• 9.218.791 stemmen

The Get Down - Seizoen 1 (2016-2017)

Show titel: The Get Down

Afleveringen: 11

Speelduur: 9 uur en 58 minuten

Ontwikkeld door: Baz Luhrmann en Shawn Ryan

Met: Justice Smith, Shameik Moore en Herizen F. Guardiola

Datum van release: vrijdag 12 augustus 2016

Eerst uitgezonden op: Netflix (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Get Down

The Get Down speelt zich af in het New York van de jaren 70. Centraal staat een crew van South Bronx tieners, die alleen elkaar hebben. We leren in de serie over het ontstaan van muzikale genres zoals hiphop, disco en punk.

Afleveringen Seizoen 1 (2016-2017)

1. 1. Where There Is Ruin, There Is Hope for a Treasure

12 augustus 2016 (52 minuten)

Als Zeke achter een meisje aangaat, belandt hij in de adembenemende gevaarlijke nachtclubwereld waar hij een vingervlugge lokale legende leert kennen.

2. 2. Seek Those Who Fan Your Flames

12 augustus 2016 (52 minuten)

De vrienden vragen raad aan een spirituele grootmeester en Mylene's toekomst zou wel eens in handen kunnen liggen van haar vader en oom, een politiek zwaargewicht.

3. 3. Darkness Is Your Candle

12 augustus 2016 (52 minuten)

Jackie Moreno, een uit de gratie gevallen producer, wil zich ontfermen over Mylene's carrière. Boo-Boo komt op een fuif in de problemen door een zeldzame illegale opname.

4. 4. Forget Safety, Be Notorious

12 augustus 2016 (52 minuten)

Nadat de hele stad zonder elektriciteit zat, is Papa Fuerte erg ingenomen met kandidaat-burgemeester Ed Koch. Shao heeft een discussie met Flash en wil het goedmaken.

5. 5. You Have Wings, Learn to Fly

12 augustus 2016 (52 minuten)

Zeke is bijna te laat voor een meeting. De Get Down Boys zetten, niet zonder risico, hun talenten in. Mylene's zoektocht naar een contract neemt een onverwachte wending.

6. 6. Raise Your Words, Not Your Voice

12 augustus 2016 (52 minuten)

Dizzee heeft een nieuwe ervaring op een geheim feest in de stad en Zeke belandt in een politiek steekspel terwijl de anderen zich klaarmaken voor een explosieve dj battle.

7. 7. Unfold Your Own Myth

7 april 2017 (50 minuten)

Door spanningen tussen Shao en de jongens dreigt de groep uiteen te vallen. Mylene is een opkomende ster, waardoor mensen verwachtingen hebben en haar onder druk zetten.

8. 8. The Beat Says, This Is the Way

7 april 2017 (58 minuten)

Zeke's Ivy League-bijeenkomst loopt uit de hand. Ra-Ra heeft een gedurfd voorstel voor Fat Annie, hetgeen tot een muzikale confrontatie in Les Inferno leidt.

9. 9. One by One, into the Dark

7 april 2017 (53 minuten)

Zeke en Mylene staan voor ultimatums en moeten beiden een lastige keuze maken. Annie presenteert een deal aan een sceptische Shao en een verontwaardigen Cadillac.

10. 10. Gamble Everything

7 april 2017 (50 minuten)

Mylene heeft een cruciale ontmoeting met haar idool, de familie Cruz zit in een hachelijke situatie, Ra-Ra komt tot inzicht en Shao neemt overhaaste maatregelen.

11. 11. Only from Exile Can We Come

7 april 2017 (1 uur en 15 minuten)

Terwijl de B-boys bijeenkomen om de muziek te verdedigen, is het muzikale lot van Mylene onzeker. Zeke krijgt ingrijpend nieuws.

avatar van legian

legian

Leuke serie met erg fijne muziek en een erg mooi sfeerbeeld van die tijdsperiode. De geboorte van Hiphop wordt hier mooi duidelijk gemaakt en hoewel het totaal niet mijn muziekstijl is, is het toch erg leuk en interessant om te zien. Daarnaast wordt het ook ontzettend knap gebracht.

Het grote minpunt van de serie zijn de extra verhaallijntjes die niet boeiend genoeg zijn. Het interessants zijn de momenten waarop Shao en Books met de crew aan de slag gaan. Mylene die wilt zingen, Shao die met de gangsters mee wilt/moet doen, en zo nog wat kleinere dingen weten allemaal een stuk minder te boeien (de momenten met Koch zijn bijvoorbeeld ongelofelijk irritant en behoren tot het zwakste deel). En dat is erg jammer want de setting en tijdsperiode zijn ongelofelijk interessant.

Aan het eind begreep ik dat er een tweede deel van dit seizoen komt (waarom werken ze tegenwoordig met opgedeelde seizoenen en waarom niet gewoon een seizoen 2? The Ranch deed dit ook al), dus misschien dat het nog wat beter komt met alle zijlijntjes die uitgegooid zijn. Voor nu een erg leuke serie met een heerlijke soundtrack.

avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

Jammer van de slappe en vooral futloze tweede helft, anders was dit een prima serie geweest. Het begin is spetterend en virtuoos, vooral de lange, door Baz Luhrmann geregisseerde eerste aflevering. Muziek, camerawerk en vormgeving zijn allemaal van niveau en vormen samen een smakelijke en vooral energieke cocktail. Het is ook erg leuk om de verschillende plotlijntjes te volgen tegen de achtergrond van de opkomst van de hiphop- en rapcultuur in New York, aangevuld met funk en disco. Na verloop van tijd verliezen de meeste personages echter hun charme en begint het doorbijten te worden. Tegen het einde wordt de boel ook nog eens flink afgeraffeld. Jammer, want dit had heel wat potentie.

avatar van Shaky

Shaky

Volledig eens met je ROOSKY (zie mijn eigen bericht erboven). Het tweede deel is zo teleurstellend dat de serie een zure nasmaak achterlaat. Onbegrijpelijk na het fantastische eerste gedeelte van de show. Je benoemt 'doorbijten' op het einde, en dat was hier ook echt het geval; het was echt uitzitten die laatste paar afleveringen. Dan te bedenken dat ik 'part 1' nog 4,5 ster gaf