• 9.218.872 stemmen

Mocro Maffia - Seizoen 3 (2021)

Show titel: Mocro Maffia

Afleveringen: 7

Speelduur: 4 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Achmed Akkabi en Thijs Römer

Met: Achmed Akkabi, Mandela Wee Wee en Daan Schuurmans

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 29 januari 2021

Eerst uitgezonden op: Videoland (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Mocro Maffia

Romano en zijn mannen hebben al jaren een goed lopende cocaïne-handel in Amsterdam. Echter wanneer 'de Paus' na een ruzie voor zichzelf gaat werken, ontstaat er een groot conflict tussen Romano en de Paus. Schrijver Rein de Waard en journalist Matthijs volgen de situatie op de voet. Beide partijen doen er alles aan om hun handeltje te redden, dit zorgt voor moorden, complotten en verraad. Het loopt nog meer uit de hand wanneer de Paus de verloofde en baby van 'Potlood' vermoordt.

Afleveringen Seizoen 3 (2021)

1. 1. Niet Mijn Winkel, Vriend

29 januari 2021 (51 minuten)

De zoektocht naar Romano duurt voort. Ondertussen is De Paus bezig om een grote lading coke de haven uit te krijgen. Tatta krijgt de leiding en runt de operatie vanuit een vakantiepark. Adil zit met zijn advocaat Edith Roodschild bij zijn eerste zitting en is lichtelijk gespannen. Taxi's keuzes uit het verleden blijven hem achtervolgen, terwijl het werkveld zich uitbreidt naar de Bijlmer. Justitie besluit de tegenaanval in te zetten.

2. 2. Made in Holland

5 februari 2021 (40 minuten)

De coke van De Paus moet zo snel mogelijk worden gedistribueerd en er moet een nieuwe dekmantel worden opgezet. Adil zit klem en ontdekt dat zijn grootste vijand voor het oprapen ligt. Wanneer Tatta een desastreuze fout begaat, moet hij zelf de puinzooi opruimen. Potlood gaat op zoek naar de moordenaar van Gladde en stuit op een oude bekende.

3. 3. Saïd Aouita

12 februari 2021 (40 minuten)

De zoektocht naar het lichaam van Muis doet Nadira definitief breken met haar verleden. Gevoed door wraak betreedt ze het donkere pad. Tonnano moet nieuwe soldaten ronselen terwijl Tatta's fout hem blijft achtervolgen. Een fout die hij koste wat kost zal moeten rechtzetten. Familie is niet heilig meer.

4. 4. Potlood! Yeee Potlood!!

19 februari 2021 (40 minuten)

Mo denkt aan de invloed van Paus ontvlucht te zijn, maar wordt al snel ingehaald door de realiteit. Potlood en Eifel ontmoeten een nieuwe partij die ze naar Paus kan leiden, maar de prijs is hoog en leidt tot een vurige confrontatie.

5. 5. You Know Sacre Coeur?

26 februari 2021 (40 minuten)

Het net sluit zich om Taliban als de krachten binnen en buiten de muren zich tegen hem keren. De Paus en Tatta gaan in dekking na de confrontatie met Potlood en lopen oude bekenden tegen het lijf. Net als Taxi denkt aan de klauwen van justitie te ontsnappen, dient zich een nieuw gevaar aan. Vleugellam gaan Potlood en Nadira op zoek naar een nieuw pad dat ze naar De Paus kan leiden.

6. 6. Wollah Meh Ik Heb Iets Gezegd!

5 maart 2021 (40 minuten)

Een plotselinge draai van Cobus brengt De Paus en Tatta in een benarde situatie. Voor Tatta wordt deze alleen maar lastiger als Chantal voor z'n deur staat en de loyaliteit tussen hem en De Paus ultiem op de proef wordt gesteld. Dit terwijl Mo op De Paus wacht om zijn probleem met hem uit de wereld te helpen...

7. 7. Toch, Joey?

12 maart 2021 (40 minuten)

Terwijl De Paus en Tatta creperen in de container, gaan Tonnano en Ashraf op oorlogspad om De Paus te redden. Potlood en Nadira ruiken echter bloed en een ware race tegen de klok drijft iedereen tot het uiterste. Wie komt op tijd?

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Een écht puike seizoen was dit. Constante spanning, goed acteerwerk en een sterk verhaal.

Seizoen 2 was ten opzichte van seizoen 1 beetje een tegenvaller. Het zette veel subplots op die in dat seizoen nergens toe leiden, dus was het de vraag of in dit seizoen dan alle remmen los gaan? En ja, in dit seizoen gaan alle remmen los.

