• 9.218.785 stemmen

Monsters - Seizoen 2 (2024)

Alternatieve titel: Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story

Afleveringen: 9

Speelduur: 7 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Ian Brennan en Ryan Murphy

Met: Nicholas Alexander Chavez, Cooper Koch en Javier Bardem

Datum van release: donderdag 19 september 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Monsters Seizoen 2 (2024)

In 1996 worden de Menendez-broers veroordeeld voor de moord op hun ouders. In de rechtszaak werden Lyle en Erik Menendez door het Openbaar Ministerie beschuldigd van het vermoorden van hun ouders om het familiebezit te erven. De broers verdedigden hun acties echter door te stellen dat ze uit angst handelden na jaren van fysiek, emotioneel en seksueel misbruik. Na een mistrial werden ze veroordeeld voor moord met voorbedachte rade en kregen ze levenslang zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating.

Afleveringen Seizoen 2 (2024)

1. 1. Blame it on the Rain

19 september 2024 (57 minuten)

Na de moord wordt Erik geplaagd door duistere gedachten. Hij vertelt zijn therapeut verontrustende details waardoor de arts in een moeilijke positie komt.

2. 2. Spree

19 september 2024 (54 minuten)

Lyle en Erik leggen de verdenking elders en beginnen onbeperkt geld uit te geven in afwachting van de opening van Jose's testament.

3. 3. Brother, Can You Spare a Dime?

19 september 2024 (49 minuten)

De broers proberen te overleven achter de tralies, nadat de politie een tip heeft gekregen over de opnames. Er komt een nieuwe advocaat en Erik besluit over het verleden te praten.

4. 4. Kill or be Killed

19 september 2024 (49 minuten)

Lyle deelt pijnlijke herinneringen aan zijn pogingen te voldoen aan de verwachtingen van zijn vader en beschrijft wanneer het misbruik plaatsvond en wat het effect op Erik was.

5. 5. The Hurt Man

19 september 2024 (36 minuten)

Tijdens een emotioneel gesprek met Leslie deelt Erik het schrijnende verhaal van het seksueel misbruik en de mishandeling tijdens zijn jeugd.

6. 6. Don't Dream It's Over

19 september 2024 (1 uur en 05 minuten)

De ontwikkelingen binnen de relatie tussen Jose en Kitty, van hun verkering tot de scheuren in hun huwelijk, ontvouwt zich tegen de achtergrond van familietherapiesessies.

7. 7. Showtime

19 september 2024 (54 minuten)

Lyle en Erik hebben moeite om hun verdediging vorm te geven vóór het proces. Er komt een mediahype op gang met juichende menigtes, fanmail en tv-camera's in de rechtszaal.

8. 8. Seismic Shifts

19 september 2024 (51 minuten)

Een boeiende getuige verandert de dynamiek in de rechtszaal, en Eriks getuigenis zorgt voor een breuk tussen de broers. Het Menendez-popcultuurmoment begint te vervagen.

9. 9. Hang Men

19 september 2024 (55 minuten)

Tijdens een tweede rechtszaak probeert de aanklager te bewijzen dat Erik en Lyle koelbloedige moordenaars zijn. De uitspraak gooit hun leven overhoop.

avatar van scorsese

Wat een 5de aflevering zeg. 1 lange oner met sterk acteerwerk van Cooper Koch.

avatar van dj_news

dj_news

Eerste aflevering gisteren gezien. Het plot pakte me al, maar ben weer bij de strot gegrepen door de acteerprestaties, die samen met de muziek een goeie sfeer neerzetten! Benieuwd naar de rest

lady red

Wat een geweldige serie! Vanaf de eerste aflevering werd ik erin gezogen! Kreeg medelijden met de broers maar dan!.....

Je wordt de hele tijd op het verkeerde been gezet! Heleboel ohhhh en ahhhhh momenten je weet werkelijk af en toe niet wat je hoort en ziet! Geweldig geacteerd!!!

Deze moet je echt een keer gezien hebben!!

lang pee

Die acteurs die Lyle en Eric speelden hebben al een prijs binnen! De slechtste acteerprestaties van dit jaar. Hadden echt geen greintje talent, en wat een vreselijke serie. Ik kreeg medeleven met mijn vrouw, dat ze deze ellende toch heeft samen met mij op de bank bekeken, ze verdiend een oscar. Goed gegeven, maar zoals dikwijls vreselijke uitwerking, zal geen prijzen winnen dit gedrocht...

lady red

Waarop baseer je de slechte acteer prestaties??? Gedrocht????

