• 9.218.862 stemmen

Dexter: Original Sin - Seizoen 1 (2024-2025)

Show titel: Dexter: Original Sin

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 28 minuten

Ontwikkeld door: Clyde Phillips

Met: Patrick Gibson, Christian Slater en Molly Brown

Datum van release: vrijdag 13 december 2024

Eerst uitgezonden op: Paramount+ (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dexter: Original Sin

Op zeer jonge leeftijd was Dexter getuige van de brute moord op zijn moeder. Hij werd geadopteerd door politieagent Harry Morgan, die het trauma van de jongen herkende, evenals de daaropvolgende ontwikkeling van zijn sociopatische neigingen. Wanneer zijn bloeddorstige driften niet langer genegeerd kunnen worden, moet Dexter leren zijn innerlijke duisternis uit te drukken. Onder begeleiding van zijn vader neemt hij een code aan die hem moet helpen om mensen te vinden en te doden die het verdienen om uit de samenleving te worden geëlimineerd zonder dat hij op de radar van de politie komt. Dit is een bijzondere uitdaging voor de jonge Dexter als hij begint aan een forensische stage bij het Miami Metro Police Department.

Afleveringen Seizoen 1 (2024-2025)

1. 1. And in the Beginning...

13 december 2024 (50 minuten)

De jonge Dexter worstelt om zijn driften onder controle te houden terwijl hij met zijn familie zijn leven leeft.

2. 2. Kid in a Candy Store

20 december 2024 (47 minuten)

Dexter probeert zijn draai te vinden in zijn nieuwe baan bij Miami Metro. Deb haalt uit naar haar vader.

3. 3. Miami Vice

20 december 2024 (58 minuten)

Dexter gaat achter een woekeraar aan die banden heeft met Batista. Deb geeft een feestje.

4. 4. Fender Bender

27 december 2024 (50 minuten)

Dexter richt zich op een gepensioneerde huurmoordenaar van de maffia terwijl Harry aan een gruwelijke moordzaak werkt.

5. 5. F Is for Fuck-Up

3 januari 2025 (52 minuten)

Dexter krijgt huisarrest van Harry. Deb verdiept haar relatie met Gio.

6. 6. The Joy of Killing

10 januari 2025 (50 minuten)

Dexter zet zijn zinnen op een moordenaar die door justitie over het hoofd is gezien.

7. 7. The Big Bad Body Problem

24 januari 2025 (48 minuten)

Dexter's dumpplaats wordt gevonden. Deb komt in de problemen door een uitbarsting.

8. 8. Business and Pleasure

31 januari 2025 (52 minuten)

Harry en LaGuerta onderzoeken een mogelijke seriemoordenaar die op vrije voeten is.

9. 9. Blood Drive

7 februari 2025 (51 minuten)

Dexter komt steeds dichter bij een kidnapper. Harry vertelt zijn theorie niet aan LaGuerta.

10. 10. Code Blues

14 februari 2025 (50 minuten)

Dexter haast zich om een vermist kind te vinden voordat het te laat is. Deb overdenkt haar toekomst.

avatar van The Oceanic Six

Ik zit er niet zo op te wachten, een prequelserie op Dexter met dus een geheel nieuwe cast. Maar goed, ze zijn wel begonnen met aflevering 1 nu.

avatar van stfuympos

stfuympos

Ik ook niet eigenlijk toch gegeken. En gewoon goed vooral erg herkenbaar en niet storend. Ik geef het een kans.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2063 stemmen

Prequel, dus zonder Michael C. Hall.

Echter, hij blijkt dus niet dood, dus wel met Michael C. Hall.

Echter, in de trailer wordt hij genoemd als "...and Michael C. Hall as Dexter's Inner Voice."

Dus wat is het nou? Alleen zijn stem? Wat heeft het dan voor zin om te ouwehoeren met de suggestie dat hij het overleeft?

Ik hoopte op 2 tijdlijnen, die elkaar aan het einde van het seizoen kruisen doordat een moordenaar die de jonge Dexter nooit kon pakken, op het pad van de oude Dexter komt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2063 stemmen

Op IMDB (https://www.imdb.com/title/tt32252772/fullcredits/?ref_=tt_cst_sm) staat iets cryptisch. Daar staat naast Michael C. Hall: "Narrator / ..."

Dus puntje puntje puntje. Okay, we gaan hem dus ook zien. Mooi.

john mcclane 2

maar ik zou een confrontatie met Angel Batista wel facinerende TV vinden . DEXTER is weird .

Captain Pervert schreef:

Prequel, dus zonder Michael C. Hall.

Echter, hij blijkt dus niet dood, dus wel met Michael C. Hall.