De 1e aflevering is nog tamelijk rustig, maar vanaf aflevering 2 zit er een consistente lijn van spanning in. Met als hoogtepunten aflevering 4 (yeee, Potlood, yeee) en de laatste aflevering (toch, Joey?).

Ook weet de serie op de juiste momenten shock value’s te creëren, het voelt in ieder geval niet geforceerd aan. Alhoewel, de laatste aflevering waarbij Joey wordt neergeschoten was niet écht helemaal logisch. Je ziet dat er een downie opgesloten zit en je ziet twee ‘échte’ criminelen vastgebonden zitten. Dan ga je toch niet op de downie schieten? Lijkt mij dan, maar misschien redeneer ik té logisch in die situatie. Maar dat was het enige moment dat het een beetje geforceerd aan voelde.

Het enige wat ik jammer vind is dat de afleveringen relatief kort zijn. Zitten sommige bij van maar 37 minuten. Misschien komt het dat ik Amerikaanse standaarden van één uur ben gewend, maar zie de afleveringen toch graag wat langer.

Ik vond dit seizoen echt uitstekend en het overtreft absoluut seizoen 1 en 2. Kijk alvast erg uit naar het 4e seizoen.

S3 8.8/10

avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

Ijzersterk seizoen.

Lang uitgekeken naar dit seizoen, omdat ik het 2e seizoen wat vind tegenvallen. Is dit seizoen wel een degelijke compensatie, van het wat tragere vorige seizoen.

Het probleem met vorig seizoen was dat er te veel subplots werden geopend, die geen pay-off kregen dat seizoen. Ook was het allemaal erg traag daardoor en was het een vrij matig seizoen. De laatste aflevering van dat seizoen, compenseerde overigens een hoop. Waardoor ik het toen nog een 3,5 ster gaf.

Dit is wel echt het seizoen van de confrontatie, tussen de twee teams. Met een erg spannende en gave 4e aflevering. Ijzersterk geacteerd ook door Nasrdin Dchar en Achmed Akkabi. Ook direct een van de meest gevestigde namen in de Nederlandse acteer wereld.

Ook de laatste aflevering was erg spannend. waarbij er eigenlijk in 3 afleveringen een soort van nieuwe vijand hebben geïntroduceerd, die ijzersterk wordt gespeeld door Bart Slegers. Het was ook de vraag waar Romano nou in vredesnaam dit seizoen was, maar hij was dus zaken aan het doen met een paar Mexicanen.

Ben erg benieuwd wat het 4e seizoen zal brengen. Als ze deze lijn doorzetten kunnen ze wellicht internationaal ook écht de toon zetten.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Ik hou van deze serie. Vind het erg jammer dat het seizoen maar zo kort is, zou best minimaal 10 afleveringen mogen duren. Het eind beloofde weer veel interessants voor seizoen 4. Helaas een jaar wachten.

avatar van zoutzak

zoutzak

Nog altijd vermakelijk maar het beste is er inmiddels wel van af, het effect lijkt uitgewerkt. Vind het maar een rommelig seizoen, die schietpartijen zijn gewoon lachwekkend.

avatar van Mr Bleu

Mr Bleu

Goed seizoen. Ik vond hem alleen minder goed dan seizoen 1,2. Waarom? Realisme werd iets meer losgelaten. Zat minder verdieping in de karakters. Niet iedereen acteerde even goed. (Politie). Voor Nederlandse begrippen beste serie. Veel beter dan bijvoorbeeld een ongeloofwaardig Penoza.

avatar van FAC73

FAC73

Seizoen 1 en 2 waren vermakelijk, maar dit seizoen is toch wel van een ander kaliber. Een stuk beter nog. Vooral de opmaat naar de finale is sterk, omdat je weet dat alle partijen uiteindelijk bij elkaar uitgaan komen, met andere belangen. De vraag is vooral wie het wel en wie het niet overleefd.

MindlessAssassin schreef:

Het doel is juist informatie los te krijgen, als je dan de criminelen doodschiet gaat dat sowieso niet meer lukken.

Er waren wel andere dingen die ik wat minder realistisch vond, zoals dat drugshol waar die junk woont. Als mijn buren zulke harde muziek draaien staat hier binnen no time de politie op de stoep....

