• 9.218.872 stemmen

Twee Zomers - Seizoen 1 (2022)

Alternatieve titel: Two Summers

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 35 minuten

Ontwikkeld door: Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda

Met: Ruth Becquart, Koen De Bouw en Kevin Janssens

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 6 februari 2022

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Twee Zomers

Een groep vrienden, jonge twintigers, wil nog een keer samen feesten, voordat het echte leven begint. Dat loopt helemaal verkeerd wanneer een vriend om het leven komt. Dertig jaar later brengt een koppel de groep opnieuw samen op een eiland. Daar duiken beelden op van de tragische avond, beelden die koste wat het kost geheim moeten blijven.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. Aflevering 1

6 februari 2022 (46 minuten)

Een groep oude vrienden komt samen in een luxueus, afgelegen huis. Een van hen is bang dat de rest hem zal linken aan een gruwelijke misdaad van jaren geleden.

2. Aflevering 2

6 februari 2022 (47 minuten)

In het heden proberen Peter en Mowgli verdachten van de lijst te schrappen. In 1992 lopen de spanningen op over pesten en een slechte grap.

3. Aflevering 3

6 februari 2022 (46 minuten)

Didier deelt een verhaal uit zijn persoonlijke verleden over een andere gast in het huis. Het wordt duidelijk waarom Luk en Mark een bewogen verleden delen.

4. Aflevering 4

6 februari 2022 (47 minuten)

Als Romée ontdekt wat er in 1992 met Sofie is gebeurd, neemt ze een levensveranderend besluit. Intussen groeien Mowgli en Saskia naar elkaar toe.

5. Aflevering 5

6 februari 2022 (45 minuten)

Peter doet een schokkende ontdekking over zijn eigen verleden. Mowgli probeert een ontsporende situatie onder controle te krijgen. Didier praat het uit met Luk.

6. Aflevering 6

6 februari 2022 (44 minuten)

De daders onthullen details nu iedereen alles weet. In de nasleep van het weekend delen de leden van de groep met elkaar wat er precies is gebeurd.

avatar van Kronos

Kronos

Lijkt erg op De Parelvissers zegt Tom Lenaerts zelf. 'Ik heb er geen probleem mee van mezelf te pikken'. Belooft weinig goeds want ik vond die serie niks. Maar ik ga het wel een kans geven.

avatar van Esteban

Esteban

Alweer een serie van Lenaerts waarbij alles rond dezelfde thema's lijkt te draaien. Bedrog binnen relaties en ongepast gedrag door mannen. Dat was in De Parelvissers en Over Water ook al een grote brok. In dat opzicht was Met Man en Macht enigszins een verademing, ook al zat er iets gelijkaardigs in verweven. Hier heb ik echter een beetje het gevoel alles al eens eerder gezien te hebben. Enfin, ik geef het uiteraard een eerlijke kans.

avatar van Corcicus

Corcicus

Ligt dat nu aan mij of geven ze het hele verhaal prijs in de trailer?

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Zes afleveringen van 45 minuten, dat is snel even bekeken. Ik ben nog steeds blij dat VRT NU blijft inzetten op online kijken en het meteen aanbieden van een volledige reeks nog voor ze volledig op TV is geweest. Ja, ik kijk graag alles in één stuk door.

Was dit goed? Gho... Was dit slecht? Dat zeker ook niet.

De serie moet het wel vooral hebben door de bekende acteurs. Helaas zijn het weer dezelfde bekende koppen, maar ik vrees dat het met onbekende acteurs niet had gewerkt. Het is vooral een verhaal van dialoog, want echt veel actie is er niet te beleven. Hoeft dat? Nee zeker niet, maar hier kan je toch meer spanning in opbouwen denk ik dan. Op zich zit de plot en twist per aflevering wel goed, je komt telkens wat meer te weten. Maar de langverwachte droomserie is het jammer genoeg niet geworden. Niet goed, niet slecht, maar voldoende.

avatar van Alathir

Alathir

Deed me van ver wat denken aan een mix tussen Loft en En toen waren er nog maar... (And Then There Were None... van Agatha Christie). Ik vond het begin goed maar de climax vond ik een beetje uitblijven. Er zit zeker genoeg mysterie in om te gaan raden wie Peter (en de mannen) chanteert. Hoe het zich dan allemaal ontplooit vond ik dan weer minder. Eigenlijk de vrouwen tegen de mannen. Ik vond dat een beetje een anticlimax. Je zoekt naar 1 persoon die de chantage doet en dan blijken ze allemaal betrokken. Dit zal ongetwijfeld weer het #metoo gehalte in de media gaan voeden de komende weken en de discussie weer eens starten.