Nou er zijn veel meer veel slechtere series echt hier begrijp ik niks van?...

avatar van peter74

peter74

lang pee schreef:

Ik krijg ook medeleven voor jouw vrouw.

peter74 schreef:

Ik krijg ook medeleven voor jouw vrouw.

Hier is mijn naamgenoot terug, met een grappige komische noot, waarvoor dank in dit mooie weekend.

avatar van mikey

mikey

OMG dit is wel het meest wansmakelijke true crime ding ooit gezien. Alleen die dubbele moord al op dat echtpaar, ik heb heel wat kindvriendelijkere video nasties gezien. Met sadistisch genoegen worden de handen en hoofden eraf geknald met een vette shotgun. Normaal gesproken juich ik dat alleen maar toe, als het fictief is.

En daarna richt de serie zich op de incest en hoerenloperij achter de façade; een cynische janboel van onzin en speculatie over gespierde en gebruinde lichamen van jongemannen die onder de douche niet van elkaar af kunnen blijven. Flink wat alcoholisme ook van uitgebluste middelbare vrouwen die thuis gevangen worden gehouden. Er zit ook nog wat Psycho sjit in wanneer de moeder haar zoontjes achterna zit met een keukenmes. And soo much more fun Allemaal nooit gebeurd, maar wel lekker.

Pure exploitatie en onzin.. 100% gebaseerd op de getuigenissen van de broertjes, met wat opgeklopte onzin van de roddeljournalist en de sekstheorieën van de advocate. (geeft de serie ook gewoon toe uiteindelijk, maar ja zeker weten, zullen we nooit)

Niet bedoeld voor de mensen met een geraffineerde smaak. Toffe soundtrack trouwens. I love milli vanilli en vanilla ice too!!!!!!!

mikey schreef:

Mickey, je hebt gelijk, het beste van de film was het heerlijke nummer van Vanilli, die trouwens niets zelf zongen, maar dat terzijde..

avatar van mikey

avatar van Nielojram

Nielojram

Aflevering 5 is wel echt een meesterwerk.. Kan hierdoor nu niet direct beamen dat ze niet kunnen acteren.
Ga er maar aanstaan, dik 30 minuten, zonder 'cut'!
( Nog niet afgekeken)

lady red

Jullie zijn allemaal knettergek! De serie staat gelijk op nummer 1, zeker omdat hij zo slecht is!

Kom nou zeg! Slecht geacteerd!

Dan moet je maar eens naar Nederlandse films kijken, daar zijn er een aantal van waar pas echt slecht wordt geacteerd!

Het is een heel goede serie ontzettend interessant briljant geacteerd! En goed te volgen en tenminste ook een goed einde!

avatar van peter74

peter74

Beetje dubbelop!

avatar van Nielojram

Nielojram

Hadden we in 1990 al van die mobieltjes die je kon dichtklappen?

In mijn herinnering kwam de baksteen nokia pas in 1997?

avatar van Diederik58

Diederik58

Een prima serie. Boeiend om te zien hoe de beide broers leugen op leugen verzonnen hebben al dan niet gestimuleerd door de advocaten, zodat uiteindelijk de waarheid nooit boven tafel zal komen of geloofd zal worden.

Ik vind dat er uitstekend wordt geacteerd door de hoofdrolspelers. De veel besproken aflevering 5 is top. Eén lang shot, steeds closer naar Erik. Bijna een documentaire. Ik zou hem ook bijna geloven.

Ik las dat beide broers inmiddels in dezelfde gevangenis zitten en nieuwe feiten boven tafel zijn gekomen.

lady red schreef:

Kom nou zeg! Slecht geacteerd!

Wij zijn allemaal knettergek omdat wij de mening niet delen van een paar op MM! Sorry maar The Guardian geeft een magere terechte 2 op 5, dus 4 op 10, ze delen dus ook mijn mening!!!!Imbd geeft een goede score, geen probleem ieder zijn ding, dit blijft voor mij een paar van de slechtste acteerprestaties ooit gezien, lacgwekkend slecht...

