• 9.218.841 stemmen

Ontwikkeld door: Andrew Haigh en Andrew Haigh

Met: Jack O'Connell, Colin Farrell en Gary Lamont

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 10 september 2021

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The North Water

Eind jaren 1850. Patrick Sumner, een in ongenade gevallen ex-legerchirurg, meldt zich aan als scheepsarts voor een walvisexpeditie naar de Noordpool, in de hoop aan de verschrikkingen van zijn verleden te ontsnappen. Aan boord ontmoet hij de harpoenier Henry Drax, een psychopaat met moorden op zijn geweten.

Afleveringen

1. 1. Behold the Man

2. 2. We Men Are Wretched Things

3. 3. Homo Homini Lupus

4. 4. The Devils of the Earth

5. 5. To Live Is to Suffer

avatar van james_cameron

Duistere, grimmige vijfdelige serie over een gedoemde walvisexpeditie naar de Noordpool, in 1850. De naargeestige, meedogenloze sfeer is bijzonder goed getroffen en alles ziet er werkelijk fantastisch gedetailleerd uit, met imposante opnamen in het poolgebied. Het akteerwerk is voortreffelijk, met Jack O'Connell geweldig in de complexe hoofdrol en Colin Farrell angstaanjagend als de moordlustige harpoenier Henry Drax. Bij vlagen wordt het geweld bijzonder extreem en vooral naar in beeld gebracht, zowel tegen dier als mens, maar het past allemaal perfect binnen de rauwe context van de serie. De laatste twee afleveringen zijn wat minder dan de eerste drie, maar tegen die tijd heeft regisseur Andrew Haigh zijn kunnen al ruimschoots bewezen. Indrukwekkend.

avatar van Movsin

Movsin

Ijzesterke serie. Ruw, rauw, gewelddadig, visueel verbluffend en schitterend vertolkt.

Het herhaal houdt u alle afleveringen lang stevig in de ban en het slot houdt de deur op een kier voor een tweede seizoen. Als deze mag hij er gerust komen.

avatar van Grin

Grin

Is op BBC First uitgezonden als zesdelige serie met afleveringen van pakweg 50 minuten.

avatar van empirekees

empirekees

Fantastische serie met zeer interessant verhaal. De sfeer die er hangt, vergelijkbaar met The Terror - Seizoen 1 (2018) is geweldig.

avatar van Thomas83

Thomas83

Hoorde dat dit een aanrader was als je seizoen 1 van The Terror kan waarderen. Hoewel ik best heb genoten van de setting vond ik dit toch een beduidend mindere serie. The North Water is gewoon een heel stuk meer doorsnee, en zonder die interessante Lovecraft-invloeden. De dialogen laten weinig tot de verbeelding over, personages zijn niet al te complex en ik vond de serie ook vaak wel door het verhaal heen vliegen. Daarnaast voelt de serie, ondanks dat er hier daadwerkelijk op locatie is geschoten, ook vele malen minder authentiek. Alleen die scènes waarin op zeehonden of walvissen werd gejaagd waren echt overtuigend en sterk.

Colin Farrell is in een behoorlijk spelende cast ongetwijfeld de ster van de serie, maar zelfs zijn personage Drax wordt in de laatste afleveringen wat minder imponerend. De slotaflevering valt ook behoorlijk tegen eigenlijk. Vond de confrontaties van Sumner met Drax en Baxter behoorlijk standaard en zelfs tamelijk afgeraffeld. Van een serie die vaak zo vol suspense zit verwacht je dat ze met iets beters komen.