• 9.218.668 stemmen

Seinfeld - Seizoen 5 (1993-1994)

Show titel: Seinfeld

Afleveringen: 22

Speelduur: 8 uur en 04 minuten

Ontwikkeld door: Jerry Seinfeld en Larry David

Met: Jerry Seinfeld, Jason Alexander en Michael Richards

Datum van release: donderdag 16 september 1993

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 5 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Seinfeld

Jerry Seinfeld is een succesvolle stand-up comedian. Dit komt vooral omdat de mensen om hem heen een eindeloze bron van inspiratie voor hem zijn. Zijn beste vriend is George, een loser die graag het succes van Jerry zou hebben, maar niet bereid is hier iets voor te doen. Jerry's buurman Kramer stormt vaak zijn appartement binnen om zich met Jerry z'n zaken te bemoeien. Samen met Jerry's ex Elaine vormen ze een vriendengroep.

Afleveringen Seizoen 5 (1993-1994)

1. 1. The Mango

16 september 1993 (22 minuten)

Jerry ontdekt een ongemakkelijk geheim over zijn romance met Elaine.

2. 2. The Puffy Shirt

23 september 1993 (22 minuten)

Als Jerry wordt uitgenodigd door een nieuwsprogramma van NBC, wordt hij onder druk gezet om een belachelijk overhemd te dragen dat is ontworpen door de vriendin van Kramer.

3. 3. The Glasses

30 september 1993 (22 minuten)

De bril van George is gestolen en dit leidt tot een reeks bizarre gebeurtenissen.

4. 4. The Sniffing Accountant

7 oktober 1993 (22 minuten)

Jerry, Kramer en Newman maken zich zorgen over hun beleggingen en vragen zich af of het onverklaarbare gesnotter van hun boekhouder verband houdt met iets dat hij heeft gesnoven.

5. 5. The Bris

14 oktober 1993 (22 minuten)

Jerry en Elaine worden gevraagd om peetouders te worden van een baby, maar ze maken zich zorgen over de taken die ze moeten vervullen tijdens de eerste religieuze ceremonie van het kind.

6. 6. The Lip Reader

28 oktober 1993 (22 minuten)

George probeert te profiteren van Jerry’s date met een dove vrouw.

7. 7. The Non-Fat Yogurt

4 november 1993 (22 minuten)

Jerry en Elaine twijfelen aan Kramers bewering over vetvrije yoghurt.

8. 8. The Barber

11 november 1993 (22 minuten)

Jerry maakt zich druk omdat hij zijn incompetente kapper in de steek gaat laten. George vindt een baan.

9. 9. The Masseuse

18 november 1993 (22 minuten)

Jerry verlangt naar een massage van zijn nieuwe vriendin. Elaine maakt zich zorgen over de naam van haar nieuwe vriend.

10. 10. The Cigar Store Indian

9 december 1993 (22 minuten)

Elaine's vriendin Winona, een indiaanse, vindt dat Jerry te ver gaat als hij Elaine een indianenbeeldje uit de sigarenwinkel geeft als vredesoffer omdat hij haar niet naar huis heeft gebracht.

11. 11. The Conversion

16 december 1993 (22 minuten)

In naam van de liefde bekeert George zich tot de Letse orthodoxe kerk.

12. 12. The Stall

16 januari 1994 (22 minuten)

Elaine ergert zich omdat een vrouw haar geen wc-papier wil geven als het in haar wc-hokje op is. Kramer overtuigt Jerry ervan dat zijn vriendin Jane haar brood verdient met het vertellen van telefoongeheimen. George doet raar tegen Elaines nieuwe vriend.

13. 13. The Dinner Party

3 februari 1994 (22 minuten)

Op weg naar een etentje gaan Elaine en Jerry op zoek naar het perfecte dessert en gaan Kramer en George op zoek naar de juiste wijn – maar niets loopt volgens plan.

14. 14. The Marine Biologist

10 februari 1994 (22 minuten)

Er bloeit een romance op tussen George en zijn oude studiegenote Diane, nadat Jerry haar heeft verteld dat George een succesvolle mariene bioloog is. Elaines elektronische organiser verwondt een onschuldige voorbijganger.

