Meningen
Hier kun je zien welke berichten Number23 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.
Abduction (2011)
Nou, nou wat was dit slecht zeg. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten en dat vond ik verfrissend, maar dit is eigenlijk gewoon een 13 in een dozijnfilmpje. De hele film doet enorm amateuristisch aan, acteerwerk is zonder pit. Lautner kan niet acteren, Molina zet zich voor schut, Wever is verschrikkelijk, Bello en Isaacs nutteloos, maar wat ik nog het ergst vindt is dat een fantastische (Zweedse) acteur als Nyqvist hier als een complete stereotype klojo wordt gecast. Doet pijn, heel erg pijn. Net niet op het randje van lachwekkend, actie overtuigt niet, vechtscenes slecht gefilmd en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wederom snel vergeten dit.
About Schmidt (2002)
Goede rol van Nicholson in dit aangrijpende drama. Niet altijd even sterk, maar de film weet een mooi beeld neer te zetten over een dwarse, eenzame weduwnaar.
Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)
De pluspunten van deze film, donkere settings en snelle doorloop van het verhaal, zijn gek genoeg ook de minpunten van de film. Door de donkere settings en de snel geschoten actiescenes (al zijn er wel veel slowmo-momentjes) lijkt het net of de makers het gebrek aan kwaliteit willen maskeren. Begrijpelijk, want het budget zou niet echt torenhoog geweest zijn.
De snelheid waarmee het verhaal langskomt is op het ene moment prettig, op het andere moment verlang je naar iets meer diepgang. Nergens bij stil staan, hoppa.
De cast is ook niet heel bijzonder en er steekt niet echt bovenuit. Cooper is nog het best.
Act of Valor (2012)
Door leuk bedachte camerastandpunten zoals bijvoorbeeld de 'first person view' lijkt deze film over Navy SEALS gespeeld door Navy SEALS net op een videogame. Dat zegt veel over de kwaliteit over een gemiddelde game en dat games meestal heel goed hun huiswerk doen aangezien er in de film echte, bestaande tactieken worden gebruikt, maar niet echt veel positiefs over de film. Want in een game wil je spelen, de controle hebben over wat er gebeurd, zelf vijanden neerknallen en een granaatje gooien. Sterker nog als de film hetzelfde verhaal en dezelfde diepgang (nagenoeg geen) als een game had gehad was hij veel beter geweest. Nu blijft het maar een snelle film (had eigenlijk nog sneller gemogen) met ADHD-camerawerk en wannabe-sentiment over een aankomende vader en zijn maat. De SEALS hadden nog minder screentime moeten hebben, dan had deze film misschien gewerkt.
Adams Æbler (2005)
Alternatieve titel: Adam's Apples
Wat een heerlijke film is dit!! Gortdroge humor met daarachter een enorm droevige gedachte. Veel memorabele scenes en formidabele optredens van Thomsen en vooral Mikkelsen.
Addams Family Values (1993)
Iets minder dan het geweldige eerste deel, maar heeft nog steeds zijn grappige momenten.
Adjustment Bureau, The (2011)
Heerlijke film die zo afgelopen is. Verhaal is origineel en enigzins vernieuwend, al zitten er hier en daar wat gaatjes in het script. Chemie tussen Blunt en Damon is fantastisch om te zien.
Adventures of Tintin, The (2011)
Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn
Een woord voor Steven en Peter: Bravo! De 2 heren hebben een zeer mooie en zeer fijne film in elkaar geknutseld. De film blijft heel dicht bij de stripbeleving en dat is een van de drijvende krachten. Al kan ik me voorstellen dat dit juist voor andere mensen de reden is dat tie eventueel niet bevalt. Introductie heeft Kuifje niet nodig, want deze jongeman komt door zijn nieuwsgierige aard altijd in grote avonturen terecht. De film zit vol met een hele fijne soort humor, humor die op het eerste ogenblik niet echt heel grappig is, maar lachen doe je constant. Vooral good-old Captain Haddock steelt veel scenes. Niet te vergeten dat er een paar onvergetelijke en toekomstig klassieke scenes in zitten waar van alles gebeurt, het lijkt soms net echt. Kortom, film voor alle leeftijden die gegarandeerd succes zal hebben en die meer te bieden heeft dan de blockbusters van de laatste tijd. Ben benieuwd hoe tie het in the US of A gaat doen.
