• 9.218.737 stemmen

Een Moord Kost Meer Levens (2023)

Misdaad / Drama | Miniserie

Show titel: Een Moord Kost Meer Levens

Genre: Misdaad / Drama

Afleveringen: 4

Speelduur: 2 uur en 51 minuten

Met: Jacob Derwig, Chris Peters en Monic Hendrickx

Oorsprong: Nederland

Datum van release: dinsdag 14 november 2023

Eerst uitgezonden op: Videoland (Nederland)

• Videoland Bekijk miniserie via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Een Moord Kost Meer Levens

Als zijn vader wordt gearresteerd voor het vermoorden van twee kinderen, is Paul Spruit nog een puber. Vanaf dat moment is er voor het gezin Spruit geen normaal leven meer mogelijk. Daarna krijgen ze te maken met de gewelddadige ex-man van Pauls moeder. Omdat aangiftes niets uithalen, neemt Paul het recht in eigen hand: in blinde woede steekt hij zijn stiefvader dood.

Afleveringen

1. 1. De Donald Duck Verkoper

14 november 2023 (42 minuten)

De jonge Paul Spruit geeft zichzelf aan bij de politie: hij zegt dat hij een man heeft vermoord. Als de politie hem begint te verhoren, ontvouwt zich een verhaal dat enerzijds een spannende thriller is, maar anderzijds een familietragedie. Is Paul dader of slachtoffer?

2. 2. Ik Heb het Allemaal Gedaan om Haar te Redden

14 november 2023 (38 minuten)

Paul hoopt dat zijn vrijwillige aangifte tot een korte straf zal leiden. Maar als hij meer en meer over zijn leven vertelt, blijkt dat Paul moeite had om het rechte pad te volgen en daardoor altijd weer in de problemen kwam. Maar was dat wel zijn schuld?

3. 3. Het Is Wat het Is

14 november 2023 (48 minuten)

Paul wordt verder onderzocht in het Pieter Baan Centrum en moet daarom ook zijn vader Gerard zien. Dat maakt duidelijk dat de moorden die Gerard ooit gepleegd heeft het lot van Paul bepaald hebben. Kan Paul aan dat lot ontkomen?

4. 4. Ik Vergeef Je

14 november 2023 (43 minuten)

Paul komt na zeven jaar vrij en probeert een gelukkig leven op te bouwen met zijn vriendin Myranda. Hij heeft zich uiteindelijk met zijn lot weten te verzoenen, maar merkt dat de buitenwereld daar anders over denkt. Dat leidt hem tot een wanhoopsdaad. Zal hij ooit rust vinden?

avatar van Suitehome

Suitehome

Een Moord Kost Meer Levens is een vierdelige miniserie naar het gelijknamige boek van Peter R. de Vries uit 1994. Videoland zet er met een forse marketingcampagne vol op in. Dat is bijzonder want aan deze true crime-serie mankeert nog wel het een en ander. Zo zitten de eerste twee rommelige afleveringen vol flashbacks én een reconstructie. Met flashbacks. Een Moord Kost Meer Levens wordt daarmee een lang uitgesponnen herhalingsoefening die de kijker in slaap weet te sukkelen.

Afleveringen drie en vier zijn meer gevangenisdrama, zonder al te veel drama, met routineus acteerwerk van hoofdrolspelers Chris Peters en Jacob Derwig. De makers verklaarden het heftige boek van Peter R. de Vries vooral toegankelijk te willen verfilmen. Dat is zonder meer gelukt. Tegelijk is Een Moord Kost Meer Levens afstandelijk, fragmentarisch en oppervlakkig. Misschien verdient het interessante en complexe uitgangspunt - kun je je als kind ontworstelen aan de loden last van een vader als kindermoordenaar - meer dan vier korte afleveringen.

avatar van Philip J

Philip J

Ik ben gaan kijken omdat er nog al wat reclame over gemaakt is, het naar een boek is van Peter R. de Vries en ik nog even een 14dgn gratis abonnement heb. Chris Peters en Jacob Derwig spelen een geloofwaardige rol, maar andere rollen vond ik tegenvallen, beetje emotieloos. De psygoloog met baard achter het bureautje die Paul Spruit ondervroeg leek het wel of hij van de autocue las zonder enige verheffing in de stem. Bij de aankondiging stond misdaad en triller. Later las ik ook drama, dit laatste is het. Ik heb me er doorheen geworsteld, een film van 90 min had denk beter geweest. Maar anderen zullen het wellicht anders zien.

avatar van allthepall

allthepall

In het geheel slecht gemaakt. Chris Peters sleepte mij totaal niet mee. Martijn Fischer vind ik sowieso een hele slechte acteur. Zonde van een goed verhaal. Leuk geprobeerd, maar doet het boek geen eer aan.

avatar van MTito

MTito

Sorry, grote hoeveelheid flashbacks die het af en toe best verwarrend maken. Vond het acteerwerk niet echt bijzonder. Deze serie heb ik niet afgekeken want ik vond het te traag, zat te wachten op een climax maar die verschenen totaal niet in deze serie.