avatar van umbra

umbra

Begint nog best çva, maar de spanning bleef eigenlijk uit, wat saaie onrust en gekevel en er kwam maar weinig tot geen schot in de zaak en ook het einde was al helemaal in hetzelfde elan, nikszeggend. Vind de score zowel hier als op IMDb nog hoog.

avatar van schrans

schrans

Best intrigerend en mooi geschoten, maar het einde is een matige anticlimax

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Ik weet niet wat het is met de series van de hand van Tom Lenaerts: net zoals bij De Parelvissers en Over Water is de premisse interessant, zitten er steengoede acteurs in, is alles prachtig vorm gegeven en gefilmd,.. en toch is het eindresultaat teleurstellend tot ronduit slecht. Twee zomers zit in de eerste categorie. Het voelt allemaal veel te bedacht en dus onrealistisch aan en sommige dialogen zijn erg slap. Daarenboven werd dit aangekondigd als een reeks die nuance zou moeten brengen in het #metoo debat. Het is duidelijk dat dit inderdaad geprobeerd werd maar geslaagd kun je dat opzet toch niet noemen.

avatar van Movsin

Movsin

Wel boeiend om volgen, temeer degelijk ondersteund door het acteren van toch enkele heel bekwame acteurs, maar achteraf, nadat het ontgoochelend slot (Wat een voorzet naar een volgend seizoen!?) nog niet volledig verteerd was, toch wel ook meerdere zwakke momenten waarin de dialogen niet veel voorstellen en het allemaal nogal opgeschroefd overkwam.

avatar van pampelonne

pampelonne

Een soort omgekeerde MeToo, de daders worden gepresenteerd als slachtoffers.

maar richting het einde bleek, dat eigenlijk iedereen was beschadigd.

ik keek er ongemakkelijk naar.

avatar van eldorado

eldorado

Het kleine aanbod van Vlaamse acteurs/ actrices is echt niet leuk meer. Je ziet steeds maar dezelfde gezichten. Het ontbreekt ook vaak aan de echte karakter rollen in de Vlaamse series. Het is allemaal net wat te braaf.

avatar van bjerik76

bjerik76

Sterke serie, mooi camerawerk, een schitterende lokatie en ook de acteurs spelen erg goed.

Vind het wel verwarrend wie bij wie hoorde.

( zowel bij de jeugdige als de volwassen periode)

Het blijft wel spannend wie nou overal verantwoordelijk voor is, en bij all 5 vond i dat wel wat ingewikkeld worden hoe nou alle onderlinge verhoudingen werkelijk zijn.

Maar ondanks de mooie beelden en sterke acteerwerk keek alles goed weg.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Redelijke serie, maar ik vond net als bjerik76 hier boven mij het bijzonder verwarrend wie er bij elkaar hoorden, en de twee tijdlijen die elkaar steeds afwisselden maakten het er ook niet makkelijker op.

Krappe 3 sterren.

avatar van wimaroca

wimaroca

Bovenmatige serie,goed geacteerd,tis wel even moeilijk om de namen van vroeger te onthouden,want geen van allen leek er nog geen schim op

avatar van jester

jester

Beter dan ik op basis van de meningen hier verwacht had. Goede acteerprestaties, en mooi hoe het drama, en de geheimen zich langzaam ontvouwen. De onderlinge verhoudingen, en wie nu wie was (in 1992 en nu) maakten het hier en daar wel een puzzel, maar uiteindelijk vielen alle stukjes op hun plek.

avatar van Mrs Bruce Willis_mm

Mrs Bruce Willis_mm

Mehhh

avatar van hank2

hank2

Vlaanderen heeft hetzelfde probleem als in Nederland: er zijn blijkbaar maar 10 volwassen acteurs.

Maar goed, was wel vermakelijk. Oogt ook sfeervol. Het einde is een tikkeltje teleurstellend en ongeloofwaardig. En het aparte is ook dat een aantal acteurs die de jongere versie moeten spelen echt in de verste niet op de volwassen versie lijken.

Overigens moest ik nog verassend vaak lachen om een paar koddige dialogen.

avatar van Fonzo

Fonzo

Casting had wel iets beter gekund. Oude Römee vindt ik een slechte keuze.