Ain't Them Bodies Saints (2013)
Onderhoudend, ietwat traag filmpje. Zoals velen anderen doet deze film mij ook denken aan 'Out of the Furnace'. Komt het door de aanwezigheid van Affleck? Vast wel, al doet hij het hier veel beter. Heb voor de verandering eens genoten van zijn spel. Langzaamaan begin ik Mara ook erg te waarderen. Foster is een sterk acteur, maar deze rol beviel me niet zo. Verder leuk om Keith Carradine weer eens te zien.
Aladdin (1992)
Tijdloze klassieker uit mijn jeugd. Robin Williams als Genie begon een tegenwoordigg normale trend en is daarna naar mijn mening nooit meer overtroffen. De leukste scenes zijn degene met hem erin. Voor de rest heel mooi getekend.
Albert Nobbs (2011)
Niet echt interessant. Glenn Close en Janet McTeer(die ik niet had herkend) spelen beiden redelijk goed, maar het raakte me niet. Werd ook niet de film ingetrokken ondanks de prima aankleding en goed gevulde biijrollen. Wat me nog het meest dwarszat was het feit dat de (opbloeiende??) relatie tussen Helen(Mia Wasikowska) en Albert totaal misplaatst is. Hij maakt haar alleen 'het hof' omdat hij denkt dat dat zo hoort.
Alice (1990)
Wederom luchtig niemendalletje van Allen die net boven blijft drijven door optredens van Hurt, Baldwin, Danner en Farrow. Het is gewoon de sfeer die gecreeerd waardoor je blijft kijken zonder dat de film echt verveeld.
All Stars (1997)
Ik vond dit wel een leuke film. De acteurs spelen het leuk en wist ook niet dat dat liedje van wijlen Antonie Kamerling uit deze film kwam. Ben nu wel benieuwd naar het vervolg, kijken hoe iedereen ervoor staat in life.
All Stars 2: Old Stars (2011)
Toch weer aardige film geworden met flink wat te lachen ende huilen. Al vind ik dat ze de film wel een beetje vol hebben gepropt. Nudistencamping, wijnboerderij, gevangenis, homotaferelen in een restaurant, naakte mensen op het dak van de auto, rijden met een burka op, het is allemaal een beetje teveel van het goede. Mooie ode aan Kamerling.
All the President's Men (1976)
Ik houd van (waargebeurde) politieke, journalistieke thrillers. Ik had wel gehoord van het Watergate-schandaal en ik wist wat de gevolgen waren, maar wat het nu precies inhield heb ik nooit geweten. Super als geschiedenislesje en het onderwerp is altijd interessant, maar komt net niet in de buurt van JFK.
Amazing Spider-Man, The (2012)
Yes!! Toch een schot in de roos. Ik heb altijd vol met onbegrip gezeten over het feit dat de serie een reboot kreeg. Jammer dat Maguire en de studio uit elkaar gingen, hij heeft Peter Parker altijd perfect neergezet vond ik. Dus er lag een flinke last om de schouders van Garfield en regisseur Webb. Maar ik moet zeggen: het is weer een heerlijk avontuur geworden met een flinke portie oprecht drama.
Garfield zet een prima en compleet andere Parker neer, eentje met meer emotie. Stone weet zelfs als Gwen Stacy een meid neer te zetten die iedereen als vriendin wil. Heerlijk om naar te kijken. Ifans als The Lizard was ik vanaf het begin al lyrisch over. Hij doet het prima.
Bijrollen van Leary en Sheen zijn ook goed ingevuld.
American Psycho II: All American Girl (2002)
Alternatieve titel: American Psycho 2
Weer een korte film die ik in 3 keren heb moeten kijken. Veel is het niet. Het feit dat deze film de naam van een hele goede film gebruikt om te scoren is zowieso al van de pot gerukt, uitwerking is slecht, personages saai, acteerwerk zeer mat(kom op Shatner wat doe je hier??), het zwarte humor-randje misplaatst en zo kan ik wel even doorgaan. Serieus neem ik deze prent niet, snel vergeten
American Reunion (2012)
Alternatieve titel: American Pie: Reunion
Geen hoogstaande film, maar erg leuk als feest der herkenning. Fijn dat mijn favoriete AP-personage weer terug is: Oz! Grote vent, piepklein hartje, kortom 1e klas doetje. Ook Jim's Dad en Stifler zijn weer lekker bezig. Aardige afsluiter.
Amityville Horror, The (2005)
Ben eigenlijk helemaal geen fan van spookhuishorror, zowieso niet van geestenhorror, maar deze film al 2 keer gezien. De eerste was hij harstikke eng natuurlijk, de 2e keer kon ik hem beter bekritiseren. Want het is eigenlijk een doorsnee filmpje, al vindt ik het verhaal wel leuk. Man die bezeten wordt door agressieve indiandoder, goed gespeeld door Reynolds. Misschien heb ik deze toch te laag beoordeeld, maar laat 'm toch maar even op 2.5* staan.
Amsterdam (2022)
Was er licht sceptisch over, maar ik vond het prima te doen. Film bleef over de gehele speelduur interesting en dat is sowieso deels door de sterrencast die je scherp houdt. Vooral Bale is goed bezig, wat geen verassing mag zijn. Hij heeft namelijk vaker matige films van Russell naar een hoger niveau getild. Hier heeft hij wel hulp van Robbie en Malek, de rest doet wat er verwacht wordt. Helaas vind ik Washington wat statig en ik hoor en zie teveel Denzel.
Aan het begin is Taylor Swift ook te spotten
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)
Alternatieve titel: Anchorman
Dit is een geweldige film met een aantal van mijn favoriete komedie-acteurs, waaronder Ferrell, Carell en Rudd. Vooral de humor van Ferrell is mijn type humor, zo droog als de klote en vol met eigendunk. Ook Carell als nerveuze nerd en Rudd als wannabe ladiesman. Jah geweldig dit.
Angel-A (2005)
Na veel piekeren toch 4* gegeven. Zat een beetje met het teleurstellende einde in mijn maag en met de vraag of dit einde de rest van de film ging benadelen. Toch tot de conclusie gekomen dat dit niet eerlijk en terecht zou zijn, het is namelijk een heerlijke film. Debbouze is fantastisch voor this job met zijn nervositeit, deed tie ook al fenomenaal in Asterix & Obelix. Rasmussen doet het ook heel goed en daardoor is het geweldig om die 2 samen bezig te zijn. Sowieso komt Franse cinema/taal altijd het best tot zijn recht in films met vlotte, grappige dialogen.
Anger Management (2003)
Leuke komedie waarbij je moet oppassen dat je m niet te vaak ziet, wat bij mij het geval is. Sandler is voor de verandering echt leuk als man die zijn woede niet goed kan uiten en daardoor alles opkropt. Nicholson is briljant als woedebeheersing-coach en zijn methodes zijn raar, genant dus grappig.
Animatrix, The (2003)
'Only the most exceptional humans become aware of the matrix'
Ik heb er nog geen cijfer aan gegeven, het wordt maar het gemiddelde van alle filmpjes.
Final Flight of the Osiris.
Het ziet er zeer mooi uit, net als een game. Verhaaltje is niks speciaals 2.0*
The Second Renaissance: Part I.
Zeer indrukwekkend getekend en het verhaal maakt ook indruk. 3.5*
The Second Renaissance: Part II.
Ongeveer dezelfde tekenstijl, maar het verhaal is meer rechttoe rechtaan. 3.0*
Kid's Story.
De tekenstijl vind ik vreselijk en daar leidt alles onder. 1.5*
Program.
Lekker Aziatisch getekend en het gevecht is prima in beeld gebracht. 2.5*
World Record.
Een van de betere verhalen en de tekenstijl is bevreemdend, maar ook interessant. 3.0*
Beyond.
Redelijk verhaal. 2.5*
A Detective Story.