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1993 berichten

Deze komt er (uiteraard ter uitmelking) ook nog aan: The Menendez Brothers (7 oktober).

Ik vind deze serie grandioos. De acteer prestaties zijn naar mij mening zeer goed en realistisch. Vooral Nathan Lane speelt fantastisch als Dominick Dunne . Zeker de moeite waard .

avatar van Rimmshot

Rimmshot

Ik blijf toch met een vreemd gevoel achter. Wat wil de schrijver/maker van de serie nu eigenlijk? Hun wegzetten als.leugenaars? Als.je gaat spitten in het gebeuren dan zie je toch wel dat het een dubieus verhaal is en er toch dingen wijzen in hun voordeel. Want je weet nu nog altijd niet zeker of ze wel of niet seksueel misbruikt zijn. De serie wil je dat op het laatst wel doen laten denken.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Ik had ook een wat onbevredigend gevoel na afloop. Je werd eerst een hele tijd geconfronteerd met verhalen met betrekking tot het seksueel misbruik en met beelden dat de jongens keer op keer werden gekleineerd door hun ouders (met name de vader) en op het laatst wordt er heel snel gesuggereerd dat er niets van dat alles zou kloppen (oa dankzij de getuigenissen van het huispersoneel). Dit neemt niet weg dat die actie van Lyle, zijn bekentenis dat door dat meisje werd opgenomen waarin hij aangaf dat er niets van hun verhaal klopte, niet bepaald in hun voordeel sprak. Die jongens waren sowieso verknipt.

Nielojram schreef:

Ga er maar aanstaan, dik 30 minuten, zonder 'cut'!

( Nog niet afgekeken)

Ja, dit was inderdaad wel serieus impressive.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Impressive and disgusting. Mijn kijk op oa kaneel is voorgoed veranderd vrees ik.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Interessante serie. Na de serie ben je echt benieuwd hoe het nu allemaal echt is gegaan. Acteerwerk was ook zeker gewoon prima.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Net als in de recente Netflixserie 'The Watcher' (2022) gebruikt 'Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story' (2024) onbetrouwbare vertellers om een onbevredigende strafzaak te fictionaliseren. Het is aan de kijker om zelf te bepalen wat er werkelijkheid of leugen is. In sommige gevallen komt dit goed tot z'n recht, zoals in de episodes waarin we teruggaan naar de beleving van slachtoffers José Menéndez (Javier Bardem) en Kitty Menendez (Chloë Sevigny). Of natuurlijk de fenomenale monoloog waarin Erik Menéndez (Cooper Koch) in één lange take vertelt over het misbruik in de familie. Maar 'Monsters' slaat net zo vaak de plank mis als het nodeloos lang doorgaat over details als de onbetrouwbare psycholoog en zijn new age-vriendin. Of de lichtelijk absurde terzijde waarin roddeljournalist Dominic Dunne (Nathan Lane) opeens onredelijk veel aandacht krijgt. Ik snap niet goed waarom het verhaal van de Menéndezes negen afleveringen nodig had. Dit kon een stuk compacter en effectiever.

avatar van james_cameron

Minder goed dan de eerste worp (The Jeffrey Dahmer Story), maar ook dit tweede seizoen heeft zeker een aantal sterke afleveringen. Met name de tour-de-force prestatie van Cooper Koch in aflevering 5 maakt indruk, maar ook het spel van Javier Bardem in aflevering 6 is geweldig. In de eerste paar afleveringen moest ik vooral lachen om de niet aflatende reeks domme beslissingen van de broers (en om het geniale gebruik van een aantal tracks van Milli Vanilli), maar gaandeweg wordt één en ander serieuzer en meer schrijnend. Net als bij The Jeffrey Dahmer Story is de rek er in de laatste paar afleveringen helaas een beetje uit.