Er zijn twee series die verschijnen. Deze Original Sin is een prequel, dus speelt zich nog voor seizoen 1 van de oude serie af. Dus zonder Michael Hall, want die is te oud. Speelt wel de voice-over.

En in 2025 komt ook nog een direct vervolg op New Blood. Met Michael Hall in de hoofdrol.

john mcclane 2 schreef:

Nooit begrepen dat ze New Blood niet zo lieten eindigen. Alles wees erop en dan toch weer niet. Zeer teleurstellend.

Ja precies dat , ik was zo blij toen Angel Batista in beeld kwam

In eersten instantie leek new blood alles te worden wat je als fan maar hoopte . Maar ja ,

Zelf heb ik nog geen aflevering van deze prequel gezien , maar wellicht ligt Dexter in coma of Iets dergelijks en kan het op den duur als nog .Ik schat de kans echt nihil .

john mcclane 2 schreef:

Ja precies dat , ik was zo blij toen Angel Batista in beeld kwam

Nogmaals, deze prequel speelt zich voor de originele Dexter-reeks af.

The Oceanic Six schreef:

Nogmaals, deze prequel speelt zich voor de originele Dexter-reeks af.

Ik weet natuurlijk wat een prequel is, maar in de trailer zie je een shot van de oude Dexter in het ziekenhuis. Vandaar mijn opmerking dat hij misschien in coma ligt. Het lijkt erop dat er mogelijk meer aan de hand is dan alleen een ‘voorafgaand verhaal

oostman

Best goed eigenlijk, had er minder van verwacht. Na een paar minuten stoor je je al niet meer aan dingen (zoals andere acteurs) en zit je gewoon helemaal in het verhaal.

john mcclane 2

Paramount/Showtime heeft de eerste aflevering van deze prequel op YouTube gezet, en ik kan alleen maar lof uitspreken! De kwaliteit is top, en het voelt echt als een waardige toevoeging aan het universum van Dexter. Ik hoop dat de rest van de serie net zo consequent blijft qua kwaliteit. Hier is de link naar de aflevering op YouTube:DEXTER ORIGINAL SIN AFLEVERING 1.

Hmmm... toch wel benieuwd.

Zit er een paar episodes in en dit is toch nu al wel weer erg leuk met die oude Dexter sfeer die we eigenlijk bij New Blood gemist hebben.

Zo'n jonge Masuka en jonge Batista etc is toch prima fanservice.

avatar van stfuympos

stfuympos

Sarah Michelle Gellar. Handlanger? Tot nu toe 0.0 toevoeging maar dat kan niet zo blijven uiteraard!

avatar van Nixon17

Nixon17

Was weer een leuk dexter seizoen. Top dat er aankomendetijd meer gaat uitkomen!

avatar van AniSter

AniSter

Als het iets serieuzer was geweest, met andere woorden de humor hier en daar iets minder onnozel (bijvoorbeeld Masuka: tjongejonge), dan had ik 4 sterren gegeven. De diverse verhaallijnen zitten namelijk best goed in elkaar en ik vind de cast ook in orde. Tja, de cliffhanger met Brian helemaal aan het einde was te verwachten: dit betekent misschien wél dat er een tweede seizoen van deze "Original Sin" serie mogelijk is. Laat maar komen.

The Oceanic Six schreef:

Maar zo zie je maar, het eindresultaat kan toch heel goed zijn. Original Sin is namelijk een hele geslaagde prequel op Dexter, een serie die ik erg graag keek. En ja, het is even wennen aan een geheel nieuwe cast maar na een halve aflevering geloof je dat zij gewoon de geliefde karakters kunnen vervangen. De fijne sfeer van de eerste seizoenen van Dexter is hier terug met het zonnige Miami, opzwepende muziek, de perverse Masuka en de gevatte Batista. Ook Dexter zelf is best goed neergezet als jongere versie en de toevoeging van Harry is gewoon heel sterk en geeft de serie alleen al bestaansrecht. Fijn dat Dexter hier niet alles stiekem hoeft te doen, maar dat zijn pa af weet van zijn ''dark passenger''. De enige rollen die ik minder vind gecast zijn Debra en LaGuerta. Hoe cool ik Deb in de originele serie vond, zo'n zeur is het hier en haar plotjes rondom foute vriendjes en een sportbeurs weten me niet te boeien. En LaGuerta vond ik ook altijd sterk maar ze komt er hier ook wat bleekjes uit.

Het plot weet dit seizoen ook wel aardig te boeien, maar het is net niet bijzonder genoeg dat ik er een extreem hoog cijfer aan wil geven al zit de serie in de buurt.

Dikke kans dat er een extra seizoen komt, met Debra ook bij het korps. Ik zal dan zeker weer kijken.

avatar van The Oceanic Six

Krijgt niet onverwachts een tweede seizoen!