• 9.218.785 stemmen

The Shannara Chronicles - Seizoen 1 (2016)

Show titel: The Shannara Chronicles

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur

Ontwikkeld door: Miles Millar en Alfred Gough

Met: Ivana Baquero, Manu Bennett en Austin Butler

Datum van release: dinsdag 5 januari 2016

Eerst uitgezonden op: MTV (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Shannara Chronicles

De serie speelt zich af duizenden jaren in de toekomst en volgt drie helden. Wil is half-elf en half-mens en een van de laatsten van de legendarische Shannara-familie. Amberle is een elfenprinses en de eerste vrouw die welkom geheten wordt in de Chosen, een elite-groep van elven verantwoordelijk voor de bescherming en verzorging van de oude Ellcrys-boom. En dan is er nog Eretria, die geheel menselijk is en werd opgevoed door een groep dieven bekend als de Rovers. Zij trekken eropuit om te voorkomen dat een kwaadaardig leger van demonen de wereld vernietigt.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. Chosen (1)

5 januari 2016 (42 minuten)

Prinses Amberle van Aborlon doet mee aan een race die eigenlijk alleen bestemd is voor mannen. Door de race te winnen, is ze één van de gelukkigen, die bij de kring van uitverkorenen wordt verwelkomt. De uitverkorenen zijn de verzorgers van de Ellcrys, een boom. Wanneer zij de boom aanraakt,krijgt Amberle visioenen. Zij ziet hoe haar volk wordt afgeslacht. Na een nieuwe visioen besluit zij Aborlon te verlaten. Niet lang daarna ontwaakt een Druïde genaamd Allanon uit zijn winterslaap.

2. 2. Chosen (2)

5 januari 2016 (42 minuten)

Druïde Allanon trekt naar Aborlon en waarschuwt de koning Eventine Elessedil over het onheil dat eraan zit te komen. De grote boom is namelijk stervende. Dit betekent dat een demonenleger de wapens oppoetst om ten strijde te trekken. Wil Ohmsford, een Half-Elf verliest zijn moeder en trekt de wijde wereld in. Onderweg komt hij de dievegge Eretria tegen die hem bedwelmt en daarna berooft. Als hij weer ontwaakt, staat er opeens de druïde Allanon voor hem.

3. 3. Fury

12 januari 2016 (42 minuten)

Wil en Amberle worden gekidnapt door Eretria en Cephalo terwijl ze op de terugweg zijn naar het paleis. Voor de Rovers hoeven ze zich echter het minst zorgen te maken. Wil moet leren hoe hij de Elvenstenen moet gebruiken voordat een bloeddorstige Fury ze allemaal doodt maakt.

4. 4. Changeling

19 januari 2016 (42 minuten)

Terwijl Amberle aan haar dodelijke taak begint om haar waarde te bewijzen aan de Ellcrys, stuurt de Dagda Mor de Changeling, een eeuwenoude van gedaante veranderende demon, op haar af om haar te doden.

5. 5. Reaper

26 januari 2016 (42 minuten)

Tien jaar geleden slopen gnomen, Arbolon binnen om de koning te vermoorden. In een poging om zijn vader te redden wordt prins Aine in het een gevecht gedood. In het heden overleeft het reisgezelschap een overval en bereikt hun uiteindelijke doel. Hier aangekomen treffen ze Dagda Mors “the Reaper. ” Prins Ander maakt een deal met Slanter, de gnoom die 10 jaar geleden prins Aine heeft gedood.

6. 6. Pykon

2 februari 2016 (42 minuten)

Op de vlucht voor de meedogenloze Reaper, schuilen Amberle, Will en Eretria in Pykon, een sneeuwerige Elven-buitenpost dat een akelig geheim herbergt. Ondertussen doen Ander en Slanter een verschrikkelijke ontdekking over Dagda Mors legers.

7. 7. Breakline

9 februari 2016 (42 minuten)

Amberle en Eretria zijn op de vlucht voor bloeddorstige elfenjagers die genoegen scheppen in het afsnijden van elfenoren. Will is opzoek naar Amberle en Eretria samen met een onverwachtse vriend. In het paleis, stuurt de koning, Ander en Arion op pad om Dagda Mor te vermoorden. Dit met rampzalige gevolgen. .

8. 8. Utopia

16 februari 2016 (42 minuten)

Terwijl Will en Amberle opzoek zijn naar haar, stuit Eretria bij toeval op een verborgen nederzetting van mensen.

9. 9. Safehold

23 februari 2016 (42 minuten)

Will, Amberle en Eretria moeten dwars door oude menselijke ruïnes om de " bloodfire" te bereiken. Maar een afschuwelijk kwaad test hun vriendschap.

