• 9.218.841 stemmen

Ontwikkeld door: Jorge Guerricaechevarría

Met: Marian Álvarez, Fernando Valdivielso en Carlos Santos

Oorsprong: Spanje

Datum van release: vrijdag 13 december 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot 1992

Na de dood van haar man in een vreemde explosie zoekt Amparo naar antwoorden met de hulp van Richi, een bewaker, ex-politieagent en alcoholist. Ondertussen volgen de moorden steeds hetzelfde patroon: alle slachtoffers zijn verbrand en naast de lichamen verschijnt een pop van Curro, de iconische mascotte van de Expo '92 in Sevilla.

Afleveringen

1. 1. ¿Te Acuerdas de Curro?

13 december 2024 (45 minuten)

Wanneer de man van Amparo wordt gedood in een enorme explosie, doet een vreemd beeldje vermoeden dat het geen ongeluk was. Ze wendt zich tot een getergde ex-agent voor hulp.

2. 2. La España Que Nos Dejaron

13 december 2024 (42 minuten)

Door het gebrek aan daadkracht van de politie reist Amparo alleen naar Sevilla. Hier krijgt ze een waarschuwing van een onbekende en bereidt de moordenaar een nieuwe aanslag voor.

3. 3. Sevilla es Como Soñar con el Cielo

13 december 2024 (41 minuten)

Amparo ontrafelt een 30 jaar oude chantagezaak en onthult de duistere kant van de Expo. Samen met Richi en Robledo zoekt ze in oude archieven naar aanwijzingen.

4. 4. Mirando al Abismo

13 december 2024 (38 minuten)

De explosie maakt een onbedoeld slachtoffer. Richi en Amparo sporen een sleutelfiguur van de Expo op. Ondertussen werkt Robledo samen met een forensisch onderzoeker.

5. 5. Eran Otros Tiempos

13 december 2024 (48 minuten)

Ondersteboven van de zoveelste tragedie bundelen Amparo en Carmen hun krachten en onderzoeken Rosa's verleden. Een geschokte Richi stuit op vitale informatie.

6. 6. Hice Lo Que Me Pidieron

13 december 2024 (49 minuten)

Palacios probeert zijn veiligheid af te kopen, maar als de bloedige wraaklust van de moordenaar een hoogtepunt bereikt, neemt de jacht op hem een onverwachte wending.

avatar van umbra

umbra

Uiterst boeiende en spannende Spaanse serie, gisterenavond/nacht in 1 ruk uitgekeken. 8/10

avatar van lang pee

lang pee

Een 5,6 op imbd, dat is nog veel voor deze serie vind ik. Het acteren was afschuwelijk, de brand na de ontploffing was echt zeer amateuristisch, overal kleine hoopjes die branden. Ik geef u maar een zeer warme koffie, dacht dat u dat wel graag wou. Maar wel een probleem, geen mm damp in de tas. Vreselijke serie, vooral niet kijken....

Filmvandaag..."kijkers niet te spreken over nieuwe Spaanse serie...bespaar u de moeite"

avatar van hannes64

hannes64

• 1924 berichten

lang pee schreef:

Bespaar u de moeite..................waarom?

Ik vond `t best wel te vertoeven voor een 6delige serie, tenminste beter dan veel andere series die ik uit schaamte moest afzetten. Geen probleem mee, ondanks alle foutjes (want die zijn er altijd)

De 1 houd van ...ik noem maar wat....Dynasty, de ander vind Dallas perfect en Dynasty niks. `t Is wat `t is. De 1 houd ervan, de ander niet en je kan ook niet liefhebbers meetrekken naar een 1 of andere film als men em zò goed vind.

Dan heb je weer `t verschil tussen appel en peer.

Vond het een niet onaardige serie alleen, tsja....niet echt om `t nogmaals te bekijken.

Goed genoeg.

Van mij 3 ***

avatar van lang pee

lang pee

hannes64 schreef:

Bespaar u de moeite..................waarom?

Dan heb je weer `t verschil tussen appel en peer.

Goed genoeg.

Van mij 3 ***

Beste, ik begrijp u volledig. De meeste reviews zijn niet goed, en ik vind dat zeer terecht. Maar op moviemeter geeft iedereen zijn mening, en gelukkig zien we niet allemaal hetzelfde graag. Als u er plezier aan hebt beleefd is dat goed he. Nog veel filmplezier dit jaar...