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1978 berichten

FAC73 schreef:

Haar doel was toch niet informatie loskrijgen, maar wraak nemen? Vond dat ook een rare stap in een seizoen dat verder karakterologisch sowieso best wel rammelt, met veel onuitgewerkte zijlijntjes of rare sprongen (personages die verdwijnen of plots samenkomen, opgerekte spanning of gewoon onlogische wendingen). Het voelt ook alsof het steeds meer losstaat van de geloofwaardige kern van het eerste jaar. Tegenover dit alles staan wel de nodige sterke scènes, een paar erg krachtige rollen en het voortdenderende tempo; heb me al met al geen seconde verveeld.

Hoewel wat overdreven toch wel met afstand beste seizoen dit..

avatar van umbra

umbra

Was een vet derde seizoen, over de ganse lijn nog beter dan vorige 2 seizoenen en dat is niet altijd een sinecure. Dit is een serie om van te smullen, hou enorm van zulke series, denk ook aan een Fair Trade, Undercover

avatar van NRT

NRT

Op Streamz krijg ineens een achtste aflevering van Mocro Maffia bij seizoen 3. Die heet KomtGoed. Nu weet ik wel dat er een spin-off is met die kleine in de hoofdrol, maar toch maar een vreemde werkwijze van Streamz.

Na edit: Bij Streamz hebben ze dus al die afleveringen van die spin-off achter elkaar geplakt en er een aflevering van gemaakt.

En ik maar denken dat die Bart Slegers een Belg is. Ik dacht: "Waarom laten ze nu een Belg een Brabander spelen?"

Nu blijkt dat gewoon een Nederlander te zijn.

Over de serie zelf: ze pikken de draad weer wat op van seizoen 1. Meer actie en wendingen. Dat miste seizoen 2 tot de laatste aflevering vooral. Ik heb alleen moeite met het komen en gaan van de personages en verschillende bendes. Het is iets te fel. Zo kun je ook moeilijk een band krijgen met deze personages. Voor de rest vond ik KomtGoed en Nadira heel ongeloofwaardig als criminelen.

avatar van marzuq

marzuq

Blijf dit echt een puike serie vinden. Met name het taalgebruik, vloeken, maakt het soms wel moeilijk om naar te kijken. Hypocriet eigenlijk want blijkbaar heb ik dus minder moeite met het excessieve geweld.

De inhoud en het onderwerp maakt dan ook dat het soms wat plat aan voelt, maar de kwaliteit is gewoon erg goed. Settings, camerawerk en soundtrack slagen er in om een grimmig en 'geloofwaardig' beeld van de onderwereld te presenteren. De spanning is continu te snijden want iedere scene heeft gevolgen. Completeer dit met een karakter als Tonnano en je hebt al bijna goud in handen. Denk oa aan die scene op het kamp, waar deze man letterlijk de show steelt met zijn peloton. De terugkerende hoofdfiguren blijven ook erg goed, met name Tatta die het bloed onder je nagels vandaan haalt en een seconde later een lach. Ook de jonge Zakaria en met name zijn mysterieuze vader zijn erg sterke aanwinsten waar nog doorgeborduurd kan worden. Er zijn hierboven wat opmerkingen over de keuze van Nadira om Joey neer te schieten, dat lijkt raar. Maar neem in ogenschouw dat het meisje in complete shock is door wat ze allemaal aantreft. De theorie dat ze Joey neerschiet omdat zij zelf beide broers kwijt is gaat echter niet op omdat ze onmogelijk kan weten dat Joey het broertje van Tatta is.

Verslavende shit bro!!

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

wel weer erg veel piep paf poef!! als dit zo in het echt zou gebeuren zou het allemaal netjes opruimen

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

en ik loof een prijsvraag uit!1

word er minder of meer dan 1000 x het word kanker uitgesproken/uitgeroepen ?

Ondertussen in S3, heerlijke serie!

Maar, hier is Miss Ondertiteling weer.. Ligt het aan mij?

Als ik de ondertiteling voor doven&slechthorenden inschakel, krijg ik ondertiteling die een serie achterloopt.

Als ik de gewone ondertiteling (Nederlands) inschakel krijg ik met vlagen ondertiteling. ( Gelukkig wel bij de Arabische teksten)

Hebben jullie daar ook last van?

Of ligt het aan mijn devices?

Ik lig zowat met mijn oor tegen mijn Dali-speakers aan om het te verstaan.. Kantochnietkloppen?

Videoland-dingetje?

avatar van david bohm

david bohm

Vermakelijk en voor Nederlandse begrippen goed. Acteerwerk is prima, dialogen ook. Wel dan weer het typisch Hollandse euvel van slecht geluid waardoor je gedwongen wordt om de ondertiteling aan te zetten.

Best wel wat plotholes en onwaarschijnlijke zaken maar die neem ik graag op de koop toe.