10. 10. Ellcrys

1 maart 2016 (42 minuten)

Wil en Amberle keren zo snel mogelijk terug naar de Ellcrys. Terwijl Allanon, Ander en het elfenleger zich klaarmaken voor de strijd tegen Dagda Mor en zijn demonentroepen.

joolstein

De eerste drie afleveringen bekeken! Wederom een serie die gebaseerd is op boeken van Terry Goodkind. Bij de eerste serie Legend of the Seeker mocht Disney het proberen.Dit stranden in een verschrikkelijke aanfluiting! Dit keer is MTV aan de beurt en oké zo slecht als the seeker is het niet! Helaas is het ook niet een super serie! Waarschijnlijk komt het doordat het allemaal erg gladjes is. De hoofdrollen zijn voor mooie meisjes en jongens. Verder is er een rol weggelegd voor Manu Bennett (Crixus in Spartacus). Hierdoor kreeg ik wel het als je haar maar goed zit idee! (te Amerikaans?) Al kan ik nu helaas wel concluderen dat Terry Goodkind (net Stephan King) meer verstand van schrijven heeft, dan van series maken! Ik kijk de serie wel af (het heeft nog wel een bepaalde charme). En geef dan ook pas later een rating!

avatar van FRIPI_mm

FRIPI_mm

Ik ben het wel eens met het bericht hier onder.

Het is niet slecht maar ook niet heel goed. Het is mij ook opgevallen dat het per scène nog wel eens kan verschillen. Zo nu en dan komt het vrij geforceerd over en idd soms iets te glad. Visueel is het aardig.

Wat mij een klein beetje is tegen gevallen is dat de doelgroep meer jeugd is. Het is minder volwassen dan The 100 en de soundtrack is ook niet echt bijzonder.

Ik heb nu 4 afleveringen gezien en geef de serie nu een 6,5 gemiddeld.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Veel slechter kan het bijna niet echt een serie voor kinderen tussen de acht en 10 jaar wat een draak van een serie 4 afleveringen gezien en ermee gestopt.

avatar van FRIPI_mm

FRIPI_mm

Ik zat kwa rating een beetje hoog. Ik ben het opnieuw gaan bekijken en kom erachter dat het toch zeer matig tot slecht is.

De sterkste spelers zijn Druid (bekend als badazz in Arrow), princes, dievegge en de half elf (wel bekend van andere projecten.

Een paar leuke gezichtjes maakt de serie niet goed. De rest van de cast is vrij triest te noemen of fout gecast.

Bij vlagen een paar mooie shots. Ik heb het boek nooit gelezen maar het is vast veel beter dan dit.

joolstein

Inmiddels bereiken we het eind van de serie en misschien had ik toch nog hoop dat het wat beter wordt, helaas het tegendeel is waar! Er is net als in the seeker een martelscene! En oke, hij is iets beter in beeld gebracht. Maar verder ook ronduit belachelijk, nagels eruit trekken en vervolgens geen spatje bloed of pijn? Nee, het is wederom een diepteleurstellende verfilming van een boek van Terry Goodkind! Mijn advies lees het boek!

avatar van Ataloona

Ataloona

Begon vrij aardig en ik had best wel het vertrouwen dat dit nog beter zou worden. Leek er zelfs op dat er nog wat karakterontwikkeling in zou komen. Nou, dat vertrouwen bleek misplaatst. Na 2 afleveringen werd zo'n beetje alle karakterontwikkeling weg gegooid, eendimensionaal vlak schreeuwgedrag daarvoor in de plaats en het plot bleek ontzettend rommelig te zijn. Was makkelijk een meer gebalanceerde serie van te maken geweest. Als ik zo recensies van de boekenreeks doorlees tenminste.

Echt verbazingwekkend dat de makers een soort van episch dilemma vormen waardoor onze groep superieure 'chosen' adolescenten een journey moet ondergaan (tezamen met ongeschikte ridders zonder enige screentime) en vervolgens allerlei stomme avonturen beleven die werkelijk niets met dat demonenprobleempje / 'oh nee, de boom, einde van de wereld' te doen hadden. WTF!?

Ken het boekmateriaal niet, maar dat de makers daar niets goeds mee gedaan hebben, blijkt wel. En dan eindigen ze ook nog eens met een non-canon einde. Dat, terwijl je de kans hebt om een toffe anthologie over de wereld van Shannara te maken met diverse verhalen per boek. Nu heb je juist kronieken over één van de kronieken. Werkelijk, MTV?

Resteren nog de personages die ook niet echt met het script uit de voeten kunnen. Wat plat zeg. Vooral die drie 'chosen' tieners waren erg matig. Zelfs Manu Bennett valt tegen. Om nog maar te zwijgen over dat subplotje met die koning en zijn zoons...

Nee, eerste twee afleveringen waren erg misleidend. Om te bedenken dat Millar en Gough nou juist mijn favoriet van 2015 (Into the Badlands) hebben afgeleverd. Teleurstellend.

avatar van jordandejong

jordandejong

Vanavond aflevering 1 & 2 op Net 5. Toch, ondanks de ratings, wel benieuwd naar.

