• 9.218.769 stemmen

Speelduur: 6 uur en 18 minuten

Ontwikkeld door: Quinn Shephard

Met: Lily Gladstone, Vritika Gupta en Riley Keough

Datum van release: woensdag 17 april 2024

Eerst uitgezonden op: Hulu (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk miniserie via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Under the Bridge

Brits-Columbia, 1997. De veertienjarige Reena Virk is een buitenbeentje dat dikwijls gepest wordt. Desondanks wordt ze uitgenodigd om naar een feestje op een brug te gaan. Reena komt de volgende dag echter niet thuis en iets afschuwelijks heeft daar plaatsgevonden. De gemeenschaap raakt verscheurd en zorgt er vervolgens voor dat de buren elkaar in twijfel trekken. Het duurt niet lang voordat zeven tienermeisjes en een jongen van moord worden beschuldigd. De Canadese schrijfster en journalist Rebecca Godfrey, die in de buurt is voor onderzoek naar haar eerste boek, raakt betrokken bij het onderzoek.

Afleveringen

1. 1. Looking Glass

17 april 2024 (47 minuten)

2. 2. The John Gotti of Seven Oaks

17 april 2024 (47 minuten)

3. 3. Blood Oath

24 april 2024 (47 minuten)

4. 4. Beautiful British Columbia

8. 8. Mercy Alone

29 mei 2024 (1 uur)

avatar van AniSter

AniSter

Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Deze miniserie volgt onder andere Rebecca Godfrey bij haar onderzoek naar de moord op Reena Virk en het schrijven van haar boek hierover. Helaas heeft Rebecca Godfrey de verfilming van dit boek niet meer mee mogen maken (Rebecca Godfrey - Wikipedia). Prima cast waarbij de tieners erg goed de diverse karakters neerzetten. Aflevering 4 vond ik iets teveel van het goede; dat had wat meer verwerkt mogen worden in de flashbacks, die er toch al genoeg waren en waarbij het soms goed opletten was in welke periodes zich deze afspeelden.

avatar van bjerik76

bjerik76

wat een juweeltje.

Prachtig drama, waarin vooral de jongeren sterk spelen.

het verdriet, woede , onmacht..... alles word mooi neer gezet.

En nogmaals soms gewoon tenenkrommend hoe goed de acterende pubers hun bitchy rol hebben gespeeld.

Helaas is het verhaal ook gedeeltelijk waar gebeurt wat het allemaal erg triest maakt.

Vooral ook als je de afloop hoort hoe het de werkelijke personen is vergaan.

avatar van Gish

Gish

Prachtig waargebeurd drama waarin echt alles klopt. De regie, de fotografie en de briljante casting die louter topptestaties oplevert, vooral van de jonge cast. Een serie om in te lijsten, maar wat een triest, wreed en vooral treurig verhaal. Zien!

avatar van Suitehome

Suitehome

Sterk achtdelig Amerikaans drama gefilmd in Canada, over de verdwijning van een 14-jarige tiener in 1997. De hoofdrol wordt gespeeld door Riley Keough (kleindochter van Elvis Presley) in haar rol als Rebecca Godfrey. Under the Bridge is een gedramatiseerd en waargebeurd verhaal op basis van het boek dat Godfrey hier zelf over schreef. Wat Under the Bridge zo goed maakt is dat - naast het intense verhaal als mysterythriller - bijna alle hoofdrolspelers imperfect zijn. Geen scherpe lijnen tussen goed of fout maar eerlijke, realistische karakters. De soundtrack is oner andere van rapper The Notorious B.I.G. (Biggie), die overleed in 1997. Under the Bridge is een indrukwekkend monument over gebroken gezinnen en verloren dromen, ergens onder een brug in Canada.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Pakkende serie, die misschien ietsje te lang duurt. Maar sterk acteerwerk van de tieners vooral, blijft toch knap die jonge mensen en dan zo'n rol(len) neerzetten! Het waargebeurde maakt altijd iets extra's los vind ik.

Bijzonder vind ik dat uiteindelijk de outcast (Warren) en het rijkeluiskind (Kelly) de dodelijke daders zijn. Maar het laat ook vooral zien hoe groepsdruk werkt en hoe moeiljk het is je daartegen te verzetten (Dusty). Jong volwassenen en tieners zijn vaak niet bestand tegen dit soort situaties. Helaas