15. 15. The Pie

17 februari 1994 (22 minuten)

Jerry neemt een date mee naar een restaurant dat bekend staat om zijn appeltaart. Als zij er niet van wil proeven, wordt dat een obsessie voor hem. Elaine ontdekt dat diverse winkels een etalagepop hebben die op haar lijkt.

16. 16. The Stand-In

24 februari 1994 (22 minuten)

Als Kramer wordt ingehuurd als stand-in bij een soap, raakt hij bevriend met een "klein mens". Maar als hij de dwerg vervolgens advies geeft over hoe hij langer kan lijken, wordt dat niet gewaardeerd door diens andere vrienden.

17. 17. The Wife

17 maart 1994 (22 minuten)

Jerry vraagt zijn vriendin om te doen alsof ze zijn vrouw is, zodat ze korting krijgen bij de stomerij. Maar dan hoort zijn familie over zijn "huwelijk" en vindt Meryl een aantal verrassende items in zijn was.

18. 18. The Raincoats (1)

28 april 1994 (22 minuten)

De ouders van Jerry verblijven drie dagen bij hem voordat ze vertrekken naar Parijs. Hij klaagt tegenover George dat hij geen privacy heeft met zijn vriendin Rachel die nog bij haar ouders woont. Alex benadert hen met een aanbod om mee te doen aan een Big Brother-programma. George gaat met tegenzin akkoord om op de jonge Joey te passen.

19. 19. The Raincoats (2)

28 april 1994 (22 minuten)

Jerry en Rachel gaan naar de film Schindler's List. Ze kunnen het niet weerstaan om met elkaar te vrijen aangezien ze elkaar al een lange tijd niet gezien hebben. Newman is ook in de bioscoop en raakt zichtbaar geïrriteerd als hij hen ziet.

20. 20. The Fire

5 mei 1994 (22 minuten)

George raakt in paniek als er brand uitbreekt tijdens het verjaardagsfeestje van zijn vriendins zoontje. En de vriendin van Kramer heeft een irritante lach die Jerry's optreden in een comedy club dreigt te verpesten.

21. 21. The Hamptons

12 mei 1994 (22 minuten)

Jerry en zijn vrienden gaan naar het strand, maar hun trip wordt een drama.

22. 22. The Opposite

19 mei 1994 (22 minuten)

Elaine krijgt opslag bij Pendant Publishing, dat een fusie aangaat met een Japans conglomeraat om een faillissement te voorkomen, en publiceert Kramers koffietafel boek. George keert terug van het strand en is ervan overtuigd dat elke beslissing die hij ooit gemaakt heeft in zijn leven de verkeerde was. Zijn leven zou precies het tegenovergestelde moeten zijn van wat het is.

avatar van The Oceanic Six

Seizoen 5 is ook weer ongelofelijk vermakelijk geworden, vol met bizarre misverstanden en rare zaken.

Denk aan Jerry die op tv een ''puffy shirt'' moet dragen, George die zijn bril kwijt is geraakt en mensen door elkaar haalt, caloriearme yoghurt, Jerry die een Indiaanse vriendin van Elaine beledigt met een Indianenbeeld, George die zich laat bekeren tot het Lets-Orthodoxe geloof om een vriendin te krijgen of de groep die een bezoekje brengt aan een stel die een lelijke baby hebben gekregen. Ik heb weer zo enorm vaak moeten lachen, poh De enige reden waarom dit seizoen geen vijf sterren krijgt, net als het vorige seizoen, is omdat dat seizoen een paar afleveringen had die behoren tot de 5 of 10 beste Seinfeld afleveringen ooit. Dat heeft seizoen 5 in mijn ogen denk ik niet. De serie haalt een ongekend hoog niveau voor een sitcom, maar ook per seizoen maak je onderscheid. Jerry en Elaine zijn erg leuk, maar George en Kramer zijn wel de grote sterren van de serie. Destijds vond ik vooral George briljant, maar ik lach me ook dood om het bizarre gedrag van Kramer. Ook op fysiek vlak is hij geniaal, met zijn mimiek en met het regelmatige uitglijden of vallen om niets.

