• 9.218.872 stemmen

Ontwikkeld door: Paul Tomalin

Met: Stephen Graham, Shira Haas en Jacob Fortune-Lloyd

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 19 oktober 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bodies

Vier rechercheurs in vier verschillende tijdperken vinden het lichaam van hetzelfde moordslachtoffer in het Londense Whitechapel. Edmon Hillinghead is in 1890 de meest ijverige rechercheur van de stad terwijl Jack the Ripper door de straten sluipt. In 1941 regeert Charles Whiteman over de straten door de oplichterspraktijken te leiden die hij hoort op te doeken. Shahara Hasan voert een strijd met racistische relschoppers in 2023 en in het jaar 2053 kampt de jonge Iris Maplewood met geheugenverlies als een van de laatste overlevenden van een aangstaanjagende techno-apocalyps. Tijdens hun onderzoek ontdekt het viertal dat ze te maken hebben met een mysterieuze samenzwering die meer dan 150 jaar omvat.

Afleveringen

1. 1. 'You’re Dead Already'

19 oktober 2023 (56 minuten)

In 2023 ontdekt rechercheur Hasan een lijk in Longharvest Lane, in Whitechapel − terwijl in 1941 en 1890 twee andere rechercheurs hetzelfde lijk vinden.

2. 2. 'Do You Know Who I Am?'

19 oktober 2023 (55 minuten)

Hasan volgt nieuwe aanwijzingen in het heden. Hillinghead sluit zijn zaak met tegenzin en Whiteman doet wanhopige pogingen zijn betrokkenheid bij zijn eigen zaak te verdoezelen.

3. 3. 'All in Good Time'

19 oktober 2023 (57 minuten)

Verbanden tussen de zaken beginnen duidelijk te worden. Whiteman krijgt te maken met een onverwachte complicatie. Hillinghead woont een seance bij.

4. 4. 'Right up the Wazoo'

19 oktober 2023 (56 minuten)

Hasan ontdekt dat ze niet de enige rechercheur is die een moord op Longharvest Lane onderzoekt. Zowel in het verleden als in de toekomst beginnen relaties steeds hechter te worden.

5. 5. 'We Are One Another’s Ghosts'

19 oktober 2023 (57 minuten)

Verleden, heden en toekomst botsen als er vingerafdrukken uit 1890 worden aangetroffen in 2023. Maplewood ontdekt de ware identiteit van de commandant.

6. 6. 'The World Is Yours'

19 oktober 2023 (56 minuten)

Op de dag van de explosie doet Hasan er alles aan om Elias te helpen een levensveranderende keuze te maken. De anderen worstelen met hun geweten.

7. 7. 'Catch Me If You Can'

19 oktober 2023 (59 minuten)

Elias weet eindelijk wat het betekent om geliefd te zijn. Hij creëert de familie die hij altijd al wilde. Hillinghead is echter de dupe.

8. 8. 'Know You Are Loved'

19 oktober 2023 (1 uur en 02 minuten)

Decennia lang werken de rechercheurs samen om Elias ervan te weerhouden de geschiedenis opnieuw vorm te geven. Zullen woorden genoeg zijn om de cirkel te doorbreken?

avatar van DreamTech

DreamTech

weer eens wat anders en niet slecht, een gebeurtenis over 4 tijd perken waar ik niets over zeg om niets te verraden gewoon lekker kijken !!

avatar van lang pee

lang pee

Had hier veel van verwacht, maar het was echt niets bijzonder als serie, eerder vervelend. Ik ben het eens met iemand op Rotten Tomatoes " painfully generic and dull.

avatar van mebo870

mebo870

Bij ons zeggen ze, hier krijg ik kop noch staart aan. Veel te complex.

3 2 1 cut

Nou, ik zit er wel lekker in eigenlijk. Verrassende wendingen, mooie karakters die ook nog verdiept worden en ergens ook wat gothic, suspense, WO II, Sherlock Holmes, Scifi gemixt in verschillende mooie Londense settings. Ergens 4 verschillende verhalen maar toch met dezelfde kern. Knappe is dat elk verhaal duidelijke hoofdrolspelers heeft die soms mooi in de beelden naast elkaar gemixt worden. En elk verhaal is knap connected in de overgang naar een ander verhaal.

Ergens een soort Dark (Serie, 2017 - 2020) maar dan niet met de Duitse ondoorgrondelijke, Escheriaanse puncktlichkeit maar echt in de traditie van de Engelse suspense/dectective series. Goed gedaan !

Mooi hoogtepunt tot nu toe: de scene waarin één van de hoofdrolspelers, samen met een meisje, tijdens een Luftwaffe aanval op Londen een toevlucht zoekt naar een metro station. Dat was zo realistisch in beeld gebracht dat ik echt het gevoel kreeg dat het zo eruit gezien/gevoeld moet hebben. Sterk !

avatar van limelight73

limelight73

Leuke serie. Meer van dit.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Ik heb hier echt volop van genoten. Zeker deels voorspelbaar maar alles past wel mooi in elkaar.

Mooi de kleur en opname verschillen per periode.

Kortom: prima kijkvoer!

3 2 1 cut

Vanavond uitgekeken en ik heb er 3 avonden over gedaan om deze serie te bekijken. Ergens begint het best ingewikkeld maar er zitten paar master zetten in waardoor ik geboeid bleef kijken. En hoe verder je komt hoe duidelijk, en ook vooral logischer, het verhaal zich prijs geeft. Natuurlijk, ik keek samen met mijn vrouw en soms zetten we gewoon even het beeld 'stil' om elkaar wat uit te leggen. Maar dat was juist ook het leuke om deze bijna puzzel-achtige serie tot één geheel in elkaar te leggen.

En wat een prachtig verhaal over meer dan 150 jaar verspreid ! Met duidelijk herkenbare kenmerken van de tijden waarin het verhaal zich afspeelt. Goed verfilmd ook in de sets, de sfeer en de cultuur van elke periode.

Alle hoofdrolspelers dragen het verhaal goed uit, spelen geloofwaardig en zijn op hun best zoals alleen de Britten dat kunnen in hun series (terwijl er ook een paar andere nationaliteiten meespelen zoals Israelisch en Amerikaans). Geen fouten, volgens mij dan, in het script zodat het 'geloofwaardig' bleef met een volwassen en ook echt afgerond einde die stiekem misschien wel een vervolg zou kunnen krijgen.

Ja, tot nu toe (en we hebben nog maar zo'n twee maanden) de beste serie van dit jaar 2023.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Elias van deze tijd wordt aangezet door zichzelf uit 2053 die terug is gereisd naar 1890 om een pad uit te stippelen om Elias 2023 een bom te laten ontploffen waardoor hij in 2053 totalitair aan de macht is, en dat in een loop. Dit wordt door de detectives verijdeld waardoor een de ramp wordt voorkomen en Elias verdwijnt uit het collectieve geheugen. BUT beste El moet toch ooit een keer geboren zijn om überhaupt die loop te beginnen?
Oh ja en ik vraag me af of ze in 1941 al vinyl platen, laat staan vinyl opname apparaten hadden
al moet ik zeggen dat het idee geinig is en deze serie dermate goed gemaakt is dat ik me er niet aan stoor.
De sferen zijn mooi door elkaar gemixt het acteerwerk is goed en het camerawerk en editing zijn ook mooi en creatief.
Toffe serie.

avatar van david bohm

david bohm

Sfeervolle serie, het jaar 2053 vind ik wat minder uit de verf komen. Van sommige personages had ik wel wat meer willen zien en van anderen juist wat minder. Meer van Polly en Whiteman en Esther bijvoorbeeld.

