• 9.218.841 stemmen

World War II: From the Frontlines (2023)

Documentaire / Oorlog | Miniserie

Show titel: World War II: From the Frontlines

Genre: Documentaire / Oorlog

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 48 minuten

Ontwikkeld door: David Glover en Mark Raphael

Met: John Boyega (stemrol)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 7 december 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot World War II: From the Frontlines

Door middel van levendig verbeterde archiefbeelden en stemmen van zowel de geallieerden als van Nazi-Duitsland brengt deze docuserie de Tweede Wereldoorlog tot leven. Daarnaast toont het interviews met soldaten die aan de kant van de Geallieerden vochten, evenals soldaten die aan de kant van de Asmogendheden vochten. Tot slot komen ook overlevenden van de concentratiekampen aan het woord.

Afleveringen

1. 1. The Master Race

7 december 2023 (47 minuten)

1939–1940. Duitsland is Oostenrijk en Tsjechoslowakije al binnengevallen, maar pas met Hitlers invasie van Polen breekt de Tweede Wereldoorlog écht uit.

2. 2. World Domination

7 december 2023 (42 minuten)

Het is 1941. De oorlog intensiveert en de asmogendheden lijken onstopbaar. Hitler stuurt troepen naar de grens met de Sovjet-Unie om Operatie Barbarossa uit te voeren.

3. 3. Turning Point

7 december 2023 (47 minuten)

1942. De oorlog woedt nu overal ter wereld en de Duitsers winnen. Totdat het tij na de Slag om Stalingrad langzaam begint te keren.

4. 4. Fortress Europe

7 december 2023 (48 minuten)

In 1943 veranderen de geallieerden van tactiek en wagen ze zich in vijandelijk gebied. Ondanks zware bombardementen krijgen ze maar geen voet aan de grond in 'Fort Europa'.

5. 5. Invasion

7 december 2023 (48 minuten)

1944. De Geallieerden zien een invasie van het door de nazi's bezette Europa als enige optie. Op D-dag steken 100.000 soldaten het Kanaal over om Frankrijk te heroveren.

6. 6. Last Stand

7 december 2023 (56 minuten)

1945. De geallieerden hebben Berlijn bereikt, maar Duitsland en Japan geven niet op. De VS laten nog één keer hun militaire macht zien.

Alle Acteurs en Actrices

Narrator (voice)

avatar van paas

paas

Dacht dat ik alles wel had gezien van WWII. Veel 'nieuwe' beelden in deze docu.

avatar van Max0180

Max0180

Uitzonderlijke beelden in deze docu die ik elders nog niet gezien had.

avatar van MW91

MW91

Wat een onwijs goede docu. Veel wist ik al door andere documentaires en films. Maar wat deze documentaire zo goed maakt zijn de ingekleurde oude beelden waardoor alles veel echter en realistischer wordt. Wat ik ook heel goed vind is dat de beelden uit verschillende standpunten worden getoond. De Duitsers, de Russen, de Japanners, de Amerikanen en de joden komen aan het woord waardoor je toch een ander beeld krijgt bij de oorlog. Niet elke Duitser of jappaner was slecht. Voor mij zeker 5 sterren!