Een enorm dikke plus is wel dat de ouders van George hier een grote bijrol nu hebben gekregen. Ik vind ze beiden echt hilarisch en het feit dat George uit geldnood weer thuis moet wonen is echt een heerlijke verhaallijn gebleken. Zijn ouders behandelen hem als een kleuter en laten niks toe wat hij wil. George die seks heeft gehad op het bed van zijn ouders was zo geestig. De reactie van zijn moeder toen ook: ''I go out for a quart of milk... I come home, and find my son treating his body like it was an amusement park!''. Ik wilde hier neerzetten dat het leuk is dat de ouders van George beiden nog leven, maar Jerry Stiller is vandaag overleden zie ik net. Bah.

Ik begin deze week weer snel met seizoen 6, het is echt een fijn idee om dagelijks weer dit te kunnen bekijken.

avatar van The Oceanic Six

Dit bestaat niet....ik typ bovenstaand stukje over de ouders van George, open de pagina van de Telegraaf en....

Jerry Stiller overleden

Held.

avatar van jarno1975

jarno1975 (Moderator series)

Wist niet dat die al zo oud was. Kende hem vooral uit King of Queens waar hij een leuke rol speelde.

The Oceanic Six schreef:

Haha dat behoort tot het beste van de serie, als ze met elkaar kibbelen en steeds harder schreeuwen, tranen!

Is bij mijn ouders thuis ook een klassieker. Als ze weer eens kibbelen over niks zeg ik nog wel eens jullie zijn net die ouders van George en dan moet iedereen weer lachen.

kos schreef:

Ja, geweldig. George zijn pa die 1 tv-gids kwijt is waardoor zijn verzameling incompleet is. Of George die zijn vakantiekleding verkoopt, waarna zijn pa dus net op cruise wil. En dan weer tieren op George of zijn vrouw. Echt een vreselijk leuke toevoeging.

avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

Hehe… dit seizoen worden de verhaallijnen plots wel heel gecompliceerd en vergezocht… en dat is wel het leuke eraan. Geforceerde grappen waar je de pointe bijna van kilometers ver ziet aankomen, maar dankzij de ook al kilometers lange omwegen toch grappig blijft.

Seinfeld komt zelf wat minder uit de verf en dat siert hem. Ik begin warempel ook Kramer te waarderen die gelukkig ook wat meer materiaal krijgt dan die malle entrees (met het irritante gejoel van het publiek). Die aflevering waar hij die tv-host (ik vermoed ook echt beroemd in de US) vol op de mond kust. Heerlijk. Bonkers? Jazeker!

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Jerry: "Now, I should tell you that at this point, she's under the impression that you're a....."

George: "a what?"

Jerry: "A marine biologist"

George: "A marine biologist?"

Jerry: "Yes"

Georg: "Why am I a marine biologist?"

Jerry: "I may have mentioned it"

George: "But I am not a marine biologist"

Jerry: "Yes I know that"

Mijn absoluut favoriete Seinfeld scene. Het is zo heerlijk simpel maar lig elke keer weer op de grond van het lachen. Nu is de hele episode goud overigens met ook een fantastisch einde.

Deze episode staat voor mij centraal aan de kwaliteit van het 5de seizoen. Vrijwel elke episode is genieten geblazen met vele van dit soort heerlijke quotes. Het seizoen begint niet alleen heel sterk met het wel of niet faken van een orgasme maar het eindigt ook fantastisch met George die volledig tegen al zijn goede instincten in gaat. Daartussen hebben we een ander persoonlijk favoriet met The Bris. George is superblij met zijn parking spot maar zoals altijd kan George zijn geluk/blijdschap niet heel lang duren. Nu elke keer als ik een mooie parkeerplek zie moet ik aan deze episode denken.

TL;DR: I am not a marine biologist - probably George