• 9.218.862 stemmen

The Night Caller - Seizoen 1 (2023)

Alternatieve titel: Black Cab

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 03 minuten

Ontwikkeld door: Nick Saltrese

Met: Robert Glenister, Sean Pertwee en Grainne Keenan

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 13 september 2023

Eerst uitgezonden op: Channel 5 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Night Caller

Tony Conroy is een eenzame taxi-chauffeur. Destijds was hij een gerespecteerde leraar wetenschappen maar hij verloor zijn werk, zijn vertrouwen en zijn vrouw. Zijn enige toevlucht is café-serveerster Rosa, met wie hij zich steeds meer verbonden voelt, en een late-night radiopresentator genaamd Lawrence, naar wie hij 's nachts luistert als hij passagiers door de stad vervoert. Op een dag verzamelt Tony de moed om Lawrence in de uitzending te bellen en al snel wordt hij een "vriend van de show" - voor het eerst in jaren voelt hij zich gehoord. Maar na verloop van tijd begint hij Lawrence's "wereldbeeld" op gevaarlijke manieren te interpreteren.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. Aflevering 1

13 september 2023 (45 minuten)

Tony Conroy, een in ongenade gevallen wetenschapsleraar, werkt 's nachts als taxichauffeur in Liverpool. Op een avond wordt Tony herkend door een oud-collega die opmerkt dat de manier waarop Tony werd behandeld oneerlijk was. De sfeer is gespannen terwijl Tony er een ongemakkelijk zwijgen toedoet. Na een lange dienst belt Tony naar een radiostation en komt tot zijn verbazing in de uitzending met presentator Lawrence terecht. Voor het eerst sinds lang voelt Tony zich gehoord. En er lijkt ook nog liefde in de lucht te hangen ..

2. Aflevering 2

13 september 2023 (45 minuten)

Tony staat nog stijf van de adrenaline van het vluchtmisdrijf. Hij besluit de taxi schoon te maken, maar ziet dat hij beschadigd is. Rob brengt hem in contact met een louche garagist. Ste ligt in coma. Tony wil zijn held Lawrence ontmoeten tijdens een boekvoorstelling, maar krijgt de kans niet. Intussen is de politie hem op het spoor voor het vluchtmisdrijf en wordt hij zelf het slachtoffer van een aanval.

3. Aflevering 3

13 september 2023 (47 minuten)

Tony wordt in het ziekenhuis verzorgd door één van zijn oud-leerlingen en stort in wanneer ze hem vertelt wat hij voor haar betekende. De politie komt hem ondervragen, maar Tony is hen te slim af. Ondertussen wordt Rob bedreigd om Tony zijn adres te geven. Tony besluit om alles op te biechten aan Rosa. Tony ontmoet Lawrence eindelijk in het echt, maar dat is een grote teleurstelling.

4. Aflevering 4

13 september 2023 (46 minuten)

Het komt tot een confrontatie tussen Tony en Lawrence. Tony komt erachter dat Lawrence heeft gelogen over zijn kanker. Ze raken aan de praat en Tony biecht op dat hij Ste heeft aangereden. Lawrence probeert te vluchten, maar Tony krijgt hem te pakken. Tony stort helemaal in en bekent alles live op de radio.

avatar van stefan dias

stefan dias

Aflevering 1 en 2 zijn zondermeer goed en superboeiend. Sfeer zit goed en Tony werkt zich ongelofelijk in de soep, zodat ik me in mijn handjes wreef van hoe zouden de scenaristen zich hier uit wten te schrijven? Wel… mooi niet dus… De ontknoping is zondermeer belachelijk en volkomen ongeloofwaardig, met heel die ontknoping on air… de vriendjes van Ste die plots buiten beeld blijven, Wat een afknapper.