• 9.218.841 stemmen

Californication - Seizoen 2 (2008)

Show titel: Californication

Afleveringen: 12

Speelduur: 5 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Tom Kapinos

Met: David Duchovny, Natascha McElhone en Madeleine Martin

Datum van release: zondag 28 september 2008

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 2 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Californication

Californication is een Amerikaanse komische televisieserie, gecreëerd door Tom Kapinos. Het verhaal draait rond Hank Moody (David Duchovny), een seksverslaafde, getormenteerde schrijver die van New York naar Californië verhuist. Hij is nog steeds verliefd op Karen (Natascha McElhone), met wie hij een dochter heeft: Becca (Madeleine Martin). Karen heeft echter een nieuwe man ontmoet met wie ze wil trouwen.

Afleveringen Seizoen 2 (2008)

1. 1. Slip of the Tongue

28 september 2008 (28 minuten)

Nu Hank en Karen weer samen zijn, willen ze terug naar New York en zetten ze hun huis te koop. Karen probeert Hank ook te overhalen om zich te laten steriliseren.

2. 2. The Great Ashby

5 oktober 2008 (28 minuten)

Hank wordt opgepakt door de politie en hij belandt in de gevangenis. Daar leert hij Lew Ashby kennen, een muziekproducer, die hem vraagt zijn biografie te schrijven. Charlie wordt ontslagen nadat hij betrapt wordt op masturberen op kantoor.

3. 3. No Way to Treat a Lady

12 oktober 2008 (28 minuten)

Een prostituee vindt Hank beter in bed dan Ashby. Karen leert een guru kennen en raakt helemaal in zijn ban. Charlie wil Daisy lanceren in de porno-industrie.

4. 4. The Raw & the Cooked

19 oktober 2008 (28 minuten)

Hank en Karen geven een feestje, maar dat loopt fout af.

5. 5. Vaginatown

26 oktober 2008 (28 minuten)

Hank verhuist en heeft een droom over een slippertje met een televisiekok. Charlie investeert in porno.

6. 6. Coke Dick & First Kick

2 november 2008 (28 minuten)

Hank gaat op zoek naar Lews eerste liefde. Sonja en Julian besluiten om een open relatie te beginnen. Charlies huis wordt omgebouwd tot filmset.

7. 7. In a Lonely Place

9 november 2008 (28 minuten)

Hank raakt geïntrigeerd door Becca's lerares. Charlie ontdekt een geheim van Marcy.

8. 8. Going Down and Out in Beverly Hills

16 november 2008 (28 minuten)

Hank zoekt naar de waarheid over Ashby. Karen krijgt ruzie met een platenbaas. Marcy probeert bij haar moeder van haar verslaving af te komen.

9. 9. La Ronde

23 november 2008 (28 minuten)

Hank slaat een goed aanbod af. Karen gaat uit met Ashby. Charlie en Daisy hebben een aha-erlebnis.

10. 10. In Utero

30 november 2008 (28 minuten)

Hank wacht op zijn testresultaten en mijmert over vroeger. Charlie smeekt Daisy om te verhuizen.

11. 11. Blues from Laurel Canyon

7 december 2008 (28 minuten)

Ashby organiseert een feestje ter ere van de lancering van Mia's boek. Becca heeft verdriet omdat Damien haar bedrogen heeft.

12. 12. La Petite Mort

14 december 2008 (28 minuten)

Hank is klaar met het schrijven van Ashby's biografie. Charlie vindt een baan als autoverkoper. Sonja bevalt en Karen accepteert een nieuwe baan. Nadeel is wel dat ze daarvoor terug moet naar New York, waarmee ze Hank en Becca voor een moeilijke keuze stelt.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Dit tweede seizoen doet eigenlijk nauwelijks onder voor de eerste reeks. Op sommige vlakken is het zelfs een tandje scherper geworden door de intensiteit van de relatie tussen Hank en Karen. Het nieuwe personage Lew Ashby is echt een enorme vondst als de Hank-Moody-in-het-kwadraat, maar ook oudgedienden als Charlie Runkle, Marcie, Mia en Becca zijn wederom hilarisch. Meer sex, drugs, rock'n roll, meer gevatte dialogen over relaties en meer krankzinnige situaties. Klein minpuntje is de wat ranzige subplot rond de porno-industrie, dat was mij echt een tikkeltje teveel dirty om dirty te zijn.

avatar van Thomas83

Thomas83

Dit seizoen vond ik eigenlijk nog leuker dan het eerste door de leukere verhaallijnen. Vooral tegen het einde van het seizoen wordt dat interessant. Van de populaire Lew Ashby overigens niet zo'n fan. Als personage er wat teveel overheen naar mijn smaak. Niet echt sympathiek en te overduidelijk de "Hank in de toekomst als hij zo doorgaat met zijn leven". Wel blij dat het personage door zijn dood niet te lang in de serie is blijven hangen. Krachtig moment overigens ook, zijn toch wel onverwacht komende dood. Voor mij dan op dat moment. Eigenlijk lag het nogal voor de hand.

Karen begon mij hier eigenlijk ook al wat te vervelen als uiteindelijk toch wel wat te eendimensionaal personage. De verhaallijn met de goeroe en de zwangere vrouw vond ik niet de meest interessante, maar het eindigt wel hilarisch met de verrassende huidskleur van de baby. Ik moest zo lachen. 3.5*.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm