• 9.218.668 stemmen

Seinfeld - Seizoen 2 (1991)

Show titel: Seinfeld

Afleveringen: 12

Speelduur: 4 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Jerry Seinfeld en Larry David

Met: Jerry Seinfeld, Jason Alexander en Michael Richards

Datum van release: woensdag 23 januari 1991

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Seinfeld

Jerry Seinfeld is een succesvolle stand-up comedian. Dit komt vooral omdat de mensen om hem heen een eindeloze bron van inspiratie voor hem zijn. Zijn beste vriend is George, een loser die graag het succes van Jerry zou hebben, maar niet bereid is hier iets voor te doen. Jerry's buurman Kramer stormt vaak zijn appartement binnen om zich met Jerry z'n zaken te bemoeien. Samen met Jerry's ex Elaine vormen ze een vriendengroep.

Afleveringen Seizoen 2 (1991)

1. 1. The Ex-Girlfriend

23 januari 1991 (22 minuten)

Nadat George het uitmaakt met zijn vriendin, besluit Jerry dat hij met haar wil uitgaan. Elaine is benieuwd naar een relatie die ze heeft met een man in haar gebouw.

2. 2. The Pony Remark

30 januari 1991 (22 minuten)

Jerry wedt met Kramer dat het hem niet zal lukken om zijn appartement te renoveren in een maand. Jerry is bang dat een ongepaste opmerking die hij maakte bij een diner ervoor heeft gezorgd dat zijn familielid is doodgegaan.

3. 3. The Jacket

6 februari 1991 (22 minuten)

Jerry draagt een duur jasje, wanneer hij Elaine's vader ontmoet, maar er ontstaat een ruzie als Jerry het jasje niet buiten wil dragen tijdens sneeuwval.

4. 4. The Phone Message

13 februari 1991 (22 minuten)

George laat verschillende onhandige opmerkingen achter op het antwoordapparaat van zijn vriendin en besluit dan om het bandje met de opnamen te stelen.

5. 5. The Apartment

4 april 1991 (22 minuten)

Wanneer er een appartement vrij komt in het gebouw van Jerry, helpt hij Elaine om het te krijgen, maar krijgt daar snel spijt van. George begint een trouwring te dragen, omdat hij heeft gehoord dat het alleenstaande mannen helpt om vrouwen te scoren.

6. 6. The Statue

11 april 1991 (22 minuten)

Een beeld van de opa van Jerry dat George wilde hebben wordt gestolen uit Jerry's appartement door de vriend van een schrijfster waar Elaine mee werkt.

7. 7. The Revenge

18 april 1991 (22 minuten)

George neemt wraak op zijn baas omdat hij hem niet opnieuw aannam, nadat hij ontslag had genomen en een grote mond tegen hem had. Jerry en Kramer nemen wraak op de wasserette, nadat Jerry hem heeft beschuldigd van het stelen van vijftienhonderd dollar uit zijn wasserette-tas.

8. 8. The Heart Attack

25 april 1991 (22 minuten)

George denkt dat hij een hartaanval heeft gehad, maar het blijkt dat hij alleen ontstoken amandelen heeft. Hij zoekt naar alternatieve geneesmiddelen om het op te lossen.

9. 9. The Deal

2 mei 1991 (22 minuten)

Jerry en Elaine denken dat ze een onfeilbare manier hebben gevonden om weer sex te hebben, maar toch vrienden kunnen blijven. Ze krijgen toch echter snel problemen tegen.

10. 10. The Baby Shower

16 mei 1991 (22 minuten)

Kramer overtuigt Jerry om illegaal kabel te nemen. Elaine houdt een babyshower voor een voormalige vriendin van George, waar hij wraak op wil nemen voor een hardvochtig incident.

11. 11. The Chinese Restaurant

23 mei 1991 (22 minuten)

Jerry, George en Elaine stoppen voor een snel diner bij een Chinees restaurant, voordat ze naar de film gaan. Het duurt echter erg lang voordat ze een tafel krijgen.

12. 12. The Busboy

26 juni 1991 (22 minuten)

George verontschuldigt zich aan een ober in een restaurant, nadat een opmerking van hem ervoor gezorgd heeft dat hij ontslagen is, maar hij maakt het alleen maar erger. Elaine probeert één van haar mannelijke vrienden uit het huis te krijgen.

avatar van The Oceanic Six

Seizoen 1 was even een leuke opwarmer, maar mijn oude Seinfeld-verslaving is alweer voor een groot deel terug met dit tweede seizoen, dat overigens ook nog steeds kort is met slechts 12 afleveringen. Meer daarover in een bijgevoegde special van een uur over het ontstaan van deze serie, waarbij ze ook nog even Larry David aan het woord laten over de hoeveelheid afleveringen van dit seizoen, hij zat helemaal niet aan zoveel te denken haha. En dan te bedenken dat latere seizoenen nog veel meer afleveringen kennen. Wel irritant trouwens dat de volgorde van mijn Seinfeld box niet overeen komt met de volgorde van het Amerikaanse uitzendschema. Snap ik niks van dat dit is gedaan, al maakt het bij Seinfeld weinig uit omdat er geen rode draad in een seizoen zit. Nouja, meestal dan niet.

Seizoen 2 kent nog geen totale gekte in afleveringen, dat komt in latere seizoenen wel. Ook ontbreken jammer genoeg nog de ouders van George, al worden ze al wel genoemd in een verhaal over een beeldje. Idem met Newman, die zelfmoordneigingen heeft. Ik verheug me er nu al op om hem in afleveringen te gaan zien in de komende seizoenen. Wel valt er weer een hoop te lachen om hele simpele zaken als het etentje met de vader van Elaine, Kramer die illegaal kabel-tv bij Jerry laat installeren, George die een antwoordapparaat-bandje wil deleten bij zijn vriendin en Jerry die niet wil dat Elaine in zijn appartementencomplex komt wonen omdat ze anders constant bij hem binnen zal vallen.

De sfeer, de dialogen, de onderlinge chemie. Het kijkt heerlijk weg. Morgen snel aan seizoen 3 beginnen.

avatar van T.O.

T.O.

Dit begint al meer op het vertrouwde niveau te lijken, al zitten er wel wat mindere afleveringen bij, zoals de laatste.

Hoogtepunt is denk ik The Chinese Restaurant dat zich geheel op die plek afspeelt, erg leuk gedaan.

avatar van Black Math

Black Math

In dezelfde lijn als het vorige seizoen. Er is een aardige wisselwerking tussen de personages, maar heel scherp voelt het niet aan voor me, ik vind het niet super grappig, ik moet er meer van grinniken, en er springen ook geen afleveringen echt bovenuit. 2*.

avatar van The Oceanic Six

Black Math schreef:

Modern Family, How i met your mother, dit. Schijnbaar vind je elke goed gewaardeerde sitcom uit Amerika kut.

avatar van Black Math

Black Math

The Oceanic Six schreef:

Als ik het echt slecht zou vinden, zou ik er een veel lager cijfer aan geven. Al die series zijn ook niet bepaald vervelend ofzo. Maar ten eerste is mijn type humor meer absurdistisch en dat vindt je niet snel in sitcoms, en ten tweede probeer ik series langs dezelfde meetlat te leggen als films. Omdat series vaak een lager budget hebben, met name komedieseries en niet-recente series, kom ik bij series toch wat vaker lager uit.