• 9.218.668 stemmen

Californication - Seizoen 7 (2014)

Show titel: Californication

Afleveringen: 12

Speelduur: 5 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Tom Kapinos

Met: David Duchovny, Natascha McElhone en Evan Handler

Datum van release: zondag 13 april 2014

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 7 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Californication

Californication is een Amerikaanse komische televisieserie, gecreëerd door Tom Kapinos. Het verhaal draait rond Hank Moody (David Duchovny), een seksverslaafde, getormenteerde schrijver die van New York naar Californië verhuist. Hij is nog steeds verliefd op Karen (Natascha McElhone), met wie hij een dochter heeft: Becca (Madeleine Martin). Karen heeft echter een nieuwe man ontmoet met wie ze wil trouwen.

Afleveringen Seizoen 7 (2014)

1. 1. Levon

13 april 2014 (28 minuten)

Hank wil indruk maken op Karen door een baan te nemen. Charlie wordt ondertussen geconfronteerd met zijn eigen problemen.

2. 2. Julia

20 april 2014 (28 minuten)

Hank raakt gefrustreerd door zijn collega's van "Santa Monica Cop" op de eerste werkdag. Daarnaast krijgt hij een verassing als hij Levon's appartement bezoekt. Ondertussen ontmoet Charlie de nieuwe assistent van Rath en krijgt Karen een onverwachte verrassing.

3. 3. Like Father Like Son

27 april 2014 (28 minuten)

Hank moet het goedmaken met Karen. Ondertussen probeert hij zijn 'nieuwe' zoon te helpen met zijn acteercarrière door een baan te regelen als PA, wat voor onvoorziene complicaties zorgt.

4. 4. Dicks

4 mei 2014 (28 minuten)

Hank en Levon helpen Julia met haar nieuwe rol. Ondertussen krijgen Charlie en Marcy financiële problemen maar een nieuwe cliënt bied hoop voor Charlie. Levon probeert wat tijd door te brengen met Melanie maar de regisseur zit hen in de weg.

5. 5. Getting the Poison Out

11 mei 2014 (28 minuten)

Levon geniet van een avondje uit met Nikki, terwijl Karen, Hank en Marcy worden gedwongen om tijd door te brengen met Nikki's griezelige vriend. Ondertussen raakt Charlie in de problemen met een nieuwe cliënt.

6. 6. Kickoff

18 mei 2014 (28 minuten)

Het kickoff feest van "Santa Monica Cop" wordt gehost door Rath. Hank brengt een intieme tijd door met de gezicht van de show en Julia. Ondertussen is Charlie druk met zijn cliënt Goldie en doet Stu een aanbod aan Charlie.

7. 7. Smile

25 mei 2014 (28 minuten)

Rath eist van Hank een herschrijving van het script van "Santa Monica Cop". Julia's nieuwe baas, Dr. Dan, geeft haar wat carrière advies maar Hank en Levon hebben andere ideeën. Charlie en Marcy overwegen het aanbod van Stu, totdat Krull, de oude butler van Atticus, een alternatieve oplossing biedt voor hun geldproblemen.

8. 8. 30 Minutes or Less

1 juni 2014 (28 minuten)

De filmploeg begint eindelijk met de opnames waarna er problemen ontstaan. Hank heeft problemen met Hashtag Black en Stu's aanbod leidt tot een knokpartij.

9. 9. Faith, Hope, Love

8 juni 2014 (28 minuten)

Hank haalt de turbulente tijden op met Karen, een verwarde Becca en hun dagen met een gelukkigere Charlie en Marcy. Ondertussen helpt een non Hank om de zaken in perspectief te plaatsen.

10. 10. Dinner with Friends

15 juni 2014 (28 minuten)

Hank haalt Karen over voor een diner voor twee maar Julia verstoort hun romantische avond. Charlie, Marcy, Krull en Levon en zijn nieuwe vriend brengen nog meer problemen met zich mee. Wanneer Stu Charlie zijn mannelijkheid aanvalt ontstaat er een chaos.

11. 11. Daughter

22 juni 2014 (28 minuten)

Hank vindt het moeilijk om Becca te vertellen dat ze een broer heeft en zit binnenkort wellicht zonder werk. Charlie en Marcy nemen een besluit.