Lekker film noir sfeertje. 3.0*
Matriculated.
Te zweverig naar mijn smaak. 2.0*
Dan kom ik uit op een 2.6*
Annie Hall (1977)
Zeer leuk filmpje die het maar nipt verliest van Manhattan, maar er heel veel op lijkt. Allen stelt zich weer vanouds bloot aan het publiek en is natuurlijk harstikke nerveus as always. De dialogen zijn grappig en veel grappen zijn uitermate goed gevonden.
Another Woman (1988)
Nee niet mijn soort film. Ik kan toch meer genieten van komische films van Allen. De film kabbelt maar een beetje voort zonder me echt te raken. Jammer ook dat acteurs als Holm en Hackman niet echt de kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen. Rowlands vind ik een zeer oninteressant hoofdpersonage. Nee, toch maar weer een komedie volgende keer.
Anything Else (2003)
Deze film is eigenlijk niet echt goed, maar heeft toch een bepaalde charme waar je niet onderuit komt. Je hoopt gewoon vurig dat de hoofdpersoon(Biggs, die het verrassend goed doet) uiteindelijk goed terechtkomt en gelukkig wordt. Allen zelf ik ook weer eens lekker grappig en Ricci heeft het typische vrouwelijke dat Allen graag ziet in zijn films.
Apocalypse Now (1979)
Alternatieve titel: Apocalypse Now Redux
Heb me gewaagd aan een 'herziening'. Ik mag het eigenlijk zo niet noemen, want het enige wat me bij is gebleven van een (complete?) vroegere kijkervaring was Dennis Hopper met bandana en een camera. Dus eigenlijk gekeken voor de eerste keer, geen idee waar die 3.5* vandaan kwam. Ik zie veel mensen zeggen dat de toegevoegde scenes vaak geen extra waarde geven aan de film en zelfs het tempo eruit halen. Okay 195 minuten film is veel(in 2 delen gezien, maar niet vanwege tijdsduur), maar ik heb een heerlijke filmervaring gehad. Platoon is nog steeds ietsjes beter, maar deze film laat op een heerlijke wijze de gekte van de Vietnam-oorlog zien. Soldaten worden stapelgek daar en dat kan ik goed begrijpen, krankzinnig en bedwelmend tegelijkertijd. Heerlijke rol van Duvall als knots- en surfgekke luitenant, Brando mag zijn maniakale blik opzetten en Sheen is meer dan degelijk in zijn hoofdrol. Daarnaast komen Harrison Ford, Dennis Hopper en Scott Glenn nog even vlug langs en in een iets grotere rol een piepjonge Laurence(toen nog Larry) Fishburne.
Tot slot HET moment v/d film: Duvall met zijn mannen tijdens een strand-invasie. Inkomende mortiergranaat, iedereen duikt weg behalve de luitenant, die rustig blijft staan
Apollo 18 (2011)
Film die stiekem toch best spannend is. Samen met een maat gekeken en we hebben ons kostelijk vermaakt. Veel gelachen (doen we altijd bij horrorfilms om de focus van het enge af te halen).
Aquaman and the Lost Kingdom (2023)
Deze film was gedoemd om te mislukken.
Allereerst door al het gezeik rondom Heard. Mensen die keihard beweerden niet te gaan kijken als zij er nog in zou spelen, te belachelijk voor woorden. Erger is dat er iemand luisterde naar deze waanzin en besloot om haar rol flink in te korten, wat ervoor zorgt dat de film allesbehalve lekker wegkijkt. Sowieso is het verhaal niet veel soeps en maakt geen enkel personage meer indruk de 2e keer. Ook visueel lijkt het allemaal stukken minder.
Ten tweede is er natuurlijk James Gunn die eigenlijk zegt dat deze film er niet toe doet voor zijn nieuwe visie en weet je wat, ik vind het wel prima. Laat maar eens wat zien. Marvel slaat al een tijdje geen homeruns meer dus wellicht het ideale moment om weer indruk te maken. Dan mag Marvel voor kids zijn met alle kleurtjes, lichtjes en grapjes en DC weer lekker vertrouwd de duisternis in.