Het verhaal zit aardig in elkaar, de ontknoping valt wel wat tegen. Al met al een degelijke serie die kijkbaar is maar die ik niet meteen kan aanraden

avatar van umbra

umbra

Uiterst intrigerende mysterie-misdaadserie, waar je je hoofd wat moet bijhouden, wat ik als dik pluspunt ervaarde. Het totaal plaatje, van verhaal/onderwerp, personages, setting,...beviel me uitermate. In 1 ruk uitgekeken.

avatar van horizons

horizons

Buiten wat plotgaten uiteindelijk toch wel goede serie.

avatar van Corran

Corran

Vond het allemaal maar middelmatig. Begon als iets wat een beetje op Dark leek en naar gelang de serie vorderde, er steeds meer op ging lijken. Ik weet dat Bodies gebaseerd is op een comic, maar van die comic wordt hier en daar serieus afgeweken en zowat alle aanpassingen lijken als doel te hebben om de eerder vermelde serie te imiteren.

Nu hoeft dat niet te betekenen dat Bodies slecht is, maar als grote fan van Dark, is dit dan wel een veel lichtere en hapklare equivalent, die een pak minder gelaagd is. Nou goed, wat me het meest stoorde aan deze serie, is dat er mysteries worden geïntroduceerd en wanneer de antwoorden dan komen, zijn die stuk voor stuk "ja, duh" of "uiteraard", het is allemaal nogal evident als je bekend bent met de clichés van dit soort verhaal. Het kijkt op zich lekker weg, maar het introduceert echt niets wat nieuw is of wat het een eigen draai aan het genre geeft.

Geinig tijdverblijf, wat echter niet lang zal blijven hangen.

avatar van Bak&Braad

Bak&Braad

3 2 1 cut schreef:

...de Duitse ondoorgrondelijke, Escheriaanse puncktlichkeit

Hahaha, wat is dit nu weer?

Was Escher altijd erg stipt? En dan is het ook nog pünktlichkeit als je dan zo nodig mooie woordjes wilt gebruiken.

avatar van flaphead

flaphead

Interessant, ik hou van dit soort mindfuckerige dingen. Sf en timetravel, maar ook in sfeervolle, niet-dystopische settings. Tuurlijk zijn er wat plotholes en clichés te vinden, maar het kijkt behoorlijk goed weg. Beeldvorming uitstekend. En dat voor een Netflix-serie, of ben ik dan te neerbuigend/achterhaald. Meer van dit

avatar van flaphead

flaphead

Oh, in aanvulling daarop; het was beter te volgen dan Dark, die op den duur beetje met zichzelf in de knoop raakte en te complex wilde zijn.

Bak&Braad schreef:

Was Escher altijd erg stipt?

Eigenlijk ergens wel... Escher - een luchtige perfectionist maar dan met 'spielerei'.

Bak&Braad schreef:

Sorry, mijn excuses. Ik ben geen taal nazi. Geen Duitser zelfs . Verder niet zo netjes van je om een mede-user zo neerbuigend weg te zetten. Case closed.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Natuurlijk denk je hierbij aan Dark, maar toch is deze weer heel anders, veel wendingen waardoor je wel moet blijven opletten.

avatar van Suitehome

Suitehome

Klinkt ook als een variant op Shining Girls (Serie, 2022 - 2022)

avatar van AniSter

AniSter

Een plot dat 4 tijdperiodes beslaat: even bij de les blijven om het te kunnen volgen, want er wordt wat heen en weer geflipperd. Redelijke cast. Howell (Elias) vond ik er wel een beetje uitspringen met zijn opvallende ogen (lees 'lenzen'). De weg naar het laatste deel verloopt iets te traag; het laatste deel maakt dit weer goed. Redelijke serie, maar voor die tijdmachine hadden ze toch een iets betere naam kunnen verzinnen dan 'The Throath'.

avatar van Splinters

Splinters

Zo. Deze serie is uitstekend. Het is even geleden maar er is een 5 sterren waarding bijgekomen.

avatar van RevengeN

RevengeN

5 minuten gekeken. B acteurs

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1993 berichten

RevengeN schreef:

5 minuten gekeken. B acteurs

Dan heb je echt geen recht van stemmen, wat een onzin.