• 13.683 nieuwsartikelen
  • 171.394 films
  • 11.359 series
  • 32.312 seizoenen
  • 633.692 acteurs
  • 197.062 gebruikers
  • 9.218.744 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten clubsport als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

A.I. Rising (2018)

Alternatieve titel: Ederlezi Rising

Aparte SF film die lang niet bij iedereen in de smaak zal vallen , het tempo is traag , de film draait volledig rond de verhouding tussen de man en zijn vrouwelijke androide en de gevoelens die hij na verloop van tijd voor haar krijgt

hoe gek dat ook klinkt , dat gaat gepaart met een hoop fylosofie gepraat .

Visueel is het best aardig gedaan al zie je hier wel goed dat er geen mega hollywood budget aan verbonden was .

Erotisch is de film zeker niet , de naaktscenes staan volledig in dienst van het verhaal .

Toch vind ik de film te afstandelijk , het is lastig om je in de personages te kunnen vinden .

Action in the North Atlantic (1943)

Alternatieve titel: Convooi naar Moermansk

Het gedeelte met de U boot die ze proberen te misleiden is inderdaad het aardigste gedeelte , verder duurt het allemaal te lang met een hoop geklets en weinig spanning .

Address Unknown (1944)

Goede film met een sterk verhaal maar het blijft allemaal wel wat afstandelijk , hoe Schulz zijn eigen vrienden laat vallen als een baksteen min of meer uit angst is wel redelijk geloofwaardig .
Het manco is wel het ontbreken van het besef van leven in de nazi staat , behalve Von Friesche zien we geen enkel nazi uniform of marcherende SA mannen .

Adventures of Baron Munchausen, The (1988)

Aardige fantasiefilm van de Monty python acteur , het is ook flink groots opgezet met een grote cast en grote decors en massascenes met heel veel mensen .

sommige fantasie gedeeltes waren niet echt mijn cup of tea maar origineel is het wel .

Affair in Trinidad (1952)

Aardig spionageverhaal waarin Ford weer eens een affaire mag beleven met hayworth .

Rita hayworth is hier niet zo een verleidelijke femme fatale zoals in Gilda maar ze blijft natuurlijk een plaatje om te bekijken .

Het spionage plot is aardig en boeiend genoeg , de romance tussen hayworth en Ford is echter wat zwak uitgewerkt en krijgt te weinig tijd .

Against Her Will: The Carrie Buck Story (1994)

weer maar eens een true story waarin de mannen er weer eens niet al te best uit komen , als je al deze true stories moet geloven dan is 90 % van de mannelijke bevolking de duivel .

Het personage van Melisa Gilbert wordt hier als het engeltje op haar voetstuk gezet maar ze is alleen heel erg meelevend als het een zwakbegaafde andere vrouw is .

In de beginscene laat ze zich van een heel andere kille kant zien als die winkeleigenaar zijn zaak door de bank wordt kapotgemaakt want the law is the law .

Agony and the Ecstasy, The (1965)

Boeiend onderwerp en zeker ook wel goed uitgevoerd al blijft het natuurlijk fictie , maar dat geeft niks .

Heston en Harrison maken het verhaal boeiend genoeg met hun geruzie onderling om te blijven kijken en verder zijn de beelden mooi geschoten .

Alfie (1966)

De remake met Jude law was al niet echt super maar ik had wel een beetje verwacht dat deze een stuk boeiender zou zijn , dat bleek een misvatting van mijn kant te zijn en ondanks dat Caine het best leuk doet en het commentaar dat hij in de camera af en toe geeft prima werkt is de film zelf nogal saai omdat het teveel herhaling van zetten is .
De moraal aan het einde ( de man is egoistisch en mag niet genieten van zijn vrijheid ) waarin hij ineens door alle vrouwen gedumpt wordt is behoorlijk ongeloofwaardig en zwak uitgevoerd .

Ali Baba and the Forty Thieves (1944)

het is geen hogvlieger maar toch best wel vermakelijk , de derde film al op rij die ik met Maria montez zie , jammer dat de love story tussen haar en Ali niet de screentijd krijgt die het verdient , verder is het wel een vermakelijke film .