12. 12. Grace

29 juni 2014 (28 minuten)

De dag is eindelijk aangebroken, kunnen Charlie en Marcy ingaan op het aanbod van Stu? Hank confronteert zijn gevoelens over de bruiloft van Becca en maakt de moeilijke keuze of hij zijn toekomst doorbrengt met Julia of Karen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het is dan eindelijk klaar met Hank Moody en zijn seksuele verwikkelingen. Na vele teleurstellende over the top seksuele uitspattingen gaat het iets meer terug naar zijn basis: Hank wil Karen terug, maar er is teveel tussen hun gebeurd...bla bla. Bijna conservatief hoe de makers echt obsessief geprobeerd hebben die liefdesgeschiedenis erin te blijven rammen. Echt goed is dit seizoen ook niet, want de driehoeksverhouding tussen Stu, Marcie en Charlie blijft doorgaan tot voorbij een punt dat het echt niet meer leuk is. Ook was ik bijzonder teleurgesteld in de hele setting rond televisie maken, die uiteindelijk niet veel meer blijkt dan opvulling voor de affaire tussen Karen en Hank. Toch wordt de serie bevredigend genoeg afgesloten. Fijn gevoel om een steeds zwakker wordende serie af te kunnen sluiten met een redelijk ontroerend einde.

avatar van Teejey_mm

Teejey_mm

Zeker weer geen topseizoen, maar ik ga Hank toch wel missen op m'n beeldscherm. Charlie, Karen, Marcy en Becca ook.

En oomhenk haalt me echt de woorden uit de mond:

Donkerwoud schreef:

Applaus voor David Duchnovy, en zeker voor Hank Moody!

avatar van king-kevino_mm

king-kevino_mm

californication en zeker het karakter Hank Moody heeft me lange tijd kunnen entertainen, heb een groot deel van de seizoenen meerdere keren gezien. na het kijken van seizoen 7 bleef ik echter met een vervelende nasmaak hangen, dit seizoen is namelijk al erg snel vervelend, het hele santa monica cop gebeuren kon me helemaal niks boeien en de relatie tussen Hank en Levon is wat mij betreft niet overtuigend.

als je dan ook de scenes met de Runkles eigenlijk wel weg kan strepen en de betekenisvolle scenes zoals het auto-ongeluk van Karen nauwelijks invloed heeft op de rest van het verhaal kan ik de conclusie trekken dat deze serie misschien 1 of 2 seizoenen te lang heeft geduurt.

al met al genoten van deze serie en dan met name de eerste vier seizoenen en zal het ook zeker aanraden alleen jammer van het einde

avatar van Thomas83

Thomas83

Aan de cliffhanger in seizoen 6 wordt nog best een aardig vervolg gegeven hier, en er is, veel te laat, ook enige karakterontwikkeling bij Hank te bespeuren. Wel aardig ook om ineens goede acteurs als Imperioli en Graham in de serie te zien. Maar Hanks zoon is toch uiteindelijk vooral weer een flauw nieuw personage erbij, en inderdaad zijn ze met Stu echt veel en veel te lang doorgegaan. Echt zo'n personage dat voor heel even leuk is.

Alles is te lang doorgegaan, heel de serie. Madeleine Martin is inmiddels ook al afgehaakt eigenlijk, McElhone hangt er ook maar een beetje bij. Het voelt een beetje vreemd en haast alsof je naar een nieuwe serie kijkt. Levon en Julia hebben ineens toch best een grote rol. De verhaallijn van Marcy en Charlie voelt al een beetje als afgerond (wat een overdreven revanche van hem. Eigenlijk gewoon een crimineel nu). Alleen Duchovny blijft nog een beetje over.

Het slot voelt vooral als een ongeïnspireerde haastklus, maar in elk geval wel positief dat ze er geen keurig happy end van maken waarin Hank en Karen bij elkaar komen en alles koek en ei is. Al keek ik er eigenlijk wel een beetje van op dat ze niet eindigden met een Hank die uiteindelijk van zijn writer's block genezen is (daar begon de serie immers mee) en een nieuw boek uitbrengt. Dat lag zo voor de hand en was wel een bevredigende afsluiter geweest. 2.0*.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

1 van de beste series ooit, de gehele serie verdiend een dikke 5 jammer dat er niet meer seizoenen gemaakt zijn