avatar van The Oceanic Six

Het lastige van deze serie is dat je na negen afleveringen nog geen antwoord hebt of de broers terecht levenslang hebben. Dat is gewoon onbevredigend, ik kende verder dit hele verhaal niet. Los van dat kan deze tweede reeks van Monster niet tippen aan de vorige over Jeffrey Dahmer, die ik veel interessanter vond. Bij deze nieuwe reeks duurt het me gewoon veel te lang, dit is had wat mij betreft ook wel in een mini-serie van een aflevering of 4, 5 gepast. De moord op hun ouders komt trouwens wel snoeihard en rauw in beeld, maar daarna neemt de serie juist gas terug en kom je erachter wat de beweegredenen van de moord waren vanuit het perspectief van de broers. In mijn ogen hebben ze veel verzonnen en zijn de politieonderzoeken best goed geweest, waardoor levenslang vermoedelijk terecht is gegeven. Maar nogmaals, we gaan het nooit weten. Wel sterk geacteerd en het sfeertje was ook wel oké. De advocate van de jongens was trouwens ronduit irritant, zeker in de slotaflevering.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2063 stemmen

Ik heb seizoen 1 niet gezien, ik heb ooit de Wiki-pagina van Jeffrey Dahmer gelezen en dat vond ik wel genoeg. Ik hoef niet een hele serie te zien over al zijn wansmakelijke misdaden.

Seizoen 3 (moet nog verschijnen) schijnt te gaan over Ed Gein, ook zo'n gestoorde gek.

Wat dat betreft zijn Lyle en Erik Menendez wel anders. Ze zijn lang niet zo in- en inslecht als Gein en Dahmer. Dus ik snap niet helemaal hoe zij in dit rijtje passen.

Verder een prima serie, ook al ken je de afloop. Dat komt door sterk acteerwerk van de hele cast, zelfs de onbekende hoofdrolspelers. Met name aflevering 5 beklijft. In feite is dat een lange monoloog van het personage Erik. Het lijkt één lang shot te zijn en het is echt fantastisch geacteerd. Emmy-waardig me dunkt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2063 stemmen

Joy4ever schreef:

Ik denk dat ze dit in het midden laten. Het is ook opvallend dat je alle misbruik-verhalen louter uit hun mond hoort, maar in de flashbacks zie je er niks van.

avatar van Septua

Septua

Ik vond het een te sensationeel en gedemoniseerd beeld geven van het verhaal. De eerste 8 afleveringen wordt er een negatief beeld geschetst van de ouders, waarin gruwelijk gedetailleerd getoont wordt hoe ze stierven, smakeloos, ook voor de nabestaanden. Om vervolgens bij het slot het ineens over een andere boeg te gooien.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2028 berichten

Vooropgesteld dat ik geen fan ben van het niet zo nauw nemen met de feiten bij waargebeurde verhalen (de werkelijkheid is gruwelijk genoeg), kan ik niet ontkennen dat ik me geen seconde verveeld heb met deze serie. Met name aflevering 5 is een fantastisch staaltje directie. Heel beklemmend en meeslepend door het acteerwerk en camerawerk. En zo heb ik vaker zitten genieten tijdens het kijken, door een aantal shots en het samenspel van beeld en muziek (hoe Crowded House's Don't Dream It's Over enkele keren briljant wordt ingezet om net wat extra drama en gevoel mee te geven, daar word ik heel blij van).

Helaas zwakt het na aflevering 6 qua verhaal wat af. De omslag van "arme misbruikte jongens" naar "verwende rijkeluiskindjes die alleen maar uit waren op geld" is wat mij betreft veel te abrupt. Er wordt geprobeerd af te dwingen dat alles dat we eerder gezien en gehoord hebben een leugen is, en wel op een manier die bij mij niet aankomt. Jaren geleden heb ik me in deze zaak verdiept en het is mij duidelijk dat er wel degelijk sprake was van misbruik binnen dat gezin. Misschien wat aangedikt door de broers, maar het narratief dat José en Kitty fantastische ouders waren die hun zoons nooit met een vinger aangeraakt hebben gaat er bij mij niet in. De echte waarheid zullen we natuurlijk nooit weten.

Als ik probeer te oordelen met de ogen van iemand die nooit eerder met deze zaak in aanraking is geweest, kan ik niet anders dan deze serie 4* geven, omdat het gewoon erg lekker wegkijkt. Zowel het acteerwerk, als het script, de cinematografie en de soundtrack zijn van bovengemiddelde kwaliteit.

Ik kijk uit naar seizoen 3 en hoop dat ze daar weer meer terug naar de realiteit gaan, zoals bij het eerste seizoen. Dan mogen ze van mij eindeloos seizoenen blijven uitpompen.