• 9.218.841 stemmen

Anatomy of a Scandal (2022)

Drama / Misdaad | Miniserie

Ontwikkeld door: Allie Goss

Met: Rupert Friend, Sienna Miller en Ben Radcliffe

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 15 april 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Anatomy of a Scandal

James en Sophie Whitehouse hebben een gelukkig, zorgeloos en bevoorrecht leven. James is werkzaam als minister en heeft een liefhebbende familie thuis, maar dat alles komt op losse schroeven te staan als er een groot schandaal aan het licht komt. Hij neemt advocaat Kate Woodcroft in de arm om zijn kant van het verhaal te kunnen vertellen, maar zij heeft haar persoonlijke zorgen die alleen maar ingewikkelder worden door deze zaak.

Afleveringen

1. Aflevering 1

15 april 2022 (48 minuten)

James probeert de gevolgen van het schandaal te verzachten. Een ontredderde, maar vastberaden Sophie denkt aan mooiere momenten. Kate overdenkt haar volgende stap.

2. Aflevering 2

15 april 2022 (45 minuten)

Sophie ondervindt nu ook zelf de gevolgen van de beschuldigingen rond James die een oude vriend om steun vraagt. Kate bereidt zich voor op haar eerste getuige.

3. Aflevering 3

15 april 2022 (45 minuten)

Kate ondervraagt Olivia over wat er in de lift is gebeurd. Sophie is geschokt door nieuwe informatie over James en de druk op de premier neemt toe.

4. Aflevering 4

15 april 2022 (43 minuten)

Sophie heeft tijd nodig en vertrekt met de kinderen. Kate heeft haar dagje niet in de rechtbank. Beiden herinneren ze zich James' vroegere ontmoeting met Holly.

5. Aflevering 5

15 april 2022 (44 minuten)

Kate neemt een vriendin in vertrouwen wanneer een belangrijke dag in de rechtbank nadert. Sophie reconstrueert de avond van het universiteitsfeestje met James en Holly.

6. Aflevering 6

15 april 2022 (46 minuten)

Sophies verdenkingen krijgen meer vorm nadat James meer details heeft onthuld over die noodlottige nacht in Oxford. Een ongeruste Kate wacht op het vonnis.

Alle Acteurs en Actrices

Emily Whitehouse

Finn Whitehouse

avatar van lang pee

lang pee

Ik weet het, deze serie is zo voorspelbaar, en van de eerste minuut weet je welke richting het gaat uitgaan. En natuurlijk word ze wakker, en zet ze de tv op en het interview met haar man begint, hoeveel kans is er dat dit gebeurt? Maar toch heb ik er mij mee geamuseerd, niet te ernstig nemen en gewoon kijken....

avatar van Kahlo

Kahlo

Boeiende serie. Ik zag dat de reviews niet al te lovend waren -op andere platforms. Maar ik zou niet weten waarom.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Wederom een media gebeuren die gericht is op het wijzen naar de man als zondaar. De series hierover worden voorspelbaar en een cliché. Zelfs een verdienmodel. Ik heb het ooit serieus genomen maar dit wordt steeds meer een ‘13-in-1-dozijn’ verhaal en de kwantiteit wint het van de kwaliteit.

Natuurlijk, het (fictieve) verhaal zou zeker gebeurt kunnen zijn maar in deze (fictieve) serie weet je al vanaf de eerste beschuldigingen dat de overige 5 afleveringen de man klemvast komt te zitten, alle beschuldigingen natuurlijk waar zijn en dat alleen de vrouw geloofd kan worden. Kwantitatieve hetze vorming waarbij de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw totaal uit het oog verloren is geraakt.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Kahlo schreef:

Kan enkel voor mezelf spreken maar de twist in aflevering 4 deed hem de das om. Te toevallig, te vergezocht, en totaal onprofessioneel vanuit het karakter’s perspectief (die alles volgens het boekje deed).

avatar van Suitehome

Suitehome

Van maker David E. Kelley (Nine Perfect Strangers, Goliath, The Undoing) kennen we de voorliefde voor drama's die zich afspelen in high-class milieus of in de rechtbank. Of beide. Zo ook in Anatomy of a Scandal. Maar wat kan Kelley nog toevoegen aan doorgaans statische courtroom-drama's? Niet veel, zo blijkt. Anatomy of a Scandal is weer zo'n typische, gladde Netflix productie. Die bijna nergens door de ondergrens zakt maar die eveneens weinig opwindend is.

Onderhoudend is het wel, en de plottwists (die overigens tamelijk ongeloofwaardig zijn) houden de serie een beetje levendig. Het acteerwerk is goed. De deceptie volgt in aflevering 6 als alle eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden. Misschien is de voorspelbaarheid, net als in The Undoing, het grootste manco. Is er iemand die dit níet zag aankomen na aflevering 1? Ben desalniettemin toch benieuwd wat Kelley van The Lincoln Lawyer weet te maken.

avatar van Der Wilkuz

Der Wilkuz

Als groot liefhebber van zowel rechtbank als politieke series leek me dit wel wat. Maar moet zeggen verder dan 2 sterren ga ik echt niet komen. Ondanks dat de acteerprestaties in orde zijn. Is de verhaallijn ver gezocht en bovendien erg ongeloofwaardig. Bij tijd en wijlen vond ik het zelfs hilarisch. Maar goed als de achterliggende gedachte was om de man in het verhaal als roofdier en de vrouw als onschuldig hertje neer te zetten. Dan is die missie in ieder geval wel weer geslaagd.

avatar van jester

jester

Slap aftreksel van The Undoing, matig en ongeloofwaardig verhaal.

avatar van Roodezand

Roodezand

Een plotwending (aflevering 4) kan heel goed werken, maar deze was naar mijn smaak echt te gortig. Het moet wel een beetje geloofwaardig blijven!

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Leuke boeiende serie.

avatar van GAST2022

GAST2022

Wat is Sienna Miller een absurd knappe vrouw zeg, vooral daarom zou ik deze serie wel minimaal 3 sterren willen geven.

Verder een vrij politiek correcte serie waarbij de #metoo discussie vanuit zoveel mogelijk kanten benaderd wordt maar uiteindelijk toch vooral de progressieve kant die zegt dat mannen roofdieren zijn en vrouwen eigenlijk altijd wel gelijk hebben in dit soort zaken. Een Officier van Justitie die zegt dat ze zeker weet dat het slachtoffer niet liegt, puur omdat ze oprecht overkomt in haar getuigenis. Lijkt me allemaal niet echt de bedoeling in de rechtspraak.

Wel worden er nog wat kleine nuances geplaatst ("vroeger waren de grenzen vager") maar over het algemeen is het mij te politiek correct. Rupert Friend lijkt me trouwens ook in het dagelijks leven nogal een lul dus die rol weet hij in ieder geval goed te spelen.

avatar van umbra

umbra

Zeer boeiende politieke mini-serie, in 1 ruk uitgekeken. Volgende opt lijstje is 'Red Election'