• 9.218.595 stemmen

Geregisseerd door: Brian Helgeland

Met onder meer: Tom Hardy, Emily Browning en David Thewlis

Releasedatum: 21 januari 2016

Plot Legend

"Love, fight, live, rule like a legend."

De tweelingbroers Ron en Reggie Kray (Tom Hardy) zijn twee beruchte gangsters die in de jaren 50 en 60 de duistere onderwereld in Londen overheersten. Dit is het verhaal van hun opkomst en hun ondergang.

Ronald Kray / Reginald Kray

Charlie Richardson

David Bailey

avatar van willemfilm

willemfilm

Prima onderhoudende film. Het is een mix van misdaad en familiedrama. Lekker Brits die de sfeer probeert op te roepen van legendarische Amerikaanse evenknieen. Dat lukt ten dele. Tom Hardy is een superacteur. En Emily Browning gewoon een knapperd. Alleen voor hen is het al de moeite waard om te kijken.

avatar van mrklm

mrklm

Tom Hardy speelt de rollen van tweelingbroers Reggie en Ron Kray in dit biografische misdaadverhaal – eerder verfilmd in 1990 als The Krays – waarin Reggie probeert te voorkomen dat zijn net vrijgekomen, onberekenbare broer Ron de misdaadwereld tegen hen doet keren. Subtiel is Hardy’s vertolking niet en dat gevoel wordt versterkt door de vele kleurloze, matig uitgewerkte ondersteunende karakters. Emily Browning speelt de rol van de vrouw die valt voor Reggie maar het is één van de vele ondankbare rollen in een misdaadfilm die het vooral moet hebben van enkele (toegegeven) uiterst schokkende geweldsuitbarstingen.

avatar van panax

panax

prachtige dubbelrol van hardy,wat een geweldige acteur!!

prachtige film met mooie beelden uit het engeland van de zestiger jaren

mooie muziek

prima in orde

avatar van hdehoon

hdehoon

Voor liefhebbers van echte gangsterfilms is deze film misschien te traag en wollig, maar ik vond het een sfeervolle film, naar een waargebeurd verhaal dat zich in Londen afspeelt. Mooi om het verhaal van de tweelingbroers door de ogen van de geliefde van een van de twee te laten zien, tot het treurige einde aan een treurige episode in de geschiedenis van Londen.

Ik had helemaal niet door dat het een en dezelfde acteur was die de broers speelde: knap gedaan, ook technisch; want ik vroeg me af hoe je dezelfde persoon in één beeld kan laten zien terwijl de ene broer een hand op de knie van de ander legt.

avatar van John111

John111