Alice Adams (1935)

gedateerd hoeft niet perse synoniem te zijn aan slechter , iets wat soms wel als vanzelfsprekend lijkt te worden aangenomen .
Eigenlijk is het karakter van Alice vaak pijnlijk om naar te kijken ,en als je die gevoelens bij de kijker weet op te wekken doe je toch iets goed ,al moet ik ook toegeven dat haar gedrag er wel heel dik bovenop ligt .
Jammer dat er niet voor gekozen wordt om Macmurray's karakter te laten ingrijpen , nu vraag je je af en toe af wat hij in haar ziet aangezien ze zich zo bizar gedraagt
Verder zijn de interacties tussen de eerlijke vader en de manipulerende moeder goed uitgewerkt , over dit aspect van vrouwelijk gedrag wordt geen oordeel uitgesproken en dat notabene ondanks het feit dat door haar hij ertoe gedreven wordt om de formule min of meer te stelen
Een degelijke film , (geen hoogvlieger) die na een matig begin in niveau omhoog gaat , dat is niet direct Hepburns
verdienste want de rest van de cast ( met name de vader ) maar ook de moeder , spelen mischien wel beter .

Alien: Romulus (2024)

kids in space , dat is de eerste gedachte die door mijn hoofd schoot gedurende de film , als dit een poging is van fede alvarez om de sfeer van de originele film te proberen te herscheppen dan is hij daar niet erg goed in geslaagd .
Ik betrapte mezelf erop dat ik met de karakters niet veel binding kon krijgen , er was zoiezo geen kameraadschap zoals je in het origineel goed opgebouwd zag worden zoals in de diner scene .
toegegeven Alvaraz heeft het geprobeerd ,op technisch vlak dan maar er is meer voor nodig dan donkere gangen
regen en dezelfde gadgets aan boord om de sfeer te herscheppen , Ian holm terugbrengen met AI was ook geen denderend idee , maar het word nog erger als gedurende het einde de film volledig de bocht uitvliegt met een stompzinnige plot twist die super onnodig aanvoelt .
Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat dit nieuwe deel mij met een behoorlijke kater de bioscoop deed verlaten .

All for Love (2017)

standaard hallmark romcom aaardig meer niet .

All I Desire (1953)

van Stanwyck had ik nog niet zo veel gezien maar deze en There's Always tomorrow die ik wel een slagje beter vind

hebben mijn aandacht op haar gevestigd want in beide films speelt ze zeer sterk .

Een echt drama , en verder heb ik niet veel toe te voegen aan wat hierboven door oa BASWAS ,QUERELLE

enz is geschreven , daar ben ik het grotendeels mee eens .

Alone (2020)

Even dacht ik dat deze film na het zien van de eerste 15 minuten een soort van clone zou gaan worden van Steven spielberg's Duel uit de jaren 70 maar uiteindelijk blijkt het gewoon weer uit te draaien op het zoveelste serial killer kidnapping plot wat we al zovaak in dit soort films hebben gezien .

Begrijp me niet verkeerd ,Jules willcox doet het prima als vrouw die op reis word lastig gevallen door een creep , en Marc menchaca doet het ook niet onverdienstelijk als serial killer .

Alleen blijft toch elke keer weer de vraag , waarom? , waarom word er geen uitleg gegeven naar de motieven van de dader ,

Het lijkt wel alsof de makers ( en zoals zovaak gebeurt ) het totaal niet belangrijk vinden om ook maar enige uitleg te geven over ook maar de geringste motieven van de dader .

Ik vind dat zeer zwak , zeker ook als je bedenkt dat als de dader een vrouw is er vaak wel heel veel moeite word gedaan om haar gedrag te verklaren .

Buiten dat is de film toch zeker wel spannend en zit degelijk in elkaar .

Amazing Dr. Clitterhouse, The (1938)

Alternatieve titel: The Amazing Doctor Clitterhouse

Een dokter die min of meer geobsedeerd is door de psyche van criminelen wil koste wat het kost achter de psychologische gesteldheid van misdadigers komen door er zelf 1 te worden .

Robinson lijkt geknipt voor de rol van klinische wetenschapper die de de psyche van crimineel gedrag wil doorgronden en om daar achter te komen is hij bereid heel ver te gaan .

Toch word de film nooit zo serieus als je zou verwachten ( zeker als je het slot gezien hebt ) en blijft de film een zekere luchtigheid behouden .

Ambulance, The (1990)

Eric roberts als strip tekenaar komt in allerlei moeilijkheden terecht nadat hij een verdachte ambulance probeert op te sporen die mensen kidnapt en allerlei medische experimenten op hen uitvoert in een verborgen locatie .

Het is een best aardig concept als plot maar het word heel raar met een bizar soort humor uitgevoerd met als hoogtepunt een bizarre rol van James earl jones als politie inspecteur.

De sfeer zit er af en toe best in maar de bizarre humor verpest een hoop .

American Made (2017)

kon mij niet echt bekoren ondanks het bizar boeiende verhaal.

