaf 21 januari 2016 in de bioscoop (eOne)

avatar van kathmandu

kathmandu

Hardy speelt beide rollen uitmuntend.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Zou Tom Hardy ook betaald worden voor 2 personen

lekkere soundtrack btw

avatar van Walter White

Walter White

Echt een aanrader wat speelt Tom Hardy de gebroeders Kray goed en sommige stukken vond ik heel grappig om te zien. En sommige stukken meedogenloos dat je zelf afvraagd die waren erg.

Had een leuke avond gehad en daar gaat het meer om.

avatar van gauke

gauke

Een combinatie van een spannende Amerikaanse gangsterfilm met Britse flair. Tom Hardy (hij speelde met en tegen zichzelf) was meesterlijk in de dubbelrol van de gangstertweelingbroers, die in de jaren zestig de onderwereld van Londen in hun greep hadden. Bijzonder origineel was het verhaal en karakterportret niet, al had de regisseur wel een paar verrassingen in petto. De decors van Londen, zestiger jaren, waren grandioos en de muziek klonk heerlijk.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Goede dubbelrol van Hardy. Over de Kray brothers zijn al meer films maakt, deze film is aangenaam om naar te kijken en verveeld nooit. 3.5.

avatar van Yugnav

Yugnav

Hardy tilt de film naar een hoger niveau. Wat een geweldige acteerprestatie! Verhaal zit goed in elkaar, maar zou 3,5* krijgen. Door de dubbelrol van Hardy, geef ik hem toch 4*.

avatar van flowers4you

flowers4you

Tom Hardy wederom geniaal !

avatar van filmkul

filmkul

• 2089 stemmen

Redelijke misdaadfilm die op de been wordt gehouden door Hardy. Hardy schittert in zijn dubbelrol. Beide rollen zet hij uitstekend neer. De film is vrij vlak. Hij kabbelt rustig voort maar wordt dankzij Hardy niet echt saai, maar echt spannend of bijzonder wordt het niet. Er zitten een aantal aardige scènes in. Verder ziet de film er goed uit met een fraaie aankleding en prima soundtrack. 2.5/3.0

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik had totaal niet meer in de gaten dat het om een dubbel rol gaat. Tom Hardy speelt deze rollen zo goed alsof het gewoon echt lijkt dat het 2 totaal verschillende karakters zijn, dat doet hij zeer goed.

Prima film en de jaren 60 worden mooi uitgebeeld.

avatar van Apster

Apster

Voornamelijk gemengde gevoelens bij deze film en dan met name de dubbelrol van Hardy. Reggie speelt hij zeer solide, maar over het personage Ron was ik minder tevreden. Ondanks een paar komische momenten, had ik toch het gevoel dat ik naar een karikatuur aan het kijken was. Jammer, want het dubbelrol trucje op zich werkt goed en je hebt niet het idee dat je twee keer naar Hardy zit te kijken.

Over Helgeland als regisseur ben ik tot op heden nog niet heel enthousiast geweest. Hij kan ook hier niet zijn stempel drukken op de film, dat niet de juiste toon weet te raken. Tussen alle luchtigheid door is het geweld weer keihard, en de relatie tussen Frances en Reggie komt niet goed uit de verf. Film blijft toch wel aardig vermaken met ruim twee uur. Vooral de combi van gangsters, Londen en sixty sfeertje is erg fijn en er zitten een paar sterke scenes in de film.