• 9.218.785 stemmen

Show titel: Know Where to Hide: Wie Niet Weg Is...

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Giel de Winter

Met: Stefan Jurriens

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 7 maart 2025

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Know Where to Hide: Wie Niet Weg Is...

In 'Know Where to Hide: Wie niet weg is...' gaan negen VIP’s de ultieme uitdaging aan in een spel dat iedereen in zijn jeugd heeft gespeeld, en wordt het onschuldige 'Verstoppertje' getransformeerd tot een strategisch kat-en-muisspel. Elke aflevering wordt iemand aangewezen als de 'verstopper'. Deze moet zich verbergen op één van de zes iconische en opvallende locaties in Nederland, terwijl de andere deelnemers als 'zoekers' op jacht gaan.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. Koninklijk Verstoppertje

7 maart 2025 (44 minuten)

Het Know Where to Hide-avontuur begint op Paleis Soestdijk. Negen VIP’s spelen verstoppertje, een spel dat ze als kind allemaal hebben gespeeld, maar nu met een bijzondere twist. Wie verlaat de spotlights en verdwijnt in de schaduwen? Strategie, spanning en verrassingen tillen verstoppertje naar een ongekend niveau.

2. 2. Langs de Lijn

7 maart 2025 (39 minuten)

In de tweede aflevering worden de overgebleven VIP’s tot het uiterste gedreven in het imposante Euroborg Stadion van FC Groningen. Met torenhoge tribunes, verborgen tunnels en onverwachte wendingen moet de Verstopper een veilige verstopplek vinden voordat de 90 minuten zoektijd ingaan. Zullen de Spelers de Verstopper op tijd vinden, of is de Verstopper hen te slim af?

3. 3. Wat een Achtbaan

7 maart 2025 (44 minuten)

De spanning loopt op wanneer de VIP’s het iconische pretpark Walibi Holland betreden. Terwijl de Verstopper zich snel probeert te verschuilen tussen achtbanen, draaimolens en andere attracties, zetten de Spelers alles op alles om de juiste strategie te kiezen. Allianties worden op de proef gesteld en niemand weet wie er als volgende speler zal afvallen.

4. 4. Geschiedenis Schrijven

14 maart 2025 (43 minuten)

In de historische setting van het openluchtmuseum Archeon, vol verborgen verhalen, probeert de Verstopper uit handen van de Spelers te blijven. Vertrouwen wordt op de proef gesteld en relaties staan onder spanning. Wie speelt het slimst en weet onopgemerkt te blijven in dit rijk van oude geheimen?

5. 5. Zij Iemand Vakantie?

21 maart 2025 (44 minuten)

De halve finale zet alles op scherp in Know Where to Hide. Het vakantiepark Hof van Saksen biedt eindeloze verstopmogelijkheden, maar ook verrassende valkuilen. Wie pakt met de Super Triangle het ticket naar de finale, en wie wordt compleet op een dwaalspoor gezet? De Spelers moeten kiezen: samenwerken of iedereen voor zich? De weg naar de finale is slechts voor enkelen weggelegd.

6. 6. De Grote Terugkeer

28 maart 2025 (46 minuten)

De grote finale speelt zich af op vliegveld Twente, waar €18.000 op het spel staat. Niets is wat het lijkt. Terwijl de laatste spelers denken de overwinning binnen handbereik te hebben, zorgt een onverwachte twist voor een zenuwslopende ontknoping. Bereid je voor op een finale vol verrassingen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het voelt wat onwennig om zo'n overduidelijke televisieproductie te recenseren, maar kennelijk is daar tegenwoordig de ruimte voor. Waarom ook niet? Ik ben zelf fan van 'Het Jachtseizoen' om het briljant simpele format waarin je elke aflevering weer onverwachte plekken in Nederland ziet. Andere spelletjesshows als 'De Kluis' zijn het voor mij nooit helemaal. Te ingewikkeld. Teveel regels. Te gemaakt. 'Know Where to Hide: Wie Niet Weg Is...' (2025) is wel leuk door de verschillende locaties en het verstoppen blijkt intenser dan verwacht. Maar tegelijkertijd vind ik dat gedoe met die poorten en triangles een beetje flauw. Wel erg opzichtig een manier om het spel te beïnvloeden. Het helpt ook niet dat de goedbetaalde BN'ers doen alsof het 't allerbelangrijkste in de wereld is dat zij verstoppertje winnen.

Het wordt elk jaar treuriger met suffe BN'ers die debiele spelletjes moeten doen. Ik zou er echt betaald voor moeten worden om naar zulke onzin te kijken, Verschrikkelijk.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

kos schreef:

Het zijn ook steeds dezelfde BN'ers, haha. Ach ja. Ook deze hype zal op een gegeven moment verdwijnen.