American Werewolf in London, An (1981)

ik kan me goed herinneren dat toen deze film in 1981 uitkwam iedereen op school het had over de transformatie scene , die scene was dermate indrukwekkend dat de effecten zelfs anno nu nog steeds indrukwekkend zijn , stop motion is gewoon nog steeds ( mits goed uitgevoerd ) naar mijn mening nog steeds superieur aan de CGI variant .

het verhaal is simpel , David en zijn vriend zijn aan het backpacken door engeland en worden

snachts aangevallen door een weerwolf , zijn vriend overleefd het niet en hij word wakker in een ziekenhuis in Londen .

In zijn dromen die nogal een donker humoristische ondertoon hebben komt zijn vriend hem waarschuwen dat hij gedoemd is om nu ook in een weerwolf te veranderen .

Ondertussen krijgt hij een relatie met de nurse die hem heeft verzorgd in het ziekenhuis .

Lichte humor vermengd met wat sterke jumpscares en stevige horror , een sterk geheel dat een zeer onderhoudende horrorfilm oplevert .

Among the Living (1941)

Redelijke B film over een mentaal gestoorde man die jarenlang verborgen is gehouden door de dokter van diens familie en de tweelingbroer die niet weet dat hij nog leeft .

Albert dekker speelt de dubbelrol heel goed .

De scenes waarin hij zich onder het gewone volk begeeft en zijn onvermogen om zich aan te passen zijn de sterkste momenten in de film .

Amos (1985)

Toch best wel een verassend originele invalshoek waarin Douglas door tragische omstandigheden in het verzorgingshuis van de hel beland .

Elisabeth Montgomery speelt overtuigend de kwaadaardige hoofdzuster die duidelijk ervan geniet om de ouderen het leven zuur te maken .

Douglas doet het ook meer dan prima .

And I Alone Survived (1978)

goed tv drama over een vliegtuigongeluk in de bergen waarin 1 vrouw het overleeft .
De manier waarop de andere vrouw overlijd
is nogal bizar .

And Now Tomorrow (1944)

de karakteropbouw en het geloofwaardig overkomen van de romance tussen de twee is het sterke punt van de film

verder inderdaad voorspelbaar maar dat geeft niks omdat het heel goed is uitgevoerd met goed spel tussen Ladd en Young .

And the Sea Will Tell (1991)

Het verhaal draait eigenlijk om de vraag of de vriendin van de vermoedelijke dader afwist en of meegewerkt heeft aan de moord op het rijke stel .
De film suggereerd van niet maar wie zal het zeggen ?
Het grootste deel van de film omhelst de vele flashbacks over het stel en de gespannen sfeer die er op het eiland tussen de 2 stellen heerste , afgewisseld met rechtbankscenes .
in het algemeen een redelijk rechtbankdrama zonder echt veel overdramatisering met een degelijke Crenna die constant lijkt te twijfelen over de onschuld van zijn client .

Angel Face (1953)

als je denkt dat alle amerikaanse films in een happy end eindigen moet je toch deze eens gaan kijken .

Goede noir maar het blijft een beetje afstandelijk , het wringt ook een beetje als Michum's karakter frank maar rond diana blijft hangen ondanks het feit dat hij wel weet dat ze fout is .

Ik zag niet zo in hoe hij zijn andere vriendin die duidelijk een heel stuk aantrekkelijker is zomaar kon laten vallen voor deze andere vrouw .

Angels with Dirty Faces (1938)

Voor mij blijft white heat er met kop en schouders bovenuit steken qua spanning en aktie en personages .

Wat niet wil zeggen dat deze film slecht is , integendeel hij is vrij goed maar helaas wordt het nergens echt memorabel .

Angry Silence, The (1960)

erg interessant verhaal over een fabrieksarbeider die het niet eens is met een staking en weigert het werk neer te leggen .

Dat word hem niet in dank afgenomen en eenmaal weer aan het werk word hij door zijn collega's doodgezwegen en langzamerhand escaleert de situatie .

Vond het af en toe wat lastig te volgen vanwege de engelse ondertiteling maar de hoofdlijnen waren duidelijk .

Ant-Man and the Wasp (2018)

Alternatieve titel: Ant-Man 2

Aardig 2e deel waarin de special effects eigenlijk een beetje de show stelen want die zijn creatief , mooi gemaakt en soms grappig .

Soms waren de grappen heel wat minder geslaagd , en dat was bijna elke keer dat Paul rudd zonodig de dommige sukkel moest spelen , op zich mischien niet zo heel storend ware het niet dat Evageline lilly's

personage volledig gevrijwaard was van dit soort (voor lul zetten ) scenes , sterker nog zij was vrijwel het perfecte personage (slim sterk dapper en daadkrachtig) .

je zou bijna kunnen zeggen dat ze de titel beter hadden kunnen omdraaien in the wasp en ooo ja ant man .