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

joolstein schreef:

Wederom een serie die gebaseerd is op boeken van Terry Goodkind. Bij de eerste serie Legend of the Seeker mocht Disney het proberen.Dit stranden in een verschrikkelijke aanfluiting! Dit keer is MTV aan de beurt en oké zo slecht als the seeker is het niet! Helaas is het ook niet een super serie! Waarschijnlijk komt het doordat het allemaal erg gladjes is. Al kan ik nu helaas wel concluderen dat Terry Goodkind (net Stephan King) meer verstand van schrijven heeft, dan van series maken!

The Shannara Chronicles is gebaseerd op de boeken van Terry Brooks. Behalve de voornaam en het feit dat het allebei fantasy-schrijvers zijn, heeft Terry Goodkind hier helemaal niets mee te maken.

Wat ik ervan gezien heb, is het al even beroerd als Legend of the Seeker, dat dan weer wel.

Zo zonde dat beide boeken-series hebben geresulteerd in zulke belabberde tv-series.

Ik ga hier mijn zuur verdiende tijd hier dan ook niet aan spenderen.

Ik heb her en der op internet gelezen dat er plannen zijn om van The Wheel of Time ook een tv-serie te maken. Hopelijk dat ze daar met God's gratie wel iets prachtigs van maken, gezien The Wheel of Time mijn favoriete fantasy-boekenserie is.

liesje

je heb helemaal gelijk mijn fout het is Terry Brooks! Ik hoop met je mee dat 'The Wheel of Time' (Het Rad des Tijds) van Robert Jordan goed wordt verfilmd. Volgens mij is het alleen George RR Martin gelukt om zijn boeken enigszins goed te laten verfilmen? Of zijn er nog andere Fantasy schrijvers waar wel een goede film of serie van is?

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

joolstein schreef:

liesje Of zijn er nog andere Fantasy schrijvers waar wel een goede film of serie van is?

Goede vraag. Films uiteraard wel (Harry Potter bijvoorbeeld), maar series.....

Game of Thrones is inderdaad het beste voorbeeld van hoe de kwaliteit van een boekenserie omgezet kan worden naar een uitstekende TV-serie.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Het lijkt erop dat ik een van de weinigen ben die hiervan kon genieten. Niet bekend met de boeken, maar ik kon in ieder geval prima in dit audiovisuele avontuur meegaan. Wat dat audiovisuele betreft is het meer dan in orde, prima effecten / muziek en zeer mooie landschappen zoals ik van Nieuw-Zeeland gewend ben. Vooral de intro vond ik erg nice. En niet te vergeten natuurlijk, de twee schone dames.. En wat dat avontuur betreft was het vermakelijk om me in mee te laten voeren, al moet je de kritische blik hier en daar achterwege kunnen laten. Acteerwerk sprong er niet specifiek uit, maar was opzicht okee, vooral van de wat oudere castleden.

Heb echter wel wat puntjes die me enigszins dwars zaten. Zo vond ik het geheel een beetje gehaast overkomen, denk niet dat enkele afleveringen erbij het seizoen ten slechte was gekomen. Dan wel voor meer opbouw - daar we vooral in het begin op enkele vlakken toch wel soort van in het diepe worden gegooid - , dan wel voor meer avontuur om dat wat meer gebalanceerd aan te laten voelen - ik bedoel, voordat de quest begint zijn er enkele obstakels maar gaat het relatief vlot, om daarna van de quest een grootschalig avontuur te maken met allemaal kinken in de kabel, om wanneer ze eenmaal bij de Bloodfire geweest zijn 'in a jiffy' weer terug te zijn bij het paleis (alé, het zal waarschijnlijk altijd ongebalanceerd zijn ten behoeve van vermakelijke storytelling, maar toch). Ook de love triangle voelde wat opgedrongen (wellicht ook te maken met voornoemde snelle opbouw), maar wordt uiteindelijk wel fijn afgewikkeld. Nu maar hopen dat ze, hoe zal ik het zeggen, de 'ballen' hebben om Amberle niet op een zwakke manier weer (volledig) terug de serie in te schrijven.

Op naar seizoen 2, ik althans. Ben vooral benieuwd naar de seizoenen na seizoen 2 (als die er komen) of een eventuele spin-off. Zoals eerder al aangehaald door Ataloona focussen ze zich nu op een specifiek verhaal, terwijl er veel meer verhalen te vertellen zijn vanuit de Shannara-boeken. Zou toch zonde zijn als ze daar niets mee doen.

avatar van pierre18

pierre18

Prachtige natuurbeelden afgewisseld met platte decors. Ook maken ze steeds gebruik van dezelfde gangen en kamers in het paleis, terwijl ze juist de grootheid van deze residentie willen laten uitstralen. Hier hadden ze meer uit moeten halen. Mooie jonge vrouwen, maar eigenlijk net even te knap, waardoor alles te glad overkomt zoals hiervoor al is gezegd. Karakterontwikkeling is er wel, maar het boeit vaak niet. Het is echter allemaal niet zo slecht, maar het is soms te snel in elkaar gezet. Zoals eerder vermeld op deze site had een rustiger tempo en een iets betere conversatie de serie goed gedaan. Twee afleveringen extra was aan te bevelen. Desondanks bleven we wel kijken, dus heeft het allemaal wel iets leuk.