Laat me duidelijk zijn ik heb niks tegen sterke vrouwenrollen maar zoals het de laatste tijd word neergezet zijn ze vaak op het perfecte af dus saai en 1 demensionaal ( dit was al pijnlijk duidelijk in the force awakens en hier zie je het ook enigsins terug .

Ook vond ik de ontluikende verliefdheid tussen de 2 niet overtuigend overkomen .

verder heb ik me redelijk vermaakt maar qua karakters ahd het heel wat beter gekunt .

Anyone but You (2023)

Daniel Raedts schreef:

De romantische komedie. en genre dat eigenlijk altijd goed was voor een paar succesvolle hits per jaar, maar opeens de afgelopen 10 à 15 jaar goedkoop genre werd op vooral streaming met nietszeggende titels. In die jaren zagen we ze nauwelijks in de bioscopen. Nou ja, als we de Nederlandse tak even buiten beschouwing laten. Met in 2022 'Ticket to Paradise' werd voorzichtig de weg terug naar het bioscoopscherm gevonden en het publiek liep er nog steeds warm voor. We zijn dan weliswaar nog ver verwijderd van de hoogtijdagen uit de jaren '90, maar het begin van een revival is er.

ik denk dat je je vergist beste man want het genre was al heel populair in de jaren 40 en 50 met titels als: Roman holiday ,An affair to remember , Marty , Irma la douce , Pillow talk , Cactus flower , designing woman , gentlemen prefer blondes .

Ok de jaren 80 en 90 hadden ook hun leuke titels met oa Meg ryan , goldie hawn of zelfs jennifer lopez .

Dit is een aardige poging om het genre nieuw leven in te blazen maar het verhaal is behoorlijk bagger en het creeren van conflict lijkt belangrijker te zijn dan de geloofwaardigheid ervan .

Ja en de woke aganda speelt inderdaad ook een rol , waarom de setting zich moet afspelen rond een huwelijk tussen 2 vrouwen is mij een raadsel en dan ook nog in australie , een land dat bekend staat zo langzamerhand als het land met de meest radicale anti mannen wetten rond de thema's scheiding en zogenaamd huiselijk geweld .

Arise, My Love (1940)

de career woman trope is in deze film uit 1940 al terug te vinden , verder is deze lichte komedie die naar mijn idee meer naar drama romance neigt dan naar komedie goed te genieten dankzij het prima spel tussen Colbert en Milland .

Army of the Dead (2021)

Film is op zich genietbaar maar kan naar mijn mening niet tippen aan zijn eerdere zombiefilm ( dawn of the dead) .
Ik kreeg van de beginintro ( die trouwens lang duurde ) de indruk dat Snyder de zombieland humor kant op wou gaan , ik vond dat een verkeerde keuze omdat de film daarna veel serieuzer van toon word en het intro dus achteraf gezien veel te veel uit de toon valt met de film als geheel .
De actie is verder goed gedaan , de gore effecten zijn goed , het acteerwerk is voldoende , alleen het cliche
dochter overleeft het vader gaat eraan zag je natuurlijk al van mijlenver aankomen .
Al met al een genietbaar horror werkje maar er had meer in gezeten .

Associate, The (1996)

behoorlijk flauwe ondertoon in deze (verder wel vermakelijke film) .

alsof we serieus moeten nemen dat in de zakenwereld alle mannen samenspannen om goede zakenvrouwen buiten te sluiten .

Deze flauwe feministische ondertoon verpest de film een beetje want verder is hij best aardig en onderhoudend .

Away All Boats (1956)

Alternatieve titel: Gevechtsklaar

Mooi portret van het harde leven op zee in oorlogstijd aan boord van een transportschip dat verantwoordelijk was van het vervoeren van de soldaten die de eilanden voorheen bezet door de jappen

moesten veroveren .

Eigenlijk is de focus met name gericht op de bemanning en hun kapitein en nauwelijks op de soldaten die vervoerd moesten worden , op zich had daar wat mij betreft wel iets aandacht aan mogen worden besteed

maar de keuze is ook wel weer begrijpelijk , het zet de onderlinge verhoudingen geloofwaardig neer en is als geheel ook een mooie hommage aan de opoffering van de marine .

Awful Truth, The (1937)

Irene Dunne laat hier wel haar komische talent zien , samen met grant die ook goed op dreef is zorgen ze voor een hoop grappige scenes ondanks dat het hoofdplot nogal flauw is .